Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 36 181
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
Мерси, Принцеса. Аз имам 6 лака на Коди, както и базата и топа им (базата замина за кофата, защото стана на сопол и я смених с Блускай, от която съм доволна, знам, че е китаец, но определено е по-висок клас от DG Coco примерно, от които също имам цветни лакове, а на етикета им не пише и една съставка).
Ти коя база препорчваш и харесваш освен тази на Коди (не ми се очертава скоро да имам пак поръчка от тях)? Искам да мога да си я слагам директно на нокътя, за да държи добре, защото за жалост с карета при мен не държи добре.

# 571
  • Варна
Честно казано аз въобще не съм критерий за класическа каучукова база....Имам много високи и смахнати изисквания. Ползвам белеща база и върху нея или каучук или рейнфорс/върл китаец/.Каучуци,които харесвам са Линт базата на Коди/писах за нея/,каучуковата класическата на Камилфо, тая на Фокс също не е лоша. Не съм поръчвала бази отдавна. Откакто открих белещите и рейнфорса рядко експериментирам. Каучук слагам само като подсигуряване ако ще съм далеко от къщи повече от седмица.

Наскоро писах,че отидох на маниюр. Класически чист маникюр с каучукова база и всичко както си му е реда. Маникюристката е наистина професионалист и копче за работата и не мога да кажа. Е да ама на моите нокти на десетия ден двата палеца и един показалец бяха с цъфнали върхове Rage. Някой друг сигурно би си ги носил така защото нито ще се обели тоя дебел каучук нито нищо,но аз пощурях. Изпилих и ги накиснах в течност за сваляне на Коди. Свали се без проблем въпреки,че количеството материал беше много.
 Преди да се заема с тая процедура звъннах на девойката за час. Ами нямала за следващите 10 дни...Да бе и аз 10 дни ще ходя така-е няма как да се случи. Преди да се престраша да отида при нея месеци наред наблюдавах нейни клиентки-брилянтна работа. Носят мацките по месец без проблем. Е да ама не и аз Rage въпреки,че беше възхитена от здравината и състоянието на ноктите ми и въобще не ми повярва като и казах,че от повече от три години съм нон- стоп с гел лак.....моят изкара точно 10 дни.
Защо и как....въобще не ми се прави разбор. Въпросните 3 нокътя в момента са с белеща база , Линт база на Коди отгоре два слоя 805 на GDCOCO/почти същия цвят като тоя на маникюристката/ и топ на Гелиш.

Ще направя още един опит ако се вредя за час,но ще си завлека белещата база и ултрабонда. Като ще се налага да ремонтирам поне да свалям лесно.  В интерес на истината с моето куцо лакиране и смахнат протокол по 20 дни даже връхче не ми се отваря.

# 572
  • Paris, France
Благодаря ти, Невена. Аз менте не бих си сложила, най-вече заради това, че не знам какво съдържа, защото обикновено копи-пействат съставките на оригинала, а ментето не съдържа същото. Друг е въпросът какъв е смисълът изобщо да се правят ментета на Коди при все това, че са доста достъпни лакове.

Дори и на евтините лакове се чудя, макар да са оригинални, например на тези Silcare, които уж са полски, но ме е страх от алергии, които може да се предизвикат от евтините лакове и бази. Имаш ли опит с тях? База имам на Блускай, топ на Коди, но загледах праймъра и цветните лакове на Silcare.

За доста неща си в грешка. Скъпите бази и лакове също могат да предизвикат алергия. Няма продукт, който да не може да предизвика алергия. Има развили алергии и към продукти на CND и Light Elegance, макар и да не са много. Даже и продуктите на СНД са хипоалергенични само ако са поставени от обучен професионалист и изпечени в тяхната си лампа.

Коди и Блускай са си абсолютни китайджоси отвсякъде, като съставки най-вече. GDcoco не е по-долен като съставки от гореспоменатите. Даже за мене е по-висок марка от Блускай, защото не имитира някоя известна марка, имат красиви опаковки, пигментирани и лесно изпичащи се цветове.

Ментаците в али ги купуват хора, които не искат да се занимават с определяне на цвят, не желаят да кореспондират с китаеца питайки кой цвят е черен и кой зелен, а той да им отговаря като бот, че лаковете са много качествени всичките. На мостра цветовете често изглеждат коренно различни от цвета им в реалността и това се отнася и за цветовете на високите марки. Когато цветовете са имитация на Гелиш, аз зная, че 1323 и 1333 , май беше, са бели цветове, а не леко розови. Гелиш смениха номерацията няколко пъти за да предотвратят копия, но ние си ги знаем.

Коди са навсякъде в инстаграм и фейсбук. Ако харесам цвят и искам подобен, не държа да е досущ като видяния, но не желая да платя 10 евра доставка на оригинал от ибей, амазон или коди.про, мога набързо да се сдобия с него в али ако предполагам, че е подобен.  Милиони жени по цял свят искаме цветове на Коди, видяли сме работа с Коди в ютюб, но нямаме средства да си поръчаме оригиналите, тъй като извън Европа им слагат солено мито. Али е мястото, откъдето тези жени, особено от Северна и Южна Америка, могат да си закупят цветове, имайки сигурността на вече видяно. Не всеки има време и пипе да рови и намира подобно около себе си, че и евтино. Да, самите продукти са евтини, но с мита и доставки стават златни. ИБД и Гелиш също са евтини в Америка. Носили са ми Гелиш мини, купени за 1-3 долара на някоя разпродажба, но ако искам даден цвят не мога да ида да дебна.

Silcare са в норма във Франция, Индиго, Семилак също. Би трябвало да са ОК.

Не искам да те разочаровам, но много европейски марки пишат едно, а вътре има друго. В момента тече скандал с The gel bottle. Шеф на една лаборатория предложи на маникюристки да му пратят продуктите, от които са развили алергия и да ги тества безплатно. Вътре е имало съставка, предизвикваща онихолиза  но изобщо не е упомената в съдържанието. Имало и упоменати, които липсвали. Бях пускала линк в предишен пост.

Повечето руски и полски марки за нокти съдържат повече вредности и от китайските.

Доста съм проучвала въпроса, защото ме касаеше лично. Аз си намерих начин да ползувам всичко без алергични реакции и доста от нас се отървахме от алергии, в смисъл, че сега се намираме без реакции с продуктите, от които преди сме развивали алергии. Изчела съм хиляди проучвания, тествала съм доста продукти. В първия пост съм описала какво да се прави при алергия и системата работи.

Ако искаш наистина хипоалергенични и качествени продукти на ниска цена - немските! Не са известни, някои са супер евтини, но са идеални като всякакви качества. Напоследък LCN, NDED затвориха, но има други. Те си ги произвеждат там. Не са капризни, не изискват специални лампи. Абеее, идилия.

принцеске, ако прочетеш, че вече те питах в предишен пост, но май не си видяла. Матираха ли ти ноктите или не даде? Да, и тук им е котонен номер да лъжат, че нямат часове. Аз направо се изтривам в салона и ако заваря маймуната с кафе и цигара направо заявявам, че се радвам, че я намирам свободна и сядам на стола. Другият ми номер е да се обадя от телефона на мъжа ми и да искам час. Те питат за какво. Казвам за гел и ми дават часа. Изтърсвам се в този час и обяснявам, че приятелката ми е взела час, но ще закъснее и аз съм дошла за поправката 😎. Аз винаги питам за поправки как стоят нещата. Чест прави на скъпите салони, че винаги поправят безплатно в разумен срок.

# 573
  • Варна
Нев явно съм пропуснала въпроса ти. Не не ми е матирала ноктите,каза че не матира по принцип. Аз не съм и искала безплатна поправка. Все пак лака е на 10 дни не се е обелил на втория....И салонът хич не е от евтините.

# 574
  • Sofia
Nevena - толкова много информация. Благодаря. Искам да попитам дали имаш информация за лаковете на  Grattol - уж се водят хипоалергични. Също имаш ли информация за съставката, която причинява онихолиза?

# 575
За ултрабонда на Коди от Али не съм съгласна, че е неефективен. Така и не ми стана ясно пече ли се или не, но аз го пека. Отначало започнах да го пека 20 сек и на 6-7 ден все имах по някое отчекнато връхче на 2-3 нокъта. Откакто го пека по 30 сек, 20 дена нищо не мърда на свободния край. А аз доста ги експлоатирам. Освен това и като свалям, там, където има ултрабонд се бели доста трудно и даже ме е страх да не си откъртя краищата.
Абсолютно всичките ми гел неща са върли китайджоси 😁
Но абсолютно никога не ги поставям без лаково каре. Ползвам за карето заздравяваща база на Lumene и бързосъхнещ топ лак на Perfekt.
Тъй като гел базата ми е белеща, по съвет на Невена, преди къпане и миене на чинии намазвам с масло и нямам грижи. А тези масла и топене в лимон голяма работа вършат. Не знам дали съм казвала, но преди години имах някаква гъбична инфекция на палеца на едната ръка. Нокъта се отчупваше от средата и беше станал целия на вълни. След пиене на много скъпи хапчета чупенето спря, но вълните останаха. До момента, в който не научих за маслата и топенето в оцет/лимон тук в темата. Откакто ги ползвам имам изключително гладки и здрави нокти! Особено много се радвам на този проблемен палец.
Огромни благодарности на всички за споделения опит и насоки! И особено много на Невена!

# 576
Благодаря за обстойните обяснения, Невена и Принцеса. Вие наистина сте енциклопедии. Hug

Ще погледна за немски лакове, говоря немски, така че ще мога да почета мнения, но можете ли да ме насочите към някоя марка поне като име, че дори не знам и къде да ги търся, надали в ДМ и Росман имат асортимент.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 00:55 от esmeralda23

# 577
Здравейте, гледам в сайта на makeup има нови попълнения на Неесс, които са с по-висока цена от старите лакове. Някой има ли представа дали се различават с нещо от останалите (т.е. останалата предишна партида)?

# 578
  • Paris, France
isache, това прочетох като мнения за този ултрабонд. Не съм го виждала и няма да си го купя. А защо го поръча него, а не оригинала като са на една и съща цена? Може ти да си купила от една партида, момичетата, които не го харесаха от друга. Аз нямам две еднакви неща от ралито. Всеки път е различен я цвета, я консистенцията. Ще им пиша да пробват да го пекат. При мене трикът работи. Да, лимон и масла оправиха и моите нокти.

есмералда, само преди месец the demon спомeна киселината в каучуковите бази и обсъждахме вредностите на каучук и несъответстващи на етикета състав. Писах километричен пост и за да не се повтарям ти слагам линк:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1219097.msg41018890#msg41018890

Ако не ти се четат километричните ми излияния, съставката е Isobornyl acrylate,на етикета я има като IBOA или IBA, но често я няма написана. Тази:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1219097.msg41018890#msg41018890

Освен, че е силен алерген предизвиква отлепване на нокът от легло. Има и други причини, обаче. Печенето в прекалено силна лампа е една от тях. Е, при мек гел няма проблем, но дебел слой твърд гел се свива бързо и повлича нокът.

Grattol е толкова хипоалергеничен, колкото ти си тигър и аз трамвай. Можеш да си лепнеш етикет, че си тигър. Етикет хипоалергеничен нищо не значи. Продуктите на ОПИ са по-добре композирани от продуктите на измислена преди 5 години фирма, нищо, че на продуктите на ОПИ не пише да са хипоалергенични.

European nail е немския концерн, произвеждащ продукти за нокти. Различните фирми после ги разливат в кутии и им лепят друг етикет. WillA имат страхоъни грлове и антиген. Sun garden са добри. Не знам има ли ги в България.

принцесата, уау, да не матират нокти! Браво, напредват!

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 01:09 от Nevena Virolan

# 579
  • на брега на морето
Да споделя за моя " отпускарски " маникюр, който си направих на 8 юли, още съм с него.Joy По принцип не нося лак повече от 2 седмици, но сега нямам лакочистител, нито фолио и не ми се занимава. Лакът е муцка, като изключим средните пръсти на 2-те ръце. Там се забели в края на 13я ден- на 1я старият 3 годишен Термолак( щото е стар, но не съжалявам!, пак се държи доволно, а на безименния на другата ръка не мръдна). А на другия среден пръст- не ми се беше получил ефектът русалка като се лакирах- та клепах и мазах топ 2-3 пъти докато го направя и се е забели самият " дебел" топ на 13я ден, не лакът. Другото което е опадалият камънак.Joy През цялото време тук- там се къртеше по някой камъче или мидичка ( лепих ги с база индиго). Но не е голяма работа. Като цяло съм супер доволна- радвах се на готин маникюр на плажа.
Така че още веднъж " за" индиго и азур( и техният лак ми е стар- на 2 г някъде, но е супер стабилно това синьо).
Между другото- Неви:hugs: да не забравиш да пишеш доволна ли е твоята приятелка от индиго базата, любопитно ми е.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 08:58 от Мелина_3

# 580
Понеже в последната поръчка от сайта на Коди, нямаше място за мен, реших да разгледам други марки и открих една руска Roxy. Имат и представител в София. Имате ли отзиви за техните лакове? На снимки изглеждат невероятни и точно такива цветове, каквито харесвам. Цветовете на Коди са ми малко скучни честно казано.

# 581
Понеже в последната поръчка от сайта на Коди, нямаше място за мен, реших да разгледам други марки и открих една руска Roxy. Имат и представител в София. Имате ли отзиви за техните лакове? На снимки изглеждат невероятни и точно такива цветове, каквито харесвам. Цветовете на Коди са ми малко скучни честно казано.
На сайта има поне 6-7 други марки. Даже имат няколко нови, гратол, кира, реформа...Палитрите им са огромни. И на цена 5-6 долара, за мен са супер изгодни. Качеството е на супер ниво, доставката е с прилична цена. Даже и два три продукта като поръчам, с доставката, пак ми е по-ефтино, отколкото от БГ. Да не забравя, продуктите на сталекс. Супер качество.
Но, разбира се, въпрос на избор.
Рокси имат хубави цветове, бих ги пробвала, но не и на цена от 20 лева че и с доставка върху тази цена🙄, срещу 10 от коди.про. Ако намеря чужд сайт, където ги предлагат, бих си поръчала.

# 582
Да, аз смятам да ги видя на живо първо, тук в София. А от сайта за поръчки на kodi.pro нямаше място за мен в последната поръчка. И докато се организира нова поръчка + доставка, ще мине лятото. Та ще ходя да ги видя поне

# 583
Да, аз смятам да ги видя на живо първо, тук в София. А от сайта за поръчки на kodi.pro нямаше място за мен в последната поръчка. И докато се организира нова поръчка + доставка, ще мине лятото. Та ще ходя да ги видя поне
Аз не съм сигурна, че ще спестя нещо при обща поръчка. Доставката, мисля над 60 долара, ми е 5 долара. Код за отстъпка, спестявам около 2 долара. Ако участвам в обща поръчка, ще платя куриерска доставка в БГ, която е около 5 лева, ако не и повече. Не виждам смисъл никакъв.

# 584
Ще послушам съвета ти и ще разузная повече за поръчка от там Simple Smile Благодаря ти, много!

Общи условия

Активация на акаунт