Базедова болест- тема 10

• 19 058
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Благодаря ти!
Мезим форте и Креон са ензимите с животински произход.По-зле ставам с тях.
Ентеросан съм пила.Изпих почти всички видове пробиотици от аптеките,поне тези на по-поносими цени.Няма ефект,някои ме влошават.
Сега се надявам на ХУСК.

# 316
Благодаря ти!
Мезим форте и Креон са ензимите с животински произход.По-зле ставам с тях.
Ентеросан съм пила.Изпих почти всички видове пробиотици от аптеките,поне тези на по-поносими цени.Няма ефект,някои ме влошават.
Сега се надявам на ХУСК.
Малко е гадно като го пиеш,защото се желира много бързо...има един хуск в зелена кутия той е към 10лв...аз си купувах по евтиния той е към 4лв същия грамаж на него пише псилиум хуск или нещо такова има едно дърво нарисувано...пих го около 2 месеца и наистина бях много доволна.

# 317
  • София

Исках да ви покажа един постинг от групата на Айдън във фб за балансиране на щитовидните хормони, ако ви се занимава🤗

# 318
Здравейте! От петък съм диагностицирана с тиреотоксикоза. В същото време пак от тогава започнах да вдигам температура. Само вечер.От днес пия тирозол.Доктора ме кара да се изследвам за Ковид заради температурата.Вие вдигали ли сте температура в началото?

# 319
Това е един от симптомите при активна тиреотоксикоза/Базед.
Не много висока температура, но я има.

# 320
  • Бургас
От 36.9 до 37.9 беше моята понякога следобед.
Вече по-висока съм имала с разстройство и обезводняване,но може да е било и вирус.
След коремните операции и по-висока съм вдигала,до 38.9
gera*,сега всички изследват за ковид при най-малкото съмнение.Ново нещо е,но мога да ти кажа,че в началото с разстройства и температури все в инфекциозно отделение ме приемаха.Вече след няколко такива истории през много кратък период,тръгнаха да ме изследват по-сериозно.Пусни ковид,явно няма друг вариант.

# 321
Аз вдигам до 38.4
Притеснявам се...

# 322
Не съм вдигала, а и твоята е висока, едва ли е от тиреотоксикозата.

# 323
  • Бургас
Аз вдигам до 38.4
Притеснявам се...
Ако самата жлеза е силно възпалена,може.Но има и много силни болки при подостър тиреоидит.
От тиреотоксикозата не знам дали е.
Колко е ТСХ,фт3,фт4?

# 324
Аз вдигам до 38.4
Притеснявам се...
Ако самата жлеза е силно възпалена,може.Но има и много силни болки при подостър тиреоидит.
От тиреотоксикозата не знам дали е.
Колко е ТСХ,фт3,фт4?
Ами тя ме боли постоянно.Особено в началото наистина бяха силни болките.Сега покрай приема на парацетамол и почти не ме боли.

# 325
  • Бургас
Майка ми с възпалената жлеза вдигаше и над 39.
Може тогава да е от железата,щом има силни болки.Но тогава може да не е точно Базедова болест,а е тиреоидит.
Ендокринологът да пусне СУЕ,CRP...
При майка не успяха да успокоят жлезата.Беше повишена функцията по едно време,Пропицил я караха да пие.
Трябва по-добър ендокринолог да потърсите,ужас са тези жлези.

# 326
  • София
gera, нямаш Базедова болест, антителата са ти ок. Имаш остър/подостър тиреоидит. Оттам ти е и температурата, и болките в жлезата. Трябва ти добър ендокринолог и ще се оправиш. Кортикостероиди изписват обикновено за 15-30 дни. Не се мъчи с тая температура, а намери добър доктор бързичко. 🤗

Ускорен пулс имаш ли?

# 327
gera, нямаш Базедова болест, антителата са ти ок. Имаш остър/подостър тиреоидит. Оттам ти е и температурата, и болките в жлезата. Трябва ти добър ендокринолог и ще се оправиш. Кортикостероиди изписват обикновено за 15-30 дни. Не се мъчи с тая температура, а намери добър доктор бързичко. 🤗

Ускорен пулс имаш ли?
Да,имам,но ми изписа бетаблокер и съм ок.Той ми е написал базедова болест и хашитоксикоза.Тук е толкова трудно да намериш добър ендокринолог...
Със сигурност ще търся второ мнение.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 06:47 от gera*

# 328
  • София
Повишеният тат може да е от реакцията на тялото към възпалението и може да е изкуствено завишен. Важното е, че тсх антирецепторните са ок, това показва, че нямаш Базедова болест, а възпалена щитовидна жлеза. Сигурно си прекарала вирус и е реагирала и жлезата, понякога така се случва.
Имаш ли възможност в София да се прегледаш? В Александровска болница има добри ендокринолози, а аз лично ти препоръчвам др Шинков от ендокринологията в болница “Академик Иван Пенчев”

На какво лечение си в момента?

# 329
В момента нямам възможност за София.Сега пия тирозол от вчера и бетаблокер. След 20 дена ме вика на контролен.В събота ще направя и теста за коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт