ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 273
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Синът ми е роден 2013. И тогава имаше много момчета. След това около мен имаше бум на момичета. И аз се надявам на момиченце, че да ни е пълен комплекта, ама каквото. Дано на следващия преглед се покаже, че наистина вече много искам да знам. Мъжът ми така се е настроил за дъщеря, че отсега е направил план за 3-то, ако това е момче. Нещо малко се е пообъркал ама да не му развалям мечтите Satisfied
Ще повдигна въпроса на следващата консултация за начина на раждане. Първото беше секцио и май искам пак, но ще видя и лекарката какво мисли.

# 76
  • Пловдив
Това с бум на момчета се наблюдава след катаклизми: войни, чума, масова смърт в райони, така че не е точно поверие. Обяснението е, че природата винаги се стреми към равновесие. Иначе мисля, че по принцип жените са с по-висок прираст на земята.

# 77
Същото съм чувала. След войни и прочее се наблюдава.
Аз лично много исках момченце от практична гледна точка - толкова дрешки останаха от батко. Винаги съм си се представяла като мъжка майка, но като разбрахме, че е момиче, се почувствах много щастлива. Да ни е шаренко.
Иначе, вече преполовила, ми е много по-спокойно. Чакам ФМ след 10 дни. Между другото, наблюдавам, че коментирате изследвания, за които дори не съм чувала. На мен ми пуснаха кръв и МБ и казаха, че е ок, резултатите видях по диагонал, че са в норма. Друго не ми е назначавано, а след всичко стресиращи прегледи, повечето от диагнозите вече преодоляхме и не бих искала да се тревожа с нещо допълнително.
Аз имам въпрос, към момичетата, които приемат прогестеронови препарати. Утрогестан ми влияе много зле. Перорално съм парцал (веднъж забравих сутрешната доза и се почувствах Човек). Вагинално е една течна история много неприятна. Как се чувствате вие? Доктора и дума на дава да го спирам, но дали има някакъв алтернативен продукт, по-деликатен?

Това с бум на момчета се наблюдава след катаклизми: войни, чума, масова смърт в райони, така че не е точно поверие. Обяснението е, че природата винаги се стреми към равновесие. Иначе мисля, че по принцип жените са с по-висок прираст на земята.

# 78
Spooky, а защо докторът ти не позволява да го спреш? В 20 г.с. плацентата вече си върши своите функции, но може би при теб има някаква причина?

# 79
MrsAlwayssRight, на теория е така, но имам отлепяне на плацента и скъсена шийка. И за двете за момента мисля, че е овладяно. За инвитро от опит знам, че се изписва, и вповечето случаи е превантивно, за да гарантират максимално оцеляване на плода (всяка инвитро клиника гони успеваемост). Имам доверие на доктора си, но той е специалист по асистирана репродукция и ми идва наум, че може би се презастрахова 😒

# 80
  • Пловдив
И на мен само кръвни, урина, резус фактор и кръвна група, и хив/сифилис, микробиология, цитонамазката я отказах. Сега са ми назначени пак кръв и улина + очен, че искам да видя как ми е ретината и очните дъна, че аз си искам естествено раждане /нося очила/.
Изобщо не се бутам за допълнителни изследвания, дори и тези са ми досадни. Стига ми, че бебето е добре и аз се чувствам добре.

# 81
На мен също след отлепяне на плодния сак в 6гс ми изписаха утрогестан вагинално по 2 таблетки вечер. Поле ми го спряха в 12 седмица. Но около 14 имах много контракций и пак пи го върнаха по една таблетка вечер а също и заради съмнение да не се скъси шийката зарати контракций. А също и Алеракт 2х1 в който има някаква киселина пак за шийката за да не се скъси. По вече ще го спираме в 18 и 5 дни съм и сега го слагам през ден до следващия преглед който е следващата седмица.

# 82
Ааа при отлепване, контракции изписват няма как. Някои жени до последно са на утрогестан. При инвитро е по правило в макс. доза до 12 г.с. или малко по-дълго по преценка на доктора, след което ако няма проблеми при бременността, се спира постепенно и по схема.
Аз нямам търпение да го спра в момента съм още на 2х1, именно заради дискомфорта от изтичането. Не съм запозната да има алтернатива и със сигурност е по-добър от дуфастона.

# 83
  • София
До момента от всички, които са се отчели за първа страница, момчетата и момичетата са по равно. Който не се е отчел да ми пише, че ми е трудно да ви проследя всички.

Spooky, аз бях на вагинални глобули до 15гс, докато не премерихме шийката да видим че е добре. Аз ги слагах вечер, до сутринта малко остава за изтичане. Иначе през устата и на мен много зле ми действат, при предишната бременност ги пиех. Гадеше ми се от тях и имах апетит като за трима.

Питай дали има вариант да смениш с кринон, ама той трябва да се разхожда по половин час след слагане, а ти май трябва да лежиш. Пък и много цифромания тоя кринон.

Аз освен вагиналния прогестерон имах и мускулни инжекции, ама те са по-гадни и от глобулите, дупето ми още е на решето от тях. Joy

# 84
Аз още в самото начало (около 5 седмица) получих петно на бикините  , което не се оказа течение а само петно , но бях много уплашена  . Тичах до спешен кабинет  , изписаха ми Утрогестан по  1 на ден  за две седмици . След това си отидох редовно на ЖК и доктора ги спря . По-нататък в 3 месец му се оплаках ,че при гаденето и повръщането ме боли силно долу и получих 2 седмици с 2x1 Но-шпа и след изтичането им пак ми ги спря :Д Не пия витамини , моя доктор не харесва излишни хапчета . В 16 седмица започнах да получавам кратки остри болки в матката  и да ми се схваща таза когато седя и лежа продължително . Е ... получих Диаспорал вечер по 1 саше ,а след по-силната болка в началото на 18 и 2x1Но-шпа .Болките в таза спряха  , но напоследък се чувствам много подута вечер , даже ми тежи като стоя права . От изследванията които са ми пускани (и те са стандартни и основни ) всичко е наред . Бебчо го усетих в края на 17 седмица ,нещо като пърхане в корема  и от тогава съм го усещала само 2 -3 пъти . По-принцип  аз съм по-пълничка , започнах 66кг а сега съм 68.8 за седмица 18 и 5 дни.Малко ме притесняват тези подувания на корема , чувство за ехе  и ще се пръсна и силна тежест.

Последна редакция: нд, 24 май 2020, 16:32 от Гери 88

# 85
Здравейте момичета,

Имам въпрос към тези от вас,които са си пускали изследване за уреаплазма,микоплазма,хламидия.Бихте ли ми казали какво е точното наименование на изследванията?
Днес бях в лабораторията и малко се обърках .Давам пример:

M. hominis и Ureaplasma spp. /уретрален и цервиковагинален секрет/

Хламидия-директен тест
Mycoplasma-Ureaplasma
MICOPLAZMA PLUS
Mycoplasma pneumoniae IgA, IgM, IgG
Хламидия трахоматис IgA
Хламидия трахоматис IgA, IgM
Хламидия трахоматис IgG
Хламидия трахоматис IgG, IgA
Хламидия трахоматис IgG, IgM, IgA и т.н

Утре имач час при АГ по Здравна каса и ще го попитам,но му нямам много доверие,затова исках да съм по-добре информирана.. Simple Smile

АГ ,при който се следя на частно ми каза,че следващия път ще ми ги назначи,но не ми се чака един месец до следващия преглед...

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 11:20 от Pandy-iv

# 86
  • София
Пусни си днк pcr тест от секрет.

Тия igg igm IgA са антитела и се изследват от кръв.

# 87
Мами, имам едно питане. Възнамерявам да раждам в държавна болница, но реших да сменя гинекологът, който ми води ЖК, а той не работи със здравна каса, само изражда в държавното АГ. Въпросът ми е кой ще ми даде направление за хоспитализация,когато настъпи момента.
Благодаря предварително 😊
Направлението за хоспитализиране можеш да го вземеш от ЛЛ, а също знам, че ако те приемат по спешност и го нямаш го издават и от държавната болница, където са те приели. Коя държавна болница си избрала? Аз същи мисля да раждам в държавна, поне на там съм се насочила.

В АГ-то в Стара Загора мисля да раждам.

# 88
  • София
Здравейте, от теста,  който си пуснах в геника на своя глава за плазмите, излезе че имам уреаплазма парвум.
Помня, че имаше една мама-ту-би с такова. Ще сподели ли опит, че няма да мигна до утре докато не чуя АГ...

# 89
Здравейте, от теста,  който си пуснах в геника на своя глава за плазмите, излезе че имам уреаплазма парвум.
Помня, че имаше една мама-ту-би с такова. Ще сподели ли опит, че няма да мигна до утре докато не чуя АГ...
Намерих такава тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=464240.765
Дано да е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт