Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 27 405
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
Мхм , явно не само спомените ни се различават за училището едно време, ами и представата ни за училището в настоящето.
Моите ходят целодневно, и НЯМАТ два часа между сутрешните и следобедни занимания, имат бърз обяд в стола и половин час навън, и то само ако благоволят да ги изведат. Едната класна най-често си го спестява, предполагам от мързел.

# 691
Мхм , явно не само спомените ни се различават за училището едно време, ами и представата ни за училището в настоящето.
Моите ходят целодневно, и НЯМАТ два часа между сутрешните и следобедни занимания, имат бърз обяд в стола и половин час навън, и то само ако благоволят да ги изведат. Едната класна най-често си го спестява, предполагам от мързел.
 Ами оставете ги в къщи следобед тогава, аз моето дете го взимам на обед. Щом не може да е в къщи по половин ден т.е. без занималня, ДО как ще ви реши проблема с цял ден в къщи? При нас си излизат на обед, в стола са по график. В междучасията синът ми казва че госпожата "ги гони" от стаята навън, да си "почине", но всъщност е добре и за тях. Това което ме накара да го отпиша беше задължителния късен час на взимане, вечер.
И пак още се чудя дали нямаше да по-добе за него от гледна точка на живия контакт с връстници, които масово ходят, ако беше продължил да ходи. За щастие повечето скоро ще спрят да ходят и ще имат време, ако имат нужда, от контакт след училище. ДО ще ми пречи вместо да помага защото ако не е заради вирус, ще е ненормално да учат сами по цял ден в къщи, така ще загубят  полезен за тях опит и контакти, а ако е заради вирус ще бъдат затворени по цял ден и ще общуват дистанцонно и с връстниците си. И в двата случая ДО за мен е отврат особено в онлайн виртуален формат.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 18:43 от Sparkles

# 692
Спаркълс , явно не ти омръзва да повтаряш като латерна.  На нас обаче вече ни омръзна. На теб все нещо не ти е наред, всичко те дразни, нищо не те удовлетворява, да ти имам негативната енергетика.

# 693
Спаркълс , явно не ти омръзва да повтаряш като латерна.  На нас обаче вече ни омръзна. На теб все нещо не ти е наред, всичко те дразни, нищо не те удовлетворява, да ти имам негативната енергетика.
Хех, ами заглавието на темата още като прочета и ставам негативна какво да направя действа ми на енергията, за щастие не влияе на енергетиката Satisfied Гледам да внасям баланс в противодействие на щастливите от ДО, щото виж го обявили за много харесвано и ми го натресли пак. Пък и може да събудя някоя заспала доволна душа за съмишленик Simple Smile Пък и по принцип не пиша когато съм доволна, обикновено ровичкам когато видя проблем. А и не съм сигурна като пишеш "на нас" дали визираш всички, понеже някои пишат доста смислени неща.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 20:58 от Sparkles

# 694
  • София
Защо ще събуждаш някоя доволна душа? Ето, мен няма как да ме събудиш, защото като леко страничен човек видях положителните характеристики на ДО - наложи се на всички да станат по-дисциплинирани.

# 695
  • София
Кои са щастливите от ДО? Може ли поименно?

# 696
Какво дистанционно обучение като в момента по нашето Черноморие е доста пълно.Да ще кажете,че училището е задължително,а морето не,но в момента не се спазват точно инструкциите за носене на маски и т.н.,а после ще затваряме училищата и ще пускаме ДО.Нещо не ми се връзват нещата.

# 697
  • Бургас
Кои са щастливите от ДО? Може ли поименно?

Ами аз например съм доволна.

Наистина цялото това повтаряне е досадно. Във всеки пост се натъртва на социализацията, живия контакт и т.н. и вече започвам да си мисля, че Спаркълс е някаква много самотна душа, седи/работи по цял ден на компютъра в къщи и не общува с никого и проектира някакви свои терзания върху децата си.

# 698
И аз например.

# 699
Аз съм по-доволна от ДО, отколкото от присъственото.

# 700
Мен ме пишете в недоволните! Ще обясня защо - наблюдавам имитацията на грижи и профилактика , мерки за безопасност.Всичко е мижи да те лАжем! В момент ,когато пристига цял самолет с братята от Г-я с доказан вирус чрез тест, "грижовните" не ги затварят под карантина в Арена Армеец например /готова база с легла/ а ги пускат из махлите им и.....числото на заразените расте,ама първо къде - Ст.Загора - махлата,Пазарджик-махлата,Филиповци и пак махлата.Мога и още да цитирам,ама спирам,че съм бясна. Няма как да се съглася с "дезинфекцията в ДЗ 4 пъти на ден" Smiling Imp Като до преди вируса дезинфекцията беше 5 пъти на ден. Yum Те акъл дават и мерки приемат,но поне да се бяха поинтересували за какво иде реч,че да не ни разсмиват.Мен ли ще ме учат как да си мия ръцете или тия,дето питат репортерите "до кога ще си мием ръцете"!!! Аз ще си затварям децата и ще ги ограничавам - липса на тренировки,школи,репетиции и т.н.,а техните ще ги гледам мърляви и без маски по трамваите.Не коментирам факта,че глобяват някой пенсионер без маска,а братята хич и не ги забелязват.
                 Може да ме обвините в каквото си поискате ,но...ще дават по 250 лв "за да не отпаднат деца от у-ще 8 клас" и питам - на кого точно ще ги дадат??? По-добре да ги дадат за създаване на безопасна обстановка в у-щата и да осигурят нормален престой ,на тези дето искат да учат.Да,ама за тях ДО - що не си помислят всички ли имат техниката необходима за това,всички учители ли знаят какво е то ДО и...още мога да питам,но млъквам,че вече набирам скорост на метлата!

# 701
Ама чакай малко! В тоя пост не става дума за недоволство от ДО.  А от недоволство от подхода на държавата при кризисна ситуация.

# 702
Аз като студент съм 50/50 доволен от т.нар. ДО. Естествено, че при студентите ще е с една идея по-добре, тъй като голяма част от университети си имат платформи, където се качват материалите. Но едно съм забелязал като чета темата и то е, че Спаркълс е все недоволна от това ДО и като че ли го натяква през пост. Не искам да съм като натрапник, но все пак изразявам мнение. При мен даже повече време се налагаше да съм пред екрана, за да мога накрая да си взема изпитите, но не мисля че ще е добре да се започва с ДО отново.

# 703
  • София
Доволни как е протекло или щастливи? Защото има разлика. Аз също съм доволна от протичането на ДО при нас, децата се справиха отлично /дори писах, че при сина ми се повиши концентрацията и в следствие на това - резултатите/, но не бих била щастлива, ако продължим с ДО следващата година. С други думи, приемам го като единствен възможен вариант при необходимост, но не си мечтая за него. Joy

# 704
  • София
И аз съм доволна, но за мен идеята му се обезсмисли в момента, в който времето се затопли и децата започнаха да се събират на тумби от по 10-20 деца, след часовете. Smirk
Най-нормалното нещо е социализацията. Да, ДО за месец е ок, но цяла учебна година, не е!
И не ми харесва, не защото не е успешно, а защото "новото нормално" не ми харесва! Не е нормално! А скромният ми житейски опит ми казва, че много временни неща са се превърнали в постоянни.

Общи условия

Активация на акаунт