Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 35 492
  • 774
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте отново, много ви благодаря за изчерпателните отговори, надявам се вторият ми опит да е по-успешен Simple Smile Относно въпросите ви, цвета не е на Коди, а на GD Coco. Нанасях го на много тънки почти прозрачни 2 слоя. Пекох за 30 секунди в лампа Сън 5 макс. Топа го нанесоха на 2 слоя и пекох по 60 секунди. А това кръгче не е матирано, Ами стои все едно лака се е отдръпнал от нокътя на места и то само на втория слой, а най-интересното е, че това го нямаше след като направих маникюра, а на другия ден го забелязах. Следващия път ще опитам всички съвети, а относно тях, лепкавия слой с какво се почиства? Прилагам ви снимка и на топа, понеже не знам дали е каучуковия.

# 301
Здравейте отново, много ви благодаря за изчерпателните отговори, надявам се вторият ми опит да е по-успешен Simple Smile Относно въпросите ви, цвета не е на Коди, а на GD Coco. Нанасях го на много тънки почти прозрачни 2 слоя. Пекох за 30 секунди в лампа Сън 5 макс. Топа го нанесоха на 2 слоя и пекох по 60 секунди. А това кръгче не е матирано, Ами стои все едно лака се е отдръпнал от нокътя на места и то само на втория слой, а най-интересното е, че това го нямаше след като направих маникюра, а на другия ден го забелязах. Следващия път ще опитам всички съвети, а относно тях, лепкавия слой с какво се почиства? Прилагам ви снимка и на топа, понеже не знам дали е каучуковия.
Ако първия слой на топа е наред, проблем с цветния лак можем да изключим. Точно този топ на Коди на съм ползвала, имам каучуковия с лепкав слой. Проблем и с него обаче изключвам, защото до момента с продукт на Коди аз не съм имала. Според мен този топ също е каучуков, но без лепкав слой. Оплаквания и от него не съм чела, само блясъка му не е така добър, както на другия.
Първия ми въпрос е, защо слагате два слоя топ? Много са устойчиви тези топове, според мен няма нужда от два слоя. Само ще свалите още по-трудно лака.
Вероятно втория слой не е нанесен или изпечен добре.
Може да сте го опрели в нещо, преди да нанесете втория слой на топа.
Палците, надявам се, печете отделно. Те са трудни за изпичане, на дъщеря ми са по-късички палчетата, и прави едни сложни пози...
Опитайте с един слой, нормално дебел, не много тънък, за да покрие и не много дебел, за да се разтече.
Много вероятно ми се струва втория слой да е бил много тънък.
А между двата типа бърсахте ли с нещо? Ако е така, може да не е бил изсъхнал нокътя добре, и това да е довело до отдръпването.
Сигурна съм, че следващия опит ще е по-успешен😊

# 302
Ако първия слой на топа е наред, проблем с цветния лак можем да изключим. Точно този топ на Коди на съм ползвала, имам каучуковия с лепкав слой. Проблем и с него обаче изключвам, защото до момента с продукт на Коди аз не съм имала. Според мен този топ също е каучуков, но без лепкав слой. Оплаквания и от него не съм чела, само блясъка му не е така добър, както на другия.
Първия ми въпрос е, защо слагате два слоя топ? Много са устойчиви тези топове, според мен няма нужда от два слоя. Само ще свалите още по-трудно лака.
Вероятно втория слой не е нанесен или изпечен добре.
Може да сте го опрели в нещо, преди да нанесете втория слой на топа.
Палците, надявам се, печете отделно. Те са трудни за изпичане, на дъщеря ми са по-късички палчетата, и прави едни сложни пози...
Опитайте с един слой, нормално дебел, не много тънък, за да покрие и не много дебел, за да се разтече.
Много вероятно ми се струва втория слой да е бил много тънък.
А между двата типа бърсахте ли с нещо? Ако е така, може да не е бил изсъхнал нокътя добре, и това да е довело до отдръпването.
Сигурна съм, че следващия опит ще е по-успешен😊
И аз нямам обяснение защо сложих 2 слоя и да, вторият като че ли го нанесох много по-тънко. Между двата топа не съм трила нищо Simple Smile Ще опитам с вашите съвети, много ви благодаря Simple Smile

# 303
  • на брега на морето
Вероятно си чела инструкцията. Обикновено в съветите за топовете пише " нанесете 2 слоя" за по- добър блясък и т.н. И аз дълго време се лакирах с по 2 слоя топ, и то ползвах гелиш тогава( а той е здрав топ). Отскоро почнах с по 1, но някой път пак си правя с по 2 на ръцете, на педикюра няма смисъл с по 2 слоя. Моята приятелка маникюристка и тя се прави с по 2 слоя топ.

# 304
  • Paris, France
Момичета, може би знаете или по-назад да сте коментирали-не знам, не съм чела-но да ви кажа, че абсолютно всички каучукови бази са високо киселинни и те затова и са толкова издържливи.... Но, след определен период се случва точно обратното и трябва да се сменят с обикновена база за гел лак. Започва едно изтънява е и разслояване на плочката

Така е, знаем го 🤩, ама пуста суета! Повечето от нас правим каре с обикновен лак под базата, не матираме (пилим, драскаме) никак нокътни плочки и правим почивки отвреме навреме.

Не им е кой знае колко висока киселинността на тези бази. В един форум бяха пуснали резултати от тестове на каучук и киселинността (почти) не се отличаваше от тази на не каучуковите бази, като киселинността на високите марки често излизаше по-висока от тази на евтинджосите. Тествани са европейски марки, не китайски, разбира се. На мене базата на CND Shellac, поставена на нематиран, избърсано със Scrubfresh нокът ми скапва ужасно ноктите след време и стават на бели петна и почват да се разслояват. С каре и каучук нямам проблем.

Някои хора се плашат като видят киселина в състава на базата, но реално киселината е сложена на някакъв етап на производството за да разтвори нещо, но в друг етап тя е неутрализирана с основа и във финалния продукт има сол. Ако сложим лимонов сок или оцет в чаша имаме слаба киселина. Ако добавим сода бикарбонат, започва химична реакция, бълбукане, шуптене и накрая, в зависимост от количествата киселина и сода (основа) имаме сол и евентуално малко киселина, но по-малко от наличната в началото. Крайният резултат даже може да е основа + сол. Нагледен пример с белещата се база на Essence:

https://www.google.com/amp/s/www.beaute-test.com/peel_off_gel_ba … e_essence.amp.php

В състава виждаме 2-propenoic acid на трето място. Acid означава киселина, ужас. Много хора възприемат тази киселина като опасна, но реално нея я няма, защото надолу виждаме, че се съдържа и sodium hydroxide, което е натриева основа. Крайният продукт, ако изобщо е кисел, е много леко кисел, толкова, колкото ноктите и косата. Това, че натриевата основа е в края на списъка не означава, че продуктът не може да е алкален, защото списъкът не нарежда продуктите според киселинността и окислитеелната мощ, а според процента от общото тегло. Доста по-притеснителна е написаната на второ място в списъка, с малки букви hema.

В Европа единствено Франция има строги норми за козметика и това обяснява защо няма много френски марки за нокти и съществуващите се произвеждат другаде и само се тестват веднъж.

В момента тече скандал с марката the Gel Bottle, но не само. Шеф на лабораторията McConnell Labs е предложил на маникюристки да му пратят продуктите, от които получават видима алергична реакция и да ги тества безплатно. Оказва се, че повечето съдържат вредности в огромни количества, на етикетите им са описани съставки, които липсват в продукта, а са умело пропуснати други вредности. Особено алергизиращи се оказват произведените в Полша и останалата източна Европа продукти, както и Китай, повечето от които изобщо не отговарят на съществуващите норми и даже на написаното на етикета и SDS листите. TGB отричат продуктите им да предизвикват отделяне на нокът от легло и алергии, не помагат да работещите с продуктите им и трият лишата информация отвсякъде.

Мой познат искаше да внася руски марки от сорта на Коди. Похарчи хиляди за лабораторни тестове, защото всеки един цвят, база, топ се тества отделно и теста струва 1000€ на продукт и не попадна на нито един флакон, който да отговаря на тукашните норми. Марките ги ползуваме и коментираме в темата и с тях работят доста професионалисти в България.

Последния, намерен в гелове алерген е Isobornyl acrylate.  IBOA на етикета. Освен, че предизвиква дерматит и рани е виновен и за последващата онихолиза, но това се разбира чак сега. Използува се и при новите глюкомери, тези които се лепят на кожата и мерят кръвната захар безкръвно.

Много искам да се лакирам със CND Shellac и да.ми седи по седмица, но без допълнителни вредности като ултрабонд с  HEMA не ми седи.

В първия пост сме написали за алергиите, как да се предпазваме и как да се отървем ако ни се случи. Ако искаш го погледни и ако има нещо ново и полезно, кажи да го добавим. Няколко от нас се отървахме от проява на алергични реакции след гел-лакиране  и сега се лакираме без проблем с продукти, от които преди сме имали тежки реакции. Статията за алергиите е първото, което ращаме начинаещите да прочетат няколко пъти.

# 305
Боже Невена, респект ти си цяла енциклопедия , съкровището на темата! Всеки път ми скриваш шапката!

# 306
  • Paris, France
Скрит текст:

nickie9, може ли линк към страницата, от която си купила топа? Не го намирам и даже не знаех, че Коди имат топ в червено шише. Със сигурност не е каучукови. На каучуковите продукти задължително пише rubber.. Може и да е ментак. Пазарът и салоните са пълни с мента и на Коди, които и професионалист трудно може да отличи. маминка2 ти е сама добри съвети. За мене случилото си може да се дължи на:

1. Силно гланциран първи слой, на който втория слой се плъзга и прави дупки. Решението е по-кратко печене на първи слой, като преди втриване на пигмент. 10-20 секунди първи слой да печеш. Понеже топът е прозрачен, второто печене, на втори слой продължава да пече и първия слой.

2. Да слагаш само един слой, не тънко, но не и дебело. Топът над лак не е предназначен за да придава дебелина и твърдост на ноктите. Ако го слагаш с тази цел, се слага над базата, но топ с лепкав слой и се лакира над него, а се завършва с един слой топ, без лепкав, ако искаш. Това препоръчват CND при меки нокти след спиране на серията Brisa lite. Не с всеки топ става. Топът над база трябва да е еластичен, а не твърд като бетон. Ако искаш можеш да слагаш реинфорс, че е точно за тази цел,  но седи леко мек, което не се харесва на хората с меки нокти.

3. Този топ е sealer - тънко, много твърдо покритие за гел и акрил,  Нещо като топът на OPI Axxium или IBD instant seal.  Над мек и тънък грл-лак, поставен на естествени нокти повечето силъри се пукат. Instant seal ми седеше над гел-лак, но Аксиум се пукаше. Може да се ползува само над твърд, изграждащ гел. Слагаш гела над лака, дебело, запечатваш свободния, печеш и след това слагаш този топ. При сваляне изпилваш всичко до цветен гел-лак, че иначе няма сваляне. Тук така лакират жените с постоянно белене, което не се овладява от праймери или алергичните, които правят реакции към HEMA и метакрилна киселина. При сваляне изпилеат гела и махат остатъка с ацетон.

Съветвам всички начинаещи да пробват творенията първо на мостра, на изкуствен нокът. Така, ако нещо се пука, влачи, свива, бяга, прави дупки, тече, няма да си причиняваш излишни поправки и да си губиш времето.

Венислава, имам скапани нокти, които се кривят като растат, някои стават като лопати, а други видимо се завиват като шайби, надолу, като на баба Яга. По едно време нищо не ми държеше. Оттам и познанията ми по въпроса 🥳🥵. Даже се замислям да си го направя професия, но близките ми ме разубеждават и никой не ме подкрепя. Искам да работя с криви, огризани, меки като хартия нокти. Само дето не ме бива в декларации, а това е важно е професията.

# 307
Nevena Virolan - https://kodi.pro/no-sticky-top-coat-7-ml-kodi-professional от този сайт си поръчах, доколкото знам от тук това е официалният сайт. Топът се намира дори в секцията rubber top. Много ти благодаря за всички насоки, следващия опит ще е по-успешен и мисля, че докато разбера кое как работи ще е така. Радвам се, че тук намирам много помощ Simple Smile

# 308
Невена, и моите нокти като поотраснат са калпави и криви, отделен е въпроса с кожичките, с които не мога да се оправя. Затова не качвам снимки! Само питам тук , каквото му интересува и така! Simple Smile

# 309
Nevena - уау, уникална си. Сигурна съм, че много професионалисти не знаят това или друго, което ти ни обясняваш с лекота, и в подробности. Усещам че при теб не е само просто хоби, а любов и съвършенство, надминаващи професионализма. Не знам дали работиш и какво, защо не те подкрепя семейството ти, но не винаги близките ни могат да разберат колко много знаем, можем и желаем. Човек, който предава всичките си познания безусловно, на напълно непознати, всеотдаен, помагащ, без да пести от времето си.....респект.
Имаш благодарността и подкрепата най- малко на всички нас от този форум.

# 310
  • Paris, France
Nevena Virolan - https://kodi.pro/no-sticky-top-coat-7-ml-kodi-professional от този сайт си поръчах, доколкото знам от тук това е официалният сайт. Топът се намира дори в секцията rubber top.

Не зная в коя секция се намира, но в скобите ясно и точно е обяснено, че това е  Finish gel without sticky layer - завършващ (финиш) гел без лепкав слой, който за по-кратко се нарича sealer. Продуктът не седи на естествени нокти и се пука, защото е твърд и тънък и това ще се случва на колкото и слоя да го поставиш. Поръчай си топ за гел-лак, а докато дойде можеш да бършеш лепкавия от последния слой със спирт и да слагаш обикновен топ. Така правех аз. През ден запечатваш ръба на  свободен, през 3-4 дена слагаш нов слой топ. Седи 10-12 дена.

краси, да знаеш много е едно, да можеш да моделираш нокът друго, да декорираш трето. На работещите в сферата тези, всичките познания не им трябват. То и няма как да ги тестват. Там е проба и грешка, жестока конкуренция и за тях е важно продуктите им да са в норма за да не ги глобят и творенията да държат. Да, хоби ми е, но все още не правя декорация, защото още не вярвам, че нещо може да ми седи по 3 седмици, а и тук не е много прието.

В къщи нямам даже къде да се лакирам на спокойствие, особено сега, когато всички са у дома и никой не е ходил ма работа или училище от средата на март. Мъжът ми работи в нашата спалня, синът не ще нищо чуждо на бюрото в неговата стая, дъщерята не ме пуска в стаята си, освен за да я лакирам, сплитам, мажа с кремове, но не ми даеа да правя себе си там, а няма и къде, защото цялото и огромно бюро е в четки ,бои, лакове, малкото и бюро е в книги. О, върха беше, когато дойде в къщи маникюристка да ме направи. Те идват със сгъваема маса и всичко необходимо. Докато и занеса кафето дъщеря ми се беше настанила на стола 😎. Поради многото хора в хола по дивана, котаракът застава в средата на масата за хранене. Голяма хигиена е 🥳 у нас.

При нас все има някой буден и нещо му пречи. Ще взема да ида в манастир, на спокойствие, та да разкрася монахините и попа.

Невена, и моите нокти като поотраснат са калпави и криви, отделен е въпроса с кожичките, с които не мога да се оправя. Затова не качвам снимки! Само питам тук , каквото му интересува и така! Simple Smile

Примирих се с гадния свободен край, режа го до дъно, така че да не го виждам какъв расте и го изграждам ако искам дълги нокти. Така мога да имам прави нокти с гладичка, хубава С дъга и те съветвам да направиш същото1🥳 и да си свиркаш. За какво да си причиняваме неудобство? Кожи аз вече не махам, освен ако нарочно не ги запусна, но бях писала как спрях да ги режа, а ги режех от 10 годишна. Започваш по-рядко да ги махаш, но увеличаваш времето с ден. Като ги оставиш на мира спират да загрубяват. И мажеш с масла.

Все забравям за матовия топ на GDcoco. Имам го, лесно се нанася и пече (2ми в Сън1), няма нужда от друг, нормален, гланцов топ с лепкав под него. Няма лепкав слой. Държи докато го сваля. По-матов седи от матовия на Гелиш и ИБД, но не колкото този на Лунейл. Леко жълтее с времето, но аз съм пушач, готвя с много подправки като куркума и канела и пипам химикали. Моят е купен преди 3 години, 8мл в бяло шише. Не гарантирам, че сегашния е същия.

Тук дамите писаха, че масовият топ на Belen бил по-бархетен и по-добър от този на ГДкоко, но не съм го поръчала, тестваш и виждала.

Не слагам матов топ често и ако сложа, след дни покривам с нормален. Дразни ме това, че като мажа с масло, а аз мажа по 5 пъти дневно минимум се гланцова и непрекъснато трябва да чистя със спирт.

Не гарантирам, че предлаганата в момента партида топ е същата, защото аз от али нямам нищо, което, поръчано втори път да е същото като първото.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 00:37 от Nevena Virolan

# 311
Nevena Virolan - ахххх, много се разочаровах, че не съм дочела и пак трябва да чакам за друг топ 😭 обаче аз ли нещо не виждам или в сайта на Коди няма други без лепкав слой(предпочитам ги, защото с лепкав  бях пробвала веднъж много отдавна и се матираше покритието). А за този моят топ или sealer сега пробвах на мостричка за цветове да покрият цветен лак с нормално дебел слой Ами не се напуква 🙄

# 312
Nevena Virolan и аз мажа с масло по поне 4-5пъти на ден ,и със сигурност има ефект  , сякаш по бавно растат , но ми е зор да ги режа , използвам това на Евелин аргановия елексир . Имам пак на Евелин 8в1 ,но на него пише Oliwka, честно казано незнам каква е разликата между двете? Simple Smile

# 313
  • София
Бихте ли ми препоръчали добра белеща се база. Неколкократно опитвам с тази на Nees и не ми се получава. Нанасям я над хубаво лаково каре с матиращ топ. След нанасяне обаче се набръчква, самата база се точи на конци и според мен не съхне добре ни за 5 минути само на въздух, нито с леко изпичане в лампа (и пак съхнене на въздух). Ноктите ми започват да оголват връхчета още на същия или в най-добри случай на следващия ден.
Върху белещата се база слагам каучков топ на Коди, 2 пласта цвят, колкото мога тънки, и Strong F.O.X. базата, която има приказен блясък.
Вече ми се получава много добре нанасянето на цветовете, не излизам извън нокътя и става красив маникюра, но много, много нетраен.
Дали проблемът е в базата или нещо друго, което не правя както трябва?
Благодаря предварително за съветите и препоръките! 

# 314
Бихте ли ми препоръчали добра белеща се база. Неколкократно опитвам с тази на Nees и не ми се получава. Нанасям я над хубаво лаково каре с матиращ топ. След нанасяне обаче се набръчква, самата база се точи на конци и според мен не съхне добре ни за 5 минути само на въздух, нито с леко изпичане в лампа (и пак съхнене на въздух). Ноктите ми започват да оголват връхчета още на същия или в най-добри случай на следващия ден.
Върху белещата се база слагам каучков топ на Коди, 2 пласта цвят, колкото мога тънки, и Strong F.O.X. базата, която има приказен блясък.
Вече ми се получава много добре нанасянето на цветовете, не излизам извън нокътя и става красив маникюра, но много, много нетраен.
Дали проблемът е в базата или нещо друго, което не правя както трябва?
Благодаря предварително за съветите и препоръките!  
Надявам се, че е грешка на писането. След белещата база се слага база/на фокс, във Вашия случай/, отгоре цвят, и завършвате с топ. А не както сте описали реда.
За съжаление с белеща база не мога да помогна, така и не намерих работеща при мен.

Общи условия

Активация на акаунт