Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 35 458
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
  • На плажа
Изчистете го със спирт добре,има си много химия в тези продукти.

# 181
Това като го прочетох настръхнах. Никога не се лакирам, когато децата са будни. Държа лаковете във висок шкаф, недостъпен за деца. Дори когато се лакирам посред нощите слагам отворените шишета върху малка табла, така че ако се разлеят да мога да изхвърля без да пипам, без да се омажат мебелите и аз самата.
Наскоро големия ме пита защо се лакирам скришно и кога Joy понеже го приспивам със стария лак, а като се събуди ме вижда с нов Simple Smile

# 182
  • Варна
И аз ги държа скрити и се лакирах докато спеше, ама той се събуди малко преди да приключа, влезе в стаята и докато се усетя го е отворил и целия се омазал и понеже топ лака нали е безцветен, не го забелязах веднага, ама добре, че не виждам да му е станало нещо

# 183
  • Paris, France
Мисля, че няма да има проблем от едно омазване щом досега няма признаци за възпаление като зачервяване, мехури, белене. В случай на омазване бих изтрила с ацетон и после спирт, бих изкъпала детето и бих го намазала с мазен крем или лосион. Мазнината е бариера за алергените, макар и не на 100%. Ако продуктът е много и не е база може да се изпече с лампата и да се отлепи като коламаска. Това ако не е по косата. Така се избягва размацване и изсушаване на кожата.

Първият път се лакирах през нощта в кухнята и както се пека, вратата се отваря и влиза дъщеря ми. Пиело и се вода. Видя какво правя. Уплаших се, че ще иска и нея да лакирам, но едвам гледаше и се прибра в стаята да спи. На следвашия ден нищо не каза и не поиска да я лакирам. След месец вече я лакирах и нея, но без да бутам кожи и без да матирам нокти
 Държеше и по 2-3 дена на ръцете и месец на краката. Понеже не съм я спирала или плашила, сега не иска изобщо гел-лак. Само на краката и аз да и го поставям. На ръцете всеки ден сменя лака и овонява къщата с лакочистители.

Синът ми като малък беше рисувал по паркета с лакове и се беше омазал. Много плаках. Оставих го нарисуван и след 2 дена се отми, в смисъл избели. Педиатърът ми каза, че лакочистителят изсушава и е по-опасен от изсъхнал лак. Лакът е алерген докато изсъхне и после почти не. Разтворителите го втечняват и правят отново лесно проникващ през кожа.

Много жени писаха, че децата им са намирали геловете и са се оказвали с тях. На съфорумка детето си беше мазало косата с гел и беше играло с лампата, та на места се беше втвърдил.

Докато децата ми бяха малки се лакирах само заключена в стаята нощем и веднага събирах такъмите и ги занасях в мазето. Друг вариант е заключен гардероб, но аз не бих рискувала. Все още повечето ми цветни гелове са в мазето.

Аз държа всички лакове и гелове в празни кутии от кръгли бонбони Rocher Ferrero. За склад ползувам тези, в които бонбоните са на два реда, един над друг, в три редици от по 4 бонбона. Ето такава:

https://toulouse.shopdutyfree.com/fr/ferrero-rocher-375g

Когато ще се лакирам вземам по-малка кутия или същата, слагам всичко, което ще ползувам и го нареждам по реда, по който  ще го ползувам - фрешър (pH bond, prep), обикновена база
и обикновен топ за каре, ултрабонд, УВ белеща се база, реинфорс, цветни лакове, гел топ. Слагам я на масата и от другата страна слагам същата, но празна. Като приключа с един продукт за лява ръка слагам продукта в дъното на празната кутия. После, за дясната ръка завъртам новата, напълнена кутия и всичко ми е подредено по реда, по който ще се ползува. В кутия слагам и борчетата за електрическата пиша, пили, блокчета и в друга четки.

Ако имате и ползувате само фрешър, база и топ може да си ги сложите в кутията и за лакиране да добавяте цвят. На мене всички необходимо, но без цвят, от фрешър през ултрабонд до топове ми е в такава кутия.

Също се внимава с лампата, която може да им изгори очетата,  с електрическата пила, от която да останат без нокти.

Та, при малки деца в къщи всичко от лампа през електрическа пила до гелове трябва да е под ключ.

# 184
Момичета, реших да използвам за първи път реинфорс. Купих си от алито реинфорса на gdcoco, но имам проблем. Сложих го над базата, след като съм минала лепкавия й слой. Не можа да се изпече под лампата, сложих съвсем тънък слой, пекох 2 мин, но остана течен. При пробване с пръст, се отличи пръста. Какво правя грешно?

# 185
  • Пловдив
Аз реинфорса го слагам над цвета т.с.преди топа.

# 186
не знам каква консистенция трябва да има реинфорса на gdcoco, но моят е доста течен, почти като фрешер, мислех, че няма да има проблем да се изпече, но не успя

# 187
  • Варна
Разбий го хубаво. Не е течен рейнфорса. Моят е с консистенция на нормална база и си се пече нормално за 1мин.

# 188
за първи път го ползвам, получих го преди 2-3 месеца от али, но покрай ИП не ми се занимаваш с гел лак. Да не би пък да е развален или да са развалили тая партида от али.

# 189
  • Варна
Али си е тото по принцип. Моят е прастар сигурно първият купен в групата преди 2-3 години. Имам и нов цял 30мл. поръчан по време на пандемията,но и той не е рядък.

# 190
А за какво точно служи рейнфорса,че и аз имам един и нз какво му е работата? Simple Smile

# 191
Аз ползвам от няколко месеца рейнфорса на ГД Коко, Не е течен (рядък). И аз пека 1 минута колкото и базата.
До сега винаги съм го слагала след базата, другия път мисля да пробвам след цвета.

# 192
  • Light of Zartha
Момичета, счупих си много сериозно нокътя на палеца... Не успях да го обърна, но се пукна през гела чак(изграждащ и гел лак), тръгна и малко кръв. Не боли силно, но е некомфортно. Чудя се какво да правя сега, дълъг нокът е, при допир се усеща кофти, дали да пробвам утре примерно да сваля гела с пилене, да сложа изграждащ и да скъся? Хем да има време да мине малко.

# 193
  • Paris, France
Имам 2 реинфорса на GdCoco и двата са сравнително гъсти, толкова гъсти, колкото някоя гъста каучукова база, тази на OXXI или Коди, примерно. Малко по-редки са от Gelish foundation - обикновената база на Гелиш. Единият е с четка, а другият е буре от 30мл. Имам и на Canni. Този на Канни и бурето не парят в лампата, но първият, на GdCoco с четката пареше ужасно.

Не разбърквам реинфорс всеки път, но в деня преди лакирането го овалвам между ръцете си и поставям с дъното нагоре до следващия ден. Това амини го прави с лаковете.

Разтрисане не мисля, че ще помогне, защото е гъст. В такива случаи бъркам с клечка за зъби, дървена пръчка за кутикули или метален избутва, до дъното на флакона или буренцето и разбърквам с въртеливи движения, отдолу нагоре, около стени, в средата, поне 5 минути. Така някои лакове, в които не виждах микроглиртър се оправиха.

Рядък като фрешър е много, много странно. Ако се е утаил би трябвало по четката, поне долу, да има гъст продукт. Ако гъстото е изплувало на повърхността би трябвало да го има по пластмасовата част на четката, макар и по космите да няма никой. Това за флакон с четка.

Склонна съм да мисля, че има грешка.

1. Вместо реинфорс е дошъл праймър, примерно или рядка база. Виж етикета!

2. Дефектна партида. Отиди в али и прочети мненията на хора, които са го купили скоро! Ако са писали, че е рядък това е проблема и можеш да направиш рекламация. Връщат част от парите понякога ако не е минало много време.

3. Преседял е на горещо, студено, отворен, налято е от последните капки в контейнера, контейнерът не е разбил и хомогенизирал съставките и ти се е паднал повреден. Това ще го установиш като напъхаш клечката. Боклука и нов. Здраве да е. Предвид цената си струва да поръчаш нов. Цената на 2 бурета и даже 3 е по-ниска от един флакон от 15мл в Европа. Съветвам те да поръчаш буре от 30мл. Запази стария флакон заради четката и я почисти. Бъркаш с нея в бурето и мажеш. Като свършиш я прибираш във флакона, даже без да я чистиш. Това ако сегашният ти реинфорс е във флакон.  

Скарлет, почисти с дезинфектант и сложи отгоре превръзка, от тези с лепенките! Щом е до кръв е добре да махнеш гела изцяло. Отрежи целия свободен край, до дъно, така че да не се закача и да не повлича нокът! Мажеш с масла и режеш до дъно докато не израсте. Първите дни дръж превръзка отгоре! И после умната! Не допускай дълги нокти! Ноктите, дори с гел отгоре не са отварачки или за похапване.

# 194
  • Light of Zartha
В момента съм с такава лепенка, иначе аз съм винаги с дълги нокти, свикнала съм и не ми пречат, просто днес не знам какво направих при отваряне на входната врата и го спуках. Sad

Общи условия

Активация на акаунт