Базедова болест- тема 10

• 19 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
gorby,опитай.
Аз от Пропицил направих агранулоцитоза.
Така се тресях три дни,че зъбите ми чак тракаха.
Няма да ти обяснявам лекарите колко се "радват" на пациенти с непоносимост към жизненоважни лекарства.
Аз съм с махната жлеза,не ми действа добре Л Тироксин.Направо нямам думи,няма друго.Еутирокс е същото.И това е.
Метизол и тирозол са от една група,на мен ми поднасяха добре и двете,по-добре даже от Л ТИРОКСИН.Ама свършила работа вече при мен.
Може да те оперират,имаш някакъв вариант.

# 391
Не, но до колкото разбрах е от същата група с Метизола и ме е страх. Не мога да си позволя агранулоцитоза, аз и така вече от най-малкия полъх на вятъра ме заболяват я сливици, я гърлото, я дори белите дробове. Имунната ми система не може да понесе повече притъпяване.
Сега си видях резултатите - нормални FT3 и TSH, а завишен FT4. Никъде не видях такава комбинация за какво говори. Някой имал ли е такива резултати? Що за куриоз?

Всички таблици онлайн, които гледам говорят за всякакви други комбинации: https://lh3.googleusercontent.com/proxy/I62rXIO5za-3__7uv6CGwcEd … evfstO1-n3gdZNoKA

# 392
  • Бургас
gorby,
Тирозол и Метизол са една група,редакция,пише,че съдържат тиамазол.Еднакви са.
Л Тироксин и Еутирокс също съдържат едно и също.
Казвали са ми и че реакция се получава от помощните вещества.Ок,ама аз толкова лекарства пия,има ги всичките помощни вещества от Л Тироксин и Еутирокс.И нямам реакция.Остава лекарственото вещество.
Пропицил е друга група,но не знам как ще подейства.Майка ми го пи за кратко,нямаше реакция.
Аз с Тирозол и Метизол нямах проблеми.С Пропицил още на третото хапче.Звъннах на възрастния Лозанов да му кажа какво е станало,каза,че повече не може да ми помогне и затвори телефона.Доста дълго умирах от страх,че ще стане същото с Метизол,не искаха да ме вземат в отделение да съм под наблюдение...Сама с много страх опитах.
Много добре те разбирам,аз и настинка не мога да си позволя,защото ме удря в колита,а с антибиотици нещата стават страшни за мен...и нищо не мога да направя,не мога да се изолирам някъде в стерилна среда със стерилна храна и вода.
Ужас е,само болният си го разбира.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 13:31 от mariqivanova799

# 393

Абе, за толкова години са писали различни хора по темата. Все едното хапче им помага и нямат реакция, което е добре.
Трябва да се пробва. Тирозол също.
Ако не става- вече операция или радиойод.
По-лошото ще е ако има последваща непоносимост към тироксина. Без жлеза, или с унищожена с радиойод жлеза и последваща нужда от терапия с тироксин- к'во правим!?

# 394
  • Бургас
Merelenda,имам лист от алерголог с позитивна проба за Л Тироксин.
Пия всеки ден Ериус и ме боли корем.
Не знам има ли алергия,към Диазепам и Лидокаин съм давала положителна проба,а ми ги бият без проблем.
Към аналгин и трамал отрицателна проба,а от прием анафилаксия.
Когато започна да обяснявам за проблема с Л Тироксин всеки ендо казва същото:"И ся кво праим?"Дават ми рецепта да купя от Турция,Лозанов(младия) изписа безумната доза 50 от Т3...Имам го,но не съм го пила,само и то остава да ми даде реакция в момента...

# 395
50 Т3? 😲
Е как по 50! То това е ужасно много май.

# 396
  • Бургас
50 Т3? 😲
Е как по 50! То това е ужасно много май.
имам и рецепта,и амбулаторен лист,това пише.Не знам,той беше много шашнат,защото той ме накара да се оперирам,имам и насочващ документ за операция от него.
Общо взето се дразнеше от всяка моя дума.Мога да снимам нещата и да ти ги пратя на лични.
И аз не разбирам какво се случва,все повече и повече ме объркват.

# 397
За тая доза 50 Т3 писала ли си в темата за Хашимото? Чудно ми е какво са отговорили момичетата.

# 398
На мен все Тирозол са ми изписвали.

# 399
  • Бургас
За тая доза 50 Т3 писала ли си в темата за Хашимото? Чудно ми е какво са отговорили момичетата.
Че е много,обаче при моя случай с непоносимостта...
Не знам.
Личната и две ендо до сега казаха в никакъв случай да не го пия.Не са коментирали нищо друго.
Вероятно ако започна да вземам малко Т3 с Л Тироксин,мога да опитам и може да ми се нагласят хормоните,но не мога да намеря ендо да ми помага.Повече стрнични ефекти давало Т3.И аз съвсем не смея,все ми хлопа сърцето и ми е зле от хормоните,потя се,треса се,задушавам се.И 5 да успея да задържа ТСХ,ще съм доволна.Когато е 1 и под 1 не съм ок.
В единствената ми ремисия беше се заковало на 2.5
Ами перфектно ми беше състоянието на червата,сърцето обаче пак блъскаше.Но имах повече сили и издържливост,не се задъхвах чак толкова.

# 400
Мария, ти да нямаш проблем с метилацията или нещо с черен дроб или бъбреци? На мен ми казват, че от тях може да се реагира твърде бурно на всякакви лекарства, защото не се филтрирало лекарството достатъчно бързо и се натрупва. При мен например и най-малката доза действа доста силно. От един никакъв жълт кантарион така ми скача серотонина, че полудявам. Не мога и нищо с кофеин да приемам, веднага ми вдига кръвното, дори и зелен чай. Не знам от какво е, изследванията за метилация са мнооого скъпи, а за черен дроб от време на време пия Карсил. Не знам дали може да е заради прекалено ниското тегло, защото преди не вдигах кръвно от зелен чай, нито дори от кола, само от енергийни напитки и кафе.

При мен ще се стигне до операция май. Не съм привърженик на химията по принцип, но ако ще се взема по-добре да пия хормона на хапче от колкото да си съсипвам панкреаса. Чух, че д-р Русанка Ковачева само махала възлите и кистите, някой бил ли е при нея? Преди време много ми помогна крема Ендокринол с който се мажех, но сега не знам откъде да го намеря.

# 401
  • Бургас
Метилация не знам какво е.
Имам омазнен силно черен дроб,уреята или креатенинът бяха много ниски,било от бедната диета и диариите.Всеки казва разстройството да спре.Ами да ме лекуват правилно...
На мен кръвното ми е трагично ниско,а границите са доближени.От хормоните и общото изтощение на организма било...Ок,но не знам до кога ще издържа.
Но никъде не ме вземат,витамини и минерали не ми вливат...Не че ми трябват витамини,аз от витамин Д също направих алергия...
Пиех доза ден 100 ден 125 .
Дойде ми много,казаха да пия 100.
ТСХ беше 0.31
След месец на 100 ТСХ е 0.52
Може ли да е от тази метилация,не знам какво става.Направо имам чувството,че ще ме уморят с бездействие.Нищо не ми казват,захар вдигам,нищо не ми изписват.

# 402
Пф малко обърках, то било метилиране. Wink
И моят черен дроб беше омазнен.
Но те съветвам да не четеш много. Аз в един момент от четене и 100 добавки щях да лудна. Не знам лекарите как не откачат. Отчаянието е такъв стрес, че самото то още повече разболява.

Сега работя с техники на самовнушение (по Луиз Хей) докато търся поредните ендокринолог и УНГ. При криза започвам да си внушавам че кръвната ми захар се стабилизира, опитвам се да си представям орган по орган как оздравяват и в много случаи действа. Преди много ме боляха краката под коляното, до скоро едвам минавах повече от 50 метра. Според Л. Хей било страх от бъдещето, повтарях едни неща и вече почти не се обажда болката.

Понякога дори мислено крещя на болката “Вън, върни се обратно в нищото от където дойде. Благодаря ти, но вече нямам нужда от теб”. Смешно е, но като че ли става нещо. Колкото повече мисля за нея, толкова по-силна и продължителна е кризата. Далеч съм от това да твърдя, че психосоматиката лекува, но сякаш понякога помага, особено при автоимунни проблеми. Преди тези неща бях съвсем зле. А и ми писна от некадърни лекари, а май повечето, които срещам са такива.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 11:17 от Анонимен

# 403
Здравейте, може ли да ми кажете какво препоръчват при екзофталм, защото въпреки че пия тиреостатик очите ми се влошиха. Освен, че не прилича на себе си, вече виждам и двойно. И не би ли трябвало след като се пие тиреостатик да спадне това изпъкване? При мен от 20 години хипо минах в хипер,но баба ми беше с Базед така, че се очакваше. За съжаление не мога да се оправя с тия очи. Моля, помагайте... 🙏🙏🙏

# 404
Lalili, трябва да посетиш офналмолог, да измери очните дъна и да се проведе лечение, ако прецени.
За съжаление, приемът на тиреостатика не дава никаква гаранция, че няма да се появи екзофталм.
Изпъкване има ли, или само болят, парят, кървясват?

Общи условия

Активация на акаунт