СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 025
  • 794
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
И аз пропуших след гимназията от келешлък. Не че не ходех по дворовете в междучасията от 7 клас. Което ми напомня да предупредя,че около всички училища в центъра и по-старите квартали има закътани дворове, което предразполага към за димене 😬Сега ми се припалва само в моменти на извънредно крайна нервозност.
Така, с тези високи изисквания, останаха кварталните училища за Ганкиното дете.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 13:33 от zvаnchе

# 661
Ние имахме един преподавател, известна все още обществена личност, който гасеше и събираше фасовете в шкаф  до катедрата. Сега май ги е отказал.... не го виждам да пуши.

# 662
Аз пък така и не пропуших. Така е като не съм завършила елитните Simple Smile

Брат ми, който е завършил смг и за него само смг е училище и съответно е в потрес от идеята за фег, сега прати този клип на Ния:
https://www.facebook.com/johnnonnyofficial/videos/296657358011990/

Голям хилеж с този език.

# 663
  • София
Боже, Боже...!
А само преди няколко месеца, ни обвинихте нас, наборните 2004, че сме били тайно общество, пишещо съзаклятнически, за да откаже народа от училищата и да уреди собствените си деца! Joy
За пушенето, пропуших в гимназията, там се и пропих! Абсолютно деградирал елемент съм! Joy Тази година покрай детето разбрах, че училищните екскурзии сега, по нищо не се различават от екскурзиите по наше време! Stuck Out Tongue Closed Eyes За НПМГ става въпрос...

# 664
И аз пропуших в гимназията. То пък едно пушене беше, няма що, колкото да не е без хич. Но ми намалиха поведението. На една бригада за грозде, скрихме се из лозята, но разбира се ни видяха. И тогава, по мое време, в класните стаи имаше радиоточки, по които съобщаваха разни неща, едно от които беше - " С намалено поведение с една, или колкото там, единици са следните ученици..." и изброяваха три имена и паралелка. Иначе пропуших по-сериозно в студентските си години.

# 665
  • софия
Това никога не мога да го забравя:

# 666
Аз преди 3г работех до немската.
Всяко междучасие си пафкаха и през цялото време си говореха за контролни и учене Simple Smile, мамини, хах, бяха ми мили.

# 667
  • София
Хаха, аз в училище не пушех, ама бранех пушачите и от преди  гимназията даже . До 120-то ОУ минава Перловец и там ученици се криеха в ниското да пушат - сред тях брат ми, едва петокласник-хулиган, и двете близначки, дъщери на учителката по английски, сигурно най-строгия преподавател в училището в цялата му история. Видях нея на  горния светофар насреща ми, видях и тях в дупката досами реката, сгушени до храстите с бъз, и се втуранах  самоотвержено да ги спасявам. Наклоних се над парапета, предупредих ги, те се скриха, а  другарката Басарева (после предаваше на децата ми и трите й дължат наистина страхотно ниво по английски до 7 клас без курсове, страхотен "дзвер" + класен на голямата Heart)в този момент стигна до мен и веднага се усети, че нещо става долу. Ама успях да я излъжа, че  гледам патки в захлас(наистина имаше такива), а тройката  "убавец  + две еднакви убавици" се измъкна от другата страна.. Тройката днес  са на 44 години, как е отлетяло времето.. И станаха хора, макар че пушеха от 5 клас...

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 14:10 от пенсионирана русалка

# 668
  • София
Хах!
Поздрав за франкофоните от нас - англоезичните:
https://youtu.be/lLuc6rtWkrM
Много ми е любимо! 😁

# 669
  • софия
Не е редно да неглижираме немския език
https://m.facebook.com/watch/?v=671395936947460&_rdr

В 10 и 11 клас имахме ЗИП друг език. Избрах, разбира се, френски. Имах много приятели от френската. Те ми пишеха под текстовете с български букви как се чете. Ужасно беше. Дори транскипцията беше по-неразбираема от английската. Добре, че все студенти по френска филология ни се падаха за преподаватели. Помня само "Жу ма пелЬ zvanche". 😂

Покрай ДО се заслушах в уроците по БЕЛ. Ами, и българският хич не е лесен. Кой знае колко трудно им звучи на чужденците?
За 3 март от Американското посолство бяха направили клип. Всички, вкл. офис асистентката, говореха приличен български и бяха много симпатично настроени да го използват.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 14:32 от zvаnchе

# 670
Развеселихте ме с тия клипчета. Осем години учих френски( отначало с нежелание, после с), не ми се получи.

# 671
  • София
Гледала съм подобен клип с полски дипломати Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=WI7nvI8zpL4

# 672
По принцип това с френския е така. Труден е и трябва да си иска човек и да му се удава. Дъщеря ми няма проблем, обожава го, обаче синчето абсурд. Живота му да зависи, няма да го научи, само ще си тровим живота. Така че клиповете са полезни!
Иначе французите така говорят английски че повечето хора предпочитат да научат френски, вместо да се мъчат да ги разберат Joy

# 673
И аз така и не пропуших, ни в в гимназията, ни след нея. Сигурно, щото и тя не беше елитна. А имаше доста хора около мен да пушат, но не успяха да ме привлекат за каузата. В университета се опитах да се алкохолизирам, но пак не ми се получи. Егати, и на университет не случих 😂
Радиоточките със съобщенията по тях си ги спомням. Не знам обаче, дали на тези с намаленото поведение, им е пукало, че ги съобщават по тях.
Някъде след 11-и клас реших, че ще уча втори чужд език. Чудех се немски или френски. Поразгледах малко учебници. Първо по френски, защото имам френско "р" и все ми викаха, че сигурно ми е много лесно по френски 😂 Та, разглеждам си аз учебника по френски и в началото няколко страници с правила кое как се чете. То и в английския тъй, ама поне имаш транскрипция, пък после свикваш. Тука няма таквиз неща. Гледах, пулих се и накрая си казах, че това не е за мен, да помня толкова правила и изключения от тях. Реших, че вторият език ще е немски. После пък и в университета се оказа, че като втори език ще учим немски, та явно правилно съм избрала. Яд ме е само, че го зарях след няколко години поради липса на време, а доста бях напреднала и наистина ми беше много интересно да го уча. Пък сега почти нищо не помня от него.

# 674
Аз вече 20 години не ползвам немски, но всичко си разбирам. Толкова е логичен, че ми е лесен. Френския...мислех да го уча с детето ...не мога дума да вдена...много ми е труден. Тя пък не хареса лесния испански Simple Smile. Не знам защо. Френския бил по-лесен.
Хубаво е децата да имат някакъв опит и зрялост при избора на език, гимназия...не е еднозначно немски, френски, испански или английски. Останалите езици не споменавам, защото вероятно насочилите се към тях не го правят случайно и по рейтинг.

Общи условия

Активация на акаунт