Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 27 396
  • 779
  •   1
Отговори
# 705
Аз като студент съм 50/50 доволен от т.нар. ДО. Естествено, че при студентите ще е с една идея по-добре, тъй като голяма част от университети си имат платформи, където се качват материалите. Но едно съм забелязал като чета темата и то е, че Спаркълс е все недоволна от това ДО и като че ли го натяква през пост. Не искам да съм като натрапник, но все пак изразявам мнение. При мен даже повече време се налагаше да съм пред екрана, за да мога накрая да си взема изпитите, но не мисля че ще е добре да се започва с ДО отново.
Е моето дете не е студент, а е трети клас, разбираемо е че не съм доволна. Всички родители, които познавам лично (не от форуми) на деца на под и малко над неговата вързаст са недоволни. Пандемия или не, това беше гадно решение за малките ученици. Аз като студентка минах на индивидуален план защото смятах лекциите за губене на време, а още по време на средното се явявах срез самоподготовка в езиковата, без учител. За по-голяма възраст може и да има предимства  ДО, но ако дава повече време за учене а не за висене по разни виртуални стаи. Ще млъквам че се дебалансира темата и енергетиката Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 22:35 от Sparkles

# 706
  • София
И моето дете е /беше/ трети клас, та нека не обобщаваме за всички родители. Аз съм доволна. Но предпочитам присъствено по ред причини.

# 707
Ама чакай малко! В тоя пост не става дума за недоволство от ДО.  А от недоволство от подхода на държавата при кризисна ситуация.
                 Ами аз срещу какво недоволствах??? Точно срещу ..." имитацията на грижи и профилактика , мерки за безопасност" и се разбира,че е от страна на държавата! Yum Не ги измислям аз простотиите.Спускат ни ги отгоре и то .... всеки час ту едно,ту друго.
                 Точно по тази причина и ДО в повечето случаи си беше едно голямо НИЩО! Как да си доволен когато повечето от учителите се ограничиха до....прочети,реши ит.н. Ами не е това точно ДО.Оказа се,че децата знаят повече от учителите си и владеят техниката в пъти по-добре.Как да съм доволна ,че ДО ги прави затворници у дома и ги подлага на ниско качество на преподаване в повечето случаи.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 22:38 от Didia

# 708
Доволни как е протекло или щастливи? Защото има разлика. Аз също съм доволна от протичането на ДО при нас, децата се справиха отлично /дори писах, че при сина ми се повиши концентрацията и в следствие на това - резултатите/, но не бих била щастлива, ако продължим с ДО следващата година. С други думи, приемам го като единствен възможен вариант при необходимост, но не си мечтая за него. Joy
Детето беше щастливо, аз затова съм за ДО, въпреки моите забележки.  Хайде, ако нямаше вирус  да го пращам. Но с ДО прекалено много ми се набиха в очи някои неща, видях, че има и други възможности. Искам избор, или някаква кардинална реорганизация - по-голямо лично пространство за всяко дете и по-добра хигиена. Искам да се даде възможност на децата да са по-здрави и по-щастливи. А не задължително да ги наблъскват в стаи едно върху друго на неудобни чинове в мръсотия и прахоляк, където по цял ден да попълват на автопилот помагала; до обяд да са вече скапани и изнервени и да си го изкарват едно на друго. Ми не е образование това, не е и социализация. Тази насилствена социализация в градини и училища тип джунгли май повече негативи има. Оттам стрес, заради стреса и по-често боледуване. А ангажиментите на родителя към ученето не са по-малки при присъственото.

# 709
Аз съм доволна, че ДО спаси учебната година. Доволна съм много как го проведоха някои учители.
Не съм доволна, че това остава единствен вариант за реакция на МОН. Много има да се направи за "новото нормално". Но явно вариантите са ДО с обичайното променливо качество, или никакви мерки.
Ми не е ок.

# 710
https://www.peticiq.com/277984?fbclid=IwAR1h2VgIyoC5IFKLpv-Q71VC … o64OCytjXdNW23EZg
Тази петиция ми попадна за тези, които са доволни от ДО.Или са с по-големи и оправни деца.Въобще вижте я, може да Ви хареса.

# 711
Без да я чета, само скролнах... Днес пред комисията по образование министърът е казал, че учениците няма да бъдат задължени да носят предпазни маски в класните стаи и няма да се измерва температурата им. При доказан случай в класа ще се преминава на ДО за максимум 7 учебни дни.
Когато излезе стенограмата от заседанието ще я прегледам. Не обичам да разчитам на статии и репортажи.

# 712
  • София
Той го каза тази вечер, чух го в новините. Няма да се мери температура, няма да носят маски. При случай в класа ще се създаде организация за три дни някъде да ги тестват.

# 713
Тази вечер го излъчиха. Искам да видя повече черно на бяло от един откъслечен репортаж.

# 714
Той го каза тази вечер, чух го в новините. Няма да се мери температура, няма да носят маски. При случай в класа ще се създаде организация за три дни някъде да ги тестват.
А първият случай на какво основание ще тестват, излиза че за всяко вирусче ще трябва да се тестват, или как?

# 715
При теб не може да става  дума за такова нещо като енергия Спаркъл, енергията е нещо крайно.
Нямам как иначе по-точно  да  дефинирам тези постоянно изливащи се  тонове недоволство в различни бг-мама теми. При теб винаги чашата е празна.

Не мога да кажа дали съм доволна или не точно доволна от ДО. Доволна съм че децата ми в тази ситуация  извлякоха максималната полза за себе си използвайки добрите му страни. В крайна сметка не всичко я живота е цветя и рози.

# 716
При теб не може да става  дума за такова нещо като енергия Спаркъл, енергията е нещо крайно.
Нямам как иначе по-точно  да  дефинирам тези постоянно изливащи се  тонове недоволство в различни бг-мама теми. При теб винаги чашата е празна.

Не мога да кажа дали съм доволна или не точно доволна от ДО. Доволна съм че децата ми в тази ситуация  извлякоха максималната полза за себе си използвайки добрите му страни. В крайна сметка не всичко я живота е цветя и рози.
Да ти кажа все ми тая кого дразня тука, за разлика от вас не нападам с коментари за личностната  енергетика Simple Smileи с психоанализи за  самотно съществуване на потребителите довело до патологично неприемане на предимствата на ДО

# 717
  • Бургас
Детето беше щастливо, аз затова съм за ДО, въпреки моите забележки.  Хайде, ако нямаше вирус  да го пращам. Но с ДО прекалено много ми се набиха в очи някои неща, видях, че има и други възможности. Искам избор, или някаква кардинална реорганизация - по-голямо лично пространство за всяко дете и по-добра хигиена. Искам да се даде възможност на децата да са по-здрави и по-щастливи. А не задължително да ги наблъскват в стаи едно върху друго на неудобни чинове в мръсотия и прахоляк, където по цял ден да попълват на автопилот помагала; до обяд да са вече скапани и изнервени и да си го изкарват едно на друго. Ми не е образование това, не е и социализация. Тази насилствена социализация в градини и училища тип джунгли май повече негативи има. Оттам стрес, заради стреса и по-често боледуване. А ангажиментите на родителя към ученето не са по-малки при присъственото.

На същото мнение съм. Училището, така както е устроено в България си е голям стрес. За мен също беше стрес, не заради самото учене, а заради този колективизъм и стаден характер.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 00:18 от Irene Adler

# 718
https://www.peticiq.com/277984?fbclid=IwAR1h2VgIyoC5IFKLpv-Q71VC … o64OCytjXdNW23EZg
Тази петиция ми попадна за тези, които са доволни от ДО.Или са с по-големи и оправни деца.Въобще вижте я, може да Ви хареса.
                   По - голяма глупост не бях чела скоро! Няма начин да се осигури стерилна среда и пълна липса на социален контакт.Не всички могат да работят от в къщи.Има много професии , без които просто не може.И какво става - оставяме децата си у дома,ходим на работа,там искаш или не искаш осъществяваш контакти .......и носиш вируса у дома.Голямо пазене,голяма изолация.Няма как да затвориш държавата на 100 % .
                   Същото е и със затварянето у дома и ...оставянето на храна от близки пред вратата.Смешки!!! Тези близки са ходили до магазин,пипали са пакети и т.н. ...като какво ти гарантира,че няма да те заразят??? НИЩО!!!
                   Днес се чудех да се смея или да плача от простотията на наши близки - зетя в болница с корона,големият син отишъл на море с приятели,жената и двете по-малки деца у дома под карантина - и бабата отишла да вземе най-малкото,че полудяло само вътре ,да го поразходи и....на нашите опасения,че ще се зарази,а и ще изнесе навън заразата .....ама,те ми го подадоха на вратата! А ,да ми обясните - каква точно карантина спазват,че аз нещо не включвам!На никой не е правен тест за корона ,а само на бащата ,който е в болницата.Какво гарантира в този случай безопасността и ...стоенето в къщи.Карантина - ама друг път.Разнасят се храни,деца и.....ние сме под карантина.За този на морето пък изобщо не коментирам.
                   С искането за ДО - допускаме,че се случва на 100 % и какво - пак до магазина,на работа и докато те няма хлапетата са заедно в някой парк или най-малкото е на ДГ,защото там няма дистанционно ,а и родителите трябва да ходят на работа и някой трябва да го гледа.
                   Чудя се защо нищо не се споменава за Китай и региона?!?!?! Видях мерки за безопасност в Япония - от вратата почва дезинфекция - обувки,дрехи,чанти и т.н.Вътре масите за по едно дете и обградени с пластмасови прегради,уреди за дезинфекция на въздуха в стаите и....още какво ли не,а ние ...... като щрауса .... с глава в пясъка.Правим нещо,ама на ужким.В същото време се забелязва изключително ниска култура,хигиена и никакви навици.Продължава боклука да се хвърля от балкони и прозорци,да се плюе по улици...и изобщо не искам да говоря за "изключителното " ни възпитание и дисциплина.
                   Сега остава и децата ни да останат неграмотни....защото учителите /повечето/ не са в час с "Що е то ДО и има ли почва у нас"!!! Не ми се мисли и за вредите от липсата на движение и от затварянето  в къщи.
                  Отвратена съм от така наречените "мерки"! Няма мисъл и не се вижда такава !

# 719
къде, в кое училище, стаите са мръсни, прашни и ... каквото там беше писано в предните постове?

при нас всички стаи са хубави, материалната база е много добра.
Мисля, че май навсякъде оправи материалната база.

Общи условия

Активация на акаунт