СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 33 364
  • 794
  •   1
Отговори
# 60
Аз идеално те разбрах, не съм си и помислила да носи черен молив за рисуване. Просто исках да уточня, че никъде не е упомената твърдостта.

# 61
Твърдостта не могат да я определят, ако не гледат молив по молив. На някои фирми В е по-твърд от HB на други.
Заради левичарството ползва само B, без да натиска много и са му прекрасни чертежите, виждат се дори на карирани листи.
Има едни триъгълници на Филипов с вграден транспортир, работи само с такива и свикна

# 62
Благодаря за темата!
Нашата класна, която е и по математика, е пратила днес или утре да направят един ПИ, само първи модул. Помолила е да го правят самостоятелно, ако е възможно от 9, явно да се приближи поне малко до НВО.

# 63
Пусни и хронометър, за да е още по-истинско.

# 64
За втори път моля, за паролата на пощата! Ако има проблем да я получа, моля, поне ми отговорете, за да не питам повече.
п.п Получих я. Благодаря!
Тъй като от време на време поглеждам и шестокласната тема, нали си имам и шестокласник, та сега се обсъжда удължаване на учебната година, кой учител казал, че ще удължават, кой не. Слушах министъра, че няма да има удължаване и мисля че няма как училищата сами да си удължават годината, но да питам тук дали съм права? Може пък и да могат, знам ли...Аз не съм най-големия капацитет в законите Simple Smile)) А Дидева и Мария ще се моля другата година да влизат в бъдещата седмокласна!

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 10:45 от MollyBy

# 65
  • у дома
Аз мисля,че транспоргира е махват,защото масово децата мереха ъгли на 1 част от чертежите,които са ориенгировъчни,но не и реалистични.Обаче и аз мисля,че ако транспортира е вграден в триъгълника няма да се заяждат-и нашия е такъв,но за всеки случай бих сложила и триъгълник без транспортир.

# 66
  • София
Някой получи ли инструкции за утрешния ПИ по математика в Регалия?

# 67
# 68
  • София
Аз не съм. Странно...

# 69
Виж да не е в спама. Вчера дойде. Инструкцията е много подобна на тази по бел. Просто за втори модул трябва да се снима и качва задача по задача. То ще си пише къде коя да се прикачи. Приложили са и формулите, които са за нво и могат да се ползват. Няма нови юзър и парола, със същите ще влезе.

# 70
Привет.
Малко не съм наясно с правилата за ползване на изпитните материали...Дали е позволено да се пише и отбелязва по самия тест?

Според Инструктажа: Може да работи върху изпитните материали, но отбелязва верните отговори САМО в изпитния комплект –лист за отговори и/или в свитъка за белова.Внимание! Изпитният материал(в т.ч. и  математическите  формули  за  НВО  по  математика)не  се  поставя  и  засекретява  в индивидуалния плик и няма да бъде проверяван!

Това "САМО" ме смути.
Не могат да си пишат верните отговори в самия тест, а трябва да ги пишат направо в бланката за отговори?
Могат ли да си чертаят и подчертават в самия тест?

# 71
  • София
Къде я гледате тази статистика, да хвърля едно око?
Бубче, благодаря за темата Hug .

Освен това не е в най-подходящ изглед. Ако някои ги е изтеглил, когато е трябвало, може да помогне.
Редактирам се, заповядай:
https://drive.google.com/file/d/1ZmfYPmPHLSGh1aBz6DPmMMF6XZFPqaN … view?usp=drivesdk

Благодаря, и аз търсех някакъв ориентир. Това е за 2018г., нали? Ако някой има на лесно за 2019, моля да  сподели Simple Smile.

# 72
  • София
На сайта на регалия са за 2018, а линка към гугъл диск е за 2019.
Ето тук ги има събрани:
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 1%82%D1%82%D0%B0/

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 14:23 от Слънчевата

# 73
  • софия
Дидева е енциклопедия.
Този линк също съдържа полезна информация.

# 74
  • София
Привет.
Малко не съм наясно с правилата за ползване на изпитните материали...Дали е позволено да се пише и отбелязва по самия тест?

Според Инструктажа: Може да работи върху изпитните материали, но отбелязва верните отговори САМО в изпитния комплект –лист за отговори и/или в свитъка за белова.Внимание! Изпитният материал(в т.ч. и  математическите  формули  за  НВО  по  математика)не  се  поставя  и  засекретява  в индивидуалния плик и няма да бъде проверяван!

Това "САМО" ме смути.
Не могат да си пишат верните отговори в самия тест, а трябва да ги пишат направо в бланката за отговори?
Могат ли да си чертаят и подчертават в самия тест?

могат, но това няма да се проверява и оценява.

Общи условия

Активация на акаунт