ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 362
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм привърженик на фастовете ,обаче
по-зряла възраст .На тази възраст има най-голяма опасност от развитието на хранителни разтройства .
Ти си много млада ,с един РБД или НВД режим ще се чувстваш чудесно !
Метаболизмът ти е бърз ,няма смисъл от такива лишения ,че чак и вина след хранене .
Движи се повече ,храни се размумно .Яж месо,риба ,зеленчуци ,плодове ,млечни .
Не се изтормозявай .Съвет от мен ,ако прекалено време изпитваш вина след хранене -сподели с родителите си Simple Smile

# 451
Онези гафове не са от диетуване. Там неяденето е симптом на друг проблем.

Лошото е, че на тази възраст момичетата са кошерни създания, и се подхлъзват по другарките си.

Mitohondrium, добре дошла.
На фаста не му казваме гладуване, да си доуточним малко понятията.

Препоръчвам книгата Eat Stop Eat относно фаста. Сега я чета. ❤

Супер книжка, оборваща градските митове за "забавянето на метаболизма".

# 452
Аз съм привърженик на фастовете ,обаче
по-зряла възраст .На тази възраст има най-голяма опасност от развитието на хранителни разтройства .
Ти си много млада ,с един РБД или НВД режим ще се чувстваш чудесно !
Метаболизмът ти е бърз ,няма смисъл от такива лишения ,че чак и вина след хранене .
Движи се повече ,храни се размумно .Яж месо,риба ,зеленчуци ,плодове ,млечни .
Не се изтормозявай .Съвет от мен ,ако прекалено време изпитваш вина след хранене -сподели с родителите си Simple Smile

Какво трябва да е НВД? Нещо нисковъглехидратно ли? Защо се прокламира нисковъглехидратното хранене като добро?

Дези, почти съм запомнила значи. Аз на моите 169, обикновенто се целя някъде в 52-53кг, тогава ми заслабват бедрата. Обаче на мен млечните ми понасят, поне кисело мляко и извара. Дори преди години съм живяла на кашкавал, домати и вино и много се бях изпила, казваха ми, че ще се разболея. Сега обаче, 6 години по-късно, не знам дали бих пробвала отново такъв режим Bowtie. Сирене и кашкавал вече рядко ям, а кисело мляко зависи от режима. Като бях на Дюкан, по една кофичка отиваше на ден. Сег пак минах на 3.6% и ям по половин водна чаша на ден, колкото да си разбъркам с него ленено семе и чиа. А преди така бях стигнала и до 50 кг, като това ядях и вечер + малко заквасена сметана, 1/3 доза протеин и малко ягоди или боровинки за вкус.

Как 52 на тази височина? Същата съм и на 55 съм като скелет, виждат се ребра и всичко, не е ли твърде малко?
57-60 е оптимално за 169 см., но май пак зависи от структурата на тялото.

# 453
Под балансирано хранене имам предвид здравословно, 1300 калории някъде.

# 454
При Равномерно Балансираната  Диета има съответното разделение на макросите, не е въпрос само на калории:
https://www.bb-team.org/diet/5321_ravnomerno-balansirana-dieta

Тук има различни режими, посъветвай се с майка ти.
https://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

"Здравословно" е въпрос на гледна точка.
Най-често срещаната е, че ако страдаш като животно без хляб и вафла, организма си го иска, и е здравословно. 😂

Понеже си нова и не знаеш, в този подфорум интерпретациите на "здравословно" и "балансирано" са много свободни, еластични, често дори покъртителни. Така че е добре да поясниш за какво става дума.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 20:03 от Dez

# 455
  • here, there, everywhere
А какъв точно е проблемът с мусаката?
За едно съм съгласна: всеки си нагажда както му изнася и се самоубеждава, че е прав. Така е доста удобно. Другите са завистливи и злорадстват.
И с безразборното хранене, и с големите ограничения има проблем. Лично мнение.

# 456
  • Мизия
mitohondrium , когато аз бях 49 кг. (висока съм 160 см.) определено не исках да съм по-слаба. Какви са тия мании да сте анорексички...

# 457
Оф и аз на 160/49 бях много измъчена. Откак загладих косъма на 51-52 много се харесвам.
Към авторката - 1300 калории съвсем не значи "здравословно". Зависи от какво са, както са казали.
Изобщо, аз имам алергия към термина " здравословно" Grinning

# 458
А какъв точно е проблемът с мусаката?

Или пък с динята със сирене?
Аз самата тази комбинация не я харесвам, но защо не?
Не говорим да се изяде цяла диня все пак.
Да не говорим колко много салати с диня има и с тях спокойно човек може да замести хранене.
А ако не лятото /когато е сезонът на динята/, то кога?
Или пъпеш с прошуто?
Най- малкото, именно палео- феновете защитават тезата за хранене със сезонни продукти в съответното географско положение. Simple Smile

"Балансирано"  не е форумна легенда за ядене на вафли и каквото му скимне на човек!
Но искрено ме разсмя.

Относно теглото. На 170 санта и 55 кг бях закачалка и в огледалото виждах нещо, което нито беше здравословно, нито ми харесваше. Вторачването в цифрите е обсесия,  която искрено се надявам да не срещна никога в реала.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 21:43 от TuЛи

# 459
Под балансирано хранене имам предвид здравословно, 1300 калории някъде.
1300 калории от 2 понички, 1 баничка и топка сладолед, примерно. Това не е здравословно.
Блансирано е друго нещо.
И 1300ккал са малко по принцип за млада, здрава жена с активен начин на живот.

Да не е спам. Държа си 61кг, но напоследък имам много стрес и емоционално напрежение.

# 460
Малко по темата за калориите:
https://www.bb-team.org/diet/5321_ravnomerno-balansirana-dieta

Както и много инфо в електронната книга на Страхил Иванов, която ми е много полезна, даже в момента я чета

# 461
За едно съм съгласна: всеки си нагажда както му изнася и се самоубеждава, че е прав. Така е доста удобно. Другите са завистливи и злорадстват.
И с безразборното хранене, и с големите ограничения има проблем. Лично мнение.

И с това съм абсолютно съгласна.

Напоследък почти фанатично следя какво консумирам и го въвеждам във Фитнеспала.
Трябва да ви кажа, че именно с балансирано хранене /което по никакъв начин не значи вафли и джънк/ понякога ми е трудно и 1500 калории да достигна. При заложени 1700, сутрешна практика йога, тренировка по програма /в случая на Румяна Илиева/ и бързо ходене в парка час- час и половина, в зависимост от свободното време, с което разполагам.

ПП. bethefirst, "Трансформирай себе си" ли имаш предвид? И тя, както и "Силата на малките крачки" много ми харесват.

# 462
карате се за глупости
аз съм 160 и на 48кг изглеждам мнооооого далеч от анорексията
структурата на тялото и костите са различни, хайде всеки да ди следва собствените цели
в тая тема само Лу-лу мисля за слаба под нормалното, но ми е в категорията ‘кльоща’, а не ненормална анорексичка

Ню, проблемът с мусаката е в изравняването на тавата Laughing

Дез, седИ си тук, тъкмо ме надъхваш.... правиш това, на което аз само залагам планове

# 463
И аз виждам колко трудно е на практика да си осигуря 1500 ккал от качествена и пълноценна храна.
Сега ще ви напиша какво съм яла само днес без грамажите:
Закуска - Skyr Kaufland, краставица, селски многозърнест хляб, 3 яйца М размер, лъжичка зехтин и розов домат;
след тренировка - Bezzoo choco crunch (това е протеинов бар с малко захар);
вечеря - телешко кюфте на тиган, краставица, пак SKYR, розов домат, черни маслини, зехтин, 4 листенца зелена салата и едно малко авокадо;
Ако имах фъстъчено масло щях да ям преди лягане, но нямам.
Иначе смятам да понамаля въглехидратите, ако не свалям с текущите, но трябва да минат поне 2 седмици..

ТиЛи, да, точно тя, там е толкова хубаво обяснено всичко:)

# 464
тоя скир.... чете ли етикета?
малко ти е протеина, закуската (според мен)  е обилна и те разяжда от сутринта... ииии това не са 1500 ккал, повече са

Общи условия

Активация на акаунт