СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 33 342
  • 794
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Къде я гледате тази статистика, да хвърля едно око?
Бубче, благодаря за темата Hug .

# 46
  • у дома
Моето иска да си остане в същото  училище-класа също ще се запази май ако останат,даже се пазарат с директорката и класната да си им остане,защото я харесват и обичат.

Който питаше кои предмети се учат на езика по добре да пита не в 8 кл,а в 9токласната тема.

# 47
  • София
Къде я гледате тази статистика, да хвърля едно око?
Бубче, благодаря за темата Hug .
Zazu, всичко е много относително. Статистиката от 2018 няма много общо с тази за 2019. Говоря за първите 1000-1500 деца примерно, надолу не знам как е концентрацията. Мисля, че вече не се виждат в сайта на РУО, а тук я има за 2018:
https://www.regalia6.com/arhiv.html
Освен това не е в най-подходящ изглед. Ако някои ги е изтеглил, когато е трябвало, може да помогне.
Редактирам се, заповядай:
https://drive.google.com/file/d/1ZmfYPmPHLSGh1aBz6DPmMMF6XZFPqaN … view?usp=drivesdk

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 19:53 от Слънчевата

# 48
Eто ме на, кандидат втора жерта за уикенда... след Просто майка
Шса гръмна, излезли резултатите от пробния
 -6т само защото сме много самоуверени и не проверяваме прилагането на формулите за съкратено умножение..
Друго цяло уравнение решено наум и сбъркано, ъф корс , айде още -3
И половин задача недорешена, защото не му сгигнало времето.

Сега му показах, че разликата само в 6т е над 200 деца миналата година. Май го стреснах, да видим 
Повече пробни няма да има, дано на реалния изпит вземе та се стресне и добута поне тез 6т дето искат едно поглеждане в листа със скапаните формули

Е, ако точките на пробния са 91, са си супер Simple Smile

# 49
А и още не решена половин задача и една от това, че я оставил.. Не е зле, но знам че може и повече. На път е по Бел, който му е по-слабия предмет, да изкара по-висок резултат, точно защото се мобилизира и чете внимателно:joy:

# 50
Здравейте,
знаете ли дали освен черен химикал на изпита по БЕЛ, може да се ползват маркери при работа си върху листовете с въпросите (не върху бланката за отговори). Учителката, с която работят в нашата школа ги е научила да подчертават и да оцветятват когато решават тестовете.

# 51
Не, не може. Инструктажът е ясен.
Носи и ползва химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика – и линия, пергел, триъгълник. Ако е ученик с нарушено зрение – и брайлова машина, брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.

# 52
Не, не може. Инструктажът е ясен.
Носи и ползва химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика – и линия, пергел, триъгълник. Ако е ученик с нарушено зрение – и брайлова машина, брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.

Благодаря много!🌸

# 53
А защо няма транспортир в този инструктаж? Ния като прави белови и е сметнала ъглите, чертае реалистичен (верен) чертеж. Дали квесторите издребняват за такова нещо?

# 54
  • София
Сега се зачетох в инструкциите и ми направи впечатление това "чертае с черен молив". За химикалката разбрах, че трябва да е с черен цвят, но моливът? Не става ли обикновен молив HB?

# 55
И аз карам моя да ползва ъгломер като чертае. Дори и в самото начало, когато си направиш максимално близък чертеж спрямо зададените данни по условие, е по-лесно да видиш как да подходиш към решаването на задачата.
Все още са на планиметрия, а не на стереометрия, няма нужда от отбелязване на виртуални прави ъгли.

# 56
  • София
Сега се зачетох в инструкциите и ми направи впечатление това "чертае с черен молив". За химикалката разбрах, че трябва да е с черен цвят, но моливът? Не става ли обикновен молив HB?
А какъв е цветът на НВ молива? Разбира се, че такъв имат предвид.

# 57
Мисля, че няма значение твърдостта на графита. Вкъщи се чертае само с В. НВ ми е твърдо. Не вярвам да е проблем за сканирането. А и не е толкова мек, че да цапа.

# 58

Свят голям, триъгълници разни....Примерът е произволен.
Черният молив означава по-скоро, че не могат да се използват различни цветове. Твърдостта не е от особено значение.

# 59
  • София
Мисля, че няма значение твърдостта на графита. Вкъщи се чертае само с В. НВ ми е твърдо. Не вярвам да е проблем за сканирането. А и не е толкова мек, че да цапа.
Не мисля, че твърдостта е от значение, всеки ползва какъвто му е удобен. Просто казвам, че под черен, нямат предвид буквално такъв от комплекта с цветни моливи.

Общи условия

Активация на акаунт