Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 35 478
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
  • Paris, France
Ваденки не слагам. Съседката ми слага и ги поставя върху цвета, след като е избърсала цветния слой, като минава с ултрабонд по краища на нокът и ръба на свободния край. След ваденката слага тънък слой база, пече, топ пече. Готово.

Идеята на Армира е страхотна за дадена над готов маникюр е страхотна и направо си я крадвам, защото и аз нямам 2 часа свободни на куп. Благодаря, Алмира 💐💐❤

краси1980 , ако белещата се база е съхнеща на въздух, отгоре много от нас слагаме и друга. Ако е УВ белеща  се, няма нужда от друга отгоре, но аз винаги слагам слой reinforce gel, защото без него се бели трудно и повлича нокът и защото ако удължа с твърд гел и си ударя нокътя може собственият ми нокът да се отлепи от нокътното легло.УВ белещата се база на Венализа се махала трудно и повличала нокти и затова се слага 2 пъти. Имам една, но още не съм я пробвала.

Стъпките ми преди цветен гел лак са:

1. Оправяне на кутикули с препарат. Ако е алкален топене в оцет след препарата за кутикули.

2. Сваляне на стария гел чрез отлепване, след киснене във ваната.

3. Оформяне или изрязване на свободен край след душа или ваната.

4. Топене в оцет или лимон, подсушаване и обилно намазване с масла.

5. Шлифоване и полиране до блясък на нокти, където има изкъртени парчета, белене на люспи нокът. На здраеи нокти се прави само първия път.

Това го правя вечерта и си лягам без лак. На следващия или по-следващия ден:

6. Обтривам с кухненска хартия, напоена обилно в етилов спирт 90-99°. Минавам под гънки, между нокът и кожа, под свободен край и ъгли.

7. Фрешер (преп) по всички нокти, но не винаги слагам.

8. Каре по всички нокти на лява и дясна ръка с матовия топ Essie, с почти нищо по четката, веднъж на всички нокти от палци до кутрета и веднага още веднъж. Лакирам цялата розова част, но оставям 1мм без каре около кожа. На свободния не слагам каре, освен ако е много дълъг и пак оставям поне 2-3мм без каре. Чакам 5 мин да изсъхне добре.

9. Слагам ултрабонд по свободния край и ръба, като в ъглите отива до усмивката или малко по-надолу на ръката, която правя първа. Махам с ръка 1 мин, слагам втори път и пека 2 минути, но може и без печене. Това при мене е най-важната стъпка.

10. Белеща се база Born pretty на цяла ръка, много, много тънко и пека 30 сек.

11. Ако няма да удължавам правя изравняване, алекс, бомбе с реинфорс, с пръсти надолу, запечатване, пека пръст по пръст по 10 сек и 2 минути цяла ръка. Ако ще удължавам с гел, акригел, мажа 1 слой ултрабонд на 4 пръста  пека 10 сек, палец, пеквам палеца 10 сек и цяла ръка 1-2 минути.

12. Махам лепкав слой със спирт и оглеждам. Пиля около кожа ако има протекло.

13. Махам прах, ако има, с четка, бърша със спирт.

14. Гел лак ако ще се лакирам, печене, оглеждане, пилене ако има протекло, махане на лепкав и топ, печене.

15. Ако ще удължавам слой ултрабонд върху реинфорса и скрил, гел итн.

При удължаване точка 14 и 15 разменят местата си.

Всичко ми седи докато го сваля. 2-3 седмици без проблем.

Тази власинки може да са от памук. Откакто не свалям с ацетон, не ми се появяват. Почни да си полираш ноктите и няма да ги виждаш често.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 17:01 от Nevena Virolan

# 271
Да, иначе не залепва въобще.

# 272
  • на брега на морето
И аз напоследък правя така като Армира. 1 ден лака, а декорацията- на друг ден. Така направих и последният път- пеперудите на другия ден. Някой път не стигам до декорацията и си оставам само с лака.Joy

# 273
Невена благодаря, както винаги много изчерпателна. Blush Heart Eyes

Аз си направих това жълто преди няколко дни, по тъмно е от на снимката, не мога добре да го заснема.

# 274
  • Варна
Преди базата се почиства със спирт, ама и след нея също ли, преди цвета? Каква е идеята

# 275
  • Paris, France
Преди базата се почиства със спирт, ама и след нея също ли, преди цвета? Каква е идеята

Много руски маникюристки чистят след базата със спирт за да се лакира по-гладко, за по-добра линия около нокът с цвета, за да не остава недопечена база под цвета, за да видят дали няма участъци без база, за по-тънко покритие. Ако се изравнява с база се маха лепкавия за да се опили протеклото, ако има. Така правех и аз по едно време, но вече чистя чак след реинфорс, защото слагам тънко базата.

Преди базата се чисти със спирт за да се обезмасли, обезводни, почисти и дезинфекцира нокът.

Лепкав се маха от последния слой цвят за да не се смесва с топа, да не цапа четката на топа. На мене ми стана навик да го махам, защото обезобрази няколко четки на Гелиш. Китайските лакове нямат силен лепкав слой, сегашната ми лампа е силна пече добре, но минавам със спирт.

Маха се лепкав и преди да се сложи ваденка, лепенка, защото след поставянето на нещо, което пречи светлината да минава и изпича този недопечен слой, той си остава неизпечен вътре и ако се отчупи парче гел може да алергизира. Ако лепенката или ваденката не седят без база под тях може да се махне лепкавия от базата и да се сложи слой ултрабонд.

Не се маха лепкав между слоеве цветен лак, ако на гела ще се лепят камъни, ще се вграждат цветя, ако над над ще се прави бейбибумър или омбре.

Маха се и лепкавия след последния слой топ, ако има, но минавам за всеки случай и над топ без лепкав, защото може да има остатъчна лепкавост около кожа, под свободен край.

С твърда, средно дебела  квадратна четка, потопена в спирт се минава кожата и между нокът и кожа когато се е разтекъл лак преди печене или профилактично, за да няма протекло и удебелено 😎, което да повдигне лак около кутикули.

Задължително е да се мине със спирт:

1. Преди започване на поставяне на гел ако не се ползува клензър (почистващи средство, клинър)

2. След етап, който изисква последващо пилене, изтъняване и оформяне с пила - изграждане на апекс, изграждане на ново легло над подложка при удължаване.

3. След удължаване с гел или полигел в двойни (обърнати, inverted) форми, ако хелър и полигелът имат лепкав слой и не се ползуват хартиени форми, защото по обратната страна на новия свободен край остава лепкаво и може да даде алергия. Това не е необходимо ако там се сложи топ без лепкав и се опече, но ако трябва да се пили трябва да се почисти добре със спирт.

4. Когато производителят изрично го изисква, като преди лакиране с металик върху реинфорс.

5. След последния слой топ с лепкав слой, но се изчаква 1-2 минути след печене за да завърши химическата реакция.

надито, може ли име и номер на жълтото, ако обичаш?

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 14:04 от Nevena Virolan

# 276
Брейййй, Невена😁👍 ти ме шашна... От 10 г работя като маникюристка и трябва да ти кажа, че много колежки не знаят това, което си написала, камо ли пък да го правят... Евала!!!

# 277
Жълтото ( нещо средно между жълто и оранжево е) е от Алито на марка Mordda - 029.
Това е един от първите ми лакове който поръчах, но сега за първи път го ползвам. Grinning

Редактирам се да добавя, че е на 3 слоя. Simple Smile

# 278
На мен наличните лакове никога не са ми оцветявали четката на топа, а са предимно тъмни и ярки, но нямам китайски. Признавам си, че чистя лепкав само преди базата и след топа, в редки случаи и при декорация.

# 279
  • на брега на морето
Нев е нашето гуро в темата!:hugs:Kissing Heart
Аз вместо със спирт чистя с лакочистител бютилукса преди топа, че ми го цапа. Пак става.

# 280
Nevena, огромни благодарности за винаги изчерпателните ти отговори. Пил офф базата ми е на Веналиса и се пече. Досега винаги върху нея слагах и слой от др.база, защото не съм знаела. Сега поне ще си го спестя. Първия път като слагах каре и пил офф на цял нокът за два три дена падаха на люспи. Започнах да слагам само по средата на плочката и карето и пил офф-а. Няма мърдане, но при свалянето ми се пооткъртиха малко ноктите. Но пък аз невежата ги свалям директно с дървен избутвач. Въобще не съм се сетила за киснене или др.
Използвам ремувър за кожички на Перфект - не знам какъв е. Почиствам с козметична хартия без власинки и спирт 90 градуса.
Мажа с обезмаслител/на който пише Супербонд и е само за професионална употреба/- не се пече и изсъхва за около 30 сек., като оставя нещо като лепкав слой, каре, пил офф, др.база/която вече няма да слагам/, 2-3 слоя цвят и топ. А тези малки власинки имам чувството, че от всякъде извират / полирам нокти до блясък, като видя косъмче чистя със спирт и отново/.
Поръчах си от али-то безкиселинен праймер, рейнфорс на гд коко / по препоръка от тук/, така че сигурно ще имам пак въпроси.
Пристигна ми полигела на веналиса, но още не съм пробвала да изграждам нокти. Пристигна ми ел.пила, но е без фрезички, та чакам и тях. Абе голямо учене ще пада. И без вас няма да успея. Шегувам се с дъщеря ми/ на 15г./, че докато се науча тя ще замине студентка и няма да има кой да правя/освен себе си/ Simple Smile .

# 281
Момичета мили, прехвърлям си питането тук. Ще ви бъда много благодарна, ако ми препоръчате читава лампа за печене на прилична цена, имам тийнка у дома, която е доста сръчна и се е запалила да си прави сама ноктите. Какво да и взема? Само лампа, материали отделно, или някакъв стартов комплект ще е най - добре. Не зная колко време ще я държи увлечението и не ми се иска да инвестирам огромни суми за начало, а виждам, че цените варират в голям диапазон. Благодаря предварително и ви желая прекрасен ден. Flowers Hibiscus

# 282
Привет, момичета! Имате ли отзиви за лаковете на Gelure?  Поне по снимка, имат разкошни цветове. Обмислям да поръчам от там. Също така много искам един цвят на Cuccio. Проблемът е, че не си спомням името на цвета и цената на  1 бройка е много висока за мен. Това е нещо между праскова и пъпеш. Млечен неон, защото светеше на определена светлина.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 14:28 от magdalena madzhurova

# 283
  • Paris, France
silver pearl, след като толкова иска гел-лак 15 годишната, дай линк към темата и нека тя, сама, изчете първия пост няколко пъти. Не забравяй, че гел-лаковете са най-алергизиращите продукти в индустрията за нокти, че махането на мъртвата, околна, залегнала за нокът кожа може да нарани матрицата на нокътя така, че да расте с ръб, накриво, да доведе до инфекции, които достигат до костта на фалангата и се налага отрязване на част от пръста, че неизпечен гел наоколо или разлят може да не бъде забелязан и да предизвика алергия на друг член от семейството, заниманията с рисунки и декларации отнемат часове и могат да се отразят негативно на учебната дейност и успеха, че ще правите маникюр и с гел на всичките и съученички, чиито хитри родители не са купили лампа и гелове и на някои от по-нахалните им сестри и майки. Другото е, че повечето 15г кифли искат майките им да ги лакират, че и цъткат и не са доволни. Гъзуря се с часове да лакирам под кутикули крака, като през това време кифличката е легнала и даже не ще да си сложи краката на пода стабилно, като само дава акъл и накрая имам право на скандал, че все нещо съм направила накриво. На ръцете вече не ще. Омръзна и бързо и вече цялото и бюро е в обикновени лакове, четки, чаши, алкохол. Вони всеки ден на лакочистител и дразни мъжа ми и сина ми. По нейно желание купих електрическа пила с педал, с която игра 2 дена и заряза. Сега аз трябва да и правя легена с вода и белина или там дезинфектанти, аз да и търкам краката, аз да и махам кутикули, режа и пиля нокти. Повръща ми се от нейните куфари за нокти. Лятото лакирам и нейни приятелки с терми гел за басейна, ама ги карам да идат на педикюр.

Купи лампа от алиекспрес. Sunone е достатъчна. Ако иска бузата на, с екран, Sun 5X max. Комплект от Kodi.pro с ултрабонд, база, топ, каучукови или някакви други заедно с два лака. Загледай белещите се бази, за да не ти овонява с ацетон.  Ако не и държи ще трябва кисел праймър, но аз не разрешавам, защото стават големи изгаряния и разтваря нокът.

На първа страница има списък с всичко необходимо. Може от али, ако ви се чака или от местен магазин в началото.

За кутикули е добре да маха предишния ден. Не знам имате ли инструменти, средство за премахване на кутикули. Купи някакво за начало или от коди вземи и те съветвам да ги махаш ти, че да не се окървави и нарани.

краси1980, Венализа кърти нокти, доколкото чета и трябва каре, но и нещо меко, допълнително над него. Грешка е да тропнеш твърд, тънък слой лак над това чудо. Слагай си другата база отгоре, защото иначе ще останеш без нокти. Препоръчвам ти GdCoco reinforce 30мл буре без четка или Canni reinforce над тази база. Леко по-твърди от каучук са, но не колкото гел.

Супербондът е безкиселинен праймер (ултрабонд) щом оставя лепкав слой.

Препаратът за кожи на перфект е алкален и затова е добре да махаш кожи предния ден и след него да киснеш в оцет или лимон.

Памук, някакъв, ползуваш ли? Акрилна пудра?На мене ми оставаха власинки от памука, с който свалях с ацетон. Сега ползувам кухненска хартия.

Мелинка, вземи си спирт! В лакочистителите има масла и не са подходящи за чистене.

the demon, колежките ти работят както са обучени, вероятно в система, имат набита ръка и едва ли редовно им се разтичат гелове и лакове. Ако са обучени със CND преди 20 години и си работят с него може и да не са помирисвали праймър от обучението, където е споменат мимоходом. В много съвременни професионални системи примерът е включен в друго за да пести стъпки и време и това е ОК за 80-90% от клиентите. Тези, на които не им държи обикновено решават  че:

1. Ноктите им са скапани и не държат гел и акрил, нищо че 50 от приятелките им се правят със същото и на тях им държи и спират да го слагат, особено като си видят ноктите след сваляне, защото в салоните, по незнайна причина, не полират ноктите след махане на гел дори когато махането е платено и доста солено.

2. Като им се отлепи нещо 2-3 пъти на втория ден сменят протезистката, но без да и кажат, за да не я обидят, защото мислят, че не е добра. Отиват в китайски салон е някой гараж, където ги праймират и им слагат 4мм дебел акрил и са доволни.

3. Много маникюристки боклучат работата на колежки с цел да привлекат клиентела. Имат предимството, че вече се знае, че клиентът има проблем с отлепване, а първата не е подозирала, защото няма как да се види.

Така маникюристките не узнават никога точния брой и процент клиенти, на които не им държи, а клиентите никога не узнават, че има начини да се подобри продължителността и намалят отлепянията.

Маникюристките не обясняват рационално и разбираемо. Когато препоръчат масло не обясняват защо е необходимо  а това, че нокътят се обазмаслява преди гел и акрил кара клирнтите да.мислят, че в салона търсят да им продадат ненужен, скъп продукт и че маслото е вредно и може да отлепи гела.

Тук, на някои места, акрилистките още полират акрил на ръка, защото мислят, че гел топът е несъвместим, че удебелява нокът, че им губи време за печене. Така си работят от 30-40 години и си имат клиенти и фенове. А с какви пили шкуркат ноктите, не си е работа!

А, и друго - допреди 10-15 години нямаше изискване за обучение и диплома за да се работи гел и акрил. Всеки можеше да си купи четка, пудра и мономер, да се упражнява в къщи 2 дена и да се пише протезист. Много от наученото е научено от търговски представители, на изложения, в магазин, от колежка в салона, от ютюб. Във Франция изискването за курс и диплома е от 8-10 години, но работещите в индустрията отпреди 2012, май беше, са заварено положение и могат да си работят без диплома.

Благородно ти завиждам за професията и ти желая успехи.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 15:43 от Nevena Virolan

# 284
  • на брега на морето
Нев, все се каня като сме в чужбина да си взема спирт, и все забравям. Тук в аптеките не продават обикновен спирт, има спирт само в едни промишлени м- ни в едни големи туби, мм има "някакъв" спирт, но не съм се занимавала да си преливам в нещо. Не съм забелязала промяна в трайността на ноктите, минати с лакочистител отгоре преди топа, затова си карах по този начин. Издържат колкото останалите. Зная, че има масла в лакочистителите. Аз имам 2 различни вида лакочистител. Единият го усещам, че е много мазен, с него ако мина шаблона за печат и не ми се получава 2ят печат след това. Затова него го ползвам само за махане на лак. А другият (по- немазният) - за бърсане на слой и за печати.
Като те четох за дъщеря ти и за първи път се благодарих, че си имам момчета.Joy Hug

Общи условия

Активация на акаунт