ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 344
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • София, България
Здравейте,

Днес е последният ден на чоплене на семки, 4 яйца, 2 резена шунка и кашкавал, домат и кофичка кисело мляко.
Това е храната за днес и официално мога да обявя, че хладилникът ще е абсолютно празен без нито един продукт (ще го измия, че нали така и така ще е празен).

Много се вълнувам, тъй като утре(сряда) започвам новото си начало, тъй като съм почивен ден.

Ще запиша утре от къде започвам, мерки, килограми и приключението ще тръгне. Знам, че бързо ще напредна, защото ме знаете, че щом за година свалих 20кг значи мога пак.

Тъй като съм висока 155см (или поне така си мисля, че като отидох да ме меря с онези ми ти там машинки ме изкараха 153), по формулата ръст - 110 за жена трябва да съм 45кг, което за мнозина може да звучи като твърде малко, но за нисък човек това не е чак толкова малко, а си е тамън. Ще се целя в 49кг, ей-така, че да има една 4-ка отпред.

Започвам от приблизително 73кг, утре ще потвърдя.

Това съм си предвидила:

Скрит текст:
Моят старт ще бъде: сутринта изчистване на организма с морска сол, Седмица 1: на диетата със зеленчукова супа, за да се вкарам в ограничителен режим,  Седмица 2: смятам да повторя, но с много по-богата супа, защото зеленчуковата супа не е много калорична и не се препоръчва за повече от седмица. Седмица 3: започвам с едно осъзнато хранене на качеството на храната и орязването на всякаква просесд храна (изскочи ми термина на български) и вкарвам спорт. Изключително позитивни резултати споделят доста от безплатните програми на една девойка и ще започна с нейните домашни упражнения без никакви уреди:

https://www.youtube.com/user/ChloesAddiction/playlists

# 541
Давай Тиси, не е малко 45кг на 155см. Идеално е.
И аз се целя в същото число, 156см съм.

# 542
2 свдмици на супи ще ти дойде много еднообразно и ще те демотивира. Много рязко ми се струва, поне на мен.

# 543
Аз на супа само няма да мога. По-добре нищо да не ям, отколкото тази супа да ми се пличка в стомаха...
Тиси, пожелавам ти успех и да се хвалиш скоро с резултатите Hug

# 544
  • София, България
Давай Тиси, не е малко 45кг на 155см. Идеално е.
И аз се целя в същото число, 156см съм.

Благодаря ти, Дези, и аз смятам като теб, но има хора, които са по-високи и такива килограми ги стряскат в началото 

2 свдмици на супи ще ти дойде много еднообразно и ще те демотивира. Много рязко ми се струва, поне на мен.

Знам, че така звучи, че ще бъде еднообразно, диетата не е ограничена само до супата, изискването е да хапнеш само веднъж супа дневно, през останалото време има дни със зеленчуци, плодове, микс от двете, месо, ориз. Има разнообразие, смятам, че 2 седмици няма да ме спънат, познавам се и знам, че ще успея. После от седмица 3 ще си се храня много по-разнообразно без да следвам някакви определени дни. Обаче така са ми се дояли супи, не съм яла от векове всякаш и ми се ядат, затова мисля да направя 2 седмици. Да видим - може и наистина да си права и да ми омръзне, ако е така ще импровизирам и просто ще започна да се храня качествено.

Аз да попитам нещо друго, понеже в на девойката упражненията, които съм запланувала след месец и нещо ще ми трябват съпротивляващи колани. Хич не разбирам, има ли някой, който може да ме ориентира?

# 545
Имаш предвид ластици. Всеки цвят отговаря на различно съпротивление, обикновено се измерва в килограми, но има и на размери S, M, L или начинаещи, средно напреднали и напреднали. Трябва да ти е удобен ластика, според каквото го ползваш. Например ако ще го държиш в ръце и ще го захващаш с намотаване около дланите, на мен ми е по-удобно плосък, мек ластик. Ако е релефен (квадратен, кръгъл) ми ръби и не ми е удобно.
За супата останах с впечатление, че ще ядеш само нея. След уточнението ми се вижда по-човешко.

# 546
Тези съпротивляващи колани, мисля че са ластици за фитнес. Продават се по спортните магазини, има и онлайн. Има различни, според степента на натоварване.

Аз искам да попитам някой попадал ли е на добра тренировка за бременни. Любимото ми тае-бо го изключвам, защото има много подскоци в него. Миналия път правих на Руми Илиева за бременни, но ми е скучна самата тренировка. Предпочитам да гледам хора, които тренират групово. Вчера правих клекове, напади и лицеви опори, но и те са ми скучни, когато ги правя сама, а не е с "групата" от клипчето. Grinning

# 547
В темата за домашни тренировки има трениращи бременни момичета и пускат линкове от тубата с тренировките си. Може да прегледаш предложенията там.

# 548
Hasfit също имат тренировки /и програма/ за бременни.

# 549
  • Нидерландия
Здравейте мили дами, ако бях видяла темата по рано щях да съм в нея поне от 3 месеца но по добре късно отколкото още по късно 🙂 Четох предишните ви коментари и съм щастлива че не съм сама в битката. Поздравления за мотивациите и споделените идеи. На кратко защо съм тук: заради карантината се обездвижих много, фитнесите при нас още са затворени, не обичам да тичам и да се разхождам без цел. От работа в къщи преоткрих готвенето и печенето. Експериментирах със нови рецепти и съответно си ги изяждах. В резултат на което кантара скочи на 64кг. За моите 166 см това ми е много и се паникьосах за първи път в живота си. Целта ми е да сваля поне под 60  да не говорим че идеалното ми тегло е 55 но да сваля 10 кг ми се струва много не реална цел. Намалих постепенно храната, въглехидратите също. През деня вече ходя в офиса и ям само това което взимам, те нормално (плод, извара, пилешко филе с някой домат или чушка)незакусвам а пия кафе но щом се върна вкъщи съм озверяла от глад и тогава правя грешката да се нахвърля на неподходящата храна. Дайте идеи какво да хапна докато стане време за вечеря? Аз се прибирам към 17:30 а вечеряме към 19 ч. Другото което ми е адски трудно е храната преди цикъл. Ужас просто. Понякога ми се иска да заспя и да се събудя след 2 седмици 🤣 вие как се справяте в този период? И последно четох и мисля да опитам да започна да пия ябълков оцет преди хранене. Някои да го е пил и да сподели? Иначе фитнеса отваря от 1 юли и се надявам за месец, преди морето, малко да вляза във форма. В къщи просто не ми е същото...
Успех на всички и ще следя с интерес. Ще си напиша храната друг път че стана много дълъг поста🌷🌷🌷

# 550
Здравейте мили дами, ако бях видяла темата по рано щях да съм в нея поне от 3 месеца но по добре късно отколкото още по късно 🙂 Четох предишните ви коментари и съм щастлива че не съм сама в битката. Поздравления за мотивациите и споделените идеи. На кратко защо съм тук: заради карантината се обездвижих много, фитнесите при нас още са затворени, не обичам да тичам и да се разхождам без цел. От работа в къщи преоткрих готвенето и печенето. Експериментирах със нови рецепти и съответно си ги изяждах. В резултат на което кантара скочи на 64кг. За моите 166 см това ми е много и се паникьосах за първи път в живота си. Целта ми е да сваля поне под 60  да не говорим че идеалното ми тегло е 55 но да сваля 10 кг ми се струва много не реална цел. Намалих постепенно храната, въглехидратите също. През деня вече ходя в офиса и ям само това което взимам, те нормално (плод, извара, пилешко филе с някой домат или чушка)незакусвам а пия кафе но щом се върна вкъщи съм озверяла от глад и тогава правя грешката да се нахвърля на неподходящата храна. Дайте идеи какво да хапна докато стане време за вечеря? Аз се прибирам към 17:30 а вечеряме към 19 ч. Другото което ми е адски трудно е храната преди цикъл. Ужас просто. Понякога ми се иска да заспя и да се събудя след 2 седмици 🤣 вие как се справяте в този период? И последно четох и мисля да опитам да започна да пия ябълков оцет преди хранене. Някои да го е пил и да сподели? Иначе фитнеса отваря от 1 юли и се надявам за месец, преди морето, малко да вляза във форма. В къщи просто не ми е същото...
Успех на всички и ще следя с интерес. Ще си напиша храната друг път че стана много дълъг поста🌷🌷🌷

Много сходни височита и кг сме с теб.Моето идеално тегло преди да забременея беше 54 кг имах си и бюст и дупе абе женствено тяло.Сега след раждането е друго положението.Старая се да свалям (изчиствам) и стягам.Като теб съм си поставила цел под 60 и мечтая за залата и тренировка с повечко тежести.
За хапването преди вечеря може да пробваш със скир и протеин.При мен това е яденето към 4, но сега свалих на 1000 кал на ден и го пропускам това хранене.Идеално е че е си набавяш висок % протеин и може вечерята да ти е по-лека.
Ябълков оцет съм пила и преди дни си взех отново.Правя почивки.Ще те посъветвам да го пиеш със сламка иначе не е щадящо за зъбите.Казват, че спомага за изгарянето на мазнините на корема.Аз лично мисля, че има ефект, без да те заблуждавам трябва да е съчетано с здравословен режим, иначе има и ред други ползи от пиенето.Аз съм пила и сутрин на гладно убива апетита, но съм чела в пинтерест и за пиенето му вечер приди лягане.Виж погледни за още информация.

# 551
Здравейте момичета,
След Великден почти спрях сладкото и въглехидрати, от 3 седмици и млечни почти ( примерно млечни приемам ако  има застройка супата, или от Гръцката седмица дзадзикито в Лидл).
Всичко ок, обаче закуската малко ми е проблем, все варя яйца, авокадо, домат. Но ми писва. Плодове също почти не ям.
Гледам много вкусни примерно филийка хляб Вита и отгоре намачкано авокадо и яйде или домат или шунка, да ама аз хляб не ям. Ще ми предложите омлет-писна ми омлета, а и той ми е като "манджа" и ми върви повече за обяд отколкото за закуска.
Овесени ядки не харесвам.
Моля за идеи....

# 552
Овесени ядки не харесвам.
Моля за идеи....
Като спазвам режима на Дюкан, си правя т.нар. овесени палачинки - овесени трици, яйца, извара, малко кисело мляко (то не е задължително, може и вода). Може да се правят солени - става нещо като тутманик, може и подсладени - аз така си ги правех, слагах някой от следните подсладители: ксилитол, ертитритол или стевия. Аз си го правя като едно цяло, пека на фурна, а не като палачинка на тиган.

Ако идеята е интересна, ще потърся пропорциите как бяха, че бързо забравям, като не го правя.

# 553
В понеделник за пръв път в живота си правих подобна "изгъзица" - кето фокача. Много ми хареса, особено, докато беше по-топла. На следващия ден пак беше вкусна, но тогава повече се усещаше вкуса на кокосовото брашно.
Скрит текст:

3 яйца
щипка сол
150 мл. течна сметана/пълномаслено прясно мляко
40 гр. разтопено масло
30 гр. кокосово брашно
1/2 пакетче бакпулвер

Аз я направих с мляко, че ми е домашно и с много каймак (обрах го целия). Не съм мерила брашното, сложих до гъстота на кексово тесто. Отгоре наредих парченца камембер, а в оригинал е овче сирене. Следващият път ще поръся с колелца маслини и моцарела/кашкавал.

Чудесно замества хляба, с розов домат ми беше вкуснотия. Аз се засилих, че диня няма да купувам, но вчера пак купих и вечерях с нея. Напекох си доволно патладжан и сега трети ден ще обядвам с него.

# 554
Ау, тази фокача ми изглежда много апетитно. Точно нещо такова ми се ядеше. И на мен ми писна от яйца, риба и месо и ми се яде нещо различно. Още тези дни ще я изпробвам. Благодаря за рецептата. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт