Близнашки майки не се майте.а по-скоро с нас се запознайте II

• 15 788
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
Ние пък отново сме болни и днес бяхме на консултация, но не ни премери, а само ги преслуша и изписа Проспан и Виброцил и каза, че засега ще изчакаме  с антибиотика. Вече се чудя дали да не спра Вики от детската, защото оттам идват всичките ни болести. Чак и мен са ме подгонили нещо. Sad

# 121
Наденце, защо не питаш докторката за някакви имуностимулатори (не знам, абаче, дали има подходящи за такива малки зайчета).
Моите пият, откакто ходят на градина и засега (да чукна на дърво) още не сме лепнали дори "градинския сопол" Sick.

# 122
Да, ще трябва да я питам, щото това на нищо не прилича. За шест месеца -  три пъти болни. ooooh!
п.с. Нашата градина е като джунгла и затова "градинския сопол" е по-труден за изкореняване. Joy

# 123
не бих дала проспан на дете под 2 години!
Що не го смениш със стодал, примерно Thinking

# 124
Здравейте мили мами!  bouquet Отдавна не съм писала в темичката,но редовно си ви чета! Wink
И като чета какви проблеми си имате и се опитвам да се настроя ,че и мен това ме чака! Малко ми е трудничко ,но предполагам,че не сте забравили какви мисли сте имали когато сте били бременни!  Hug
Иначе на последния преглед ни казаха,че момченцето е в 21 седмица, а момиченцето в 20! Това е нормално ,нали?  А чували ли сте за някакви инжекции ,които се биели за белите дробчета на бебенцата? Акушерката ми спомена това ,но аз нещо не я разбрах! Профилактично се биели??

# 125
  • София
   Нормално е да има такова разминаване в седмиците. И моите ги изкарваха към края с разлика от една седмица, а пък се родиха еднат 2,500 другата 2,550 кг и по 46 и 47 сантиметра.
   Тези инжекции за дробчетата са ако бебчетата се родят по- рано да могат да дишат самостоятелно. Дробчетата се развиват накрая, тоест отварят се алвеолите или нещо подобно и ако се родят по-рано може да имат проблем с дишането. Лично на моите не са били такива инжекции, но те се родиха в девети месец само 20 дни преди термина.
    Ако започне по-рано раждане и имат възможност да го задържат поне малко също ги бият ако има нужда. Има мами на близнаци на които са им слагали такива инжекции и те биха могли по- добре да ти отговорят.

# 126
на мен ми биха тези инжекции още 26 г.с. малките се родиха в 34 г.с. и си дишаха сами  Peace

# 127
На мен ми биха малко преди секциото (планирано 21 дни преди термин) инжекции за отваряне на дробчетата.

# 128
Аз влязох в болница по спешност (беше понеделник и уж трябваше да ида на консултация, а започнах да раждам).
Забавиха ми раждането до сряда. Още в понеделник следобед ми биха една инжекция, а във вторник сутрин още една.
Шушулките се родиха в 35-та седмица със секцио. Дишаха си сами и изобщо не се наложи да им пускат кислород.

# 129
Благодаря ви мамчета!  bouquet Благодарение на вас ми стана ядно за какво е говорела акушерката! Peace Само нещо да попитам още,задължително ли е да те вкарат в болницата, за да ти ги бият??? Или може само да ходиш да ти ги бият и да си се пребираш???

# 130
на мен ми ги сложиха през 24 часа, не мисля че трябва да си в болницата, ако всичко е наред

# 131
инжекциите са най-обикновен кортикостероид- урбазон. И според последните проучвания НЕ водят до по-ранно узряване на белия дроб на плода, но накои школи ги ползват и днес.
Как в 26г.с. бре Джъмп- опасност от толкова ранно раждане ли имаше?

# 132
ами отидох с контрацкии в болницата с линейка, щото мъж ми беше в чужбина и докторката се притесни, че ми е за втори път и реши да ми ги сложат за по-сигурно, та ме ошашка и мен доста

# 133
Здравейте Не искам да притеснявам никого но лекарствата действат благодарение на тях едното от момчетата дишаше само,но нямаше време да подействат за другото.И при това са седмачета,единият 1600 а другият 1700 гр.Освен това го има на таблетки,които можеш да започнеш в седмия месец,ако ти разрешат и при положение,че хемоглобина ти е добре.Късмет.
Аз съм майка,не баба. Wink

# 134
аз сега се сетих, че на мен ми казаха, че това е взъщност някакъв хормон, ама не помня повече  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт