Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

 • 18 638
 • 779
 •   1
Отговори
# 765
 • Мнения: 583
За грипните съм забелязала, че ги бавят докато почине някое дете и повечето родители сменят рефрена от "Да си стоят в училище, вместо в мола!" на "Защо не ги пускате ваканция?!".
                    Хайде,слезте на земята и спрете да пишете фантастични сценарии.Работя в рискова среда / с постоянно наличие на всякакви вируси вкл и грипни/ и не си спомням кога съм имала даже хрема.Имунитет се изгражда не когато си затворен и изолиран,а когато попадаш в среда с различни вируси и бактерии.Спомням си ,че водих разговор с един доктор ,който живее на север и той каза....ние не можем да живеем на юг,защото организмът ни и имунната ни система няма да издържат на вашите вируси...тук при нас ги няма и отивайки на юг ние се разболяваме от такива,на които вие изобщо не обръщате внимание и даже не ги забелязвате.
                    И сега 100 пъти се повтори,че епидемията ще отмине когато около 70-80 % от населението изгради имунитет.Така,че пълната изолация осигурява само по-дълъг период на изграждане на имунитет.Т.с. "разтягаме"епидемията във времето.При това не всеки носител на вирус се разболява.Това не е задължително,защото в противен случай ние трябва да сме вечно болни - вируси колкото щеш и каквито си щеш.Това важи и за короната.Не всички заразени ще се разболеят - въпрос на устойчивост на организъм и индивидуална имунна система.
Слезте вие на земята и погледнете по-далеч от носа си. Откакто стана детето ми на 3 и тръгна на градина, вече 7 години не мога да изкарам и месец здрава. Нито съм седяла затворена някога, нито изолирана, с клиенти съм работила, ама такова чудо не бях виждала. То не бяха бактерии, вируси и какво ли още не - един след друг, един след друг. Детските заведения са по-големи бациларници и от болниците. Хората щъкат постоянно по цял свят вече и носят какво ли не, децата си го менкат в училище и после го носят вкъщи.  Ми аз второ ако родя с такова "изграждане на имунитет" няма да оцелея до пенсия.
Моето боледуваше много от ДГ, и аз и баща му след него, ама страшно все едно грипове с усложения всеки път, според мен децата повишават вирулентността на всякакви вируси; в първи клас забелязах че вече не ме разболява, а той спря да боледува и да хваща, когато около него децата боледуват, от началото на втори. Но пък ме нарави желязна за вирусите на големите. Не беше ходил на ясла, забелязвам роднински деца ходещи на ясла някак не боледуват много изявено, сигурнно имунната система не реагира още толкова буйно.  Но пак заразяват сериозно възрастните. От възрастните детето ми рядко боледуваше сериозно и не ми прехвърляше , но от ДГ носеше някакви мутанти. Явно трябва да порастнат децата, да не са съвсем изолирани от вируси и да узрее имунната система. При нас истинското ходене на ДГ с търпимо разболяване започна в трета група.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 14:58 от Sparkles

# 766
 • Мнения: 620
Преди да сме пробвали дали нещо работи или не, защо е нужно да го отхвърляме.
Как да не сме го пробвали, нали градини и ясли няколко месеца така работят, пак е пълно с болни деца. На колко места и колко деца връщат на входа, като и контактни приемат.

Didia, съгласна съм, но не ме топли. Нали уж стимулират пращането в ДГ за да получат елементарни хигиенни навици дори и тези, чиито семейства нямат капацитет. Вкъщи аз ще събирам салфетки и ще правя забележки, в градината отговаря точно персонала за тези неща. Като им е ОК да не върнат сополивото дете, чиято майка е оставила мръсната салфетка, каква хигиена поддържат там.

# 767
 • Мнения: 5 660
Моето боледуваше много от ДГ, и аз и баща му след него, ама страшно все едно грипове с усложения всеки път, според мен децата повишават вирулентността на всякакви вируси; в първи клас забелязах че вече не ме разболява, а той спря да боледува и да хваща когато от него децата боледуват от началото на втори. Но пък ме нарави желязна за вирусите на големите. Не беше ходил на ясла, забелязвам роднински деца ходещи на ясла някак не боледуват много изявено, сигурнно имунната система не реагира още толкова буйно.  Но пак заразяват сериозно възрастните. От възрастните детето ми рядко боледуваше сериозно и не ми прехвърляше , но от ДГ носеше някакви мутанти. Ноя явно трябва да порастнат да се сблъскат с вируси  за да тренират имунната система. При нас истинското ходене на ДГ с търпимо разболяване започна в трета група.
                     Моята голяма дъщеря ходеше на ясла и всеки 2-ри ден беше болна.За това и втората ми дъщеря изобщо не я пратих на ДЯ.Първата  нито един ден няма боледуване в ДГ,докато 2-рата изкара всичко,което мина по децата точно в ДГ.Осъзнах,че едната е изградила по-рано имунитет ,защото по-рано е влязла в досег с повече хора ,които са носители на вируси,бактерии и т.н. Двете не са боледували в у-ще!
                    За съжаление няма начин ,по който да се избегне пълна липса на контакт ,с което и да е вирусно заболяване.Пазиш се от едно ,то излиза от друго място.Така,че лично аз,разчитам единствено на изграждане на силна имунна система.Ваксините ,които чакаме,за короната са същото - насилствено "преболедуване" с по-слаби причинители и изграждане от страна на организма имунни тела.

# 768
 • Мнения: 5 660

Didia, съгласна съм, но не ме топли. Нали уж стимулират пращането в ДГ за да получат елементарни хигиенни навици дори и тези, чиито семейства нямат капацитет. Вкъщи аз ще събирам салфетки и ще правя забележки, в градината отговаря точно персонала за тези неща. Като им е ОК да не върнат сополивото дете, чиято майка е оставила мръсната салфетка, каква хигиена поддържат там.
                    Защо мислиш,че не ги учат??? Връщат сополивите деца,но точно след 30 мин родителите се връщат размахвайки мед.бележки,че децата са здрави и ....кой опира пешкира задаваш ли си въпрос?! Веднага персонала е обвинен,че "има отношение към детето"! Ами има.....иска да го научи на нещо,но....няма как да научи на нещото майка му! Учат ги малко повече отколкото си представяш.
                    И нещо ,което лично мен ,ме шокира - при проучване нагласата на родителите да пуснат децата си на ДГ в сегашните условия - първите заявили желание за посещение се оказаха децата с проблеми - алергии,аутизъм и други здравословни проблеми.ЩО ли си мисля,че аз бих пазила повече такова дете отколкото дете,което до момента е нямало здравословни проблеми!Да,ама НЕ!
                    Каква хигиена ли поддържат там - ще ти отговоря - сега по време на епидемия нареждане дезинфекция 4 пъти на ден.Преди без карантина в общите хигиенни правила на ДЗ е установен начин на дезинфекциране 5 пъти на ден. Smirk От10-тина години ,че и повече се замениха препаратите съдържащи хлор с такива,каквито се използват в операционните.Висока степен на дезинфекция и в пъти по-добра от хлорната.

# 769
 • Мнения: 1 310
Племеникът ми и в момента ходи на ясла. 18 деца са в групата!
Бяха го върнали преди седмица затова, че до обедния сън акал два пъти. Нито е бил с разстройство,  прекалил човекът с крушите от лозе, но мед. сестри са бдителни и са помолили да го вземат.

Преседя 3-4 дни у дома, мина през ЛЛ за преглед и в понеделник пак беше в ДЯ

# 770
 • София
 • Мнения: 3 302
Mama Taz Joy
Да не му се доходи на дете до тоалетната! Joy

# 771
 • Мнения: 583
Племеникът ми и в момента ходи на ясла. 18 деца са в групата!
Бяха го върнали преди седмица затова, че до обедния сън акал два пъти. Нито е бил с разстройство,  прекалил човекът с крушите от лозе, но мед. сестри са бдителни и са помолили да го вземат.

Преседя 3-4 дни у дома, мина през ЛЛ за преглед и в понеделник пак беше в ДЯ

И близко дете ходи вече 1 месец, мерят им температурата, децата са без маски. Групата е пълна. Детето  стоя затворено с майка си месеци, чудеха се дали да се осмелят, а то беше станало нервно и раздразнително защото по принцип е много подвижно и комуникативно.
Дори меренето на температурата в пъти подобрява нещата в градините и яслите защото се хваща разболяването в началото и не се оставят болни деца в групата. Два пъти се е случвало синът ми да вдигне температура докато имаме гости, оплаква се че го боли глава, меря - температура, а вече си е играл с децата. След това никой не се е разболявал може би в самото начало не са толкова заразни.

# 772
 • София
 • Мнения: 44 200
Кунчев днес всичко си каза по БНТ. Накратко интерпретирано от мен - угаждаме на "обществото".

# 773
 • Мнения: 8 329
В нашия град в трета детска градина има заразени с корона вирус учителка и лелка и 6 деца от 1 група с положителен тест.
Групата е карантинирана.
Представям си родителите на тези 6 деца какъв ужас преживяват в момента и им съчувствам..
Разбира се сега тия хора не само,че няма как да ходят на работа,ами може и те да са заразени .
И мисля,че същото ще се случи и в училищата,ако започне присъствено учебната година.Че и по-лошо ще бъде.
Защото един учител в горен курс например ,на ден влиза при 6 класа-тоест всеки ден има контакт с около 150 човека.В един клас има около 25 деца.

И точно затова предпочитам ДО.
Защото за мен здравето на детето е на първо място.
Децата може и да прекарват леко вируса,но мисълта,че детето може да се разболее от болест за която не се знае достатъчно, мен лично ме хвърля в ужас.Освен това имам и възрастни роднини,за които ми пука.

За Св.св.Константин и Елена-виждам,че плажовете са пълни с българи и румънци.Някои хотели са празни,други не.Но плажовете са пълни.Има и няколко работещи заведения.
На Златни пясъци е същото.
Албена-там е малко по-спокойно.

# 774
 • София
 • Мнения: 44 200
Родителите преживяват ужас, ама и учителките все повече ще преживяват ужас. Някак се приема по подразбиране, а и Кунчев и министърът така си ги приказват, че винаги фокусът е върху децата, че те почти нямало да усетят болестта. Но аз все повече подозирам, че нещо ни баламосват, за да се угоди на обществото.
Според мен И децата трябва да носят маски, колкото и родителите да мрънкат и да протестират как било неудобно. През последните дни ми направи впечатление, че в ГТ и в бусчета, които случайно засичам в задръстванията след обяд, как родители и деца са с маски. И то малки деца. В бусчетата - в две децата и учителката бяха с маски, в третото всички бяха без. Явно не е проблем деца в градинска възраст да носят, обаче възрастните първо трябва да започнат да носят. Докато възрастните мрънкат като деца, единственият начин да им светне ще бъде, когато детските отделения се препълнят есента в всякакви бронхити и пневмонии и същите тези родители ги хване страх, че ако тяхното дете се разболее, няма да има къде да ги приемат. В момента се пеят едни песни, които причислявам в графата "успиващи". Така ни пяха и в края на февруари. Не казвам, че трябва да се мине на дистанционно, а че децата в градините и в училищата трябва да носят маски, ако родителите и учителите искат наистина годината да е присъствена, а не полуприсъствена и болна.

# 775
 • Русе
 • Мнения: 10 635
Пробвай се да седиш 6 часа в затворена стая с 30 човека с маска с почивки 10 минути на всеки час. И ако отчетеш и по интензивни процеси при децата. И така всеки ден. Тогава давай мнение.

# 776
 • София
 • Мнения: 44 200
Седя по 8 часа с маска, плюс поне още час и половина транспорт, и я сменям редовно, а съм с малко хора. Обаче я нося, защото ми е мило здравето ми. Какъв е проблемът? А ако трябва да си изпратя детето с други 29 деца без маска, хич няма да ми е спокойно да са без маски всички. Въпрос на култура и на привикване. Да не би азиатчетата да са по-различни от нашите биологично? Не са, ама си стоят с маски, поне доколкото виждаме от картинките. Останалото са глезотии, които тутакси ще свършат, когато започне на родителите да им прищраква, че няма как в училище да се опазят, а хич не им се иска да рискуват точно тяхното дете да пипне вируса и по емпиричен път да разберат дали ще го изкара никак или леко или по някакъв по-неприятен начин.

# 777
 • Варна
 • Мнения: 19 586
И на мен няма да ми е спокойно, ако са без маски, но честно казано също не си представям да са по 8-9 часа с маски. Просто е абсурд. Дробовете на децата са малки и това е убийствено. Просто не знам, кошмар е. Клоня към ДО, това е.

# 778
 • Мнения: 14 552
Има група във фейсбук, в която да се обсъждат предложения за безопасно провеждане на училищното обучение:
https://m.facebook.com/groups/1495711350637133?ref=m_notif&n … oup_comment_reply

# 779
 • София
 • Мнения: 712
Надскочихме 50-те страници. Заради това:
НОВА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт