ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 352
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Не ти ли беше приятно да пийнеш биричка?
Не, не споменавайте никога и пред никой, че сте на диета. По-спокойно ще е за вас и другите.
Много често споменавам Монтиняк, но какво да правя като тук, във Фр е по-популярен дори от Дюкан.
Та той казва: никой не ви гледа, а и не му пука какво и колко ядете или пиете. Само при дирекно предлагане на нещо трябва малко дипломация. Например; изглежда чудесно тази торта, но имам желание да хапна (още малко\с виното) от онова там сиренце. Винаги има възможност да кажете, че не обичате нещо\преяли сте го и вече нямате желание и т.н.
Много ми харесваше и един негов израз: няма как французин да пази диета без масло, сирене, вино и шоколад. И са включеми в режима му. Също така при него съществуват малки и големи отклонения. Тъй като е известен преди Дюкан, мисля идеите за "гала обяд/вечеря" са взаимствани от него.
Ще стигна най-после до това за което се включих. За след "голямо отклонение" най-добре са варени яйца. Засищат и елиминират задържаната вода. Другото е глад за който може. За не ядящите яйца-зеленчукова крем супа.

# 511
Навън са ми правили забележка за големината на стейка. 🙄
Чужд мъж беше, сама си плащах.
Не става без въргал с мен. Всеки си вре гагата в моята чиния.
Прекъсна ме докато поръчвах, и обясни на сервитьорката, че съм се объркала. 🤣
Аз такова голямо нещо не можело да ям.

Прекъснах го, и поръчах моето си, мега нагъл беше.

# 512
Дези,
Не го е интересувало какво и колко ядеш, а е от мъжете (вероятно), които мислят, че жените са безпомощни и безмозъчни същества и те трябва да им помагат/контролират/налагат мнението си.
Много са нахални и тъпи. Аз със сервитьор имах подобен сблъсък.
Надявам се, че си го сложила на мястото му.

# 513
Съпругът ми за съжаление вода почти не пие,когато е жаден пие кола.Бира пие по 1-2 малки всяка вечер,пуши по 1 кутия на ден и кафета по ок. две.До обяд не яде,кара основно на сухи храни,пържени хапки,пържоли, сандвичи(да поясня , тираджия е и по 3 месеца е в камиона,храни се в заведенията на бензиностанциитд, защото храната влиза в цената на паркинга).Много му се карам за това не пиене на вода и за тази кола.Мисълта ми беше,че много бира пие(той само бира и уиски харесва от алкохола),като се съберат по паркингите събота и неделя.... Обаче няма шкембе,а аз имам 😀.И най-интересното е,че краката му са много релефни,добре оформени,мускулести,а грам не тренира,той от колата не слиза,отдавам го на ген(колкото и странно да звучи), защото и сестра му е с такива крака.Та,хич не живее здравословно той,но като се събрахме беше на 36 г,опитвам се,но не мога да го променя.
И за да не е само бла бла:днес съм на глад-36 часа,прияде ми се от тиквичките на фурна ,които правих за децата,с домашно кисело мляко,но си казах,че и утре ще има и ще мога да си хапна.И ми мина желанието 💪.

# 514
Рени, ММ и той живееше доста години само на кола, алкохол не пие, по 2 бири на година 😁
Има шкембе и цицки 😁😁😁 обаче от кръста на долу може да му завиди всеки професионален културист... Все едно 2 различни половинки в едно тяло. Ква е тая структура не знам.
От доста години намали колата и вече я пие по-умерено, по поводи да речем. Обаче шкембето си е там...
Както и да е - беше на 20 като се взехме (75 кг беше тога ва мда...), да не мислиш, че успях да го превъзпитам за 20 години заедно (сега е 125 и не ме слуша ама грам...)? А аз кола не близвам..
Та не е от възрастта. И аз не знам вече от какво е.

Аз не съм дъвчила още днес, ще се постарая да си остана и без вечеря.

# 515
Аз видях отново две чертички на теста за бременност, но оставам в темата. Мотивира ме да се храня по-здравословно.

# 516
Единственият алкохол, който пия е бира - една малка бира на около 10 дни, т.е. три пъти в месеца. Направих си експеримент и предишните два пъти ядох само мезе, без да пия бира. На следващите сутрини кантарът показваше минус. Значи все пак бирата е "виновник" за плюсовете след нея.

Бирата е виновник, ако е имала и храна с нея, или други бири Simple Smile

Аз от както разкарах 10-12кг, вече не се лишавам спартански от нещата, които обичам. И ракия съм пила, по повод и в компания, а виното ми е почти ежедневие (1-2ч сухо бяло), но торта не съм яла от миналото лято на една сватба.
Сладолед не ям, защото е много калоричен, предпочитам плодове. Хляб, тестени, не; не ми и липсват. С ядките съм внимателна, защото там може да се подхлъзна.
Обичам и аз онези самърсби, и прочее сайдери, но ги заобикалям, защото са пълни със захар.
Когато ми се прииска сладко, ям едно сурово био барче от лидълските и съм добре.
Свикнах вече с този начих на живот и хранене, даже мисля че много ям, може да намаля.

# 517
Лъки, може ли един въпрос?
Виждам, че си привърженичка на храненето по д-р Емилова в някаква степен. В твой си вариант си организирала храненето, което е супер.
Ти вегетарианка ли си? (понеже ядеш сирене, но не съм засичала да пишеш за месо?)

# 518
Аз видях отново две чертички на теста за бременност, но оставам в темата.

Ех, че хубава новина!
Честито!

# 519
  • here, there, everywhere
Поздравления и от мен. Леко бременеене и здраво бебче на финала.

# 520
Честито, Stillness и лека бременност пожелавам!
Кантарът ми нещо е откачил, няколко дни не мърдах на никъде, а сега показва  разлика от 1кг(в плюс, разбира се) в рамките на едно денонощие, а не е като да съм прегрешавала...
Някъде в нета ми попадна информация, че при достигане на плато било хубаво да се увеличат калориите за един ден, за да се задвижи метаболизма. Някой може ли да ми каже има ли ефект от подобно нещо?

# 521
Благодаря ви!
Sunny555, при мен имаше ефект преди години когато отслабвах. Аз тогава отслабвах с 5 хранения на ден през 3 часа и тренировки вкъщи почти всеки ден. Ходех и на народни танци два пъти седмично. Когато спирах да свалям, си позволявах един ден с по-калорична храна, но и по-интензивна тренировка. Не знам дали от храната точно се раздвижваше или от спорта, но имаше ефект.
Намерих си една снимка от преди бременността със сина ми. На нея съм около 52 кг. Ами харесвам се, дори плоското дупе си харесвам. С времето разбрах, че е по-добре малко и плоско, отколкото голямо и плоско. Grinning

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 23:31 от Stillness

# 522
честито и от мен 🌺
супер си на 52кг

не се дебелее от бирата, а от мезето към нея Laughing

# 523
Честити две чертички,желая лека и безпроблемна бременност ( аз обожавам да съм бременна)🤗.
А за снимката....супер си,аз никога не бих могла да бъда толкова слаба,но това си е структура.

# 524
Лъки, може ли един въпрос?
Виждам, че си привърженичка на храненето по д-р Емилова в някаква степен. В твой си вариант си организирала храненето, което е супер.
Ти вегетарианка ли си? (понеже ядеш сирене, но не съм засичала да пишеш за месо?)
Много рядко. Примерно сухо, чисто месо, или риба, но още по рядко. Но с уговорката, че аз не обичам месо, предпочитам млечни. Водя се по какво ми се яде. И яйца хапвам от време на време.
Имах един период много ядях зелена салата с риба тон, почти всяка вечер това ми беше основното. Сега съм на вълна много богати салати. Примерно днес беше зелен микс,сушен домат, авокадо, краставица, царевица, червена чушка, доматченца,лимон зехтин + 1 скирела. След вечеря малко пушен кашкавал с 1 чаша червено вино, и това е.
Да разбия табуто, че за да си във форма трябва да си въздържател. Не е точно така, в количествата е истината.

Общи условия

Активация на акаунт