Базедова болест- тема 10

• 19 514
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
vi-85, аз бих пуснала ТСХ, ФТ4 и ФТ3 след около месец, да видя накъде вървят, но в момента изглеждат добре. Но трябва да ги проследиш според мен.
Тревожността обоснована ли е, или идва без причина?
Някой във фамилията с щитовидно заболяване или диабет?
Боледувала ли си скоро от нещо?

Rustic, тиреостатик може да пиеш по всяко време на деня, но те съветвам , ако е 1 хапче, да го пиеш предиобед. Ако пиеш тироксина в 6-7-8 часа, то му дай 4 часа разлика и пий тиреостатика. Гледай долу горе да е по едно и също време всеки ден.

# 616
И аз мисля, че изглеждат добре на vi-85, TSH-то е малко нисичко, но е в норма. Обаче щом има такива оплаквания, след месец пак, както са писали момичетата. Понякога симптомите изпреварват резултатите от хормоните, и чак след известно време си показва и при изследванията.
Аурора ти вдигала ли си Трака някога?
При кой ходи за второ мнение?

# 617
  • София
Леми, ходих при доц. Гатева в Александровска. С талон по здравната, че се разорих от прегледи не по каса...тя спомена, че може и да правя рецидив на Базеда. И ще пусна трак. Като боледувах активно от Базед ми бе повишен. Последно Юни го изследвах и бе добре.

# 618
  • Казанлък
Благодаря ви за вниманието, момичета!
Ще изчакам датата на прегледа и ехото, и след това ще действам по вашите препоръки. Живея в малък град и за съжаление няма добри ендокринолози, а сега с този вирус не знам дали ще предприема пътуване за друг преглед.
За съжаление съм и фамилно обременена от майка ми. За ускорения пулс обикалям от години по кардиолози и ендокринолози - изписват бета блокери или Корлентор и това е, нямала съм здравословен проблем, на нервна почва бил. Докато ги пия пулса се успокоява, спират ги, защото съм с много ниско кръвно и не се чувствам добре от тях и пак се учестява и така затворен кръг. Успокоителни отказвам да пия.
Явно не мога да попадна на лекар, който да ме вземе на сериозно и вече взех нещата в свои ръце, изследванията по-горе сама си назначих.
Ще пиша как се развиват нещата с мен!

# 619
И от Корлентор ли ти пада кръвното?
Аз го пия точно защото с него не ми пада.

# 620
  • Казанлък
И от Корлентор ли ти пада кръвното?
Аз го пия точно защото с него не ми пада.
Лекарката, която ми го изписа, реши да го спра след 1 година употреба, не знам защо, по-точно не помня вече какво ми беше обяснила, но да, с него беше по-добре кръвното, въртеше се около100/110 на 70-80, не като 80/50 с обикновените бетаблокери

# 621
  • Бургас
vi-85,отидете пак да Ви изпишат Корлентор.
Аз така се мъча с бета блокери,кръвното ми става 80/50,но ме изкараха алергична към Корлентор.
Не е на нервна почва, щитовидната жлеза си натоварва сърцето.Дори докато моята беше уж в ремисия,пиех и Корлентор,и Конкор,че нямаше сваляне при мен пулсът.

# 622
Мереленда, за съня в момента пия чай от  дяволска уста и след месец употреба има видим резултат, даже пише, че е за леки форми на Базед, заради което и започнах да го пия.
Какво мислите за този Тирохелп слоу, който рекламират сега?

# 623
Насочен главно към успокояване на нервната система и пулса. От това, което виждам.
Аз не бих си го взела. Повечето от нещата пия от години.
Селен- не. Никой доктор не ми е изписал, за сметка на болните с Хашимото.
Л-карнитин вероятно би бил от полза за потискане на хормоните, но не съм запозната.
Едната непозната билка видях, че е за пулса, но и маточината се справя.
Другите неща ги взимам отделно, някои в много по-високи дози. Маточина и лавандула пия постоянно. Наистина помагат. За съжаление на нас са ни нужни много неща.
На първа страница има изредени.
От В групата пия периодично, защото съм с висок хемоглобин. Там внимавам.
Не мисля, че би навредил този продукт, но дозите на витамините ми се виждат много ниски, а и съединенията не са от усвояемите, доколкото съм чела, индивидуално за всяка добавка . Това е от голямо значение. Иначе пиеш и изпикаваш.
Цената му обаче... карнитинът явно я вдига.
Мое мнение. Може да не съм права.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 16:27 от Merelenda

# 624
Аз не бих го взела защото имам почти всичко поотделно, хванахме много хубави намаления в iherb, последната ми пратка даже сега е пристигнала. Пък и искам сама да си ги дозирам.
Но пък за човек който не е наясно с добавките дозите, защо не. Не видях цената обаче.

# 625
Между 23-30 лв го намирам. Отделно всяка добавка ни струва доста пари, но нали избираме по съединение и по-висока дозировка. Само Д и С като видиш какви дози са и сравниш с това, което пием... Цинкът е сулфат. В12 е цианкобалмин (макар и от него да съм имала полза, но е ниска доза). И т.н.
Карнитинът не съм го гледала. Селенът е много малка доза. Хашимотци пият повечето по 200 микрограма.
Но то с повечето комплексни добавки е така.

# 626
Е така де, затова си ги взимам отделно.😸 Но като за първи път може, после вече разучава кое какво-що и ако иска си ги взима отделно.

# 627
Да, и аз не бях възхитена като видях състава, пилиа съм селен и вит Д, но с витамините от група Б не съм много запозната и не знам кои и по колко е добре.
Има ли някой друг наблюдения с чая дяволска уста, дали наистина ще има ефект при Базед. Пия го почти 2 месеца, като станат 3 ще правя изследвания и ще пиша за резултата.

# 628
Привет и от мен не съм Ви писала отдавна ,но няма какво хубаво да кажа.Минах на уши нос гърло правиха ми една камара проби казаха че замайването ми и губенето на равновесие не е от ушите и вестибуларния апарат,симтомите ми се влошават ,намериха и затлъстял черен дроб,холестерол висок.Ендокрина ме праща на радиоактивен йод,каза с хапове няма да стане 22 месеца е мъчим ,и нищо не се подава ,За първи път миналия месец хормоните са горе долу в ред но антителата не и ендокрина каза йод.Уплашена съм не знам какво да правя ,дали това пусто замайване е от жлезата ,някои минал ли е през радиоактивен йод,преди него имам гамаграфия на български маи е сцинтиграфия на щитовидна жлеза.Зле съм има дни дето и пред блока не слизам едвам ходя сърце блъска главата боли не знам какво ме чака

# 629
Моя приятелка мина преди месец. Добре се чувства.
А дали е било ефективно лечението, ще се разбере след още около 2 месеца.
Първия месец продължи да пие по един тиреостатик, а сега би следвало да ги е спряла.
Отначало се пият все още хапчетата, докато радиойода започне да действа.
После ще се прецени според хормоните дали ще мине на хормонална терапия.

Общи условия

Активация на акаунт