Парфюмни размисли и страсти - 243

• 44 279
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
На мен Sunshine ми омръзна след 10мл.
Хубав, но монотонен, и между много други.

# 316
Аз днес свиквам с Womanity. Не ми е най-комфортно, но пък ми е интересно. С един колега се душихме взаимно като се срещнахме в коридора. 😃 Той с любимия ми A*man. И всеки каза на другия "ммм, на какво миришеш". Аз познах, той не, щото нищо не разбира от парфюми, само ги харесва. Даже тоя А*man аз съм му го избирала, но пък му хареса аромата на Womanity 🤔
Ще ме накараш и аз да го извадя, че също съм го зарязала мнооого отдавна.. Още снощи ме замисли всъщност. Simple Smile А и напоследък доста се споменава в темата, чак изненадващо. Освен това тъкмо го поръчах и за подарък, че ми трябва за повод и знам, че ще се хареса.. Мисля, че вече не е така популярен, надявам се даже позабравен, така че, да взема да го пробвам. Simple Smile Пиши пак равносметката и усещането след края на деня..

П.П.
"Ооо, с Ескапе съм!"... Още ми е смешно като се сетя..
В тази връзка съм чувала да казват Ломъниъти или нещо пдообно! Satisfied

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 17:14 от Сиси ♥♥

# 317
В много парфюми съм влюбена :....и Valentino Donna Noir Absolu, и Mon Guerlain Intense, и Gabrielle Essence/от последните/, но този Sunshine буквално ме е обсебил😁Седем месеца минаха откакто за първи път го помирисах и ми отнесе главата .
За успокоение си купих същия ден Либре, но ми остана една празнота, която не успях да запълня с нищо, докато не се сдобих с първата  жълта бутилка .Ето в този ден намерих моето аз, ако не съм с него през деня задължително си го помирисвам няколко пъти от флакона, а вечер преди лягане поне три фъс са ми нужни да си взема дозата / хаха-май малко като наркоман звуча в момента/. Така съм се влюбвала през годините безпаметно в Be Delicious/DKNY/-сега не го понасям  и в Coco Mademoiselle/Chanel/, който също започна да ме дразни, и сега като една зряла дама се влюбих в “Жълтата “ бутилка-кайсия, индрише, бадеми, тютюн-женственост и инфантилност в едно, а кой иска детето от него да си отиде-аз определено не.Обожавам топлото време, обожавам слънцето , обожавам тази “топлина”, затворена в бутилка ....
#Dez , надявам се и на мен да ми омръзне, че цената му хич не ми харесва така, както аромата😁

# 318
https://
Пристигна ми Elie Saab Essence N°9 Tubereuse ! 😍😍😍

Не съм го разносила още, защото отивам да тичам навън и не искам разни пчели да ме вземат за огромна, търчаща китка.
Позволох си само една капка на ръката и съм малко объркана - силно нероли и гардения в началото, туберозата се крие срамежливо.
Ох, нямам търпение да се напръскам като хората!
Днес ще бъде 23°, лято, само за туберозки! 🌞💃🏼
и аз така, и моята е още неразносена както трябва, страхотна тубероза, много й се радвам, честита да Ви е!

# 319
. Пиши пак равносметката и усещането след края на деня..

П.П.
"Ооо, с Ескапе съм!"... Още ми е смешно като се сетя..
В тази връзка съм чувала да казват Ломъниъти или нещо пдообно! Satisfied
Ами добре е. Цял ден е с мен! Но ми харесва около час-два след началото, което малко ме дразни и да, наистина е малко мъжествено. Не ми е wow!, но не ме дразни до степен на отвращение като някога.

Всякак съм чувала да наричат марки и парфюми. Пет пъти направих забележка на приятелка, как успява да си извърти езика и да каже Герлян. Обясних, че не иде от гирлянд, ама пак... Най-любимо ми е като питаш кой е парфюма "Диор, бе!" все едно Диор имат един парфюм... Като има кажа, че са 95 (примерно) и не вярват на ушите си.
Хората, които приемат парфюма просто за ароматен аксесоар, без да се задълбочават, дори името му не знаят. На Витоша бяхме в събота и едната мацка ме удуши с парфюма си. Питам кой е, миии не знам, забравих го, аз и много не го харесвам, ама да го изпръскам там. Питам в каква бутилка е - лилава една, като прищъпната посредата и с нещо като панделка. Manifesto l'Elixir YSL, питам? Той бил.

# 320
  • España
Днес съм със Soleil на  Lalique . Синът ми каза : “ Мамо , ухаеш на Слънце и Лято” , изненадах се, защото за мен Слънцето мирише по различен начин , но след като той добави: “когато  ходим в България при баба и тя прави курабийки “, нещата си дойдоха на място 😉!

Пробвах мострата на Womanity , не е за мен категорично , после, в супермаркета, като минах покрай суши-витрината - разбрах на какво ми напомня! Всъщност....обичам Суши....ама да го ям, не да мириша на него ! Толкоз!

# 321
  • виртуално
Сега се сетих за случка от тук , преди доста години беше и доста време ни отне да познаем парфюма.
Форумката го беше написала като : Уткутюр на Гювенджи
Скрит текст:
Givenchy Hot Couture

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 18:35 от Рапунцел.

# 322
  • Бургас
Рапунцел, умирам да се хиля.Bowtie При мен Уоманити ухае на морски солени пръски и на цигарен дим.Сякаш някой е запалил цигара край морето, не е лош парфюм, но засега не бих го носила.Няма никакви рибни истории, хайвери и т.н даже не искам да се сещам за определенията, че ухае на разни части от тялото.При мен няма нищо такова.

# 323
  • София
Дааа, Рапунцел, и аз веднага за това се сетих! Дълго го мислихме, ама после колко смях беше...

Въобще не знам за кое Уоманити говорите. Моето мирише при мен на печени солени лешници и на нищо друго. Няма хайвер, суши, анатомии и какво беше още там... няма.

# 324
  • виртуално
Bright Crystal , то си беше направо трагично...
И досега това ни е нарицателно с дъщерята за особите, които отиват в МОЛа и купуват най-новото и скъпо без да му знаят името

Атти, я ме подсети на лични, коя беше форумката

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 17:56 от Рапунцел.

# 325
  • Sofia
Като прочетох,  че Съншайн съдържа кайсия, индрише, тютюн , няма никакъв шанс да ми хареса.  Ако сложат и мед ще ме довършат.
Скрит текст:
Като дете ми ставаше лошо по завоите, а на задния прозорец в колата винаги имаше букет от здравец, мушкато, индрише и карамфили. Стана ми рефлекс като при кучето на Павлов - при аромата на някое от тези, автоматично получавам позив.

# 326
Много обичам индрише, малко като като здравец ми е, ама по - готино. Баба ми правеше чудесен сок от индрише, трябва пак да си го завъдя това растение... Един от парфюмите на Fiilit, за които писах наскоро, я имаше тая нотка и малко отива в мъжка посока. Но е освежаваща доста.

# 327
Уморихте ме от смях с това Гювенджи! Flowers Hibiscus

# 328
https://
Пристигна ми Elie Saab Essence N°9 Tubereuse ! 😍😍😍

Не съм го разносила още, защото отивам да тичам навън и не искам разни пчели да ме вземат за огромна, търчаща китка.
Позволох си само една капка на ръката и съм малко объркана - силно нероли и гардения в началото, туберозата се крие срамежливо.
Ох, нямам търпение да се напръскам като хората!
Днес ще бъде 23°, лято, само за туберозки! 🌞💃🏼
и аз така, и моята е още неразносена както трябва, страхотна тубероза, много й се радвам, честита да Ви е!
Благодаря, Дори! 🤗 Бях почти сигурна, че ти писа, че го имаш, но не ми беше удобно да те притеснявам на лични.
Вече съм стабилно напръскана с него и тъна в мъркащо удоволствие...😻
Толкова е гладък и кадифен, като разтопено масло е; и е точно туберозата, каквато харесвам - маслена, без да е мазна.
Има си и канела, но не сладкишена, а точно както мирише самата подправка (която обожавам до степен да искам да се поръся цялата😀); и нероли, което придава лека сапуненост, и което никъде не е споменато в пирамидата.
Супер силен при напръскване и може да стресне по-нежните носове, но бързо се разтапя по кожата.
Аз малко се страхувах от 100 мл бутилка, но сега съм сигурна, че бързо ще я свърша (казах аз, която не съм свършвала парфюм от години), защото началото страшно ми харесва и искам да го усещам пак и пак...
Най-успешната ми сляпа поръчка досега! 😍

Относно хората и парфюмите им - почти винаги правя комплимент, когато ми хареса нечий парфюм, и почти винаги питам кой е... и почти винаги хората не знаят.🙄
Най-любим отговор ми е "Един в жълто шише", подобно случката на Азалия.
Наскоро харесах парфюма на една колежка, питах я, отговорът: "Ами не помня с кой се напръсках преди да излезна. Имам 3, един от тях е."
Осъзнавам, че хората не са виновни, че ние сме обсебени, ама е много смущаващо, и за двете страни понякога.😀

# 329
То, това май е нормалното, а нашето не е. Simple Smile
А вие представятае ли си, как една съседка ме погледна, като и издекламирах цялото заглавие на Collection Extraordinaire Precious Oud Van Cleef & Arpels. Rolling Eyes
Отговърт и беше: "Ти поднасяшли ме!?" Flushed Ами, врънка ме няколко пъти да и кажа кой е, аз все се правих на ударена, че не му се сещам името, защото знам, че хал хабер си няма от парфюми. Е, казах и го.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:19 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт