Базедова болест- тема 10

• 19 067
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте и от мен от Юли месец насам имам чести настинки с леко червено гърло, синузита ме дразни който е хроничен да спомена. Миналата година пак имах чести настинки 2019-година пих антибиотици оправих се за кратко.  Сега пак същата работа.  Ту се оправя, ту пак се започне с настинките.
Началото на Август ходех до личната пусна ми кръвна картина и всичко наред в норма беше.
Извода слаба имунна система. Писа ми антибиотик Азитрокс пих го мина ми, след пак ме повтори.
Пих го и втори път.
Днес като станах отново съм с леко червено гърло.
Говорих с ендото каза ми да мина на УНГ. Защото да не ми да е нещо хронично на гърлото.
Това беше съвета от нея. Също спомена,че хора с нашето заболяване имали чести проблеми с настинките.
Защото това било автоимунно заболяване.
Друго което забелязвам когато стана от сън завивката ми е потна с извинение 'сменям ги често'
Това не ми е проблем. Проблема е,че автоимунните заболявания правят хората такива каквито не искат да бъдат.
След като се събудя потен  сякаш  тялото ми допълнително настива от завивката. Тъй, като когато човек легне телесната температура пада. Все едно спя с нещо влажно което съм намокрил. Поне това установявам  последните няколко пъти и се оказва вярно поне според мен. Вече тотално съм объркан с тези неща.
За в момента пия Биозин на таблетки, Клеева Тинктура, и Вигантол 2-3 капки.
Само с антибиотик ми минава. Вече се чудя как да подсиля този имунитет и с какво защото ми писна от тези настинки създават ми проблем. Зима 2018- пак трябва да се тъпча с  Геломиртол и инфлуцид поради същата причина ако не ги пиех веднага се започне с настинките.  Последния път имах доста нерви преди 2-3 дена  знам,че и нервите могат да сринат имунната система.  Очаквам някакъв съвет това е от мен Поздрави!

# 346
  • Бургас
Ангелов,за автоимунните имуностимулатори уж не се пият.Отиди на имунолог,и алергия може да е...
За потта-много е кофти.Аз съм с тотална хистеректомия,в ранна изкуствена менопауза,потя се нечовешки и в топлото,и в студеното.В топлото не слагам завивка,през зимата едно тънко одеало,не включвам отопление в моята стая.Само за къпане по половин час на ден духалката...не защото ми е студено,а защото все пак ме е страх да не наистина.Цяла зима нося шапка,но главата ми е буквално мокра.Аз с чиста коса не мога да се видя,все става на клечки.
Лятото ме побърква,обичам да е топло,но вода се лее на вади от главата ми,не мога да се гримирам,всичко се стича и размазва...А са ми различни очите,от Базедовата болест останаха като сувенир,доста зле изглеждат.
Питала съм какви ли не лекари за изпотяването,май само ботокс помага.И май още някаква процедура.Аз с моите алергии съм само за ботокс...
Имала съм ужасно кофти периоди,единият след раждането,другият след хистеректомията.До 12 пъти на денонощие(но най- малко 6-7 пъти) съм се преобличала,защото вода направо се е леела от мен.
 Съдба,това е.

# 347
За изпотяването и аз нямам решение. Някакъв ад е. Създава много неудобства.
Относно горни и долни дихателни пътища, май мнозина сме с хронични ринити, фарингит, ларинтит... Съпътствали хора с нашето заболяване. Миналата зима 3 пъти боледувах и кашлях месеци. Месеци имах усещане на дискомфорт в гърло и сливици, без болка. Продължи чак до пролетта. Мислех че хапчетата за кръвното, които ми изписаха зимата, провокират кашлицата и ги сменяхме 3 пъти. Накрая ги спрях, но кашлицата, а после и самото усещане в сливиците, остана. Карах с познатите илачи и този път не помогнаха.
Оправих се с апис мелифика 15 СН -2 опаковки. Вярно, хубаво е хомеопат да прегледа и изпише, че на този вид хапчета пише по 100 неща, а е и според случая и не се предписват за конкретно заболяване и проблем, но в случая си самопредписах и се оправиха нещата.
За имунната казват е важно не добавки, а добра храна, движение.
Иначе от добавките си позволявам Д, С, В и рядко А и Е. Прополис, джинджифил, куркума.

# 348
  • Бургас
Merelenda,нищо не може да се направи за изпотяването.
Днес направих натоварването с глюкоза.
На гладно 4,68
На втория час обаче 7.25
До 5.55 е границата на лабораторията.
Пролактинът ми е 903 горна граница 465
Не мога да пия Достинекс или Бромокриптин
Ендото казва,че няма да ми понесе да пия Глюкофаж или каквото и да е за диабет.
От този висок пролактин не съм наред с главата,явно и от захарта.Като ритната съм,все ми се гади.
Диета мога да пазя само с ориз и картофи,даже месо много не мога да ям.
Ако бия преднизолон заради колита,сутрин захарта ми е 8.2
8.5
След храна 10.5
Без преднизолон не се вдига толкова,но възпалението в червата няма как да се овладее...
Боли ме черният дроб,омазнен и възпален е,само Карсил ми дадоха,леко са увеличени чернодробните.Без контрол над захарта няма да се оправи.
Не знам,ще се мре ли вече,по болници не ме вземат,отказват отвсякъде.

# 349
Преднизолон повишава захарта, да.
Всичко ти е от хипофункцията.
Пролактин, захар, черен дроб.
Не знам как да я овладееш.

# 350
  • Бургас
Преднизолон повишава захарта, да.
Всичко ти е от хипофункцията.
Пролактин, захар, черен дроб.
Не знам как да я овладееш.
Изобщо Лозанов не ми и спомена,че може след операцията да се развият тези състояния.
Явно грешка голяма,че го послушах и се оперирах.
Никой вече не иска да се занимава,казват ми,че съм много увредена,с толкова липсващи органи,с алергии и непоносимости...
Направо е страшно това,което виждам в очите на лекарите,а и се чувствам много зле.Почти не мога да се обърна рязко,губя равновесие,все усещам,че падам,потъвам...Много ниско кръвно...
Утре съм и на ендо,и на кардиолог,но не мисля,че нещо ще направят.
Да,ендото ще даде талон за скенер/ЯМР на хипофизата,ще изпише Достинекс и Глюкофаж.Последния път като пих Достинекс,бях 3 дни на легло,едва се влачех до тоалетната.Направо имах чувството,че пак ще загубя зрение.Личната каза да не пия повече.
Глюкофаж надали ще се осмеля да пия,никой не ми слага системи,колкото и тежки диарии да имам.Казват ми да си пия Хидратин,а че ме боли гастритът,на никого не му дреме.
Вероятно колитът е обострен заради захарта,черния дроб,изобщо ендокринните заболявания и не го виждам скоро да мине.
Не знам дали ще се съвзема,много вече на зле отиват нещата.То и желание да живея с тези всички болки и ужаси нямам,наистина е нечовешко.

# 351
Миме, всичко което пишеш много отчайващо звучи, но не потъвай, не унивай прекалено. Сега е още лято, горещо е, като захлади може да се почувстваш по-добре поне в някои отношения.
Относно потенето, същата съм. И не само нощем. И през деня има моненти, в които много се потя и се притеснявам от хората. На мен лицето ми много се поти, тече направо. Винаги съм обичала лятото, но от миналата година усещам че вече не мога да издържам на жегите.

# 352
  • Бургас
Salii,благодаря ти,но при мен нещата с този колит са много сложни.Няма големи възможности за лечение,а болката е непрекъсната.Ако не беше колитът,някак щяха да се подредят нещата.Лекарите се въздържат обаче да дадат лечение,към ,което би помогнало,съм алергична.
Не знам,утре съм на ендокринолог и кардиолог.Ще видим какво ще кажат.
Има ли право ендокринолог да ми откаже да се занимава с моя случай?Мисля да я моля да ми каже с кой гастроентеролог работи,за да спрат да ме препращат едни на други,а да измислят съвместно вариант за лечение.Това ми е надеждата.Ако ми откаже,не знам.

# 353
  • София
Това е много тъжно, Мими:( а си толкова млада. Не стига всичките ти грижи, ами и този колит. Постигала ли си ремисия на колита преди да отстранят щитовидната?

Аз едно нещо научих за себе си. Цял живот си живея с ендометриоза и съм малко чуплива, но толкова зле никога не съм била със здравето както бях, когато ми суспресираха жлезата и ме вкараха в хипофункция. Хипофункцията е ад за организма! Ако има как там да нацелиш дозата на хормона и да вкараш жлезата в релси, другото ще се нагласи.
Знаеш ли, чета изключителни ползи от приема на биоидентичен прогестерон. Опитвала ли си?

# 354
  • Бургас
Не,с прогестерон не съм опитвала.Едва ли ще се осмеля,аз имах проблем навремето,нали и Золадекс ми биеха.
На колита постигнах близо 3 годишна ремисия,но тя не беше ей така от нищото,бях нон стоп на ниски дози кортикостероиди+Флажил+Ципрофлоксацин+Фунголон.Тогава беше се кротнала за една година и жлезата.Не знам какво я активира,нещо ми убягва явно.
Малко трудно ще вкарат в норма хормоните,колитът изобщо не съдейства в случая,Л Тироксин явно не се усвоява добре,а е само на хапчета,не става без да мине през червата.Еутирокс направо го изхвърляше организмът ми.
Да,хипофункцията е нещо ужасно,но аз наскоро бях предозирана...Нито в хипо,нито в хипер ми е добре,но не успявам да задържа хормоните в нормални нива.И лекарите вдигат рамене,ендото казва,че от червата не се усвоява добре хормонът,гастрото казва,че при мен са водещи ендокринните заболявания...И пак нищо.
Сега не е възможно да приложат същите лекарства за колита,черният дроб много ще се натовари,а от 1 инжекция с преднизолон ми скача захарта.Изписани са ми 20,но съм била само 2.Просто още по-лошо ми става от преднизолона.
Явно при хората с много заболявания идва момент,в който лекарствата пречат на някое от заболяванията.Не е нещо необичайно,по реакцията на лекарите съдя,че са имали и други такива случаи,не им се занимава,гледат да ме отпратят по най-бързия начин.
Бях на хирург наскоро,изписа ми висока доза Детралекс.Не за първи път ми го изписват това за хемороиди,явно поне за малко спира кървенето от червата,но на мен ми усилва разстройството.Не реагирам добре на почти никакви лекарства.Нямам вина,но лекарите казват,че нямат много лекарства,за дадено заболяване са няколко лекарствени вещества,не са безкрайно много,за да се експериментира.

# 355
Аз пък тези дни ходих при едно ново и младо ендо Animal Smile Cat Домашните казаха - иди иди, току виж извадил нещо ново. Ново, старо, не знам, човека каза, че имам Хашимото, не че има кой знае какво значение де. То вярно, че моят Трак е бил най много 0,7, при реф. граници <1,75 отрицателен. Тат ми е 200, а мат е в нормата. Пусна ми липиден профил, там и преди лошият холестерол беше висок, но поне триглицеридите ми бяха 0.7, сега са станали 1.1, изписа ми някаква добавки, ще ги попия малко и ще видим. Иначе тсх ми е станало 1.88, фт4 си е все така ниско - 13.42.
Захар 5, инсулин 6.64, Нома 1.47, каза, че там нещата са добре. Хормоните и те били добре Confused
Иначе доста си поприказвахме, и за остеопорозата, и за други неща, абе първият път откарах поне 40 минути при него.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 08:58 от Lemy

# 356
  • Бургас
Lemy,аз също имах съмнение за Хашимото,ТРАК мерих веднъж само и беше нисък,но ТСХ беше потънало.
Те са малко плаващи тези диагнози.Ако ти се кротне жлезата (пожелавам ти го от сърце) и фт4 е малко ниско,може да вземаш малко Л Тироксин и ще си добре,не се тревожи.На повечето хора много добре им понася Л Тироксин .Сърцето как е?Аз съм си с тахикардия.

Aurora,какво е това чудо биоидентичен прогестерон?
Ходих на една по-любезна гастро в болницата,в която ми правиха последната колоно,каза,че Сираков е чудесен специалист,така е,не само той,ИСУЛ също са на мнение,че нямам улцерозен колит.В Иван Рилски се чудеха,но казаха също,че нямам.Имаше проблем,но може би е бил от ендометриозата.Явно нямам УК,не знам вече.Някакъв неспецифичен имам,да.
Имала съм чревна форма на ендометриоза,тя се е облекчила от хистеректомията,но можело да се активира от време на време.
Ходих и на гинеколожка,която е наясно с ендометриозата и каза да почвам пак Примолут Нор.Нисък ми е много прогестеронът,имам и някакъв фибром в гърдата...Направо ми се реве.
Ще ми се да изчакам още малко.
Разправях,че с глутен и без е все тая,но не е.Не ям глутен май вече доста време и взех да смилам храната.Преди излизаше несмляна.
Гастрото каза,че щом от дете съм имала проблеми с лактозата,това не минава,а се влошава с времето.И глутен не бива да ям...Обаче не ми се ядат само картофи и ориз.Искам солети,хляб,бисквити...
Взех да ям банани,преди не ми понасяха,сега се усвояват.Явно безглутеновата диета върши работа.Ама храните без глутен са скъпи,а на мен ми писна да вися над печката и да варя пиле,ориз,картофи.Майка има мултикукър,ще го строявам сам да вари.
Ще купя някакво месо,ще накарам да ми го смелят и ще си направя мусака с кайма,ориз,тиквички.Ама пак не мога да сложа заливка,нищо...Голяма тъпня.
Кръвното ми е хипер мега ниско,направо не е човешко.Сега се чудя да не е от надбъбреците,да изследвам ли кортизол.
За захарта нищо за сега няма да пия,но имам нов талон да ходя на друг ендо.
Пролактинът ми е висок,но ако пия Достинекс с това кръвно...няма да ме бъде.
Предишната вечер викахме Бърза помощ,кръвно 80/65,пулс 119,с Урбазон и Диазепам ме спасяваха,казаха да лекувам основните заболявания и да настоявам за системи и да пия електролити.И на кардио бях,имам стенокардия и някаква неспецифична исхемия.Ама защо е ниско кръвното,с всички тези заболявания трябваше да е високо.Аман вече.

# 357
Здравейте. Днес си направих тест за хормони на щитовидната жлеза. Повода беше силно нервно напрежение, паник атаки, сърцебиене, високо кръвно и затова реших да видя дали има проблеми с щитовидната жлеза или е обикновено паническо разстройство. Това е резултата:

Става въпрос за мъж на 50 г. Това нормални резултати ли са? Това ТSH защо е толкова ниско. Според вас имам ли проблем с щитовидната жлеза? Има ли хиперфункция или не?

# 358
Миме, с тези ориз и картофи ще си влошиш КЗ и инсулиновата резистентност. Да, диета без глутен, но моля, без картофи и ориз

# 359
  • Бургас
Миме, с тези ориз и картофи ще си влошиш КЗ и инсулиновата резистентност. Да, диета без глутен, но моля, без картофи и ориз
Само картофи,ориз,пилешко ми понасяха доскоро.То и сега няма друго,което да ям.Много месо не може,имам подагра.
Зеленчуци не мога дори варени/печени.Повечето много ми дразнят.
Банани сега мога да ям,те пък за захарта също не са ок...

Общи условия

Активация на акаунт