Парфюмни размисли и страсти - 243

• 44 150
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
Колкото хора в темата, толкова различни мнения.Ей за това я харесвам и чета с удоволствие, макар и рядко да пиша. Аз съм от тези дето могат да се облекат в спортен екип и да се офъщят с Коко Мадмоазел.Не ми пука грам. Парфюма слагам според настроението и моментното си желание. Обожавам Womanity  The taste of fragrance, но за съжаление не го намирам вече.

# 196
  • Deutschland
Нека всеки носи и харесва каквото му душа копнее 😀 Истината е, че не парфюмът носи жената, а жената него.
Срещала съм наши екзотични сънароднички обилно поляти с Mademoiselle. Какво ли би казала Коко, ако се надигне😅 Може и с парфюм за 700€ да е отблъскващо и пошло, така че важно е Жената и после аромата. Както каза Люуис и мярката.

# 197
  • Чукарландия
Нямам нито един бранд, за който да кажа всичко от него не ми харесва и обратното: всичко в него ми харесва.
(ама как го написах, все едно всички брандове са лично мои😂)
Както не понасям Womanity, така и обожавам Womanity Eau pour Elles. Въобще не ме интересува какво ще ми рекламират. И си харесвам "големите буркани", както ги наричате. И големите флакони носят своята красота. Не колекционирам парфюми, купувам, за да ползвам. Да съм сигурна, че имам достатъчно количество и да си се пръскам на воля. 🤣

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 09:53 от BBeLLa

# 198
  • виртуално
Преди години имаше тема: дали си Шанелско или Диорско момиче...
За себе си твърдо мога да кажа, че съм Мюглер момиче.
И то не защото харесвам всичките му парфюми, а защото нито един от тях не ме е оставил безразлична.
Или се влюбвам безпаметно като в Alien или мразя от дъното на душата си като Womanity.
Нямам средно положение с този бранд, няма златна среда или лесни за харесване аромати.

# 199
  • Deutschland
"големите буркани" и аз ги харесвам, въпреки че не са практични. 😅 После купувам и най-малкото шишенце.
Намирам за много симпатично като ги наредя едно до друго. 😀 Като аптекарски шишета.

# 200
  • Sofia
Преди години имаше тема: дали си Шанелско или Диорско момиче...

Дискриминация! Joy

------------------------------------

Не гледам реклами, каквито и да са...,
Скрит текст:
освен сладката реклама преди годинки на една малка сладурана и баща й, които рекламираха Орео. "Не си готов!" Grinning

И аз купувам каквото ми хареса, ако ще парфюмът да е рекламиран в обор, да му пишат най-невероятни олфактивни пирамиди и още по-невероятни асоциации на аромата му. Grinning

Мое лично мнение:
И аз все съм свързвала Шанел с тая хладна недостижимост, скована претенциозност, но като имам предвид само парфюмите. Като си мисля за тях и се сещам само за алдехиди и цитруси, изключая Коко Мадмз. - на него съм фен.
Модата, иначе, им е красива, може да бъде и закачлива, но дори тогава от нея лъха класа, която не те държи на разстояние. Поне аз така я чувствам.

Аз съм от тези дето могат да се облекат в спортен екип и да се офъщят с Коко Мадмоазел.Не ми пука грам. Парфюма слагам според настроението и моментното си желание.

Плюс. Описва ме на 100% и мен.

Парфюмът за деня - Elie Saab Le Parfum Royal

# 201
Привет, чета ви най-редовно, но едва на скоро си направих регистрация. По темата с Womanity за мен е любов от пръв поглед, изключително летен, траен при мен и харесван, за съжаление го нямам в момента, само Пур Ел, който също ми допада.
Поръчах Molinard Vanille fruitee след едно мини ревю в тази тема, много се надявам да си паснем, т. к. обичам всякакви сладки аромати общо взето.

# 202
Аз като бабите, досетих се за още нещо. Blush
Шанел, и като марка и като жена, за мен е символ, не на норма, а напротив, на революция. Във всички аспекти на думата. Самата Коко е първата жена, дръзнала да счупи всички стереотипи. Да захвърли корсета, да подстриже косата си, да обуе панталон, по време в което на мода са били фльонги, корделки и широкополи капели с птички и пчелички върху тях. И да създаде парфюм, невиждан и непомирисван до тогава.
А чие момиче съм, с днешна дата мога твърдо да заявя, че нито съм диорско, нито шанелско, нито на който и да бил друг бранд. Не съм се врекла във вярност на нито един. Simple Smile
И даже в живата не понасям определения от типа - "тази е на онзи", или "ти си моя". Ами не, не съм! Аз съм си само моя и ничия друга. Simple Smile
Малко "Оф", ама ме беше напънало. Blush

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 13:10 от Sysly

# 203
  • Sofia
Аз като бабите, досетих се за още нещо. Blush
Шанел, и като марка и като жена, за мен е символ, не на норма, а напротив, на революция. Във всички аспекти на думата. Самата Коко, е първата жена, дръзнала да счупи всички стереотипи. Да захвърли корсета, да подстриже косата си, да обуе панталон, по време в което на мода са били фльонги, корделки и широкополи капели с птички и пчелички върху тях.

Подкрепям, дори и да не съм чела книгата, или живо да съм се интересувала. Мисля, че само 1 филм съм гледала, хващала съм ревюта, но да, на модата й съм фен. Grinning

Цитат
И да създаде парфюм, невиждан и непомирисван до тогава.
Малко "Оф", ама ме беше напънало. Blush

Лично мнение:
За мен там е и спряла /изкл. горния Grinning/. Но, разбира се, това са моите усещания. И преди съм писала, че парфюмите и имат ретро нотка за мен, която от почти всеки парфюм изниква. А, може и моята кожа да го изкарва само, знам ли. Химия ще. Grinning

Не си "оф". Коментираме дизайнер, който освен, че е моден, е и парфюмен.Simple Smile)

# 204
  • Deutschland
Е, модата Шанел е друго нещо! Парфюмите им са достъпни за всички! Като гледам в България как се продават тестери Шанел на килограм.

# 205
В това отношение/тестерите на килограм/ сме много облагодетелствани в България, което много радва, не само на Шанел, но и Амуаж , и други, до които иначе трудно бихме се добрали по каналния ред ....

# 206
  • Deutschland
Аз съм предубедена по отношение на тестерите. Нямам и не бих си купила. Моля ви, не ме линчувайте сега 😃 и да се завихри тестерна дискусия. 🤗 Лятото мирисах Тестер на Amouage на улица Иван Вазов и категорично мога да заявя, че не беше окей.
В ибей тестери да искаш, повечето са от Полша и  на чудна цена 😁 И мисля, че има тестерна индустрия.
Уважавам и разбирам всяка една гледна точка. Важното е всеки да е щастлив с парфюма си!🤗

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 11:37 от cielo

# 207
Какви определения прочетох за “Женствеността” на Мюглер.....брррр....имам усещането , че не говорим за един и същ аромат .При мен започва с чудесни цитруси, които улягат до още по-чудесни смокини.Вероятно много хора правят асоциация с риба, защото на времето това беше първият парфюм в който е вложено като съставка хайвер....Изпръскала съм три пълни флакона от него/3 по 80 мл/ и никой, никога не ми е казвал, че мириша на риба/не понасям миризма на сурова риба-докарва ми позиви/
За мен това е чуден парфюм, свързан с чудни спомени и години.Първия флакон си взех без изобщо да гледам каквито и да било рекламни кампании.Беше си любов от първо фъс. 💛
присъединявам се тук, също съм си го избрала само на база аромат и усещане, чак после четох всички глупости за него:))) а после се влюбих и в womanity Pour Elles, бих искала да имам всички фланкъри:)

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 22:33 от Dorry88

# 208
В Парадайс вчера свободно пробвах парфюмите. Изложени са си.
Пробвах La belle, дяволски ми напомня на нещо познато, може би Hugo Boss - Orange от преди години. 

# 209
SOTD: Жасмин с мента,Лимон с босилек и Нар. Всеки един е мноооого хубав.Изненадаха ме приятно. Жасмина с ментата е жасмин със сладка мента,сладка като ментова дъвка.Топъл,лек,свеж и прашен със звученето на Нинфео мио!!! Много ми хареса,пръснат преди два часа,все още излъчва!
Лимона с босилек започва с лека бръснарска нотка,но бързо се размива и остава сочен,свеж и студен лимо с лек босилек.Много летен, унисекс за мен.Все още и той мирише.
Нара е силен,тъмен,сладък(без да лепне)...мирише ми точно на боров мед с борови иглички.Едновремено сладък и свежо-боров,с лека тръпчивост.Най-силен от всички. Ще видя как са като трайност тепърва. Двете Амбърчета са ми за десерт,по късно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт