Базедова болест- тема 10

• 19 056
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ауу, аз тествах днес хормони, аз вървя с фт3 и фт4 надолу все по-стремглаво.

И сега какво да правя, трябва да ям копър на гладно, уж вдигал. Ама вдига и пролактина, ама че гадост.
МАТ е паднал обаче, че беше повишен малко преди 2 месеца. Нищо не разбирам. На док съм чак края на Октомври☹

# 301
Както и да го гледаш, в хипофункция си. За доктора ще си в норма и всичко е точно.
Симптоми ако имаш, няма да са от жлезата, това е ясно 😁
Общо взете- спасяваш се сама.

# 302
То май и тсх-то ти е спаднало, не беше ли над 2 Thinking
Мда, на мен ми казват евентуално да почна Т3, обаче с това ниско тсх и предхождаща хиперфункция, никой доктор няма да го изпише. И те така....

# 303
  • София
Като меря тсх преди цикъл е около 2, а след цикъл около 1,60.
Но фт4 си пада надолу и ако не е от противозачатъчните не знам от кое. Аз ги пия още един месец (за 4 месеца са ми изписани).

# 304
  • Бургас
Лозанов работи с Т3,но ми е изписал 50 от Т3+50 Л Тироксин.
Няма да коментирам Лозанов.Имам и рецепта и амбулаторен лист с негово име,печат,подпис...

Да,оставят те да се спасяваш сам.
Питах в една аптека ХУСК може ли да помогне при УК или кървящи черва,вероятно не с УК.Да съм отидела на лекар.Е,ок,бях,колоноскопия правиха.Не можел да ми продаде.Абе как не може,добавка без рецепта е.Но като знам,че може и да се влоша,не вземам.
Само Дуспаталин.

Lemy,имам си алое.Много му се радвам.И някакъв кактус,който майка искаше да хвърля.Алоето пък от една съседка го взех,носеше го към казаните.Каза,че нямало да се хване,сега имам две саксии с чудесни алоета,хванах и едно за БД,искаше.Ако го умори,ново няма да му давам.
Майка има повече цветя.Онзи ден едно беше увяхнало,но не го полях,пече след обед на терасата,не се поливали докато пече.Ходих пак да го видя,беше припаднало.Буквално се беше свлякло.Прибрахме го,поляхме го,взе,че се изправи.
Алоета и кактуси и да не полееш,нищо им няма.Алоето поливам много рядко,но расте като полудяло и му се радвам много.
В апартамент,толкова.

# 305
Миме, въпроса е, че с тсх 1, и предишно лечение на хипер, никой няма да изпише т3 заради евентуален рецидив, може отново тсх-то да потъне яко.
Иначе, по споделени истории от съфорумки, Лозановите не ми вдъхват доверие.

# 306
  • София
А то т3 ли първо трябва да се вдигне, за да се покачи и т4?

# 307
  • Бургас
Lemy,аз не разбирам от хормони.
Знам,че 25 Л Тироксин е много.При 100 Л Тироксин, ТСХ 30+,няколко седмици на доза Л Тироксин 125,ТСХ 0.8
И нищо друго не ми е ясно,не разбирам и как 3 години не могат да ми улучат подходяща доза.Или е много,или е малко...От моментното състояние на червата било.

# 308
Аурора
https://bulvit.com/shtitoviden-t3-ili-zashto-ne-moga-da-otslabna … s-eltiroksin.html

Тук се споменават и лекарства, които влияят, сега я чета:
https://www.credoweb.bg/publication/104701/tireoiden-status-pri- … niya-nti-syndrome
Хм:
Инхибитори на свързващите  протеини на T4  
-Не стероидни противовъзпалителни средства...
При дълготрайно и хронично  гладуване,   например при  неврогенна анорексия,   започва да се понижава  и Т4,  което е лош прогностичен белег.

Леле, за последните 3 години съм изпила няколко торби с НСПВ-та 🙈
И бая диета и глад отнесох....

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 16:25 от Lemy

# 309
Само да кажа за Т3-той има много бърз разпад в тялото за 24-36 часа. Така че това, че трябва да е горната 1/3не е точно така. Понякога може да го уцелите по изчерпан.. Точно затова лекарите не го следят, защото има слабо информативна стойност. От Т4 организма си прави Т3. Вече ако доста дълго време Т3 е все нисък, тогава вероятно има проблем. Това го знам от моя ендокринолог

# 310
  • Бургас
Уффф,аз пък тъкмо се хвалих,че ми е 4.3 захарта.Не бях яла нищо до преди малко.
Нестероидни не мога да пия,но малоумните черва на глад се радват много.Т4 беше над норма,едва ли гладът чааааак толкова пречи.
За сега никой не може да ме сбърка с анорексичка,дано не се случва никога.Имах лош период,в който бях ужасно слаба,не искам да си спомням.

# 311
  • София
Благодаря ви много за споделеното.
Леми, много интересна статия за хормоните и съм изненадана за феритина. Ще взема да го изследвам. А пък цинк имам таблетки у нас, но не съм ги пила, че ако ми е в норма цинка да не предозирам.
Уф, ще трябва пак малко пари да пръсна за изследвания...

Аз се свързах с ендокринолога и той каза “отлични резултати”😳🤔

# 312
  • Бургас
Aurora,нека са винаги отлични!Да не отива жлезата нито в хипо,нито в хипер.
Да се успокои и ендометриозата.

# 313
  • София
Aurora,нека са винаги отлични!Да не отива жлезата нито в хипо,нито в хипер.
Да се успокои и ендометриозата.

Благодаря много за пожеланията. Аз виждам, че не са отлични, но ясно, че с докторите не може да се спори, докато съм в референтните😕
Ще трябва сама да търся начини да ги укротя да не падат тея хормони още.

# 314
Лозанов работи с Т3,но ми е изписал 50 от Т3+50 Л Тироксин.
Няма да коментирам Лозанов.Имам и рецепта и амбулаторен лист с негово име,печат,подпис...

Да,оставят те да се спасяваш сам.
Питах в една аптека ХУСК може ли да помогне при УК или кървящи черва,вероятно не с УК.Да съм отидела на лекар.Е,ок,бях,колоноскопия правиха.Не можел да ми продаде.Абе как не може,добавка без рецепта е.Но като знам,че може и да се влоша,не вземам.
Само Дуспаталин.

Lemy,имам си алое.Много му се радвам.И някакъв кактус,който майка искаше да хвърля.Алоето пък от една съседка го взех,носеше го към казаните.Каза,че нямало да се хване,сега имам две саксии с чудесни алоета,хванах и едно за БД,искаше.Ако го умори,ново няма да му давам.
Майка има повече цветя.Онзи ден едно беше увяхнало,но не го полях,пече след обед на терасата,не се поливали докато пече.Ходих пак да го видя,беше припаднало.Буквално се беше свлякло.Прибрахме го,поляхме го,взе,че се изправи.
Алоета и кактуси и да не полееш,нищо им няма.Алоето поливам много рядко,но расте като полудяло и му се радвам много.
В апартамент,толкова.
Аз пих хуск миналата година имах проблем корема все ми беше подут,червата къркореха и болеше и много ми помогна хуска,пиех го заедно с ентеросан основен и някакви хапчета някакви ензими от нещо от прасе беше,ама не помня какви точно...но много ми помогнаха...незнам може ли при УК...защо не разгледаш нещата на ентеросан...може да има нещо за теб...аз съм много доволна от пробиотика...пила съм и друго и от него бях доволна

Общи условия

Активация на акаунт