Парфюмни размисли и страсти - 243

• 44 155
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Ха. Аз нося предимно тъмни дрехи. Черно, синьо, войнишко зелено. Какво би трябвало да пръскам? Обичам свежаци, които никак не се връзват с дрехите ми. Но се връзват с шантавата коса и пиърсинги (но и те не са прекалено много). Имам само два парфюма, които не са такива. Не понасям тежки аромати върху мен. С много малки изключения. Събуждам се и още докато си пия кафето с едно отворено око, знам с какво ще се напръскам.
Днес съм с Черния опиум. Като ми е хладно, първо за него се сещам.

# 241
А имате ли парфюми, които преди много сте носили и харесали, а днес вече не можете и да погледнете? Много е интересно как се мени вкусът, или се насища човек, не знам...
Вече не мога да нося NR For Her edt. Много ме души и откровено дразни.
Повлияна  от темата, днес се напръсках с Miss Dior edt след няколкогодишно забвение в шкафа. Пак ще го нося определено, много освежаващо ми действа.

# 242
Случва ли ви се да изберете парфюм според дрехите , с които сте облечени?Мислите си за един ,но докато стигнете до него,вече сте облечени и според цвета на дрехата и усещането си променяте намерението и посягате към друг парфюм?
Почти винаги го правя. Строг тъмносин костюм, например, никога не нося със сладникав парфюм. От роклите пък, почти всяка винаги комбинирам с един и същи парфюм - според сезона, цвета и материята. Същото е като с гримовете, обувките и чантите.
Либрето си има няколко тоалета - все рокли в мека есенна гама и материя. Мон Герлен Интенз носи два костюма - един с панталон, в тъмносиньо, с червен кант по ревера на сакото и обрана бяла блуза, и един - синьо-бяло-сиво-черно ситно каре - сако и рокля/сако и панталон, понякога нещо в боровинков цвят. Мон Герлен Флорал носи кашмир в млечносиво или нещо пепелно розово до лилаво, може и черно - зима и ранна пролет. Jimmy Choo Florale върви с пъстра шифонена рокля - шампанско, със свежо зелено, корал и малко синичко с флорални мотиви. Air di Gioia си има тъмносиня шифонена рокля с розови и сини цветчета. Light di Gioia - черна разкроена рокля до коляно с жълти и бели точки и жълто сако, ....... и т.н.
Уау! Само докато четях, ми се прииска да изкрещя от безсилие. 😃
Съвсем искрено се надявам да не бъда разбрана погрешно✌🏼, всички сме различни и т.н., но за мен това рамкиране кое с кое си пасва цветово, ароматно и пр. до най-малкия детайл, е като да ме оковат в окови; не мога да го понеса, ще се задуша.

# 243
Аз харесвах мноогоо La Vie Est Belle като излезе. Изпръсках си две, мисля, от най-големите бутилки. След това не съм го подновявала, но днес като го помириша и имам буквално позиви... Чудя си се как съм се поливала и ми е харесвало едно време.
Crystal Noir EDP обожавах! Имаше нещо със сандаловото дърво там, някаква игра или магия, знам ли... пак изпръсках N на брой бутилки... сега като го помириша и бягам надалече. Макар че докато пиша се замислих, че все съм го усещала на неприятни за мен жени.. може да има нещо общо с това...
Не съм променила особено вкуса си. Харесвам си тежките, плътни, унисекс парфюми. Пачули, бобена тонка, ветивер, пушеци, смоли, амбра... Никога не съм харесвала цитруси и свежарски аромати. До ден днешен си е така. Един от най-големите ми кошмари на всички времена е Light Blue EDT.
А пък вечна любов ми е Angel... преди повече от пет години се бях напръскала на летището в Лондон с него, на кожа и шал. Шала прибрах в гардероба и не го извадих близо месец. Но като го извадих, о, изненада. Парфюмът си беше там и не беше мръднал.. Simple Smile И беше все така невероятен.
Иначе това е много интересна тема. Мисля, че всеки малко или много е променил предпочитанията си с годините. Любопитно е в каква насока.

# 244
@ Mimozata, Light Beam, и Arizona

То не е рамка, парфюмът сам си нашепва материята, цветовете, дори гамата на душата за деня. Интуитивно е, артистично, не ригидно. Магия. 😊😇

# 245
  • Sofia
Моето деление е много общо - зимата ме радват плътни и тежки парфюми, дрехи чанти, обувки и лакове в бордо. Лятото умирам за всички морски нюанси - тюркоазено, небесно синьо, резеда... в комбинация с луди лакове и свежи аромати. Няма да казвам колко тюркоазени рокли имам. Relaxed  Tях най-обичам да съчетавам с Chance eau fraiche, vive и Jour absolu.

# 246
То не е рамка, парфюмът сам си нашепва материята, цветовете, дори гамата на душата за деня. Интуитивно е, артистично, не ригидно. Магия. 😊😇
Ммм, да де, ама тук не става въпрос за моментно вдъхновение, доколкото разбрах, а за определени правила, които се следват всеки път.

# 247
Ами като пасне идеално от раз, какво да му променяш на съвършеното. 🙂
Аз съм същата. И въпреки това не е "издялано в камък".

Днес довърших Signorina EdP на Feragamo. Много я обичах, но се разделяме вече. Няма да я потретя. Вкусна, цветна, сладка панакота, в порцеланова чинийка до ваза с росен божур. Довиждане, и благодаря.🌺 Както казва Мари Кондо.

# 248
Аз умирах за Миднайт Пойзън като излезе и се пръсках целогодишно и ежедневно. После се преместих в друга държава, пойзън остана у дома и като се върнах стана ясно, че нашата страст е Изветряла. Няколко пъти опитах да ги нося, но ми ставаше буквално зле и го подарих на приятелка.
Друг, който много харесвах, а сега ме отблъсква е СК итърнити.
Според дрехите не си избирам парфюма, по-скоро според настроението, когато имам повече енергия и самочувствие слагам по-силни и сладникакви (ами как да определим скандал, ако не сладък?), когато съм с провесен нос нещо по-леко и неангажиращо тревно.
А когато съм анти социална и не ми се говори с никого си нося ботега Венета на работа - не знам защо, но действа като мухозол. Никой не ме закача 😈

За Илузионе някой беше питал-и от мен "не". Една такава водица неопределена... Ни риба, ни рак. Недоумявам как е стигнала до производство, и бутилката ми е също скучна.

# 249
  • София
Парфюм за вечерта

- комбинирах го с огромна сива мъжка тениска и пантофи тип чорапи с кравешки муцуни Joy
Усещам една леко пикантна нотка, която до момента не съм долавяла.

Не мога да комбинирам аромати с дрехи, нямам такава потребност. Случва ми се да избера аромат заради човек, с когото ще се срещна обаче.
Всъщност обожавам да нося Коко ЕДП и Палома Пикасо с много накъсани дънки бойфренд и бели кецове.

# 250
Аз открих че базирам ароматите които нося, на гримът за деня и какво слушам докато се гримирам сутрин... Simple Smile
Що се отнася до Womanity влюбих се в него още от 15-16 годишна (може и по-късно да е било) и това беше първият и доскоро единственият "луксозен/марков" аромат който притежавах. Помня че си го купих от Lilly беше акала 90лв. Харесвам го страшно много и се улавям че го пазя за специални поводи. Аромата върху себе си не мога да го опиша (като нотки), но ми носи такова невероятно женствено усещане, чак маниерът ми се променя.

# 251
Няма да забравя, преди години бях в една изборна комисия и влиза една намаана госпожа на около 46-7 години, едра висока жена, с направена прическа - ондулирана (не знам какво точно е това, но думата ми е много смешна и точно нейната прическа си представям като чуя думата), изглеждаше малко като козунак. С едни пастелни сини сенки по целия горен клепач, отровно розово червило и... бял анцуг на всичко това. Влезе и внесе разкошен аромат! Не се сдържах и попитах с кой парфюм е. Тя небрежно на развален български с тежък акцент (емигрантка се оказа) и с един гръмовен глас, който буквално ме цапардоса с мощта си, ми каза небрежно "Ооо, с Ескапе съм!"... Още ми е смешно като се сетя как беше облечена, гримирана и носеше този парфюм. След време си го купих, много го харесвах, но много отдавна не съм го пробвала. Сега ми е любопитно какъв ли е, ще ми харесва ли пак... 🤔

# 252
Good Girls на Килиън ми е един от любимите много сладки плодови аромати. Супер е, но малко хора го харесват и носят интензивно. Проби задължително. Много е сладък, прилипчив, нектарест и гъст.

Никога не съобразявам дрехи с парфюм. Нося само и единствено това което ми се носи в момента.

# 253
Денси,точно нектарест и гъст бих казала,че е,много мой,утре вечер съм на леко соаре по женски с маргарити и бих го сложила:)...

# 254
Уникален е, ама трябва да обичаш плодови зъбовадци.
Мъжете са луди по този парфюм. Винаги получава отбелязване и комплименти.
Аз го нося вечер вкъщи за моя любим мъж.

Общи условия

Активация на акаунт