Парфюмни размисли и страсти - 243

• 44 140
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Ето, напръсках се експериментално с отлежалото от 2013 година (проверих, тогава ми е подарен) Womanity и мм минава през хола, където съм се позиционирала и се спира: м, ти напръска ли се с нещо?! Да! С какво, с Quatre-то (имаме мъжкия)? Ми с Womanity! Какво е това, мирише на мъжки парфюм?! Open Mouth
А, сега де! Това пък не съм очаквала... точно този парфюм да мирише на мъжки! Laughing А аз какво усещам - ами за сега не е много красиво това нещо, на което мириша, обаче не е и толкова отблъскващо колкото беше когато съм го пробвала преди много години. Опити през това време от тогава до сега да го пробвам и да харесам, не съм правила.

Ре, много са хубави на вид и бутилки тези Jenny Glow!

# 211
Значи, така ми стана любопитно за това Womanity, че му дирих рекламата чак да гледам. Еми скучна е и нищо особено не разбрах от нея. Този парфюм ми е странен на мен, но не съм го тествала на моята кожа. Сега обаче от интерес бих.
П.П. Подушвала съм мъж богато полят с него.

# 212
  • Стара Загора
Ooo Womanity! Heartpulse Много си го обичам аз, никога няма да ми омръзне. Различен е от масата парфюми, които се предлагат.

# 213
Аз като бабите, досетих се за още нещо. Blush
Шанел, и като марка и като жена, за мен е символ, не на норма, а напротив, на революция. Във всички аспекти на думата. Самата Коко, е първата жена, дръзнала да счупи всички стереотипи. Да захвърли корсета, да подстриже косата си, да обуе панталон, по време в което на мода са били фльонги, корделки и широкополи капели с птички и пчелички върху тях.

Ааа, не, не, Пол Поаре е първият, захвърлил корестите, силно повлиян от ориентализма и костюмите  на Ballet Russe 😊 Всички други са после.

# 214
Спрете сега с това Уоманити - не е хубав, не душете, не купувайте, пошлост една такава, никой не го харесва на света. Само аз! Искам да е само мой :Д :Д
Шегата на страна, обичам го и той мен, стои ми прилично, а не похотливо,  пръскам по малко, и често ме питат какво е това. Факт е, че и мъжете го харесват, макар че аз си имам моя идеология за мъжете и парфюмите - в спалнята само с единия или другия, заедно не.

# 215
Много сте подли, значи, сега искам и аз да го подуша пустото Womanity! 😀

# 216
  • София
На мен Уоманити пък ми седи ужасно, ама ужасно мръснишко.
Харесвам го напоследък, но рядко мога да го разнасям сред хора.

# 217
Абсолютно нищо мръснишко не откривам в Уоманити. Обикновен парфюм със смокини и солени нотки.
Мръснишки са ми Будоар, Класик на Готие и една лимитка на Килиън правена за Свети Валентин..

# 218
Ето, напръсках се експериментално с отлежалото от 2013 година (проверих, тогава ми е подарен) Womanity и мм минава през хола, където съм се позиционирала и се спира: м, ти напръска ли се с нещо?! Да! С какво, с Quatre-то (имаме мъжкия)? Ми с Womanity! Какво е това, мирише на мъжки парфюм?! Open Mouth
А, сега де! Това пък не съм очаквала... точно този парфюм да мирише на мъжки! Laughing А аз какво усещам - ами за сега не е много красиво това нещо, на което мириша, обаче не е и толкова отблъскващо колкото беше когато съм го пробвала преди много години. Опити през това време от тогава до сега да го пробвам и да харесам, не съм правила.

Ре, много са хубави на вид и бутилки тези Jenny Glow!
Може и да е прав за мъжката нотка

Ей сега докато минавах с прахосмукачката до шкафчето на което стоят мъжките пърфюми видях че Maxime на Avon е паднал. И понеже обичам така да пръсна из някой ъгъл, да не се опръскам с пърфюм а само да го подуша (обикновено правя това с A*men)
Та пръснах аз в ъгъла над парфюмите, то парфюмите седят на нещо като преносимо нощно шкафче под тоалетната. Минавам аз с парцала и ах, вдъхвам Womanity. Викам се е тоя парфюм определено е мой чак вече почвам да си го въобразявам. Гледам дали не е от препарата за почистване и тръгвам да душа пода Joy Свършвам с чистенето, влизам в моята стая и ах пак го надушвам. Е не вече го купувам това е викам си. Тогава чак се сещам за шкафа и се плесвам. Не че са подобни но да има една нотка която присъства и в мъжките парфюми

# 219
Специални поздрави на Ковачева, дълго сънувах нейната снимка Laughing Агар ми стана любимец от трите!

# 220
  • София
Allure Chanel EDT.
Получих го днес, както писах в съседната тема за парфюмните сайтове.
Ароматът ми идва леко...ретро сякаш? ThinkingАми какво се учудвам и аз като е създаден и е бил хит в далечната 1996г.....
За капак дъщеря ми, като единствен опитен заек в момента в къщи, ме подушва и ми казва: А, май си имал такъв....След малко се сеща: Аааа, не - баба *(демек майка ми) миналото лято, помня имаше един, който така миришеше. Мда, миришеш ми на баба! Smile
Е, не! Само това ми  трябваше! Weary

# 221
  • Deutschland
Ретро са си, някои дори много, но не в негативен смисъл.
Днес сме много шанелени и реших да се пръсна с COCO 😉 Рядко посягам към Шанел, но затова пък обожавам техните гласове, червила,  лакове,пудри, ружове и някои кремчета.

# 222
Аз като бабите, досетих се за още нещо. Blush
Шанел, и като марка и като жена, за мен е символ, не на норма, а напротив, на революция. Във всички аспекти на думата. Самата Коко е първата жена, дръзнала да счупи всички стереотипи. Да захвърли корсета, да подстриже косата си, да обуе панталон, по време в което на мода са били фльонги, корделки и широкополи капели с птички и пчелички върху тях. И да създаде парфюм, невиждан и непомирисван до тогава.
А чие момиче съм, с днешна дата мога твърдо да заявя, че нито съм диорско, нито шанелско, нито на който и да бил друг бранд. Не съм се врекла във вярност на нито един. Simple Smile
И даже в живата не понасям определения от типа - "тази е на онзи", или "ти си моя". Ами не, не съм! Аз съм си само моя и ничия друга. Simple Smile
Малко "Оф", ама ме беше напънало. Blush

Напълно вярно за Коко. По нейно време жените са били инфантилизирани, и тя е разбила този образ, но No5, въпреки революционността си вече принадлежи на друга ера.
Всички знаят, че лошите момичета танцуват танго, пушат, и носят Шалимар ( или Хабанита).
Жики е жена, която шофира и носи лавандула- паркет на мъжете тогава.

И въпреки това, вече са символи на друго време (което отново не означава, че не са носими).

Самата Коко едва ли би носила днешните Шанели, точно защото е визионер. Сигурно щеше да носи Марсиански прах, или Дъхът на Космоса.
Мое мнение, не задължавам никого с него. Темата ми е много интересна, и не споря, да подчертая.

Не държа на определена марка непременно, но Mugler и Guerlain при мен водят с по 15 бутилки (изравниха се най накрая).
Miss Dior 2017 ми е любов голяма, въпреки че няма нищо земеразтърсващо в него. Просто щастлив, чак екстатичен аромат на опойна роза и малко синтетика. Въпреки това ми седи като ръкавица. Не е студен, хладен, безкръвен, аноректичен, колосан.....цитрус. Примерно.
Ще видим след колко бутилки ще ми омръзне.

# 223
  • Deutschland
Dez, чудесен пост!🌹🍸
И при мен Mugler и Guerlain са на челни позиции. 🙈

# 224
Аз си се самоопределям като Guerlain-момиче. Чета постовете и се чудя за кое Womanity  пишете, по моята скала си е регулярен парфюм, неотличаващ се с нищо и незаслужаващ покупка. Ще взема пак да го пробвам, нещо явно съм пропуснала. Трябваше спешно да тръгна за другия край на България и от една седмица карам само на Twilly, но аз и друго не съм си взела, разнообразявам със Cedrat boise, която бях подарила на брат ми. В пълна сила важи поговорката: Кой каквото прави - за себе си го прави!Зер, ако му бях подарила повече парфюми- сега и аз щеше да има с какво да се пръскам.

Общи условия

Активация на акаунт