ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 084
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Аз не знам дали от ядене или по - скоро от нерви, но ми правиха обременяване и захарта ми е висока. Днес съм на преглед при ендокринолог. При мен си е и наследствено малко, така че след като мина прегледа се надявам малко да се успокоя, защото като чета какви може да са последствията и се наплаших честно казано.

# 646
Що много пари? Колко струва избора на екип в МД?
Токуда и Надежда са много пари... :/

Браво за хубавия преглед, Sisi. Супер е Маринов.

Дами, аз не смеех да пиша, че скоро трябва нова тема ама трябва да си го изплача някъде - много почнах да дебелея Sad Не съм променяла храненето; даже ако нещо - съм го намалила..
За периода 10.Юни-15Юни качих 1.2кг.
После 15-22 Юни качих 0.5 кг и сега от 22ри до днес - пак 0.5 кг.

Това са много стряскащи цифри. Меренето ми е точно и еднакво всеки път - без дрехи, сутрин на гладно и жадно, преди WC.
Най-смахнатото е че се мерих снощи преди да легна да спя и бях с 1.2 кг отгоре и тази сутрин веднага пак се измерих със ставането и бяха паднали на 0.5 Значи през нощта съм издишала 700 грама вода, защото нямам нито едно ставане. Разликата между двете мерения е 8 часа.
Днеска пусках редовното пкк и урина, и чакам с нетърпение да видя колко ми е глюкозата. Ако е висока - ще правя обременяване.
Много ми е притеснено. Едно че не е хубаво да си дебел ама това направо са си притеснителни темпове на качване...
Dagny, не си спомням с точност до левчето, но за избор на екип в МД беше 900 лв (цени от 2017г). Отделно, ако искате вип стая (собствена баня и липса на мургавелки), беше 75лв на вечер. Ние седяхме около 8 дни заради бебче, та направете сметка.

Относно кг, аз съм дундичка, а и височка и на мен отслабването с 10 кг, докато съм бременна ми е много полезно според АГ. Важно е бебето и околоплодните води да са в норма, а не кг.

Lyubka_89, аз съм с гестационен диабет и не е болка за умиране, но трябва да си стриктна. Пиши после кой ти е ендото и какво са ти казали.

# 647
JamJam, и моята бебка е седалищно и върви малко по- голяма. Но АГ не говори за секцио, каза че имам още 3 месец и бебето може да се завърти няколко пъти в различни пози. Чак след 36 г.с. може да коментираме.
При мен фактор са високото кръвно и повечето кг, но бебето се развива добре и аз се чувствам добре, така че времето ще покаже.
Любка, колко ти е захарта? Пиши как е минал прегледа.

# 648
Вярно е, че до късно може да се завърти бебето. Има техники за обръщане с главата надолу - упражнения, насочена светлина към долната част на корема, музика, която звучи от долната част на корема
Dagny, имаше един период в който за нула време бях качила 2  - 3 кг.  Сега от 2 седмици съм + 400 гр.Като цяло напоследък гледам да ми е много малко, почти никакво вечерното ядене. През деня ям всичко, контролирам количеството и наблягам на качество. Така хем спя по-добре, хем ограничавам  качването

# 649
  • София
Абе аз сякаш съм доволна от тия двамата от шейново, дето ме следят.
Ама винаги си имам едно наум и съм много нерешителна. Сигурно ще  реша чак в последната седмица ха-ха.

При мен за сега няма никакви индикации за секцио (освен може би кръвното, но има време, трябва да се прецени по-натам) и ще ми е много странно, ако някой заговори за това. Да, и мойто шушул е седалищно, но това нищо не значи в 22г.с. Много е рано. То може 10 пъти да се обърне за 4 месеца. Тазът ми е доста широк. Не знам как са кокалите отвътре, но отвън си изглежда доста широк. Още не са го коментирали.
Мразя операции и мразя катетъри затова без основателна причина под ножа не лягам. (не че разкъсвания и шефове са хубаво нещо; аз скачам от болка само от оная машинка, с която ни поотварят да вземат цервикален секрет; не знам как ще мине бебе от там ама разчитам природата да си го е измислила);
Ти да видиш как фолиевата се е скрила в изследванията Grinning Мамка му, вчераме боцкаха и сега се ме е яд, че не го коментирахме по-рано, за да пусна и нея. Аз взимам 200мкг на ден, като почти не вкарвам никаква през храната вече, защото попромених какво ям. Дано да е ок.

Оф, аз съм отговорила без да видя, че има следваща страница. Много несериозно от моя страна. Извинявам се.

Lyubka_89, колко ти беше глюкозата на 12ч главно, преди да направите обременяването?
Много ми е интересно какво хапвате мацките с ГД. Аз правих рисърч ама се отчаях, защото се изключват дори млечните?

# 650
Dagny, аз гледам да не чета много, и признавам че не съм много стриктна, но гледам просто да не ям сладкиши и подобни, хляб и тестени (хапвам една пица на 2 седмици хах), но си хапвам салати, меса, сирена, кисело мляко, всякаквите там извари, котидж чийз; ядки, плодове много ям (макар че и те да не се препоръчват много), а да и сладолед ям много. Честно казано моя ГД го диагностицираха заради гранична захар на гладно и малко висока на втория час, но тези изследвания бяха края на 3ти месец, когато менюто ми беше филийки, макарони, кус кус, юфка Grinning така че не съм сигурна и аз още дали е на 100% ок тази диагноза...но сега поддържам сутрешна захар малко над 4, което смятам за перфектно и не мисля да ограничавам повече режима.

# 651
Още не са го коментирали.
Мразя операции и мразя катетъри затова без основателна причина под ножа не лягам. (не че разкъсвания и шефове са хубаво нещо; аз скачам от болка само от оная машинка, с която ни поотварят да вземат цервикален секрет; не знам как ще мине бебе от там ама разчитам природата да си го е измислила);
Ти да видиш как фолиевата се е скрила в изследванията Grinning Мамка му, вчераме боцкаха и сега се ме е яд, че не го коментирахме по-рано, за да пусна и нея. Аз взимам 200мкг на ден, като почти не вкарвам никаква през храната вече, защото попромених какво ям. Дано да е ок.

Прочела си ми мислите направо 😅 дано наистина си знае природата.
А какво се случва, ако е в повече фолатът? Аз никога не съм го изследвала, а и продължавам да си пия комбинираните витамини, а в тях знам, че има 400 мг..

# 652
  • София
Ако е синтетична фолиева киселина и имаш проблем с усвояването й, може да се натрупа на рецепторите на клетките и да пречи за усвояването на естествените форми, които приемаш чрез храната. Метата няма такъв проблем. Ако е изследвана без да спираш приема, може да покаже по-високи стойности.

# 653
Момичета вашите АГ ли ви назначават тези изледвания?Или вие сами си ги пускате?Бебка също е седалищтно но смятам ,че имат още време да се повъртят докато им наближи време да излизат.

# 654
Аз пускам само тези, които АГ ми назначава. В 12 г.с. пуснах няколко витамина допълнително, които не се покриват от касата, но пак по нейна препоръка.
На вас всеки месец ли ви пускат контролни? Вчера на ЖК не ми назначи нищо.

# 655
При мен всеки месец почти пускат ПКК и обикновена урина и от време на време нещо като допълнение по-различно.. ту тсх, ту б12 и така..

# 656
И на мен вчера на ЖК не ми е пускала изследвания. Миналия месец имах ПКК и утина.

# 657
Дунда5 и на мен този месец нищо не ми пусна.1 секрет по мое настояване.Само каза др месец Кумбс но нз дали на вс се пуска или само на такива като мен с 0-.Попринцип кръв и урина ми пуска което е по ЗК

# 658
На мен всеки месец АГ ми назначава някои, но аз си пускам и допълнителни неща. Разбира се ако всичко е наред отначалото не мисля, че  е нужно. А и излиза доста стабилна сума...

# 659
  • София
На мен ми пуснаха разни неща в 13гс, на следващите два прегледа по жк казаха че няма бюджет, така че аз си пуснах някои неща които сметнах за важни.

Общи условия

Активация на акаунт