Парфюмни размисли и страсти - 243

• 43 187
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Nolina, съчувствам ти, знам какво е  - моят мъж ми счупи един от любимците - Tom Ford Tobacco Vanilla, без да иска - бърсал прах на тоалетката 😩как да му се скарам!!!

# 106
  • Deutschland
По отношение на " сладникав ". Трябва ли да задълбаваме в семантиката на думата... Лично на мен " сладникав ", когато описваме парфюм, не ми звучи обидно, напротив много си е точно! Чела съм къде- къде по-неприятни определения, сравнения  и не се засягам, всеки си има предпочитания. "Възсладък" дали звучи по- добре. 🤔 Не мисля.

# 107
Сладникав на мен ми звучи като "сладко-никакъв". 😀Allure и Мадмоазелата никога не бих ги турила в тая категория.

Това да изтърва пълен флакон парфюм на пода ми е нещо като кошмар, досега съм се разминавала няколко пъти с такъв инцидент...

Последна редакция: нд, 24 май 2020, 22:20 от tuali

# 108
  • Deutschland
tuali, преди години харесвах и двата. Сега Mademoiselle ми е тежък и сладникав. Това не значи, че парфюмът е лош. Същото важи и за много от La vie est belle, които никога не пожелах.

# 109
Мнения за Womanity?

# 110
tuali, преди години харесвах и двата. Сега Mademoiselle ми е тежък и сладникав. Това не значи, че парфюмът е лош. Същото важи и за много от La vie est belle, които никога не пожелах.

Ценя и двата, добри са много, но не са точно мои. Специално Мадмоазелата миналата година по едно време пак много мислех дали да не взема интенз версията, но ми стихна по естествен път желанието. Сигурно пак ще се появи, де. Много ме товари това, че куцо, кьораво и сакато, както е приказката, го носи и това някак ми убива желанието И аз да го нося.

# 111
Обожавам и двата, Мадмоазел повече и не ми пука кой ги носи. Важното е аз да им се наслаждавам. Без КМ не съм оставала от над 12 години.

# 112
  • Deutschland

Ценя и двата, добри са много, но не са точно мои. Специално Мадмоазелата миналата година по едно време пак много мислех дали да не взема интенз версията, но ми стихна по естествен път желанието. Сигурно пак ще се появи, де. Много ме товари това, че куцо, кьораво и сакато, както е приказката, го носи и това някак ми убива желанието И аз да го нося.
Това също исках да напиша, че стана много масов, но се въздържах, за да не се засегне някой.
Този аромат вече не ми е специален, някои така прекаляват, че ми става лошо...

# 113
  • Deutschland
Обожавам и двата, Мадмоазел повече и не ми пука кой ги носи. Важното е аз да им се наслаждавам. Без КМ не съм оставала от над 12 години.
densi, принципно е така, носим ги за лично удоволствие, но някак си не ми е приятно да го усещам толкова често и интензивно Мадмоазела на всеки ъгъл образно казано. Губи му се очарованието, хич не ми е  ексклузивен, стилен, скъп, елегантен-определения, често употребявани. Така е и с тоалетите. Коя жена ще тръгне с униформа и ще и е гот.

# 114
  • В сърцето на един мъж
Чудесна нова тема.
Харесвам пудрени аромати, но като се замислих имам само два
Парфето от рози /наистина уникална трайност/, много, много го обичам, толкова е луксозен.
И вторият е тази прелест
https://www.fragrantica.ru/perfume/Xerjoff/Shunkoin-16449.html

Точно с него съм днес и не ме остави цял ден. Невероятна пудра и прекрасен кокос според мен 😍😍😍.

Нолина, представям си какво ти е. Пожелавам ти скоро да си го подновиш

# 115
  • София
Allure много харесвам. Днес се бях "поляла" с него. Изобщо ми е все тая, какво мислят околните. Забелязван е един единствен път. Не съм получавала комплименти.
Майка беше с моя Nomade тази седмица на работа и колежката й първо решила, че ароматът идва от охраната, но после се разбрало, че не е от него . Интересно, явно може да мине за унисекс аромат.
Сега аз си спомних за още една случка наскоро. Отварям Scandal by night, обаче кутията нали е малко странна и го натиснах отгоре и излезе през долната страна и го хванах между двата ми крака и така го спасих. После го спасих още веднъж от размени, като реших да си го оставя, да имам поне един сладък/сладникав парфюм. Явно се харесват такъв тип аромати от мъжете Joy
Като използвам думата "сладникав" влагам същия смисъл. Не знам каква друга дума да използвам - sweet, захар, сладост, компот (в конкретния случай компот от череши), сладко. Така го възприемам аз. За други може да отиде и в унисекс категорията, знам ли.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 00:06 от FatalSnare

# 116
Моята асоциация за "сладникав" е за плодов муск. Нито е гурме, нито базата му е както трябва, разредена лимонада с HFCS (😱😜🤣), или сос за реванЕ.

О, щастлив ден! Честит празник! 💡🔦📚📖 🌺🌹🍻
Наградих се със 100мл Amouage Fate ❤, един от Голямата Тройка. Остана ми само Epic, и съм готова.

Следващата ми покупка ще е Chanel No5 EdP. Mалко са ми алдехидите, а лятото ще е идеален (на 25°C).

# 117
  • Deutschland
"Сос за реване" е много точно казано за това, което лично аз считам  за сладникаво.
Факт е, че мъжете харесват сладости. 😅

# 118
Мъжете наистина налитат на сладко, особено на Flowerbomb, Miss Dior EdP 2017, и Dolce Gabbana Pour Femme.
А едно Fancy като нищо ще ти докара предложение за брак. (Факт. 😃)

Един сладур налиташе на мандаринки, и за него моят "най" беше Mandarin Basilic.

Един италиански хлапак преди 2 години съвсем сериозно ми обясни, че Съвършената Жена носи Acqua di Gio, непременно да съм носела само него.  Скица и половина!
Това ми беше първия мечтан парфюм, и подпис дълго време, омъжих се с него.
Вече не ме вълнува така. Магията свърши.

# 119
Аз също съм си представяла кошмарно как чупя парфюмни флакони...и накрая ни се случи. На размяна с парфюмна дама, пред нея изтървах флакона...направо като се сетя и ме обливат всякакви вълни, никога няма да го забравя. Благодаря й за разбирането и реакцията й тогава...Но много ме е срам, че не го опазих.
Разбирам, че освен цитрусови не разпознавам и пудрените, но пък ще се уча от вас. От изброените имам Линстан ЕДТ и ми е един от най- любимите, Нарцисо фор хър ЕДП, Промес...Харесвам много някои ухания на пудра и червила, но да не са твърде плътни и ретро.
Честити да са рождениците и не на последно място- Честит празник на славянската писменост и българската просвета и култура!

Общи условия

Активация на акаунт