Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 35 447
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
  • Paris, France
Така ... я, да питам ... Няма да си поставям сама диагноза, но ми се струва, че на два от ноктите имам онихолиза и то от механичен характер ... Та, питането ми е: ще засиля витамини, повече вода ... ще отида и на лекар ..., но поне с обикновен лак - може ли да се намацотя, според вас? След лекаря Simple Smile

Не е добра идея лакът. Покритието пречи на УВ лъчите да достигат до нокът и в процепа могат да се заселят, необезпокоявани, гъби, бактерии.

Режеш безмилостно до дъно, топли в лимон или оцет и кажеш с масло.

Вода не ти трябва. Пиеш колкото ти се пие. Протеини и витамини да.

# 166
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Нев, а заздравител? Топ лак обикновен?

# 167
  • Варна
Аз поне се лакирах....Два месеца изкарах с обикновен лак и си израстна нормално отлепеното. Не забравяй обаче да топиш в кисело и масла да слагаш,защото в дълбокия джоб може да се завъдят гадове.

# 168
  • Paris, France
Нев, а заздравител? Топ лак обикновен?
Знаеш, че не съм фен на заздравителите. Бих дала 1-2 седмици почивка и после може каквото искаш, но е добре отвреме навреме нокът и джоба да виждат слънце. Което значи редовно ходене без лак.

Откакто не слагам заздравители и мажа редовно с масло, мия с оцет без ръкавици нямам проблеми с ноктите и деца само, защото иьрастват. Вече даже не полирам.

Преди 2 седмици си залепих изкуствени нокти, от тези, дето са от мек гел. Преди се радвах на твърдия им, свободен край, а сега ми се видя гнусно мек в сравнение със собствените ми нокти. Не са се отлепили, седят си, но ги чувствам толкова гадни, че ако не ме мързеше щях да ги изпиша и отлепя, което ще стане до утре, най-късно.

# 169
Здравейте, момичета!
Нова съм при вас и искам да ви попитам правили ли сте поръчки от kodi.pro?
До каквоа сума е добре да бъде поръчката, за да не плащам допълнителни такси?
Благодаря!

# 170
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Нова съм при вас и искам да ви попитам правили ли сте поръчки от kodi.pro?
До каквоа сума е добре да бъде поръчката, за да не плащам допълнителни такси?
Благодаря!

Аз се интересувам от същото , не е ясно има или няма мито и ддс за стоки от Украйна, а ми трябват лакове.

# 171
Здравейте, момичета.
И аз като начинаеща идвам с въпрос. Simple Smile Какво мислите за тази лампа - https://aliexpress.ru/item/4000296592931.html?spm=a2g0o.cart.0.0 … 407912.1578292048

# 172
Привет на всички!
Имам интересен казус, ще се радвам, ако намеря някакво обяснение тук.
Слагам си гел лак от около половин година. Ползвам китайчета, слагам каре, имам мерцедеса 😃 за лампа. Никакъв проблем до миналата седмица. Преди месец промених формата от заоблен квадрат на овал. Бях три седмици далеч от дома, но нямах отлепено, отчупено, само израстване, бях много доволна. Прибрах се, махнах лака, скъсих много(не бях имала такава дължина досега). Всичко изглеждаше наред. И като се почна едно чупене...и то не на свободния край, а от страни много преди него. На 5-6 нокътя някои и от двете страни, прилагам снимка. Трябваше да режа до живец, че и повече. Уточнявам, че съм с прозрачен гел лак през това време и пак се чупят. Няма отлепване, сърбеж, зачервяване. Само това много неприятно дълбоко сцепване. Някакви идеи на какво може да се дължи? Неправилна форма? Липса на витамини? Твърде голяма дължина?...
PS: моля, игнорирайте общия окаян вид на ноктите ми...от две седмиции съм далеч от дома и нямам с какво да ги оправя, след като почна това цепене.

# 173
И аз съм имала счупвания по същия начин. Не се лакирах, докато не израстне напълно.  Истината е, че подобни дълбоки счупвания ми се получават само, когато съм с гел лак. Отдавам го на здравината на лака. Тоест, когато нокътя се огъне или претърпи травма, крайчето е достатъчно твърдо, за да се счупи там, затова нокътя поддава на първото възможно слабо място. Това не ми се получава, когато съм с обикновен лак, или изобщо без лак.

Поръчала съм реинфорс. Не знам дали ще помогне в подобни случаи, нека и останалите момичета се изкажат. Следя

# 174
  • Paris, France
RiaTheGreat, погледнах ти нокътя  и мисля, че при оформянето в овална форма си допуснала страничната гънка да се изглади в горната част, защото там вече няма нокът, който да я принуждава да съществува. От това, че там вече няма гънка, усмивката е слязла малко по-малко. Нокътят може да се огъва до.мястото, в което се срещат усмивката му и страничната гънка. Когато усмивката слезе надолу и тънката изчезне поради липса на нокът или я няма по рождение, поради анатомична особеност, мястото, където се получава счупване най-лесно, слиза надолу. За мене това е причината в конкретния случай.

Ако поносиш дълго дълги нокти и ги изрежеш до дъно ще забележиш, че гънката се е вдигнала и мястото около нея седи вдлъбнато. Като походиш с къси нокти се изглажда.

Не е от гел-лака, макар, че Алмирра е права за здравината му. При механична травма има отлепяне на нокът от легло, а при тебе такава липсва.

Ноктите ти са гладки,  здрави, нормално дебели, без вдлъбнатини и вертикални резки, с правилна форма, добре изразена С извивка, добре изразена и средно дълбоки странични гънки и растат сравнително прави, извиват се надолу. Можеш да вземеш витамини и да ядеш повече протеин, няма да навредят. Колаген също да ядеш повече, но дотам.

Според мене е важно, доколкото можеш, да поправиш счупеното за да не се дразниш, да не ти закача дрехи и за да не повлече нокът ако се закачи. Можеш да.му махнеш малко обикновен топ щом си далече и нямаш техните с тебе.

Режеш до дъно и чакаш, след което повече не оформяш овал, бадем, стилет и всякакви форми, които изтъняват или премахват страничната страна на свободен край
 Аз вече изобщо не го пиля и си е такъв, какъвто е израсъл. Понеже моите растат надолу и накриво ги нося къси. Ако искам дълги нокти изграждам или лепя върху орязани до дъно. С полите става много бързо, с удължоъели за цял нокът също (прозрачни и се лепят с гел или база

Важно е да не махаш кутикули агресивно и да не бъркаш и ръчка с инструмент под свободния край и в страничните гънки.

Мазане с масла ще ти помогне и малко лимон или оцет. Важно е да.мажеш.

Мисля, че до месец или 6 седмици ще израсте счупеното и ще го отрежеш и няма проблем да се лалираш пак.

Като сваляш, ако се налага бутане,  винаги отдолу нагоре, от кутикули към свободен край и никога откъм гънки или свободен край. Не знам белиш ли или разтваря, пилиш ли, но е важно да не ръчкаш при махане.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 18:15 от Nevena Virolan

# 175
Много полезна информация! По същият начин се счупиха при мен ноктите на двата палеца. Опитах да ги залепя с лепило за нокти ,слагах лейкопласт ,за да не закачат...
Сега съм ги изрязала до дъно и чакам . И аз се чудех, защо се получи така

# 176
RiaTheGreat, погледнах ти нокътя  и мисля, че при оформянето в овална форма си допуснала страничната гънка да се изглади в горната част, защото там вече няма нокът, който да я принуждава да съществува. От това, че там вече няма гънка, усмивката е слязла малко по-малко. Нокътят може да се огъва до.мястото, в което се срещат усмивката му и страничната гънка. Когато усмивката слезе надолу и тънката изчезне поради липса на нокът или я няма по рождение, поради анатомична особеност, мястото, където се получава счупване най-лесно, слиза надолу. За мене това е причината в конкретния случай.

Ако поносиш дълго дълги нокти и ги изрежеш до дъно ще забележиш, че гънката се е вдигнала и мястото около нея седи вдлъбнато. Като походиш с къси нокти се изглажда.

Не е от гел-лака, макар, че Алмирра е права за здравината му. При механична травма има отлепяне на нокът от легло, а при тебе такава липсва.

Ноктите ти са гладки,  здрави, нормално дебели, без вдлъбнатини и вертикални резки, с правилна форма, добре изразена С извивка, добре изразена и средно дълбоки странични гънки и растат сравнително прави, извиват се надолу. Можеш да вземеш витамини и да ядеш повече протеин, няма да навредят. Колаген също да ядеш повече, но дотам.

Според мене е важно, доколкото можеш, да поправиш счупеното за да не се дразниш, да не ти закача дрехи и за да не повлече нокът ако се закачи. Можеш да.му махнеш малко обикновен топ щом си далече и нямаш техните с тебе.

Режеш до дъно и чакаш, след което повече не оформяш овал, бадем, стилет и всякакви форми, които изтъняват или премахват страничната страна на свободен край
 Аз вече изобщо не го пиля и си е такъв, какъвто е израсъл. Понеже моите растат надолу и накриво ги нося къси. Ако искам дълги нокти изграждам или лепя върху орязани до дъно. С полите става много бързо, с удължоъели за цял нокът също (прозрачни и се лепят с гел или база

Важно е да не махаш кутикули агресивно и да не бъркаш и ръчка с инструмент под свободния край и в страничните гънки.

Мазане с масла ще ти помогне и малко лимон или оцет. Важно е да.мажеш.

Мисля, че до месец или 6 седмици ще израсте счупеното и ще го отрежеш и няма проблем да се лалираш пак.

Като сваляш, ако се налага бутане,  винаги отдолу нагоре, от кутикули към свободен край и никога откъм гънки или свободен край. Не знам белиш ли или разтваря, пилиш ли, но е важно да не ръчкаш при махане.

Nevena Virolan, много, много благодаря за изчерпателния и полезен отговор! И аз се усъмних, че комбинацията от нова форма и прекалена дължина са виновниците за текущото състояние на ноктите. Мажа с масла, не режа кутикули, топя в ябълков оцет и спазвам посоката с дървената клечка - все съвети, взети от този форум. Ако не беше той, сигурно нямаше да набера смелост да си правя гел у дома. Благодаря на теб и всички момичета за съветите и търпението. И за да не съм голословна, една снимка с по-прилично изглеждащи нокти.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 22:51 от RiaTheGreat

# 177
  • на брега на морето
Нев, блестящ пост!:hugs:
Риа, няма страшно!:hugs: И на мен ми се беше счупил по подобен начин нокът, но беше механично и имаше и леко отлепено. И при мен се случи след скъсяване от дълги- къси. Но за 1 месец израстна и се оправи, и сега пак съм си с гел лак( сложих снимка няколко страници по- назад). И твоят нокът ще се оправи и пак ще си се лакираш.

# 178
  • Paris, France
Ria, сега, като ти видях всички нокти, забелязах, че са прави, в смисъл, че не се извиват надолу като клюн, като на баба Яга. Тази форма е много красива, но растящите надолу (като моите) нокти натискат кожата, а С извивката принуждава страничната гънка да седи на мястото си. Ти имаш добра С извивка, но няма апекс. Не е болка за умиралка, но не трябва да допускаш зверско орязване или пилене на свободен край в страни. Не и до мястото, на което нокът се залепя за кожа.

Другото, което забелязах е, че кожите ти са прекалено избутани и част от епонихиума е премахната. Предполагам искаш да се вижда повече нокът, защото ноктите ти са малки, но това също е предплставка за това, което се е случило. Ако искаш повече площ можеш да изградиш с реинфорс. Известно време трянва да ги остаеиш на мира, като чистиш с препарат и мек, силиконов или гумен избутвач, но без да режеш и ръчка под кожа.

За дължината - Не е особен фактор. Имам предвид показаната. Нося колкото дълги нокти искам, заоблени, квадрат със заоблени ъгли и ако не чистя агресивно с апаратв в гънкити и не пипам страните на свободния край нямам проблеми.

Съветвам те да се върнеш към заоблен, кръгъл или овален квадрат. Не е на мода, но не разваля С извивка.

Чакаме те с нови снимки и здрави нокти. ❤

Мелина, аз днес махнах ноктаците. Утре ще ги режа до дъно и тези дни ще ги удължа пак, но с гел, че полигел и идължитрли ми идват меки.

# 179
  • Варна
Имам 1 странен въпрос, детето на 1,5год изля топ гел лака върху кожата си, целия лепнеше, това дали е проблем, н виждам да му се е зачервила кожатаза сега

Общи условия

Активация на акаунт