Парфюмни размисли и страсти - 243

• 44 188
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Аз също не подбирам парфюмите спрямо дрехи и цветове. Какъв парфюм ще сложа зависи изцяло от настроението ми и какво ми се носи в даден момент. Осъзнавам, че ги пръскам хаотично и почти всеки ден съм с  различен аромат, но пък иначе при толкова парфюми кога ще ги изпръскам.

Относно парфюмните любови преди и сега - имам доста, които преди години съм обожавала, а сега са ми скучни и рядко посягам към тях. Но като цяло в момента нещо съм парфюмно апатична. Нищо не ме грабва. По точно - грабват ме, но са все скъпи - тези, които наистина са интересни, смесени са перфектно и са парфюмни шедьоври. А аз имам психологическа граница за цената, която бих дала за парфюм, и си оставам само с желанията.

# 271
  • Стара Загора
shokoladena_bg , като прочетох, че Guerlain са пуснали заместител веднага ококорих очи Laughing Погледнах в сайта им, но не го откривам. Може ли да качиш снимка/ линк да го видя (много, много искам) Innocent
А като пристигнат Монталите да кажеш кои ти харесват. Purple Heart

# 272
Аз съм пристрастена към Sunshine, не мога без него.Вчера времето беше мрачно и реших, че ще му подхожда един Мон Интенз, на обяд поднових-много го харесвам-пръскам трети флакон, е нямах търпение да свърша работа, да се прибера вкъщи, да се изкъпя и облечена с пижама да се полея с Любимия/така го наричам в съзнанието си този приказен аромат от Оман/😁Вече усещайки го върху себе си намерих покой за тялото и ума 😁Луда работа !!!!💛💛💛💛💛

# 273
  • Бургас
Ето го L'Initial Guerlain, аз му показвах снимка в предните теми и аз го чакам като топъл хляб-     https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Initial-60866.html

# 274
В този има добавени бадеми и пишат, че е по - сладичък. Имам почти пълна стотица от стария, не можах да го обикна, но и никога не съм го носила навън, от време на време го пръскам само за проба. Вие в какво време го носите?

# 275
Ето, Initial e един от парфюмите, който пестя! Слагам го само в специални щастливи случаи, защото е с мен през цялото време до края на събитието и ми носи истинска радост! Нося го във всякакво време. Истински го обичам този парфюм! ❤️

# 276
  • Стара Загора
Ухааа, 230 евро за 125мл Grinning Започвам да спестявам от сега. Grinning

# 277
  • The Evergreen State
Момичета това реформулировка на Шалимар Инишъл ли е? Или е нов парфюм?

Шоколадена сега се върнах да прочета поста ти, мерси че сподели. Много харесвах този парфюм, радвам се че го има пак.

# 278
Пишат, че е почти като Initial.

# 279
Този парфюм няма да дойде в България. Ще трябва от чужбина да се купува.

# 280
  • Стара Загора
Махнат е ветивер-а и са добавени бадеми. Това виждам на 1-во четене. Дано да няма голяма разлика.
densi, не с лошо. Grinning

# 281
Mоят заместител на Shalimar Parfum Intial е Dior Homme Intense. Различен е, не е така сух, което ми е повече по вкуса.
Всъщност го обичам повече, като се замисля.

Днес ще ми пристигне Fate. 😍

Аромат за деня Burberry Body Tender- Песента на босата самодива с рози в косите. Горчив пелин, много свеж, с насипен зелен сух чай в базата и сухи рози.
Различен е от всичко което имам, идеален за изчистване на небцето от гурмета чупизъбки и драматични ориенталци. Ще е супер свеж в жега.
Сега е 16°С.

# 282
densi, благодаря за темата Flowers Rose !
Аз не мога да нося пудрени аромати, задушават ме. Много харесвам бялото кубче на Narciso, но повече от едно пръскане ме убива. Иначе лека пудреност ми допада.
Аз моля за съвет между Si Fiori и La Nuit Tresor A La Folie. Познавам само Si и La nuit tresor и Diamond Musc, като Si ми допада най-много (edp версията). Тези не съм ги тествала.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 12:23 от Dari_77

# 283
  • Бургас
Обожавам Ирис, а той е един от главните виновници за пудреността на ароматите. И виолетка обичам, и хелиотроп, и люляк... те също създават усещането за пудра в ароматите. По тази причина поне 2/3 от парфюмите, които притежавам са в тази графа. Обичам бръснарската пудра, и с аромат на скъпа козметика и дори прашните и землисти аромати. Не ми допада единствено, когато е много подсладена и оставя усещане, че съм си завряла главата в торба с пудра захар и съм вдишала дълбоко /така усещам Lolita Lempicka L'Eau en Blanc Edition Perles и Parlez-Moi d'Amour Encore/

Ей този Peau de Soie Starck for women ми е най-пудрената пудра Laughing Създава ми усещане за талк върху гумена ръкавица. Странен е, но за мен е хубав и уникално траен.

Кои парфюми не мога да нося, а съм обичала преди........... Ами, аз просто съм спряла да ги обичам, но не е да не мога да ги нося. Това, което вече не мога да нося не е защото не го харесвам, а защото физически ме разболява и ми предизвиква мигрена. За туберозата говоря. Обичах я. Тя прави парфюмите шлейфови и мега трайни. Преди много я носих и съзнателно търсих. Сега вече щателно проверявам да не би случайно да присъства в аромата.

Преди е ставало въпрос, коя е вашата любима олфактивна?! група аромати. А дали сме говорили, кои групи аромати НЕхаресвате и старателно избягвате? Аз например никак на харесвам плодови шипри. Нямам нито един аромат от тази група, а принципно съм всеядно.

Ако мириша на напомадена бабка .... моля да ме прощавате. И дай боже всички бабички така да миришат.

# 284
  • Sofia
Аз днес си тъна в блаженство с моя любимец любим - Guerlain Mon Guerlain EDP. Приключвам втора бутилка, чакат ме още 2. Grinning
Днес изкара и по-сладка нотка, но изключително приятно балансираща. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт