Парфюмни размисли и страсти - 243

• 44 185
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Аз съм край морето и се осмелих да сложа Органза придобит съвсем наскоро от скъпа приятелка- съфорумка.Purple HeartМного богат, лъстив парфюм с леко ретро привкус, стои ми божествено, че дори и комплименти получих.Вече не се правят такива парфюми и не е за всяка жена! Обичам морето и Органза, единственият парфюм, който харесвам на Живанши е той.Ескейп ми е от парфюмните кошмари.

# 256
  • Франция
Парфюм за деня - Rose de Jamal на Les Indemodables
Чувствам се влюбена като малка гъска Revolving Hearts

# 257
Аз открих че базирам ароматите които нося, на гримът за деня и какво слушам докато се гримирам сутрин... Simple Smile
Що се отнася до Womanity влюбих се в него още от 15-16 годишна (може и по-късно да е било) и това беше първият и доскоро единственият "луксозен/марков" аромат който притежавах. Помня че си го купих от Lilly беше акала 90лв. Харесвам го страшно много и се улавям че го пазя за специални поводи. Аромата върху себе си не мога да го опиша (като нотки), но ми носи такова невероятно женствено усещане, чак маниерът ми се променя.

е, тук право в десетката! Въпросът е как нас ни кара да се чувстваме ароматът, всичко останало е на втора линия:) ако се чувствам никаква и не себе си с някой прехвален парфюм, хич не ме грее. Ако не ти подейства ок на настроението, няма смисъл. То е като бельото, почти никой няма да го види, ама ти носи усещане още като го облечеш:) особено ме кефи да си разходя кучето с нещо скъпо:) разходките с куче са ми полезни и за разносване, когато не мога да реша:)

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 22:41 от Dorry88

# 258
  • Виена
Tuali, сещам се, че и аз имам Ефюжън на Айсберг, купен преди петнадесетина години от Блик в София. Струваше ми се толкова блестящо искрящ щастлив и същевременно дискретно елегантен. Ще си го извадя когато най-накрая отворят границите и стигна до София. Днес тествах Chanel Cristalle Eau Vert, беше ми любопитно. Не е лош, пудрен и свеж, но дотам. И да споделя, и аз понякога избирам парфюм според дрехите, не асоциирам определен аромат с конкретна дреха, а по-скоро решавам, че на вид облекло конкретен парфюм не пасва. Например не бих сложила Туист на Миу Миу на лятна рокля от шифон и сандали. Е, има един парфюм, който си е мой и отива на всичко, което сложа Simple Smile

# 259
  • на майната си
Скрит текст:
unterdenlinden, как е при теб Cedrat boise? Близо до кожата седи. Тих, потаен, а е хубав, но нещо не му достига ( сигурно върху моята кожа). Много мъже го носят.Не им ли е слабичък 🤔
Не знам с чий бач код разполагам, но при мен се усеща поне 8 часа, от които първите 2 е много силен и след това притихва, но се усеща осезаемо за поне още 4 часа. Прекалена сериозност му придава кедровата нотка, цитрусите са недостатъчни да го направят една идея по-игрив. Аз не намирам сериозни прилики с "краля". Типична мансера ми е, добро качество, леко синтетично(в добрия смисъл), с много добро представяне и като теглиш чертата и видиш цената, определно си е удар. Аз също дочувам, че новите шишета са хилави, но при мен си е стабилен, а си го взех преди почти 2 години.

# 260
  • Deutschland
Lewiss, при мен всичките са хилави,😀 не ги усещам дълго, а мъжете като че ли не се оплакват и им седят чудесно. Въпреки това ги харесвам, но ми се искаше да са по-осезаеми.
Моят е купен от английското нотино преди около година, останалите в Германия.

# 261
  • Чукарландия
Непрекъснато се променя парфюмния ми вкус. Има много парфюми (да не ги изброявам, че наистина са много), които съм носила с толкова любов, а в момента не мога да ги понасям. Чак се изумявам от себе си, но е факт. 🙄
И дори от сантимент, не се осмелявам да подновя парфюм, ползван преди години - зная, че ще остана разочарована.
Преди две години, реших да си взема, така любимата в миналото Органза, наистина сантиментално съм била настроена. И като се напръсках... И като ме ритнаха триста коня в лицето... Щях да се гътна без време... Трябваше моментално да го разкарам! И го нося на майка ми:
— Мам, виж какво съм ти взела! - и се хиля глуповато.
А тя само го подуши от пръскалото, погледна ме и каза:
—Не мога да разбера, защо някой парфюм като не ти хареса, се опитваш непременно да го пробуташ на мен?!?

Въобще не очаквах такъв коментар и усмивката ми замръзна. Смятайте и на нея колко не ѝ е харесал... 😜
Но като няма на кой друг да го пробутам набързо, к'во да правя? 😂😂😂
Последното само си го помислих, не ѝ го казах. 🤣
Затова повече такива експерименти със стари парфюмни любови не правя! Never! 😉

SODT: La Vie est Belle en Rose Lancome - ееех, прекрасен! С една локумена роза, но свежа, не е въобще тежка и задушлива. Приказка. ❤️

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 00:19 от BBeLLa

# 262
Light Beam, как усещаш Jimmy Choo Florale ?
Аз на първи тест много го харесах и мислех да го купувам , на втория тест се промени до дезодорант и сега му се чудя.
Karen, не е нещо особено и незабравимо, по-скоро свеж, небрежен, летен и шарен за мен. Допада ми да го нося в жегите. В първия момент ми напомня аромата на голяма плодова салата на плажа, след това усещам ту магнолия, ту бергамот. И да, има и нещо сапунесто в него. При мен показва нетипична за такъв парфюм трайност и по някаква причина, винаги бива отбелязан от околните.
Аризона, не те разбирам погрешно Hug Нормално е да имаме различни възприятия, иначе щеше да е твърде скучно.
Може би и аз не обясних добре, но ако не е точно посочения, то е нещо със сходно излъчване. И все пак, да - крещящ и твърде провокативен парфюм на работа например, не слагам. Дрехите - тях също избирам според настроението, с което съм се събудила и програмата за деня Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 00:05 от Light Beam

# 263
Ммм и аз обичам да си подбирам парфюмите по дрехите, стилово и цветово...ето например за утре приготвих спортно неглиже в зелено към тюркоазено и умувам какво да нафъскам. Свежарски цвят, не върви да пръсна Мон Герлен, нито някой по тежък, а от друга страна времето в момента допуска и такива. Определено си е до усещане. Днес носих Либре, рядко го нося, но всеки път ми носи такава наслада за сетивата, че не забравям колко го обичам.
Стигнах до Сефора да пръсна няколко Шанела- 5 Eau Premier EDP,  5 L'eau EDT, Cristalle eau Verte. Последния никак не е лош, но не е мой. Другите 2 категорично не са за мен. Но затвърдих мерака по О Фреш 😍

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 00:10 от Анонимен

# 264
Като стана въпрос за книги и аромати, ето нещо от Джани Родари (Приключенията на Лукчо):

" Какво ще каже негово височество, когато усети миризмата на бедняците?
— Бихме могли да ги парфюмираме — подсказа главният церемониал майстор.
Веднага една дузина лимончета бяха изпратени, за да парфюмират бедняците. Те оставиха в къщи сабите и оръжието си и помъкнаха варели и пръскачки. Варелите бяха пълни с одеколон, парфюм от теменужки и българска розова вода, най-хубавата в света."

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 02:57 от Анонимен

# 265
Обожавам пудрени парфюми !
Моят вечен най-любим Shalimar Parfum Initial ,a също и Chloe Love!
Бялото кубче и то ми е сред любимците със сигурност.
Само Parfum Initial ,обаче ми е всесезонен ,другите в това време не ми стоят добре.
За почитателите на моя вечен Любимец Shalimar Parfum Initial,от Guerlain са му пуснали заместител под името Initial ,но и цената си я бива..почти тройна!!!Искрено се зарадвах на новината ,но засега ще се въздържа,че имам запаси🤗
Такааа,а сега какви ги надробих 😂...От сайта на Montale ,поръчах 10 различни парфюма x 20 ml всеки,koето мен ме устройва напълно ,защото така или иначе рядко виждам дъна или пръскам повече от 30 мл .
Поръчах:
Chocolate Greedy
Sensual Instinct
Sweet oriental dream
Dark Purple
Mukhallat
Rose Elixir
Aoud Leather
Blue Amber
Intense Tiare
Intense Cafe
Само да уточня ,че не познавам нито един от гореспоменатите😂😂просто искам парфюмни бомби,а колко от тях ще са😳това вече ще го открия тепърва.
Благодарности на всички ,които така галеха с думи Valentino Donna Noir Absolu😍Това си е аромат за мен право в десятката.От може би над 40-50 придобити за последната година имам 3 попадения,които се очертават дълги любови:
Ellie Saab-Le Parfum Royal
VCA-Santal Blanc
Valentino -Donna Noir Absolu❤

# 266
shoкoladena,това е най-добрия ход да се поръчат по 20 мл и аз съм решила,обмислям кои...а и са тежка артилерия,от която 20 мл трудно изпръсквам.
Горе една съфорумка каза,че обича да разхожда кучето си със скъп парфюм,е,точно това редовно правя рано сутрин в зеленото,хладно време и се радвам на тишината ,на чашата кафе и се наслаждавам на аромата....
SOTD:L'Instant/good girl ...мисля още.

# 267
И аз като BBeLLa обичах Органза, но вече не. За друг парфюм, който да съм разлюбила, не се сещам.

# 268
А случвало ли ви се е да усетите парфюм и да искате веднага да разберете кой го носи? Тази сутрин ходих рано до магазина и винаги слизам по стълбите. От по долен етаж също слизаше, според мен жена, не я чух, но я усетих - много, много хубав аромат се носеше! Но не успях да я видя на входа, ще я дебна обаче и друг път! Не че познавам всички съседи, но в случая ми стана много любопитно, защото парфюмът ми хареса. Иначе съм слизала от асансьори по-рано от етажа ми заради ужасни парфюми.. или пък не съм се качвала въобще.

# 269
  • Велико Търново
Аз не нося парфюмите си според дрехите и цветовете, а според настроението и сезона - при по-хладно време вадя тежките аромати, при топло време - цитрусите.
С Womanity не се спогодихме, въпреки упоритите опити от моя страна.
Често споменавате СК и различните му произведения, но аз, честно казано, почти нищо не съм пробвала - а тези които съм, ми стоят някак размито и прекалено скучно, няма влюбване от първо фъс Simple Smile По същия начин съм и с парфюмите на Елизабет Арден, нищо не ме впечатли.
За деня съм с narciso rodriguez fleur musc florale и тъна в блаженство. Отдавна не съм носила парфюм няколко поредни дни.

Общи условия

Активация на акаунт