Чакаме да мине пролетта, за да гушнем ЮЛИ нашата сбъдната мечта! - Тема № 7

• 36 959
  • 694
  •   1
Отговори
# 345
Какви са тези глобули?
И монетите за какво са ви? За храна или нещо за късмет?

# 346
Какви са тези глобули?
И монетите за какво са ви? За храна или нещо за късмет?
Попринцип в болниците например телевизията е с монети,автоматите за кафе и т.н също са с монети. Хубаво е да сте с дребни пари.

# 347
Хиалуронова киселина със сребро. Имат и антибактериален ефект.

# 348
И аз се зачудих за какво са тези монети... Grinningмислех, че е за някакво суеверие:grinning:. Аз мисля че ще разрешат придружители при родилките, нали казаха, че отпадат всички мерки вече... Хем много ми се бърза да се ражда, хем ми се бременее още, въпреки че има още време, доктора каза, че ако не тръгне само, няма да прави секцио преди 38 седмица, което си идва средата на юли, т. Е има повече от месец. Дано само всичко да е наред.

# 349
  • Бургас
От утре влизам в 36 г.с., но бебчо расте по-голям. Днес бях на тонове и като й казах, че усещам, че корема ми се е смъкнал надолу реши да отложим спирането на Биоелектрата за следващата седмица, а не от днес. Каза, че обикновено (но не задължително) слизането на корема става около две седмици преди раждането. Така че почваме стискане на кълки да постои още малко вътре. Миналата седмица беше 2840гр. Чакам го да стане към 3кг и нещо и да е минала 37 г.с. и като спра магнезия почва очакването. Ще е хубаво да излезе малко по-рано все пак, че израждащия ме лекар каза, че ако продължава да расте голям, ще се наложи секцио, за да нямам 20 шева и да се мъчим и двамата.

Стигнах до чуденка какъв термометър да си взема за бебко, дали обикновен, дали електронен, дали безконтактен.  Вие взели ли сте някакви?

Важно за раждащите в болница Надежда: https://www.m.nadezhda.bg/novini/ot-5-iuni-razhlabvane-na-merkit … -bezopasnost-711/

Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 21:02 от I.v.y.

# 350
Да не забравите да си сложите и вода в багажа. Чудя се и някаква храна - от типа на солети/шоколад дали да сложа? Все пак не се знае в какъв момент от деня ще се ражда, може да сме умрели от глад?
И нали ви бях споделила, че ми искат бадемово масло. Вместо да се чудя за какво е, потърсих в интернет и попаднах на тази статия:
https://www.namama.bg/article/bademovo-maslo-v-rodilna-zala-kato … euma--izsledvane/

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 13:43 от medissa

# 351
Днес бях на преглед-бебка вече е 2,5кг в 34с., всичко беше наред само главичката ѝ върви малко по-голяма. Имаме и дата за секциото - 1.07 със спинална упойка. За жалост започнаха жегите, а аз изобщо не мога да издържам и веднага ми стана лошо днес. Времето напредва и малко се притеснявам вече, трябва да започна да стягам багажа за родилното, иначе купихме вече по-големите неща за вкъщи, останаха само някоя друга дрешка и козметичните продукти. Иначе и моят корем от около 2 седмици е по-надолу и вече на почти всяка крачка се умарям много. Hug

# 352
Мама Ураган, нашия юнак е 2600 кг в 35 гс и също определихме дата на 01.07. 😊 При нас главата също върви малко по-голяма. Много са ни сходни нещата 😄 Общо взето май с всичко сме готови, багажа за болницата също нагласих, остава да чакаме малкото човече 💙

# 353
Мале, съвсем не остана Sad

# 354
Здравейте Simple Smile
Очаквам момче на 16.07. Първа бременност. На 33 години съм.
Хубаво е, че има хора в моето положение, с които да се консултирам за това-онова 😅
Имам три въпроса - първо, вие, като купувахте дрешки, кой размер избирахте? Защото аз взех 56, които се водят от 0 до 3м., но след като ги изпрах (и то на 30 градуса - пробно), те така се свиха, че имам съмнения дали ще станат.
Второто ми питане е някой дали случайно знае в средата на юли как се изписва бебе? С дълъг, къс ръкав, по гащи, увито с пелена, изобщо, тия летни бебета какво ги правят хората, тъй като хем чета, че бебето не трябва да се претопля, хем първите 40 дни нямало терморегулация.
И трето - (тук моята лекарка подхожда скептично) има ли някоя от вас, чието бебе се влияе от промените в атмосферното налягане - аз съм абсолютно сигурна, че малкият Емо Чолаков в мен има отношение към това и става супер активен, когато има разка промяна, но докторката каза, че по-скоро на мен ми влияе?

# 355
Точка едно и две вече са обсъждани няколко пъти в темата

# 356
Мама Ураган, нашия юнак е 2600 кг в 35 гс и също определихме дата на 01.07. 😊 При нас главата също върви малко по-голяма. Много са ни сходни нещата 😄 Общо взето май с всичко сме готови, багажа за болницата също нагласих, остава да чакаме малкото човече 💙
И ние най мероятно ще сме за нач на юли и при моя бебо главата е малко по голяма 😁😁
Моя багаж е готов.
Само да не реши да излиза ,,Сам,, по рано💙

# 357
Точка едно и две вече са обсъждани няколко пъти в темата

Благодаря, извинете, че съм пропуснала при 7 теми, всяка от по 50 страници.

# 358
  • София
Аз взех 2 бутилки от по 700мл (толкова събрах), а за храна подготвих 3 протеинови барчета и мисля да взема и малко ядки.

За дрешки - 56размер, имам и големи и умалени и такива, които се водят 50-56 размер. А за изписването съм подготвила ромпър с шапка и ръкавички + тънка пелена, но ако стане много топло може и да сменя с късо ръкавче. За 10-15 минути не вярвам да го претопля или простудя.

Аз да се похваля си вдигнах хемоглобина на 103 (от 97) и почнах да се "друсам" с Тотема. Надявам да го вдигна още Simple Smile

# 359
Леле, момичетааа 01 юли е ей сега! Направо не ми се вярва! От друга страна, няма да се мъчите цял юли в горещините и да го мислите как ще стане, кога.... вашето минава и пак в началото на юли ще сте си вкъщи! Стискам ви палци много и ще чакам с нетърпение да кажете как сте!
Almadina, наистина, ние пишем отдавна и въпросите са доста изчерпателно коментирани. Не се дразни на мамите тук. Добре си дошла в групата! Hug
Отговарям ти набързо, пък момичетата, ако желаят, да добавят: за изписването е добре бебето да е с дълъг ръкав, защото наистина няма терморегулация. Има мами, които ще изписват с къс ръкав, но ще носят нещо за отгоре - така че подготви си. При мен искат да е с дълъг задължително.
Относно размерите - аз имам няколко неща 50 размер, но бебка няма 2 кг, а съм в 33 г.с. Повечето мами тук чакат малко по големи девойки и юнаци и мисля, че те са навзели 56ти. Та, имай и от двете, мой съвет, но повече 56ти.  А и е важно как върви бебето - ако си върви с нормални размери, по скоро 56.
Дано мамите не се разсърдят, че си позволявам да обобщавам така!
За промените във времето.... не знам какво да ти кажа, сигурно е възможно. Наблюдавай си, пък като виждаш, че не ти вярва лекарката, не я питай повече. Може да питаш после педиатъра, ако го прецениш, че няма да прояви скептицизъм.

Общи условия

Активация на акаунт