ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 355
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Наистина момичета, много преяждам, пример: вечер салата,огромна,с много олио,с ракия ок.100-150 гр.После мезе,ама много,с 2 л бира или 700 ми вино и накрая десерт някакъв.Случвало ми се е да не мога повече,но продължавам да тъпча.При мен е зависимост,след тежък ден обичам да седна,да пийна,хапна,отпуска ме,само като си помисля как ще си наредя масата и вече ми става хубаво.Така че,аз моите килограми наистина знам от какво са😀,въпроса е да променя някои неща,малки стъпки,така съм се настроила.

Втрещих се, честно....
Килограмите са по-малкото зло в случая.
Наистина ли става дума за 2л бира?

Ако ми беше дъщеря, да съм те погнала с тоягата.😜
По-добре шоколад.

# 496
И аз съм със склонност да прекалявам с порциите. Установих, че ако не сложа сол и мазнина в салатата се наяждам с много по-малко количество. Просто не ми се услажда и така лесно контролирам количествата. Може да пробвате. Blush

# 497
При мен е обратното. Нещо като компенсация по-голямо количество при по-лошо "качество".
Монтиняк: най-голямо удоволствие на вкусовите рецептори доставят първите три хапки.
Няма да забравя първият ми изискан ресторант във Франция. И менюто помня.
Предястие "опера от сьомга" точно три големи хапки и украса. Да гледаш ли да ядеш ли. Нямаше начин, тези три хапки станаха тридесет , изядени мноооого бавно със сладки приказки.
Основно :три колелца (по 2 хапки) свинско филе с едно картофченце и 2 парченца броколи, декорация по чинията.
Изядено мнооого бавно.
Десерт: 3 мини-мини -мини нещица и еспресо.
Без хляб, но с бутилка вино. Имах чувство,  че съм преяла.
Отдавна не правя тава с пържоли и не слагам тавата на масата. Културно/не културно: това е менюто, в това количество. Иначе от едно известно време човек може да се мези до безкрайност и ако е всеки ден.....

# 498
И аз съм със склонност да прекалявам с порциите. Установих, че ако не сложа сол и мазнина в салатата се наяждам с много по-малко количество. Просто не ми се услажда и така лесно контролирам количествата. Може да пробвате. Blush
Аз никога не слагам сол в салатите, но ги правя много богати и това вдига калориите. Или ако е зелена салата с авокадо и синьо сирене, сол не е нужна изобщо. Понякога слагам царевица, сушени домати, семена...
Сол от солница не ползвам.

# 499
Просто ползвайте хималайска сол...
 За да се отчета - днес правих хубава тренировка за горна част- рамо, бицепс, трицепс, накрая малко корем.

# 500
Наистина момичета, много преяждам, пример: вечер салата,огромна,с много олио,с ракия ок.100-150 гр.После мезе,ама много,с 2 л бира или 700 ми вино и накрая десерт някакъв.Случвало ми се е да не мога повече,но продължавам да тъпча.При мен е зависимост,след тежък ден обичам да седна,да пийна,хапна,отпуска ме,само като си помисля как ще си наредя масата и вече ми става хубаво.Така че,аз моите килограми наистина знам от какво са😀,въпроса е да променя някои неща,малки стъпки,така съм се настроила.

Втрещих се, честно....
Килограмите са по-малкото зло в случая.
Наистина ли става дума за 2л бира?

Ако ми беше дъщеря, да съм те погнала с тоягата.😜
По-добре шоколад.
😂е,може би,ако изпия 2 л бира,няма да съм пила ракия преди това.И със сигурност не става въпрос за всяка вечер,също така не е и за 1-2часа.Но,да,факт,мога да изпия голямо количество алкохол(в компания,много часове),не ме хваща.Да,корема ми е като цигански таржик.Пример:за 1 месец качих 4 кг,сега като си дойде ММ,основно от мезета с алкохол и то бира, наистина много раздува тази бира,ама сме седяли до 5 часа сутринта.Извинявам се за спама,това не е по темата.

# 501
Не е до това дали те хваща, а какво прави с черния дроб, но наистина няма да спамя.
Свалянето на 4кг не е шега работа.
Много жени си патят от пиенето с мъжете, но всеки си избира битките. От софри се качва най-много. Така ме е научила майка ми. Да не пия с мъжете, че ще стана като мечка. И баща ми, и дядовците ми бяха въздържатели, пяна им излизаше на устата като станеше дума за алкохол.

У нас се кафеджийстваше сериозно. Големи приказки на кафе и цигари бяха през уикендите. 😄
Весели времена бяха.

По отношение на алкохола съм много крайна. Тук, в Чехия, за щастие не се пие така като в България, за жена пък изобщо, та изглеждам нормална. 😄😅

БММ, въпреки че е чех, пие 1 бира, максимум 2 само през лятото, не всеки ден. В къщи почти никога. Твърд алкохол абсурд.

Не бих съжителствала с пиещ мъж, но аз съм си спартанец по душа, и търпя само себеподобни.
Органически не понасям софра мераклии, любители на чашката и угаждачи. Те мен също не ме понасят, та се избягваме взаимно. 😁
Мъж с корем не бих докоснала и с пръчка. Бляк.

# 502
Ползвам само морска сол, йодирана. Ям безсолно като цяло. Тия хималайски модерности не са ми нито вкусни, нито полезни в крайна сметка.
Вчера приключих с фаза  - всичко е боядисано, чакам ММ да се накуми с мебелировката вече... Малко зор си дадох..
Обаче бяхме на гости вечерта.. Та чааааак до рано таз сутрин. И като сме по темата..
Не пия по принцип, ама хич. Обаче кумът така ме напи... 2 чаши вино, едвам се довлякох до нас (на 50м са хаха)... Цял ден ще ближа рани Sad главата ми е компот 🙄 с яденето нямаше прекалявка, ама това ще ми се отрази със сигурност. И както бях изморена... Приказка.
За капак ми се обадиха всички вени от това седене права, болят си сериозно... абе тялото ми е доб сърма..
Ми ще се наливам с вода и надежда ☕🥛🥛🥛
И ще събирам сили и вдъхновение за една тренировка довечера.

# 503
Няма начин, случват се понякога и трапези и алкохол. С малко хитрост се справя човек.
И аз не понасям мъж с корем.
Бяхме на басейн и ММ ми казва "имам чувство,  че всички жени са бременни, дори и старите", а аз му отговарям: "за жените незнам, но мъжете със сигурност са всички в 8-9 месец". Това беше в Германия.
Все си мислех, че това са "бирени кореми" и ако престанат да пият бира ще се махнат. Преди няколко дни попаднах на едно видео (д-р Берг) и май въобще не е както мислех.
Ето го
https://youtu.be/sEjcePbrytI
Като обяснява как се " лекува" с изтегляне на течността от корема направо настръхвам.
Моят мъж няма корем (строго следя за това ), а е на години. Имам друг много близък човек, който попада в описаната категория, но всички опити/приказки се посрещат на нож. Плаче ми се, но реших да запазя добрите отношения. Все пак "насила хубост не става".
С други думи и ако виждате на къде вървят нещата ,погрижете се И за близките ви в къщи, естествено без да давате обяснения какво и колко сте сложили в мусаката или защо има само 2-3 лъжици боб като гарнитура на пържолата, а не пълна чиния с допълнително. Така и за вас ще е по-лек режима.

# 504
  • Мизия
Снощи бях на кръчма и затова прецених да не ям в 16:00ч. В кръчмата пих две бири, ама пък си похапнах добре... Grinning Я малко пил.хапки, я дробчета+сърца, я цаца... Grinning
Днес резултатът беше +0,500 гр.
За обяд ще правя Сирене по Тракийски, а за в 16:00ч. ще хапна едно кисело мляко за наказание.

# 505
Единственият алкохол, който пия е бира - една малка бира на около 10 дни, т.е. три пъти в месеца. Направих си експеримент и предишните два пъти ядох само мезе, без да пия бира. На следващите сутрини кантарът показваше минус. Значи все пак бирата е "виновник" за плюсовете след нея.
На мен лично ми помага да си мисля, че не съм изключила нищо завинаги. Не мисля, че никога повече няма да ям торта, а мисля, че при повод ще ям. Така и не се чувствам виновна, когато има повод и ям. Тази година например съм яла торта два пъти - в края на януари на рождения ден на сина ми и в началото на май на рождения ден на майка ми. Определено не смятам, че две парчета торта за половин година се отразяват чак толкова. Като знам, че не ми е забранена, мога и да не ям. Ако си забраня нещо, вероятно ще се нахвърля върху него, после ще се чувствам и виновна, че съм го изяла и ще се откажа, защото така и така не мога да устоя... По същия начин преди години отказах цигарите. Реших, че ще пробвам, но ако ми се припуши много, ще запаля. Всеки ден ми се пушеше и всеки ден си мислех, че мога да издържа още и да удължа времето, през което не съм пушила. Така и не запалих повече и вече от години не съм пушачка, а преди това бях доста зависим пушач и бях стигнала до почти две кутии цигари дневно.

# 506
Нито се лишавам, нито се наказвам.
Всичко е в дозата. Мога да се насиля, но след това като нищо ще "почерпя волята си". Нали знаете вица за пияницата: наложил си волята, подминал 3 кръчми и се върнал да  я почерпи.
Помните ли разказа на Елин Пелин за Душко Добрудушков и неговата печена тиква. Отлично го е описал Елин Пелин.
И аз обичам бира. Номера е или бира ИЛИ мезе. Открито от Херци.

# 507
  • София
Аз от време на време пия ракия със салата. Бира много рядко, обичам тия Самърсби, Крадец на ябълки, бяло вино със спрайт и лимон и всякакви такива сладникави, ароматни питиенца.

Вчера след Луната съм успяла да разкарам 1кг течности. Мислех че днес ще се събудя озверяла от глад, обаче очудващо - не съм. Даже мисля какво ми се яде, превъртам в главата, нищо не ми хрумва. Имам малко песто и сигурно ще отида да си взема някакви домати и моцарела да си направя една хубава салата.

# 508
И аз не съм изключила нищо "завинаги". Няма "завинаги"
Но не ям неща, които не са ми интересни.

Ядох вафла след едно състезание 2017г. Бутнаха ми я в ръцете на финала. Изядох я с интерес и удоволствие. Какво толкова, за Бога да е станало. Това е вафла, не кокаин, за да се чувствам виновна.
Пържени картофи дори ядох, след маратона Май месец 2019та.
То след 42км все тая, няма да ме убият.

На НГ пих уиски, харесва ми Jack Daniels Tennessee Honey, 1 бутилка пихме 1 година.🤣 И не е заради бедност, или стиснатост, просто е супер вредно и не желая да давам лош пример на децата. Не пуша също.

Харесва ми портско вино, но 1 чаша на 5-6 месеца. Последно пих като започна карантината.

Моите любими екстри са Флапджакс, ядки и тахан, и спрях да ги купувам.
Тортите не са ми драма. Ако искам-ям режимни. Вина? Абсурд! Защо? Яде ми се-ям. Мое решение.
Шоколад е ок понякога също.

# 509
  • Мизия
Аз бира по принцип не пия. Пия ракийка, обаче по поводи, а не ежедневно разбира се. Ама то вчера бях в компания само с мъже и те бяха на бира, та ме беше срам само аз да пия ракия Grinning
Аз откакто съм на този режим, никога не се ограничавам в нещо, ако сме на гости, банкет или някъде навън. Знам, че щом сме с приятели ям и пия като всички останали, не обичам да казвам: "Ооо, ама аз съм на диета..." .

Общи условия

Активация на акаунт