Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 35 483
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
  • Paris, France
Спирт си нося или ми носят от БГ. Взимам си в еднолитрова бутилка 90-95% и излиза 7-8 лева от аптека. Тук има в аптеките, в малки опаковки, обаче е скъп и максимум 70%, май беше. Има в еднолитрови шишета в големите супермаркети, обаче са няколко вида - за горене, за чистене, за за разтваряне и вонят потресаващо. Такива купуват в салоните.

В Скандинавието сигурно не го продават, защото е субсидиран, когато е за медицински цели, а етиловият е супер за поркане и ще го изкупят набързо пияндурите, че в магазините, този за пиене е доста скъп, хаха ✌😎.

Офф - да, момчетата нищо не изискват. С дъщерята са био храна  че другата вредна, искам в Япония, искам в Корея, писна ми да ходим в Испания и България, вие сте клошари и предлагате само евтини дестинации и всяка ваканция е Испания, Италия, България, Карибите (5 ваканции имат и от всеки 2 месеца училище 2 седмици са ваканция, а лятото е 2 месеца). Махай си боклуците от али, че ще ме заразят с корона, не ща шампоан със натриев лауреат, каква е киселинността на шампоана, ох, има химикали! Трябва да ида на фризьор, косата ми цъфти, трябва филиране, искам японско изправяне. Ама то е химикал, няма ли друго, имам пъпка, искам на дерматолог, трябва ми спирала в тюркоазено, оранжевеещ руж със златисто-сребристи частици.

Редовно се прибира по 3-4 сутринта и с приятелка, а хитрите родители на приятелката никога не я поканиха у тях преспиване. На сутринта е приятелката иска катми, иска баница, иска торта.

Миналия месец си отряза косата, която беше до задника, видя и се малко отрязаното, та ходи пак, да я изтъняват. Вечер я сплитам аз и реве, че излизали косми и стърчали. Еми нали я иска без обем (а е квартерон към мулатка) и е филирана.

Чакам с нетърпение да се изнесат, ама днешните младежи не щат. Понеже всичко им е позволено у дома не виждат смисъл да се оправят сами.

Оплаках ви се.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 17:44 от Nevena Virolan

# 286
Невена, благодаря за изчерпателния отговор, точно заради постоянната миризма на ацетон, която дразни останалите се бях замислила за такъв набор, но като гледам, никак не е безопасно да се занимава сама. Тя си е купила ел. пила на батерии, даже някакви пластмасови нокти, които подкъсява до нормални и си лепи с лепило от време на време, защото нейните са като вестник тънки, лепенки, четки и доста работи, но искаше да са по - трайни. Май ще е по - лесно да и купя по - хубави лакове, макар да не знам какви. Наскоро и купих два Опи, нормални, явно съм попаднала на стари, защото не съхнеха. По три часа чакане и махане с ръце, спрей за бързо изсъхване и на сутринта чаршафите отпечатани по тях.
Тя е разбрана, ще и дам да прочете твоето мнение и ще се разберем нещо. Благодаря още веднъж! Flowers Hibiscus

# 287
  • Бургас
И аз се чудя защо така замря темата, криете ли  се 😁😁😁сега имам да чета 20 страници

# 288
Момичета, здравейте отново! Закупих си всички неща и започнах с опитите си, вчера направих първия си опит, но ми се получи нещо като кръгче, след добавяне на топ лака по няколко от ноктите, прилагам снимка! Знаете ли на какво се дължи?

# 289
Бях обещала да кажа за хубав брокатен лак на Canni. Препоръчвам Canni platinum Series starry golden color 483. Много харесвам от мен лак, добра трайност и покрива на два слоя. Извинявам се, но бях забравила да напиша.
Промяна в цвета на неонов лак дали се дължи на това, че няма бяла основа? Потъмня след слагането на топ.

# 290
Момичета, здравейте отново! Закупих си всички неща и започнах с опитите си, вчера направих първия си опит, но ми се получи нещо като кръгче, след добавяне на топ лака по няколко от ноктите, прилагам снимка! Знаете ли на какво се дължи?
Скрит текст:

На некачествен топ.
При мен Веналиса го правеше. Смених го.

# 291
Скрит текст:

На некачествен топ.
При мен Веналиса го правеше. Смених го.
Топът е на Коди без лепкавия слой, отворих го вчера, значи да го сменям 😓

# 292
Невена беше писала съвети за подобни случаи, но не си спомням по-конкретните напътствия. А цвета отново ли е коди?

# 293
  • Paris, France
Nickie9, пиши на Коди.про, обясни какво се е получило и ще ти препоръчат топ. Не мога да видя това кръгче просто матирано място ли е, но от видяното:

1. Маникюрът ти изглежда супер дебел на свободния край, все едно е гел, който се е разлят надолу. И на мене ми се е случвало, не е довело до белене, но ако си лакирала дебело с цветния лак нищо чудно да не се е изпекъл някой слой.

2. Топовете без лепкав слой се пекат по-дълго. Винаги пека 2 минути в Сън1. Ти колко минути пече и в каква лампа?

3. Не познавам топа на Коди без лепкав и не съм го ползувала. Ако е каучуковият, че имат няколко, той е доста гъст и трудно се разбива. Може на мястото на петната да не е имало достатъчно фотоинициатори и затова да не се е катализирало толкова добре, колкото количеството, отишло на друго място. Това ми се е случвало и с Гелиш. Разбивах веднага шишето и теглех втори, тънък слой и печах тройно. Чаках минута и като махна лепкавия си изглеждаше лъскаво навсякъде. По-добре 2 по-тънки слоя от един дебел, но някои гъсти топове се свиват като се сложат дебело. Пробвай да разбиеш топа с клечка за зъби, поне 2-3 минути, както се разбива гел.

4. Ако лакът отдолу е бил недопечен, може да се е посмесил с гъстия топи да отразява светлината различно. Това се вижда само като се обърше нокътя след цвета. На някои нокти има черти рядък лак и цветът остава нетипичен, а на други нокти няма недопечен. Следващият път избърши лепкав от цвят преди да сложиш топ. Лакът може да се матира, но това няма значение. След топ ще стане гланцов.

5. Под топа лепкавият слой на цветния гел е нарушен, от пипнато с пръсти, примерно и всичко се пече по различен начин, защото пипнатото е матирано Гледай да не докосваш, по невнимание, среда на нокът или бърши лепкавия.

6. Повърхността на цветния лак е мазна на някои места. Пипнато е с мазен пръст, мазнина от коса е попаднала случайно. Бърсане със спирт след последен слой цвят и повечко внимание, работа с вързана и покрита коса и ръкавици без талк.

7. Гъст топ с УВ филтри не е нанесен равно и цветът и топа отразяват УВ светлината в лампата така, че не достига до някои места и не изпича топа. Обръщане на пръсти преди печене може да помогне, но може и да не помогне ако стане на вълни.

Залагам на точки 2 и 3 за начало.

За промяната на цвета под топа - всеки гел-лак си променя цвета под всеки гел-топ, някои леко, незабележимо, други яко и стават неузнаваеми. Питай в магазина какъв топ препоръчват за неон. Аз си имам винаги един топ Гелиш за такива случай. над всичко стои прилично, макар че леко намалява размера на частиците брокат и лаковете с дребен изглеждат перлени, а тези с едър иьглеждат с дребен. В такива случаи, когато резултатът след гел-топ не ми харесва, махам лепкавия слой от цвета и слагам 2 тънки слоя нормален топ. Седи 10-12 дена.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 18:44 от Nevena Virolan

# 294
Невена много подробно е описала всички възможни причини. Според мен е добре да опишете материалите и начина на работа, когато искате съвет.

# 295
  • Варна
На мен това ми се е случвало също, но само с топа Мишей/ох, как му беше новото име.. MONASI? /в белите шишенца от Алиекспрес. Просто спрях да го ползвам. В момента от това, което имам най - добре е топа без лепкав на Neess.

# 296
  • Paris, France
Скрит текст:
Невена, благодаря за изчерпателния отговор, точно заради постоянната миризма на ацетон, която дразни останалите се бях замислила за такъв набор, но като гледам, никак не е безопасно да се занимава сама. Тя си е купила ел. пила на батерии, даже някакви пластмасови нокти, които подкъсява до нормални и си лепи с лепило от време на време, защото нейните са като вестник тънки, лепенки, четки и доста работи, но искаше да са по - трайни. Май ще е по - лесно да и купя по - хубави лакове, макар да не знам какви. Наскоро и купих два Опи, нормални, явно съм попаднала на стари, защото не съхнеха. По три часа чакане и махане с ръце, спрей за бързо изсъхване и на сутринта чаршафите отпечатани по тях.
Тя е разбрана, ще и дам да прочете твоето мнение и ще се разберем нещо. Благодаря още веднъж! Flowers Hibiscus

silver pearl, не моето мнение да прочете, а първия пост в темата, на първа страница, но също и блога на съфорумката с ник prinzesata. Адресът на блога го има в профила и.

При положението тънки като хартия нокти гел лак не знам дали ще помогне. Според мене и трябва изграждане на нокът. Има отделна тема за ноктопластика. Грл-лаковете държат да здрави и твърди нокти. Без изграждане с някакъв гел, акрил, гел-лакът се бели от меки нокти.

Според мене е по-щадящо за ноктите да се полират, да се сложи каре,  белеща се база и отгоре да се удължат с гел, акригел, отколкото да си лепи ноктите, за които пишеш. Лепилото за нокти разяжда нокът много повече от ултрабонд и база.

Има удължители, които се лепят на цял нокът, но не с лепило, а с гел или каучукова база и се пече. Издържат 2-3 седмици. В зависимост от подготовката на нокът може да се направи подръжка като се изпили част от удължители, целия и се изгради наново апекс с гел, акрил, акригел. След залепването им с гел само се опилва ако има протекло под нокът, в гънки.

https://m.youtube.com/watch?v=9gnzwjZc7b0

Има такива удължители и в алиекспрес, само дето не са за широки нокти, а моят на палеца е широк.

Може да удължава и изгражда нокти с полигел и двойни форми.

https://m.youtube.com/watch?v=ObKbAqV36d4

Сега има цветен полигел и всичко става бързо.

Тази електрическа пила с батериите не става за (почти) нищо. В първия пост сме написали каква трябва да е за домашна употреба.

Аз изпилвам с електрическа пила повечето от полигел и удължители и отлепям остатъка, заедно с карето и белещата се база след киснене. Нямам поражения. Ползувам Born pretty peel off UV base.

Младите мацки искат декорации, рисунки  печати, а те често се правят с обикновен лак и се чисти с ацетон, та доста дълго ще ти вони къщата на лакочистители. Лампа и гел няма да променят това.

За ноктите - нека да започне да ги маже, маже, маже с чист зехтин даже, ако няма друго и да ги топи в лимон. Ще усети разлика в посока твърдост. Това е първото.

Поръчайте полиращи блокчета и да си шлифова и полира ноктите. Стават лъскави и здрави. 4 side polishing nail block в али и ще ги намерите. В първия пост, мисля, има линк към продавач. Това е второто.

И третото - има белещи се УВ бази без лепкав слой в алито. Имам една в кошницата и при интерес мога да пусна линк. Правите каре, слага ултрабонд по свободния край, тази база и може и обикновен лак да сложи отгоре.

Тук някой беше писал, че като полира нокти и сложи ултрабонд обикновен лак им седял по седмица без белене.

Ултрабонд от Коди, в обща поръчка във фейсбук или   Sensationail от Лили. СНБ също имат.

Аз не бих купувала обикновени лакове. Съхнещите бързо се белят бързо, а Мавала седи 10 дена, ама съхне 10 часа. Не мога да махам 2 часа с ръце.

Това засега.

# 297
Невена, много благодаря за предложенията! На мен ми звучи супер сложно всичко това, но ще се ориентирам лека - полека, надявам се. Flowers Hibiscus

# 298
Момичета, може би знаете или по-назад да сте коментирали-не знам, не съм чела-но да ви кажа, че абсолютно всички каучукови бази са високо киселинни и те затова и са толкова издържливи.... Но, след определен период се случва точно обратното и трябва да се сменят с обикновена база за гел лак. Започва едно изтънява е и разслояване на плочката

# 299
Здравейте момичета, имате ли мнение за матовия топ лак на gd coco?

Общи условия

Активация на акаунт