Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Спиране на кърмата с Достинекс

 • 686
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10
Здравейте

Има ли опитни в спирането на кърмата с Достинекс? Кога отминава адската болка в гърдите ? Не трябва да Цедя,  а гърдите ми ще се пръснат. Дайте съвет как да облекча

# 1
 • Мнения: 1 760
Никак, не пипайте, не цедете. Ще отмине постепенно и напрежението.
И все пак - медикаментът е предписан от лекар, той не даде ли насоки?

# 2
 • Мнения: 10
Даде... Изписа ми 2 таблетки за 2 дни- по половин таблетка на 12 часа и каза да не Цедя.
В момента съм пила една половинка и са минали около 11 часа и боли зверски.. просто се чудех кога ще спре болката 😥

# 3
 • Мнения: 1 760
Два-три дни и ще спре.

# 4
 • Мнения: 9 403
Свържете се с консултант,  за да ви каже как да облекчавате до спирането. С 2 хапчета нищо няма да направите, освен някое запушване.

# 5
 • Мнения: 71
Тея лекари са за трепане. Първия ми преписа две хапчета за 2 дена, по половинка на 12ч. Гърдите щяха да ми се пръснат. Болки ужас. На втория ден си взех топъл душ и кърмата ми потече по блузата.свързах се с втори лекар. Той ми каза че с такава смешна доза няма да ми спре а ще получа мастит или яко възпаление. Каза ми да направя следното.
Цедене през 3ч до следващия ден сутринта до пълно изпразване. Веднага при 3торо Цедене гърдите омекнаха и почнаха да не болят. Сутринта направих последното цедене, стегнах яко с бинт гърдите за 24ч и изпих 2 хапчета до обяд достинекс. Вече съм 7ми ден и нямам болки.
Абсолютно неправилно е да се оставят гърдите пълни и болезнени с идеята да се  чака да се абсорбира.
Разбира се, аз направих това след като лекар ми каза.
Всеки трябва да говори с лекар и той да прецени дозата

# 6
 • Мнения: 9 403
Абсолютно неправилно е да стягаш гърдите.

Консултантите по кърмене са обучени как да бъде спряна кърмата без да се стига до запушвания, мастит или друг дискомфорт.

Достинекс се приема по схема, поне 5 дни. Намерети си читави лекари. Лактацията се влияе от пролактин, а той от Достинекс. Това не е еднократно действие и кърмата не изчезва изведнъж.

И в интернет има доста информация и тук във форума има тема, където могат да помогнат.

# 7
 • Мнения: 71
Правилно неправилно незнам
Ама да седиш да чакаш абсорбция и да те боли правилно ли е
Трябва да се изпразват гърдите

# 8
 • Мнения: 9 403
Аз къде написах да не се изпразват? Трябва да се свърже с консултант или кадърен лекар.
Навсякъде обаче, където и да потърсиш ще видиш, че стягането може да причини само главоболия. Това, че на един му се е разминало, нищо не значи.

# 9
 • Мнения: 71
Понеже не съм запозната с проблемите при стягане може ли да обясниш тук и аз да се запозная
Благодаря

# 10
 • Мнения: 9 403
Запушване и мастит, например. Не случайно сутиените за кърмачки нямат банели, за да не пристягат гърдите.

Ето първия сайт,който ми попадна
https://roditel.bg/kak-da-sprem-karmata-podtiskane-na-laktatsiat … estveni-sredstva/

За повече информация можете да попитате в темата за кърмене тук във форума, дори има консултанти по кърмене в съответния подфорум. Които консултанти, пак отбелязвам, могат да помогнат за спиране на лактацията.

# 11
 • Мнения: 10
Минаха 48 часа и започна да облекчава, но все още не е спряла кърмата и гърдите са пълни. Леко омекнали са . Свързах се с доктора който уж е добър - завеждащ отделение в Тина Киркова и той каза да чакам .... реших да го послушам пък ще видим дали ще отшуми и всичко ще свърши благополучно.

# 12
 • Мнения: 95
Здравейте,
Спрях да кърмя поради здравословни причини и с мен и детето.  Търсих къде да попитам и мисля че тук би било най-удачно, пих достинекс два дни по 1 хапче и 2 дни по половинка, кърмата спря нямах болки всичко ок, но днес  вече минали 7 дни едната гърда ме боли в зоната на самата ареола,ням зачервено или буци, просто болка, АГ ми е отпуск, а педиатърката не вдига телефон, какво ще ме посъветвате?
Благодаря

# 13
 • Мнения: 10
Много е сложно с тази кърма. Мен все още дори не ме е облекчило. Изпих 2 хапчета за 2 дни и не съм пипала гърдите.  В момента са твърди и болезнени. Ти изцеждаше ли когато ти хапчетата по малко? Имаше ли кърма по принцип ? Съжалявам,  че не мога да ти дам съвет за болката 😕😕😕

# 14
 • Мнения: 95
Много е сложно с тази кърма. Мен все още дори не ме е облекчило. Изпих 2 хапчета за 2 дни и не съм пипала гърдите.  В момента са твърди и болезнени. Ти изцеждаше ли когато ти хапчетата по малко? Имаше ли кърма по принцип ? Съжалявам,  че не мога да ти дам съвет за болката 😕😕😕

Аз изцедих всичко, и пих два дни по едно, и след това два дни по половинка, нямах проблем, нито бяха твърди гърдите, нито буци, нищо, кърма имах иначе, но сега около ареолата имам болка..

Общи условия

Активация на акаунт