Базедова болест- тема 10

• 19 086
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Очите ми боляха,пареха,кървясваха.Никой не ми обърна внимание,само когато бях загубила зрение,ме видя офталмолог,не помня обаче какво каза,имах тромбоза и ми беше зле.После месеци лежах със силен световъртеж.
И сега при предозиране изпъкват и болят,но никой не ме отразява.Не знам личната би ли дала талон за очен лекар,тя ми дава толкова талони,защото се налага,но ако не е спешно,си ги спестява.

gorby, на Луиз Хей съм повтаряла с дни,месеци,години фразите.Почти непрекъснато.
Четох много от Петър Дънов,интересувам се от Бруно Грьонинг...
И вкъщи ме обвиняват,че не приемам тези мисли от душа и сърце,вярата ми не е силна...Сама си го правя...
Метилитане или метилиране?Още не съм чела за това състояние.

# 406
Метилиране, писах от телефон... Simple Smile И на мен са ми изпъкнали очите, имам и присвяткания от време на време. Не ходя на очен лекар, защото още не мога да намеря свестен ендокринолог дори, а какво остава за качествен очен - много е трудно да намериш добър офтамолог, дори в София. :/

mariqivanova799, да нямаш блокаж на подсъзнанието, т.е. то да не иска да повярва в думите? Освен да изпробваш binaural beats, isochronic tones, Rife frequencies, мисля, че имаше и за щитовидна. Не знам дали действа, но като слушам една mp3-ка за автоимунни малко по-леко ми става. Не пречи да се пробва, а и е безплатно - аз ги свалям от Youtube, има сайтове, където автоматично прави клипа на mp3. За някои от тях задължително трябват слушалки. Разбира се не би трябвало да замества добрия лекар, но без извинение имам чувството, че масово лекарите им е омръзнало да се занимават.

# 407
  • Бургас
Лекарите с мен не искат да се занимават.
Освен,че са много заболяванията,не понасям добре и лечението,което ми изписват.
Последно една ми крещя,че каквото и да пия,правя реакция.Ми...нарочно го правя,да и е гадно,на мен ми е хубаво да правя реакции. Те навсякъде вече се въздържат да ми изписват лечение.
Бях на ТЕЛК днес.По документи нещата са добре за мен и съм лекувана абсолютно правилно и адекватно.Ендометриозата е излекувана с хистеректомията,до онзи ден имах посткастрационен синдром и получавах за него 50%,но по новите правила нямам посткастрационен синдром.Базедовата болест е излекувана с операцията на щитовидната жлеза.За липсата и имах 6 %.Общо 56%.Дори няма точка,по която да мина за алергията към Л Тироксин.Нямат такъв закон (не знам как се нарича точно).Имам и мнение от алерголог,и от ендокринолог,но не важи пред ТЕЛК.Взеха копията,но...съм добре компенсирана.Усвоява се хормонът,щом даже е повече ФТ4
Улцерозният колит също е излекуван,епикризата от ИСУЛ е стара,на новата пише синдром на раздразнено дебело черво.Нещата са добре.Кървенето и диариите са само в моята глава,човек за да получи ТЕЛК за колит,трябва да е под 45кг и с тежка анемия.На практика на пътници дават.Дано не стигам до там,била съм и 38 кг,не мислех,че ще се съвзема.Стана чудо,дано пак стане и да се успокоят нещата.
Бронхиектазии и астма ми дават 30%,вероятно липсата на органи също,но едва ли ще имам над 50%.
Парезата на гласната връзка сигурно щели да я обсъдят.
Всичко друго ми е наред,сърцето е ок,кръвното ми е почти перфектно,мериха го със старите апарати,видях колко е,но го писаха 110/70,тахикардия не записаха изобщо,нито стенокардия,а дадох документи.
Абе здрава съм,но се оплаквам безпочвено.Дано е така наистина,да се успокоя и съвзема.

# 408
За София препоръчвам офталмолог др. Лалова. Има частен кабинет на ндк и освен това работи в окръжна.

# 409
Здравейте и от мен. В последно време бях ок.
От средата на Август до сега пих два антибиотика заради синусите и проблеми с гърлото.
Миналата седмица пих в началото някъде беше и последния  Аугментин,че не ми минаваше гърлото чаках,чаках пих някакви обикновени лекарства. Да мина ми благодарение на него оправих се.
Разстоянието между антибиотиците е близо 4-седмици кажи,речи.
Сряда имах голями нерви. И знаете от ядове имунитета пада точно това се случи и при мен.
Минаха 4-5 дена все под напрежение бях неспокойно и т.н..
Ето от вчера усетих лека отпадналост, вдигнах температура, загуба на апетит, и чувство за леко повръщане с една дума гадене. Нищо не ми се яде. Стомаха ми е стегнат явно от Биозина който пих последния останал беше.
До преди това бях с разхлабен стомах.
Не знам какво ме е хванало някакъв летен вирус до колкото знам има. Майка ми също изкара нещо подобно преди почти 2 седмици. Пий Деган за гадене и се оправи за 2- 3 дена имаше и тя типичните симптоми на летен вирус доста повръщаше. Мен тогава не ме хвана макар,че усещах и аз леко гадене пих едно хапче и то дам. Отделно,че бях почти приключил  с антибиотика.
Вече тотално се обърках с тия лекарства а, това гадене и температурата ме измъчват.
Ще говоря с ендото и личната не,че очаква нещо кой знае какъв отговор от тях.
Но,гледам да се оправя не се трае така. Ще се радвам да чуя някой съвет,отговор досега форума винаги ми е помагал и то не малко през тези години. За температурата ме е страх да пия парацетамол и прахчета.
Имам  Клеева тинктура, и някакви витамини на Supra разтворимите в чаша. Най- ми е неприятно какво ще ми изпише личния лекар досега рядко е улучвала с лекарствата.  Поздрави!

# 410
Ангелов колко висока температура вдигаш? Да не би да е нервен срив при теб? Аз като съм под стрес няколко дни и се почва точно това - гадене, че и повръщам понякога, температура около 37,1- 37,3. Като цяло отпадналост. Пада ми имунитета и се отключват какви ли не симптоми.  Ох незнам като дойде есен и зима и съм все сдухана.

# 411
Говорих и с едното каза ми,че от антибиотиците бая ми е паднал имунитета. А, летен вирус като този от бая време не бях карал. 4- години някъде. Имало доста хора които го били изкарали. За температурата не съм мерел но , едно 37,7 е имало. Ако не и повече. Беше ми неприятно да вадя термометъра. При мен комбинацията антибиотици, стрес нерви и ето до къде се докарах. Личния лекар ми вика пий там нещо за гадене Деган имам. Ако положението трае така ще ми пише Бисептол.
Стреса, и особено хормона на стреса доста смъква имунитета. Засега го карам на вода гаденето понамаля, но все още се усеща отпадналостта.

# 412
  • Бургас
Уф,хора,да се оплача и на вас.
От 56% ТЕЛК ми ги намалиха на 0%...
Това е по новите правила.
Не знам дали си струва да обжалвам,щом са го направили,явно е законно...

Ангелов,това лято поне 3 пъти карахме вирус.Аз ги карам много тежко с този моя колит.Гаденето е убийствено,пий Деган.
Всички вкъщи имаха разстройство,те еднократно или два пъти най-много,аз по 20...Ужас беше.
Ти пиеш ли Метизол?Докато го пиех,нон стоп имах бели налепи по гърлото,болки...И все бях на Ципро и флажил,хем за червата,хем за гърлото...
Спокойно,вируси караме нон стоп,за повечето дори не разбираме.Обаче хора с хронични заболявания за съжаление имат повече симптоми от здравите...
Това с гърлото може и да е от вируси и да не е нужно нон стоп да се пият антибиотици.
Секрет от носа пускал ли си за микробиологично изследване?
Синулан и Цинабсин(май бяха) помогнаха много на сина,с месеци и той по едно време влачи инфекция,на микробиология имаше патогени...

# 413
Уф, Миме, много гадно, питай по групите какво можеш да направиш. Според мен трябва да обжалваш, нямам думи.

# 414
  • Бургас
Уф, Миме, много гадно, питай по групите какво можеш да направиш. Според мен трябва да обжалваш, нямам думи.
Ами...хора с операции на черва (че и няколко) от 71% са ги писали с 40%...
Май само болест на Крон вече признават.
Улцерозния колит ми е описан,но няма даден процент,липсата на щитовидна и тя така...
Излиза,че съм лекувана съвсем адекватно,нямам вече ендометриоза и Базедова болест,заместена е добре жлезата с Л Тироксин(за алергията към него няма точка в закона),посткастрационен синдром имах до онзи ден,гинеколог написа,че има,но в новия ТЕЛК пише,че няма...
За УК трябва да си едва ли не пътник,под 45кг с тежка анемия (да пази Господ,че съм била и 38 кг).
Не знам изобщо има ли смисъл,НЕЛК връщат най-често документите на ТЕЛК...
А и за мен е трудно да пътувам до София,хем не мога да ям какво да е,хем сега в това обострено състояние ще ми е ад,трябва да хващам влак,в автобусите тоалетна няма...Във влаковете бяха потресаващо мръсни тоалетните...
И излишни разходи за хотел...
Ще попитам личната,но тя казва,че на някои нейни пациенти НЕЛК дори намалява процентите...
Поне са ми запазили противопоказанията: тежък физически труд,нощен труд,труд с нервно-психично напрежение.От една страна е добре,няма да ме изпратят някъде в магазин или производство бюрото по труда,от друга страна пък това е много общо и изключва работа по специалността...
Аз сега не се чувствам ок да търся работа,но ще се наложи.

# 415
Мислех че може и онлайн да обжалваш или по пощата 🥴

# 416
  • София
От 56% ТЕЛК ми ги намалиха на 0%...
обжалвай... и след това направо иди да ги съдиш, ако не стане в БГ в Страсбург ... направо гавра

иначе при мен след 14 месеца лечение - положението е ТСХ - 3.650 / норма до 4.200/
и ФТ4 -18.70 / 12-22/... все ми се иска това тсх да спадне малко да стана по енергичен

имам два странични ефекта засега без да ми се отразяват много
1. черния дроб ми  стана омазнен - преди не беше и АСАТ/АЛАТ/ГТ взеха да отиват над нормата
Някой правил ли е някакво лечение за това?.. как да го вкарам пак в норма

2. Долната граница на кръвното ми понякога взе да скача - 120/100
това се случи след 8-9 месеца на метизол преди го нямах
кардиолога ми е предписал - сутрин нолипрел, вечер конкор, като цяло сърцето б.о.
и той каза да питам Начев, според него всичко идва пак от щитовидната
Засега се чудя дали да ги почвам да ги пия, не ми иска да се тъпча с хапчета че, почне ли човек
няма спиране.
Някой с такъв проблем и дали сте вкарвали кръвно в норма със диета, храна, нещо като добавка на хранителна основа?

# 417
И при мен започва да скача кръвното а холестерола си ми е висок от няколко години. Тези чернодробно и не са ми ги пускали може би не е лошо да искам следващия път.
За кръвното нищо не ми е помогнало, при положение че не ям сладко, не ям глутен, не ям много въглехидрати.
За холестерола ендокринолога ми изписа една добавка, но още не съм я почнала, а ефекта ще се види евентуално след три месеца чак - Липомезин.

# 418
Аз съм ви казвала и преди че чернодробните показатели си ги оправих единствено с отвара от лавандула(от Пропицила). Пусках си ги сама всеки месец, все пак е 2 лв на показател, общо 6 за Асат, Алат и Ггт. Вие ако не се следите, няма кой да ви гледа.
За кръвното тук:
https://drkehayov.com/hipertoniya/visoka-dolna-gorna-granitsa-kravno

# 419
  • Бургас
Черният дроб ми е силно омазнен,АСАТ и АЛАТ малко над норма,ГГТ в норма.. .
Последната гастро,при която бях,смята за некоректно,че младият Лозанов,който ми препоръча операцията на щитовидната жлеза,не ме е предупредил, че при липса на жлеза може да възникне метаболитен синдром и омазняване на черния дроб.Често се случвало при липса на жлеза/понижена функция.Аз съответно не мога да докажа нищо...Не знам вече.
the guest,Карсил ми изписаха на мен,личната настоява това да пия и да не си правя други експерименти.Пия,но си е омазнен дробът,скоро пак го гледаха.
Показатели не съм пускала пак,личният лекар има право да даде всички чернодробни показатели+ ензими на панкреаса,гастроентеролог също може да ги пусне...Обаче най-често не го правят,личната казва,че 1 път годишно се полагат... Трябва да питам в касата така ли е,години наред ми казваше,че ТСХ и фт4 не може да пуска,тук разбрах,че можела...
И общо взето никой и на мен не ми обръща внимание за черния дроб,тежи и подпира доста неприятно,много е гадно,възможно е и това да е причината за състоянието на червата.
Само да пийна по-тежко лекарство и ми става много зле.В случая противогъбично,което навремето доста добре ми е понасяло...Обаче сега не ми понася.
За съжаление няма как да спра повечето лекарства,наистина не знам какво да правя,диета за черния дроб също няма как да пазя...

Общи условия

Активация на акаунт