Страх ли ви е от старостта?

• 50 513
  • 1 108
  •   1
Отговори
# 960
Ами нали всички точно от това се страхуваме,а не,че имаме бръчки.

# 961
Прочетох днес:
Тайната да живееш добре и по-дълго е: яж наполовина, ходи двойно, смей се тройно и обичай без мярка.
Тибетска поговорка.

# 962
  • SF
Esme, сигурно си млада, защото спориш страстно😊. Аз обратното, обичам студения спор. Лили ми харесва, като достойна старица, защото е човек на изкуството и не е надута, като много др екземпляри. На др може да му е модел, защото например е много богата. На теб, както каза, съвсем друго ти харесва, в частния случай - как да се остарява. Аз считам, че от всеки мога да науча по нещо.

Не знаеш как споря, защото не си присъствала на моите спорове. Много зависи и с кого споря - с мои близки, с непознати, с хора, които искам да ме харесат, с хора, които не искам да ме харесват.
 С тебе нямам спор. Аз казах нещо и се обърках, че си ми отговорила, защото започваш изказването си с това, което аз бях казала. Нали уточнихме, че не ме касае и аз затворих темата. Това не е страстно спорене, а направо си е оттегляне от разговор.
Аз считам, че не от всеки искам и има какво да уча. Но става прекалено откровено и ненужно, говорейки за старостта на Лили Иванова (която всъщност хич не ме вълнува. Аз даже и кариерата й не следя. Отявлен фен съм на съвсем други изпълнители. Виж ми аватара, подписа. Не символизира почитател на бг естрадата, нали.)

# 963
и аз съм за кремация. Да ти погребват костите може би има смисъл ако си някакъв цар и трябва след време археолозите да те оценяват. За обикновен човек като мен кремацията решава няколко проблема
-липса на гробищни места
-намалява риска от зарази (по време на чумата телата просто си лежали непогребани и се появили плъхове. Накрая успели да убедят управата на Венеция да започне кремация въпреки съпротивата на църквата)
-така обмена с природата става по-естествен.

и аз на моите близки съм им казал какво да правят с тялото ми, искрено се надявам да уважат молбата ми.
Впрочем ако някога изпадна в състояние на кома и до 48 часа не се свестя искам да ме изключат незабавно. Нямам намерение да съм жив труп като Шумарер или Кирил Сакскобурготски.

# 964
Не Кирил Сакскобургготски,а Кардам Сакскобургготски.

# 965
  • Paris, France
Тази сутрин, в съня си е починал моя мил, любим свекър. Беше прекрасен, грижовен баща и дядо. Мир на праха му ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤.

До последния си дъх беше деен и способен мъж. Плуваха всеки ден, със свекърва ми, с приятели. Преди 5-6 години спряха да пътуват и оттогава той дойде само веднъж. Отпразнуваха голяма, златна сватба преди 11 години, тук, с цялата рода и диамантена тази година. Познават се и се обичат от почти 70 години. Не зная как ще продължи свекърва ми сама.

Искам и аз така да умра, но преди мъжа ми.

# 966
Nevena, съболезнования!

# 967
Съболезнования, Невена.

# 968
Светъл му път,Невена!

# 969
Съболезнования, Невена!

Кремацията я намирам за варварска, дори неуважителна към тялото. Погребението също е ужасно с това хвърляне на пръст. Трети вариант има ли?!

# 970
Уф, и аз така за кремацията. Алтернативата - гъсеници е точно толкова приятна, но да кажем ако някога ме изровят и използват за обучение, това си е втори живот😀.

# 971
  • Paris, France
FrauDanna, Herz, Sause baus, caprice, благодаря ви за съболезнованията. Търсим билети, ужасно е.

Кремацията за мене е загуба на енергия нахалост, освен ако с енергията, произведена от крематориума не отопляват някой съседен квартал. В гъсто населени райони като Индия и Япония май вече нямат много избор.

Зариването в пръст малко ме плаши. Ами Ако съм още жива????? Бих искала да ме разпорят преди погребението, ако решат да ме погребат, та поне да е сигурно, че съм мъртва.

Масаите погребват само величията. Вярват, че заравянето на труп скверни и цапа земята. Намазват труповете с лой и ги оставят в гората за да се нагостят с тях лешоядите. Бих искала телесата ми да нахранят някое животно, вместо да заемат площ в някое гробище. Само дано дотогава не се наложат винтове и прътове из старческите ми стави и кости,  та да не задавя някое гладно животно.

# 972
Съболезнования, Невена!

Кремацията я намирам за варварска, дори неуважителна към тялото. Погребението също е ужасно с това хвърляне на пръст. Трети вариант има ли?!
Мумифициране и да те сложат в витрина.
Невена съболезнование,поне си е отишъл спокойно в сънят си.

# 973
  • Paris, France
Мумифициране и да те сложат в витрина.
Невена съболезнование,поне си е отишъл спокойно в сънят си.

Благодаря. 💐. Намерихме билет за мъжа ми и тази сутрин замина. Сестра му и брат му също са с него в самолета, като тя е тръгнала снощи с влака от Лондон, защото няма удобни полети.

Няма как да бъде погребан след вторник в момента. Преди години е било възможно да се чака и месец, така че роднините да могат да се приберат. Сега не. За децата не намерихме билети. В последния момент, през седмицата е трудно.

Мумифициране, добре, защо не, но то е удачно само по сухи места. На север са погребвали в блата. От киселината и без кислород, тялото може да се запази с хилядолетия.

Слагането във витрина ми е варварско и съм против излагането на кости, мумии. Изровили ги, оглеждали ги, изследвали ги, но да ги погребат отново или да ги приберат в крипта!

# 974
Невена, съжалявам за свекър ти. Поживял си е, вярно, но е можел още да се порадва на живота.

Все се чудя какво й е златното на златната възраст. Може би свободата  да правиш, каквото си поискаш, да разполагаш изцяло с времето си. Това наистина е благо, ако няма сериозни болежки обаче и ако човек е физически и ментално позапазен. На тази възраст някои хора се радват на малко и точно за тях наистина възрастта може да е златна.

Общи условия

Активация на акаунт