Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 35 463
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
Аз си оправих ноктите и трайността на гел-лака с изрязване до дъно и двуседмична почивка без нищо по тях, освен един топ на SNB. Сега съм със същите продукти и протокол, но вече 12 дни нямам забележки по маникюра Blush

# 226
Използвам отлепяща база, но лака не ми се задържа повече от пет дни. Отлепя се отстрани. Може ли ултрабонт да се нанася освен на свободната зона, ами и по страничната част на нокъта? След базата ли се слага? После трудно ли се сваля?

# 227
Момичета, търся си хубав златен брокатен лак. Днес получих една Веналиса и изобщо не е златна. Втори лак вече не е златен а един такъв блед.
Аз имам на Canni. Ще проверя номера когато се прибера. Доволна съм. Покрива добре на два слоя и не ми пада.

# 228
  • Paris, France
Използвам отлепяща база, но лака не ми се задържа повече от пет дни. Отлепя се отстрани. Може ли ултрабонт да се нанася освен на свободната зона, ами и по страничната част на нокъта? След базата ли се слага? После трудно ли се сваля?

Може. Навсякъде може да се нанесе, но белене от странична гънка обикновено се дължи на наводняване и лоша техника. Пробвай да не правиш карето съвсем до края. Чистиш ли с четка, потопена в спирт след цвят? Отделяш ли база и топ с клечка преди да печеш? Държиш ли нокътя със свободен край надолу докато лакираш? Само веднъж ми се е случвало да се знаели и отчупи парче отстрани, та чак се зарадвах и писах в темата, хаха. Тогава нарочно оставих реинфорса без да го опиля добре в гънките. До 4ти ден никакъв проблем. След 4 дена нокътят поизрастна и почнах да чувствам ръб там, но не го запилих. След няколко дни от там се отчупи парче, но останалото не мръдна почти месец. Отдолу имах каре, а ултрабонд имаше само по свободния, но нищо не ми се разлепи.

След обикновената база се слага ултрабонд, но преди УВ базата. Там, където се слага бонд заради белене не се прави каре.

Лесно махам с белене дори от места с ултрабонд, но там остава един слой  който седи като остатък от база Гелиш. Не ме бърка. Ако поставям отново лак, напраео мажа отново с бонд, ако не слагам, леко политам и се маха. Може да се обърше с ацетон.

Може ли снимка на желания златист лак? Платините на elite99 platinum са добри, но с дребен глитър. Elite99 story bing имат едър глитър.

# 229
Момичета, поръчките от kodi.pro отиват ли на митница? Че мисля да си поръчам някакви неща. Предварително благодаря Blush

# 230
След почти 2 месеца без гел лак, през които изрязах всичко сега направих това - супер семпло за моя вкус, но тези желе-та (jelly pink в случая) са ми любими - стоят страхотно. 😁😁😁 имам ги в най-различни цветове и нюанси, които още не съм успяла да извъртя

# 231
Лейди, много нежно. Нямам такива лакове, трябва да се поправя 😉 на коя марка са твоите?

# 232
  • Варна
Аз имам следния въпрос, кое не правя както трябва, че ноктите ми издържат 10-11 дни само и отстрани започват да се отварят или да се напукват. Значи слагам база, пека 1 мин, 2 слоя лак, пека ги по 30сек и накрая топ лак също 1 мин, лампата ми е Сънуан с 30 диода. Първо разбрах, че като се поставят не трябва да опира в кожичките, е да ама да ги почиствам ли или просто да се старая да не опира, други тънкости изпускам явно, ама съм пълен аматьор. Благодаря предварително на тези, които ми отговорят

# 233
  • на брега на морето
Септемврийка, печи повече лака. Поне по  1 мин всеки слой, може и по 2 мин. Гел лак не се " препича", по- добре повече отколкото по-малко. Пробвай така и пак пиши.

# 234
  • Paris, France
септемврийка, къде е това отстрани? От ъглите на свободен край ли е или някъде по-надолу? Ултрабонд ползуваш ли? На доста от нас само той помогна да не тръгва белене и отчупване. Какви продукти ползуваш и по какъв ред?

За кожите - слепналите с нокътя трябва да се премахнат и за това няма две мнения. Кал е отделен въпрос. Трябва да се чисти след цвят, да, защото ако между база и топ излезе цвят и гел-лакът на цвета не е 3в1, там започва да влиза вода и да повдига цвета. Колкото и да се стараеше, щом има белене чистиш
 Другото е да се намирам с нокът, който е обърнат към тебе и със свободен край надолу, а не плосък, на масата. Пак протича ако е дебел слоя, но поне не толкова, колкото ако ръката е на масата. И тънки, тънки слоеве..

И аз съм със Сън1 с 30 диода и пека цвят 1-2 минути и съм съгласна с Мелина, че 30 сек са.много малко за цвят. Нямам цвят, който да ми се изпича за 30 сек.

# 235
Здравейте момичета!
Какво стана с момичето с кухнята?
Аз мога да кажа, че идеално стана на една чаша счупено парче.
Запълних с акрилна пудра, отгоре сложих цветен гел-лак и отгоре топ! Стана здраво. Не толкова красиво, защото не можах хубаво да рисувам с гел-лака. Може би трябваше да рисувам с акрил, а отгоре само топ. Но - свършен факт. Ще зная за друг път.

# 236
  • Варна

Ето така ми се нацепи отстрани. Ултрабонд не съм ползвала. Само база, лак и топ. Ще пробвам да пека повече и доколкото разбрах базата и топа могат да опират в кожичките, а лака не, така ли и като се лакирам да пусна ноктите надолу да се стече лака към свободния край, понеже аз се лакирам на равна повърхност.

# 237
Лейди, много нежно. Нямам такива лакове, трябва да се поправя 😉 на коя марка са твоите?

Amini, всичките са ми от али - този на снимката е на Lemooc, а иначе имам и на Born Pretty и UR Sugar. Всичките се нанасят много лесно и изглеждат нежно и някак естествено, защото под тях прозира естественият нокът.

Мелани99, аз бях с кухнята, но още нищо не съм правила, че нямах никакво време - пътувахме и децата не са на градина все още, а избягвам да вадя сергията пред тях, че става страшно, пък и тайничко се надявам да сменим цялата вратичка. 🤞🤞🤞

П.п. след почти 2та месеца почивка от гел лак ноктите ми са страхотни. Сега да видим дали пак ще започне да стои лака по-дълго.

# 238
  • Paris, France
Скрит текст:

Ето така ми се нацепи отстрани. Ултрабонд не съм ползвала. Само база, лак и топ. Ще пробвам да пека повече и доколкото разбрах базата и топа могат да опират в кожичките, а лака не, така ли и като се лакирам да пусна ноктите надолу да се стече лака към свободния край, понеже аз се лакирам на равна повърхност.

Нищо не си разбрала, хаха. Нито база, нито топ могат да допират кожа, само че след база и топ отделяме с дървена пръчка или силиконов избутвач, а не чистим с четка, защото те трябва да се срещнат и цвета да остане запечатан между тях.

Това, което виждам на снимката изглежда като напукано и се дължи на това, че покритието е прекалено твърдо и тънко. Другото е, че ноктите ти са прави, без апекс и растат леко нагоре, малко като трамплин. Самата им естествена форма предразполага към пукане в средата. При вдлъбнати нокти то се дължи на това, че върхът тръгва нагоре при разтежа, а покритието, което е било към кутикулите тръгва леко надолу. При тумбести нокти, като моите и тези на принцесата се случва обратното.

Можеш да сложиш дебело каучук и/или реинфорс под цветния лак и да имаш нещо като възглавница. Ще трябва да направиш алекс с обръщане на пръст, както и да чистиш лепкавия и да чистиш с електрическа пиша около нокът. Това правим ние с принцесата.

Можеш да пробваш ултрабонд около кожа.

Другото е да изрежеш свободния край и да удължим с гел, скрил,скриеш, но пак, винаги върху мека възглавница. Трябват ти прави двойни форми. Ако са извити се срещат със свободния край и там отива малко материал.

Да ти кажа честно, 10-12 дена без ултрабонд за.мене и много други пишещи в темата е в сферата на научната фантастика, така че не е съвсем зле при тебе. Понеже ноктите ти растат бързо може просто да сменяш на 10 дена. Загледай белещите се бази! С каре се свалят много лесно. Сега за тебе гел-лаковете са новост, но след време ще почнат да ти омръзват след седмица.

Прекрасно си се лакирала.

# 239
GD coco и rosalind в един популярен дизайн Blush
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт