Парфюмни размисли и страсти - 243

• 43 141
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Какво сравнение можете да направите между Chanel Allure и Coco Mademoiselle? Имам втория. Много ми харесва и се чудя дали първия е подобен и дали изпускам много.
Четох и за No.19, че клони към мъжки аромат и е доста зелен, тогава дали Cristalle е по-нежен? Имам No.5 leau и се колебая дали някой от тях е добро допълнение или е подобен като свежест.
За моя вкус Allure е по-хубав от Mademoiselle. Всъщност аз въобще не харесвам Mademoiselle. Не мисля, че е подобен.
Cristalle и 19 не са за купуване без много проби! Те са си доста трудни парфюми. Нищо общо нямат с никой друг от изброените.
Cristalle Eau Verte е красив цитрусов парфюм, но пак проба.

# 91
  • Бургас
Муц, за темата:kiss:Flowers Hibiscus аз доста голяма част от парфюмите обявени тук за пудрени не ги възприемам като пудрени.До възприятие е, аз имам два любими парфюма, които се запудрят Линстант на Герлен ЕДТ, който е един от най- любимите ми парфюми завинаги, най- прекрасните медени цветя поръсени с фина пудра за мен.Другият е Парфето от Рози, който е като нежен розов спускащ се воал, розови листенца, скъпа помадена роза, със зверска трайност пръснат с два спрея! само в косата.Chanel Allure и Coco Mademoiselle нямат грам общо за мен, отиди и пробвай как ще ти стоят върху кожата. Cristalle и No.19 са много трудни за носене зелени шипри, особено Кристала, теста не е препоръчителен, а задължителен.Никой от тях за мен няма прилика с No.5 leau, за мен той има много общи нюанси с О Премиер, като е доста по- интимен, тих и възпитан от него.

Последна редакция: нд, 24 май 2020, 19:39 от Bright Crystal

# 92
Оооо, Благодаря! Най-накрая някой да направи добро сравнение е описание. Значи 19 и Crystalle ми отпадат, но имам силен интерес към Allure. Но сега може ли да кажете кое е доброто edp или edt? Също Allure по сладникав ли е от Mademoiselle. Аз него си го харесвам но не бих харесала вещо по сладко или по тежко от него.

# 93
  • Deutschland
Не пазя, рядко виждам дъно, не съм много последователна и практична, случва се да забравя и да купя нещо, на което вече съм купила още едно шишенце резерва, сакън да не изчезне/ преформулират или да изхарча. Така че често се оказвам с две резерви 😁 Не мога ги стигна тези дъна, колкото и да тичам. 😀

# 94
  • España
Днес за пръв път носих Burberry black elixir, в чест  на празника, който за мен е още по-специален - на този ден се роди средния ми син само 1200г., а днес е 16 годишен младеж.
И аз така - на днешният ден преди 14 години се роди големият ми син ! 😉
Празнично напарфюмирана съм с

# 95
Сладникав в никой случай не мога да употребя в описанието на Allure, но аз не го разбирам въобще това понятие, та май за никой парфюм не го употребявам. Кристалчето ще ти каже, че едп на Allure е по-хубав, аз ще ти кажа, че едт е по-хубав. Само ти можеш да прецениш за теб кой ще е по-хубав! За идващия сезон, ако това ще води в избора ти, определено едт.

Честити ви рожденици, дами! Да са ви здрави и да се гордеете с тях! 🎂🎈✨🎁🍀

# 96
# 97
  • España
Муц, за темата:kiss:Flowers Hibiscus аз доста голяма част от парфюмите обявени тук за пудрени не ги възприемам като пудрени.До възприятие е, аз имам два любими парфюма, които се запудрят Линстант на Герлен ЕДТ, който е един от най- любимите ми парфюми завинаги, най- прекрасните медени цветя поръсени с фина пудра за мен.Другият е Парфето от Рози, който е като нежен розов спускащ се воал, розови листенца, скъпа помадена роза, със зверска трайност пръснат с два спрея! само в косата.
И на мен ми е голяяяяма любов Л инстант-а на Гарлен ! А на това Парфе от рози му се каня от известно време...колебая се и за Ирис-а на дражета ...
Обичам пудрени парфюми умерено ... намирам ги за....шик 😉

# 98
Като се замисля по въпроса пазя ли и какво, излиза, че да - L’Ange Noir Givenchy и Perfect Tobacco Dupont, от части и Le Parfum Royal Elie Saab, но там е друга бира... напомня ми много на човек и емоции... та ми трябва специално настроение и сила😀за да го сложа... Да ме пита човек защо...
По повод новата тема, жестока както винаги Simple Smile))
Пудрени аромати... май нямам много много. Навремето обожавах бялото кубче на Нарцисо. Изпръсках си едно от големите, но не съм го подновявала. Все се каних да купя розовото или червеното, ама.. не им е дошъл редът явно.
Girl of Now избива в леко пудрена насока понякога, която е много красива Simple Smile
L’Ange Nor също има някаква суха пудреност, която обожавам.
Безкрайно много харесвам и Dior Homme EDP, който си нося, игнорирайки, че е мъжки, без да ми мигне окото.
J’ose е много хубав също, там намирам лека пудреност Simple Smile
И последният ми в тази насока е Valentino Noir Musc Essence. Не очаквах да избие пудра, но... искам, не искам, е факт. Вероятно от хелиотропа. И все пак, прелестен е!

# 99
Стана ми интересно, че в тази тема се споменаха два от най-приятните ми мъжки аромати, Dior Homme и Valentino Uomo, които само съм пробвала де, но в един или друг момент съм обмисляла покупка “за ММ” 😉

# 100
Ако NR For Her минава за пудрен парфюм, макар аз да не го възприемам точно така, него го имам. Нося го все по-рядко, не ми е от любимците.
По въпроса колко често пръскам от най-любимите си парфюми, ами...постоянно. Харесам ли някой парфюм, дълго време ползвам само него, без въобще да посегна към друг.
Честито на дамите, чиито деца са родени на днешната дата, да са здрави и много да ви радват!

# 101
Скрит текст:
Сладникав в никой случай не мога да употребя в описанието на Allure, но аз не го разбирам въобще това понятие, та май за никой парфюм не го употребявам. Кристалчето ще ти каже, че едп на Allure е по-хубав, аз ще ти кажа, че едт е по-хубав. Само ти можеш да прецениш за теб кой ще е по-хубав! За идващия сезон, ако това ще води в избора ти, определено едт.

Честити ви рожденици, дами! Да са ви здрави и да се гордеете с тях! 🎂🎈✨🎁🍀

Точно така, само твоята преценка е важна в случая, аз определено винаги съм предпочитала Мадмоазел ЕДП, но Алюр също е разкошен парфюм. Абсолютно подкрепям Азалия и винаги ми се е искало да го изкоментирам, но съм се въздържала - "СЛАДНИКАВ" е най-ужасното, неприятно и свързано с негативни асоциации определение, което някой може да даде за парфюм, независимо за кой точно. Има къде-къде по-подходящи определения, езикът ни е предостатъчно богат и ние трябва да се възползваме от това, за да изразяваме точно своите чувства, усещания, емоции и възприятия. Честит празник, парфюмни другарчета! Blush 🇧🇬  Flowers Hibiscus

# 102
Минавам само да споделя, 'щото вкъщи никой не разбира празния ми и тъп поглед с който гледам в момента.
В тази ветровито-никаква вечер, след целия крив ден реших да споделя с Негово Височество " Единствения", вечерта си. Домочадието още не се беше прибрало. Цял ден - само аз и кучето и тишина. Та отворих гардероба, извадих си любимия, неповторимия, Единствения, от който започнах втора бутилка, махнах капачката, затворих очи и вдишах дълбоко. И ми стана едно такова меко, приятно, уютно, каквото винаги ми е с него. Фъс зад едното ухо; фъс зад другото и докато парфюмния облак ме обгърна - сякаш някой ме перна през ръката и буквално го хвърлих... Леле, за стотна от секундата през очите ми мина това, което след секунда се и случи. Сърцето ми подскочи и само чух "Тряяяяяс!" и облака стана ловка под краката ми.
Единствения ...
И го строших целия, само 10-12 фъс липсваха.
И сега ми е много криво, пък. Чак ми се плаче! Тъпия ми ден завърши с най-тъпото нещо, което можех да сътворя!
Е, да, коридора ми ще ухае Единствено на него сигурно седмица, ама аз не знам докога ще сънувам строшен флакон и локва от "любов" на плочките...
Оплаках ви се. Че няма на кой друг. Мъжо ми като се прибра и видя  как ходя като сянка из къщи, премигна няколко пъти и само измрънка, че адски силно мирише и ще го заболи главата.
А мен сърцето ме боли.
WorriedWorriedWorried

# 103
И на мен сладникав ми е силно неприятно определение.

# 104
  • София
Nolina_ ще споделя, какво ми се случи преди 10 години. Получавам подарък парфюм, който не познавам и в нетърпението си да го отворя още на входа го изтървам и се пръсна на плочките, без дори да съм го пробвала. После съседите коментираха, че чистачката ползва много хубав препарат, а тя го беше разнесла навсякъде.

По темата - аз май много харесвам пудрени аромати. Любими са ми на Герлен Линстант Меджик и ЕЛ Sensuous nude. Пудра усещам и в Moonlight patchouli - там също ми харесва. А Перлите на Лалик ми се превръщат в сладка пудра, която не ми допада. Бърбъри боди интенс рядко слагам, но много обичам

Общи условия

Активация на акаунт