СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 001
  • 794
  •   1
Отговори
# 75
Да внимават като преписват.
Моят отбелязва понякога един отговор, а след това пише друг.
Решава преди малко една задача от ПИ. Има дадени брой дъждовни дни за месеца, а после за изчисленията му трябват дните без дъжд. Няма да повярвате какво ме пита. Колко дни бил месец май! Данните в задачата били непълни. Той не бил длъжен да знае всеки месец колко дни има.
Да се смееш ли, да плачеш ли!

# 76
Ох , ston , всеки път се усмихвам след твойте разкази за набора !
Срам / не срам , ще си призная , че винаги си броя кокалчетата за да съм сигурна , кой месец , колко дни има.

# 77
  • София
Наборът решава някакво ПИ. Проверяваме и намирам 2 грешки. Гледам уравненията съставени вярно, вярно решени, обаче не прочел нашият какво точно се търси и бам грешен отговор. Дано и на НВО само две такива да има...
От Регалия ми препратиха инструкциите.

# 78
Ох, мани, мани. Казах му колко дни е месец май и броенето с кокалчетата на пръстите му показах. И така, проверявам преди малко теста. Първо допуснал три тъпи грешки. Две, защото смятал наум, третата, щото го домързяло да помисли. Стигам до задачата с дъждовните дни и на едното подусловие има грешка. Вместо 9/22, написал 9/21. Питам го, тука пък как успя да го объркаш. А той, Ами нали ти ми каза, че месец май има 30 дни. Аз, така... тука ми трябва жестоко опулен емотикон. Как ще съм ти казала такова нещо? А той продължава да спори упорито, че съм му казала, че месец май има 30 дни. Абе, сине майчин, аз съм родена на 31.05. Друго може да не знам, ама поне рождената си дата още помня. 😂
Иначе решил без проблеми първите две задачи от втори модул, а геометричната я зарязал. Много объркан му се сторило чертежа. Как няма да му се стори така, като дори не го е довършил до края 😞 Сакън, да не вземе да получи мускулна треска на мозъка случайно. Аз реших задачата и толкова прекрасна ми се стори. Нищо кой знае колко сложно. Много елегантна, абе прелест. Напълно във възможностите му е.

# 79
Стон, след всичко това не получи ли най-тържествено обещание, че на истинския изпит ще е по-сериозен?

# 80
  • софия
Проверката на дните от месеца е много удобна и не виждам смисъл да помня кой месец колко дни има при положение, че лесно мога да проверя. Научила съм с годините без да се стремя, но винаги проверявам с кокалчетата. По-скоро се стремя да я науча, че винаги може лесно да провери и да го прави, а не да зубри зорлем.

# 81
Стон, след всичко това не получи ли най-тържествено обещание, че на истинския изпит ще е по-сериозен?

Ами, той не е по обещанията.
И 70 точки са му предостатъчни, но все пак се надявам да е по-внимателен.

# 82
И аз съм планирала за утре ПИ на МГ Варна от 16.5
За чертежа съм се приготвила психически, че няма да го видя начертан
Явява се два пъти и двата пъти резултатите са идентички, сега остава да разбера дали и колко са по-сложни пробните на МГ от реално НВО.
За Варна не може да се каже точно колко ще му стигне, все пак раждаемостта през 2006 бе 20%  по-висока от тази през 2005г

# 83
  • Някъде в Европа...
Ехеее..Тъкмо се чудех, защо не пишете вече 2 дни, то нова тема имало...Реших, че всички сте по почивки и притесненията около НВО са на заден план..
Бягам да чета...

# 84
Мама TAZ, моят син днес точно варненския пробен от МГ прави. Не съм го разглеждала подробно. Погледнах само трите задачи, които беше сбъркал. Бяха елементарни. И геометричната реших, защото той ме извика уж само да му помогна за чертежа и духна, а аз останах да си пия кафе и да си решавам. Сякаш аз ще ходя на изпит.

# 85
  • софия
Т.нар. свекърва е купила справочникЪТ. Половинът чете и се диви.

# 86
Дай му маркер да подчертава и химикал - да си води записки. После може да го изпиташ какво е разбрал. Joy

# 87
Simple Smile След последните коментари, за ПИ на МГ Варна и аз се престраших и разпечатах единия от фейбук групата. Реши го без проблеми. Не без грешка, но нямаше задача, която да не е възможно да реши. И на мен ми хареса. Така, че или са си променили стратегията за ПИ или хората с които разговарях за предишни години не са били особенно на ти с материала (въпреки, че не е един човек, а от няколко различни имах информация) Simple Smile

# 88
  • sofia
След почти три месеца пълна изолация и дистанционно обучение, днес ни беше първия "нормален" ден. Вчера му обещах, че днес няма да се занимава с учене, отдели си два часа за урока по музика, бяхме на заведение и направихме разходка, гарнирана с ядене на сладоледи. А, обзаведе се човека и с нова прическа. Ами след такъв ден лицето му светна! Просто за малко кривнахме от коловоза😀

# 89
Аз пък дадох НВО математика от миналата година (бях го давала и лятото) и всички сме спокойни и хепи Simple Smile)))))))). Да идвало нво.

Общи условия

Активация на акаунт