Базедова болест- тема 10

• 19 624
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Миме някъде по коремните групи четох, че пият масло от бял трън, и за черен дроб помагало, погледни в нета. Наскоро гледах, че има на Балчо:
https://balcho.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0% … 1%80%D1%8A%D0%BD/

# 421
  • София
Аз съм ви казвала и преди че чернодробните показатели си ги оправих единствено с отвара от лавандула(от Пропицила). Пусках си ги сама всеки месец, все пак е 2 лв на показател, общо 6 за Асат, Алат и Ггт. Вие ако не се следите, няма кой да ви гледа.
За кръвното тук:
https://drkehayov.com/hipertoniya/visoka-dolna-gorna-granitsa-kravno

Колко често и за колко време пи лавандула?... мисля да го пробвам и всъщност това като чай ли го правиш?

иначе чернодробните показатели си ги следя периодично откакто почнах метизола и преди бях на стойност 15-20
много под нормата сега и трите отиват към 100, и мисля да посетя гастрото пак

mariqivanova799
Моята лична ми е казвала че, има право да пуска ТСХ два пъти годишно а пък ФТ4 един път но само в краен случай
утре като ходя при Начев на контрола ще го питам и за черния дроб и за кръвното

# 422
  • Бургас
Миме някъде по коремните групи четох, че пият масло от бял трън, и за черен дроб помагало, погледни в нета. Наскоро гледах, че има на Балчо:
https://balcho.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0% … 1%80%D1%8A%D0%BD/
Карсил го съдържа,за сега съм само с него,защото ми понася.
Даже не всички билкови ми понасят,от Цинарикс ме боли много коремът,не смея много експерименти да правя.
За лавандула също искам да пробвам,но не знам как ще подейства...
Взема ли да пия ново лекарство,страх ме е от алергия,страх ме е от реакция от страна на стомаха и червата...Ужас някакъв...

# 423
Да, маслото от черен трън е много полезно. Мои познати започнаха масово да го купуват и са доволни. И аз много изчетох за него и мисля да си купя.Точно е за прочистване на черния дроб. Може и всеки да си го купи и да си подправя салатите, много по-полезно от зехтина.
Миме, пробвай го, все пак масло е и може да ти понася на проблемите със стомаха и корема.
А тези от ТЕЛК са да хванеш и да ги избесиш всичките. Имахме в бившата фирма един работник с откъснато кутре на едната ръка при злополука. Иначе млад, прав, пращи от здраве. Нямам против , със сигурност му пречи и няма да му порасте нов пръст, ама тези от ТЕЛК от това ли се ръководят?!?!? Имаше висок процент доживотен. А две жени с рак в 4- ти стадий на химио и лъчетерапии, с някакви кратки ремисии, без косичка, слаби..абе болни жени. Всяка година ги викаха на ТЕЛК и все им намаляваха %. Едната рано остана без % . Незнам какво става с тях, дано са живи и добре. Е, това справедливо ли е ? Имах приятелка с майка болна от рак, вика " иде ми да си купя автомат и да ги изпозастрелям всички дето чакаме пред кабинетите им за комисия".

# 424
Да, маслото от черен трън е много полезно.
От бял трън, черното е кимион 😸

# 425
  • Бургас
Salii,благодаря!
Масло не ползвам никакво,нито зехтин,нито олио,салати не ям...
На тези в ТЕЛК може да са им такива инструкциите,но са гадни,да.Гадно се държат,работели по документи.Ами ок,но защо тогава ни викат?Писали са ме,че изглеждам добре,кръвното ми е идеално...Хем кардиолог им е писал,че имам стенокардия,неспецифична исхимия,надкамерна тахикардия,кръвно 90/60,но те са го измерили по-високо от кардиолога...
Направо не ми се занимава,НЕЛК надали са по-различни,а и все повече хора ми казват,че просто НЕЛК връща документите на ТЕЛК.Аз трябва да опиша от какво не съм доволна,без адвокат надали ще мога да посоча правилно причините...

# 426
Миме, ще ме извиняваш ама от 1 година чета и оставам с впечатление, че просто искаш да си мрънка и да се оплакваш тук
А нищо не правиш да си помогнеш. Аз лично съм ти препоръчва Ла неща, които само могат да ти повлияят добре и то на няколко оплаквания(то и без друго са свързани нещата). Извинявай много, ама лавандулата освен че оправя черния дроб е и отлично средство за колит и СРДЧ. Аминокиселината също... Не виждам как ще ти навреди, но аз ако съм на такъв зор, поне ще пробвам да знам-мога или не да го пия.... Но ти не. Просто се жалваш....

# 427
Да, маслото от черен трън е много полезно.
От бял трън, черното е кимион 😸
Грешка, бял е трън е , да 😀. Ама от тия от ТЕЛК ми става черно пред очите. То и аз съм ходила, ама заради един обжалван болничен. Е цял ден чакане и те гледат като престъпник, като крадец от държавата. А те големите крадци коват законите според нуждите си. Ама , ядосах се 🙃

# 428
  • Бургас
Миме, ще ме извиняваш ама от 1 година чета и оставам с впечатление, че просто искаш да си мрънка и да се оплакваш тук
А нищо не правиш да си помогнеш. Аз лично съм ти препоръчва Ла неща, които само могат да ти повлияят добре и то на няколко оплаквания(то и без друго са свързани нещата). Извинявай много, ама лавандулата освен че оправя черния дроб е и отлично средство за колит и СРДЧ. Аминокиселината също... Не виждам как ще ти навреди, но аз ако съм на такъв зор, поне ще пробвам да знам-мога или не да го пия.... Но ти не. Просто се жалваш....
Преди да пия каквото и да е,се консултирам с лекар и се стремя да пия само предписани от лекар лекарства и добавки.
Всеки знае как реагира организмът му,не съм спряла да ходя по лекари и да питам.
За да не пия нещо,съм се консултирала.
На своя глава не смея да пробвам каквото и да е,само изследвания си самоназначавам понякога.
Пробвах ХУСК,умрях от болки...

# 429
Аз съм ви казвала и преди че чернодробните показатели си ги оправих единствено с отвара от лавандула(от Пропицила). Пусках си ги сама всеки месец, все пак е 2 лв на показател, общо 6 за Асат, Алат и Ггт. Вие ако не се следите, няма кой да ви гледа.
За кръвното тук:
Демонче, как се прави отварата от лавандула за черния дроб. Аз сега пия пропицил и може да се наложи да си оправям черния дроб. Как се прави това с лавандулата?

# 430
За кръвното тук:
Демонче, как се прави отварата от лавандула за черния дроб. Аз сега пия пропицил и може да се наложи да си оправям черния дроб. Как се прави това с лавандулата?

# 431
Скрит текст:
За кръвното тук:

И това го пи 30 дни и ти смъкна показателите на чернодробните ензими, така ли? 30 дни или повече? След 30 дни се прави почивка сигурно и може да се повтори или няма нужда, 30 дни са достатъчни?

# 432
  • София
Ей сега минах при Начев и след като го питах за страничните ефекти ми каза следното:
След като хормоните са наред значи причината за висока долна граница на кръвното
не свързана с лечението и с щитовидната жлеза - кардиолога да търси причина другаде
обаче за черния дроб - лекарствата за Базеда са токсични и дават отражение, затова е добре
да се взимат мерки, изпрати ме на гастро... и аз мисля да почна с лавандулата
Затова и лечението с тиреостатици трябвало да е до 2 години иначе почвали да увреждат
други органи.

# 433
  • София
Лавандулата е супер, пила съм я също.

Защо те изпратиха на гастро?

# 434
Да, оправих ги с лавандулата. 30 дни. Преди пиех други добавки, препоръчано от лекар-смених е няколко, не става. Показателите отиваха към 100.За 2 месеца ги свалих на 20.Ако щете вярвайте, ваш проблем

Общи условия

Активация на акаунт