СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 065
  • 794
  •   1
Отговори
# 405
  • у дома
Аз всъщност влезнах, за да напиша, че Бисето е страхотна (не, че не си го знаем, ама ей така, да го има черно на бяло Simple Smile), тя си знае защо, но се отплеснах с тези профили.

Не знам за какво си говорите, но като стана дума, Бисето и останалите, които не са в София, да си правят планове отсега и да ни уведомят кога могат да наминат към София, след като приключим с перипетиите, че трябва да се почерпим - лимончело, аперол и кой каквото желае. Simple Smile
Кога това? Аз не мога от 3 юли до 12 щото ако ще и с маска мисля да съм на море...Иначе събота вечер е супер-с тази карантина вече забравих София как изглежда...
За мен като минус за избирането на професионална паралелка е,че там след 10 кл не могеш да избереш профил биол химия и пр,а не се знае след 3 год на какво мнение ще са за бъдещото си образование...То не,че ако са в профилирана паралелка ще могат да избират какъвто и да е профил като 3 или 4,но все пак има някакъв шанс.
Air, а при вас какъв е мин бал за тази паралелка-пак ли е висок? Защото миналата година детето със 10бт на НВО бел и мат избра ЕГ Което авгоматично прави макс бала за нея 500,но  есва ли др деца са с бал като за немска паралелка в СМГ,което пък в никакъв случай не ги  прави по-малко умни...Най-важното е да открият това което им се отдава и най-вече им е ингересно.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 20:58 от svetlaem

# 406
  • София
Светле, още никой не знае, но ето - няма да е между 3 и 12.07 значи. Simple Smile
Аз мисля след второ класиране в края на юли ще е най-добре.

# 407
Аз донякъде се радвам, че няма силно желание за конкретно училище. Така би се разочаровал, ако не го приемат в исканото място. Но пък ако имаше ясно изявен интерес, сигурно щеше да си наляга парцалите, а не само да философства, че всичко това е ненужно.
Ужасно го мързи напоследък, с нищо извън училище не иска да се занимава.
Чакам резултатите от пробните изпити, за да се ориентирам с тоя мързел докъде го е докарал.

# 408
Не се ориентирам: в Регалия статистиките къде се появяват? Брой явили се, брой резултати над даден, такива неща. Или ги правят общо за бел+мат, което всъщност е доста по-добър ориентир, но май има деца, които са се явили само на един предмет?

# 409
  • София
По-късно ги пускат; отделни са за БЕЛ и Мат, появяват се просто като се цъкне на ПИБ 3.

# 410
Не всички тестове са проверени в регалия, статистиката ще излезе сигурно другата седмица.

Според вас, ако детето е напреднало с даден език струва ли си да продължава с него като първи в гимназията?

# 411
  • София
Леко искам да кажа за унитата в Германия - изискуемия минимален хорариум пи немски език е едно, сертификата, и то не всеки, съвсем друго - нужни са и двете. От личен опит го казвам. 😊

# 412
  • sofia
Аз имам подобно двоумление при редене на желания, като имам предвид само ЕГ - от една страна, колкото и детето да е напреднало с езика, това едва ли е на ниво завършена езикова гимназия и все има какво да се усъвършенства , от друга страна ще му бъде по-леко и ще напредва плавно, без излишен зор. Но остава въпросът за втория чужд език - той едва ли се научава добре предвид по-малкото часове, пак трябват школи...Ще го мислим след НВО, според резултата😉

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 21:38 от googlish

# 413
Според мен си струва, защото езиковата гимназия не дава знания само по езика, а и за съответната култура, литература. Освен това и не е толкова стресиращо като да почнеш изведнъж с нов език,  на ново място, с непознати хора. Но аз съм от тези, които обичат да им е лесно и приятно, не мисля в перспектива, не чертая особени планове за бъдещето. И по-скоро смятам, че да си човек, който се ссмовъзприема като щастлив и успешен, зависи повече от това дали се чувстваш добре в различните етапи на живота, особено в ранните, а не от това дали си научил много

# 414
  • sofia
Amanda.D., едно към едно разсъжденията на моя син. Може да сте астрални близнаци😀😉

# 415
  • София
Аманда, аз бях някога точно такъв случай, за немски език просто бях чувала, че съществува на света. Точно ит A, b  почнах.

# 416
  • Някъде в Европа...
Дидева, не знам дали мен визираш, защото аз се бях интересувала за разликата между професионална и профилирана паралелка...Затова и днес като повдигнах въпроса, поясних, че знам разликата, и точно затова се чудя защо е толкова желана..😃
svetlaem, за професионалната макс. бал е 465, а мин. 389 - запълнена е на първо класиране ( за справка СХН е 466/334,5 и на второ 383,75/334,25;  Мат+НЕ е 486/303 и на второ класиране пада на 321/261;  МАТ + АЕ е 468,5/352 и на второ 350,25/326....- затова казвам, че погледнато реално с най-висок бал съотношение макс/мин е професионалната в ПМГ)

И аз не мога началото на юли 😁 - от 6 до 13 юли сме на Созопол 😉...И аз в София мноого отдавна не съм ходила, а сестра ми е там, но в последно време тя бяга от Сф в Търново ..

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 21:42 от AIR

# 417
Аманда, и моите деца са на твоето мнение.
Голямата преди две години избра да продължи в ЕГ с английски и немски за втори език. Искаше да го кара малко по-лежерно. Малката след  много лашкане се спря ня същия вариант (дано да се класира). Тя обаче ме изненада с избора на втори език, определено ми стана приятно 😊

# 418
  • София
Леко искам да кажа за унитата в Германия - изискуемия минимален хорариум пи немски език е едно, сертификата, и то не всеки, съвсем друго - нужни са и двете. От личен опит го казвам. 😊

Ами не е съвсем така, също го казвам от личен опит с 3 деца, следващи в Германия. Те самите са с наличен хорариум по немски заради завършената конкретно  гимназия и с подходящ сертификат, но определно имат състуденти, макар и малко, които са от  гимназии с  друг първи и втори език, тоест без никакъв немски от училище. Немски са учили на уроци/курсове, изкарали са DaF и следват безпроблемно в Германия.

# 419
Според вас, ако детето е напреднало с даден език струва ли си да продължава с него като първи в гимназията?
То има и различна степен на напредналост с езика. Мисля, че е строго индивидуално и това решение, не може да се обобщи.
Моето го броя като средно напреднало с АЕ (много го обича този език), но АЕГ не ѝ стои като опция. АК - да, но там не започват от нула и направо ще надгражда. А тя има още доста какво да учи по езика. Тази година не е спирала с уроците по ае, предпочита да си продължи да го учи в школата (ако няма да учи в АК) и да започне и нов език в някоя ЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт