СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 33 338
  • 794
  •   1
Отговори
# 30
  • sofia
Та, дами, някоя от вас да е с езотерични способности - гледане на боб, на снимка или правене на хороскопи, да вземе да врътне по един на дечищата, че да не се мъчим и изтезаваме. Направо да каже кое къде ще го приемат и да се приключи с тая мъка.
Joy Joy Joy
Аз съм отворила план-приема, открих си разпечатка от миналата година с някакви балове да се ориентирам кои училища стават горе-долу и кои хич. Успоредно и на картата гледам местоположението и как ще се пътува до там... а междувременно, направеният тест не обещава добри резултати...

# 31
  • у дома...
Та, дами, някоя от вас да е с езотерични способности - гледане на боб, на снимка или правене на хороскопи, да вземе да врътне по един на дечищата, че да не се мъчим и изтезаваме. Направо да каже кое къде ще го приемат и да се приключи с тая мъка.
Joy Joy Joy
Аз съм отворила план-приема, открих си разпечатка от миналата година с някакви балове да се ориентирам кои училища стават горе-долу и кои хич. Успоредно и на картата гледам местоположението и как ще се пътува до там... а междувременно, направеният тест не обещава добри резултати...
Вес, това вече съм го направила! Училищата, които ще пишем са избрани. Вчера се прибирам от работа, заигравам се с различните варианти. Викам детето и му казвам, че са необходими 85 т. минимум по БЕЛ и 35 по математика. Отговори ми, хилейки се "Ако е рекъл Бог"... Как да не му извиеш врата! Simple Smile

# 32
  • София
Момичета, аз да ви кажа, не се притеснявам къде ще го приемат младежа. Все ще изкара точки за някое хубаво училище, дори да не е от най-най. Повече ме притеснява да завършим тази година здрави и емоционално уравновесени, а и после как ще протекат като натоварване следващите 5 години. Нещо все повече се озъртам за достатъчно добро, но и сравнително спокойно училище. Може да е от периода🙃
Много хубав пост.
В крайна сметка е точно така.
Мисля, че не съм писала, дано не се повтарям - говорихме си наскоро с майка на дете от нашия клас. Каката завършила АК, а после добър университет в UK общо взето с лаври и фантастични постижения. С доста напрежение и стрес обаче. В крайна сметка към момента е на аналогична работна позиция в Лондон като други нейни приятели, които значитетелно по-спокойно са си изкарали последните 10 години. Та според майката изобщо не са си стрували нервите и стресът, които си е самопричинила свръхизпълнителната ѝ дъщеря.
Сега с второто дете по друг път ще вървят категорично.

# 33
Всяко зло за добро. Да не се притеснявате, ако маските се окажат задължителни 😂😂😂

Благодаря за темата!

# 34
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря за темата!

# 35
И аз благодаря за темата! Flowers Four Leaf Clover
Ние се стягаме утре сутрин да отпрашим към Арапя. Оборудвана съм с бисквитки, рутери и каквото там трябва да хвърля щедро Wi-Fi за ДО. Класното по математика мина, сполучливо, по БЕЛ май няма да има. Горе долу вече не мисля, че може да има изненади по оформянето за годината. Освен ако и при нас не чакат резултата от НВО, за да си напишат годишните оценки, пу пу.
Ако и времето не е дъждовно и ветровито следващата седмица, предвиждам чудесно да си изкараме. Аз, децата, розето и Негово Величество Аперол Шприц.

# 36
  • София
Дикси,направо ме вдъхнови с последното си изречение Wink
Времето е пивко... нали Wink Поздрави от мен

# 37
  • София
тези, които ходят в школи по математика - дават ли на децата някакви стратегии относно поведението за решаване на първия модул?
аз също съм си мислила това, което посочи Aila - да се метне в един момент към последните 2 задачи - но все пак не съм професионалист.
какво препоръчват на вашите деца?

# 38
  • София
Мисля, че няма универсален подход. До тип дете е. Някои биха могли да се объркат или да изгубят дирята, ако в ограниченото време за първи модул се разхождат напред-назад из задачите.

# 39
Eто ме на, кандидат втора жерта за уикенда... след Просто майка
Шса гръмна, излезли резултатите от пробния
 -6т само защото сме много самоуверени и не проверяваме прилагането на формулите за съкратено умножение..
Друго цяло уравнение решено наум и сбъркано, ъф корс , айде още -3
И половин задача недорешена, защото не му сгигнало времето.

Сега му показах, че разликата само в 6т е над 200 деца миналата година. Май го стреснах, да видим 
Повече пробни няма да има, дано на реалния изпит вземе та се стресне и добута поне тез 6т дето искат едно поглеждане в листа със скапаните формули

# 40
  • София
sssani, направо ми замириса на море. Дикси, сигурна съм, че ще си изкарате страхотно. На мен ми стига само да го гледам и да ми мирише на море и съм щастлива.
Mama TAZ, защо трябваше да споменаваш. Сега изрових статистиката от миналата година и яко се напрегнах. Даже мисля да не му я показвам, за да не се шашне колко много момчета има с резултати над 90т. и по двата предмета.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 18:39 от liani

# 41
Пу за мен и тук - благодаря за изчерпателната първа страница Simple Smile
И нашата стратегия е минимум стрес в училище - гоним си паралелка с английски.
Другите езици ще си ги учи извън него - както и когато си иска.

# 42
Мама TAZ, сигурна съм, че на изпитите ще са много по-концентрирани.
Моят вчера решава един тест и имаше три тъпи грешки. Едната от недочитане какво се търси. Иначе, нали, за 30 минути свършил.

# 43
  • София
От АК в София
"Уважаеми кандидати и родители,

Получихме различни въпроси относно изискването за носене на маски по време на изпита. Полагаме всички усилия да изясним какви конкретно са инструкциите по този въпрос за училищата, които ще провеждат изпити или външно оценяване за ученици в 7. клас.

Има устно изказване на министъра на образованието и науката, но никакъв писмен документ, който да променя заповедта на министъра на здравеопазването и изискването за носене на маски в закрити помещения.

На 18 май 2020 г. депозирахме официално запитване до директора на Столичната регионална здравна инспекция с молба за конкретни разяснения. Задали сме и въпроса за възможността децата с очила да могат да ползват шлем без маска.

Нашата цел е да създадем най-добри условия за полагане на изпита. Напълно разбираме, че изискването за носене на маска натоварва децата допълнително и е най-добре да бъде избегнато.  Ще положим максимални усилия да изясним точните изисквания и да се съобразим с нуждите на децата."

# 44
Важното е да са спокойни на изпита.

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 08:23 от rummi_pl

Общи условия

Активация на акаунт