Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 36 332
  • 774
  •   2
Отговори
# 345
  • Paris, France
Аз имам няколко въпроса
1. Коя база предпочитате, белеща или каучукова (има ли и други видове)?
2. Топ с лепкав или без лепкав слой предпочитате
3. Задължително ли използвате течност за премахване на геллак, че аз реших да пробвам без нея и голяма играчка падна

1. Белещите се бази са каучукови бази. Неразтворим каучук предпочитам и да се бели лесно, но за съжаление тези, които лесно се белят не ми държат. Има и разтворим 🥳🤩 за да е по-лесен избора. Малко хора се връщат на не белеща се бази ако белещите им.седят и не им къртят ноктите.  Има и 100 други вида - неразтворими, със стъкловлакно, разтворими в спирт, твърди, камуфлаж. Има и включени в цветен лак, който може да се маже без база. Има включени в изграждащ гел, 2в1 или 3в1, има база и топ в едно. Има цветни, камуфлаж. Каучукът обикновено държи на всякакви нокти, твърди, меки. Твърдите бази не държат на меки нокти с тънко покритие отгоре, само с изграждане с гел. Съветвам начинаещите да започнат с каре и белеща се УВ база и да сменят само ако ултрабонд, кисел праймер, реингорс, твърд, неразтворим изграждащ гел не им помагат с трайността.

2. Без лепкав. Ненавиждам лепкав слой и каквото мога купувам без лепкав, от база през цвят до топ, но не винаги е възможно. Чела съм оплаквания, че топовете без лепкав не седят, но при мене беше обратното. Откакто включих ултрабонд няма значение.

3. Нямам такава и като разтварях, махах с чист ацетон. Казват, че била по-ефективна. Не мога да се изкажа, защото с течност са ми махали маникюр само в салон и съм правена с високи марки, които се свалят лесно. Разлика между течност и ацетон не видях. Видях разлика от дебело каре и изпилване на голяма част от гела. Тогава всичко пада бързо. От много години беля в топла вода и не ползувам киснене в ацетон като метод за махане на гел.

Изчети първия пост и блога на принцесата! Адреса на блога е в профила и. Писала е точно преди мене.

Венислава, идеално си се лакирала. Браво! 💐. Прекрасни маникюри и ако ме беше питала кой е салонния и кой твоя щях да кажа, че първият, тъничкият е от салона, а късите кютеци с броката е твоя първи 🔔😚😊

ТедКара, жесток маникюр.

Алмира, супер елеганс както винаги.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 23:13 от Nevena Virolan

# 346
Невена, благодаря! Между другото мога ли да ползвам рейнфорса за по твърд маникюр, смисъл на допир за са по твърд ноктите , и ако да къде да го сложа?

# 347
  • Paris, France
Може.тънко база и печеш. Реинфорс с обръщане на всеки пръст и пекване 5-10 сек да не се разтича и 2 минути цяла ръка, цвят печеш, колкото слоя искаш. След цвета пак може да се сложи реинфорс, тънко, дебело, с обръщане на пръста и после топ. След изпичане на реинфорс аз махам лепкавия и пиля с електрическа пила около кожа. Не съветвам да се слага ако няма електрическа пила и диамантени конуси или топчета, защото без нея, ако протече, няма как да се махне  Принцесата спряла да пили като набила ръката, но аз не успявам. Не става супер твърдо, обаче. Не е твърдо колкото гел и акрил и може чувството да не ти хареса. Като имах много меки нокти определено предпочитах гел. Проблемът с гела е, че след време започва да да отделя нокътя от леглото ако не се внимава. С реинфорс това не се случва (ако не се препили с пила, поне).

Лакираш с нокът срещу очите ти и свободен край надолу, към масата да гледа и запечатваш. Това ми спря 30% от беленето.

Ако си с белеща се база ще белиш по-лесно с реинфорс. Ако не слагаш ултрабонд и ти държи без него, с реинфорс може да почне да се бели преждевременно.

# 348
Може.тънко база и печеш. Реинфорс с обръщане на всеки пръст и пекване 5-10 сек да не се разтича и 2 минути цяла ръка, цвят печеш, колкото слоя искаш. След цвета пак може да се сложи реинфорс, тънко, дебело, с обръщане на пръста и после топ. След изпичане на реинфорс аз махам лепкавия и пиля с електрическа пила около кожа. Не съветвам да се слага ако няма електрическа пила и диамантени конуси или топчета, защото без нея, ако протече, няма как да се махне  Принцесата спряла да пили като набила ръката, но аз не успявам. Не става супер твърдо, обаче. Не е твърдо колкото гел и акрил и може чувството да не ти хареса. Като имах много меки нокти определено предпочитах гел. Проблемът с гела е, че след време започва да да отделя нокътя от леглото ако не се внимава. С реинфорс това не се случва (ако не се препили с пила, поне).

Лакираш с нокът срещу очите ти и свободен край надолу, към масата да гледа и запечатваш. Това ми спря 30% от беленето.

Ако си с белеща се база ще белиш по-лесно с реинфорс. Ако не слагаш ултрабонд и ти държи без него, с реинфорс може да почне да се бели преждевременно.
Благодаря че ми каза , каквато съм шматка щях за се видя в чудо Grinning На мен лака ми издържа 10-12дни, нямам ел пила и явно ще пропусна рейнфорса. Много ми е трудно пиленето едвам си оформям ноктите.

# 349
Ееее, стига де, много се разочаровах. Аз си чакам реинфорса от Китай и нямах търпение да дойде да го пробвам. Нямам ел. пила и нямам намерение да купувам. Защо да не може да се изпили излишъка с обикновена пила? И защо изобщо се образува той

# 350
  • Paris, France
Защо да не може да се изпили излишъка с обикновена пила? И защо изобщо се образува той

Защото обикновената пила не може да влезе под кожата на страничните гънки без да ги разрани. Опилва се протеклото около и под кожа. С обикновена пила може да се оформи отгоре, но не и около кожа. Разтеклия се реинфорс образува по-дебели маншети около кожата. В началото може и да не се забележи, но след 3-4 дена, максимум 6-7, в зависимост от скоростта на разтежа на ноктите почва да се подава лента реинфорс, да закача и да отлепя гела. Случва ми се да пиля след седмица по тази причина.

Оформянето на гел с електрическа пила става бързо, а с обикновена е дразнещо и трудно, защото реинфорсът е леко мек и не поддава  лесно на пилене.

# 351
  • На плажа
Или може просто да се работи внимателно,за да не се разтича и да не се налага пилене после Simple Smileстава на въпрос за рейнфорса и разтичането му Wink
Кой търсеше топ без лепкав слой?
Аз използвам ето този,от сайта на Коди
https://kodi.pro/rubber-top-no-sticky-15-ml-gelure
Нормална консистенция и хубав блясък,не се напуква и не пожълтява белия лак с него.

# 352
Най-после ми дойде музата да пробвам тези неонови пудри (от Алито, естествено), които имам от миналата година и в бурята онзи ден сътворих това.

Стана ми дебело, че туй омбре още не мога да го докарам както трябва и го повтарях без да трия. А на клипчето изглеждаше толкова лесно 🤪🤪🤪 (ще продължа да се уча де). Да видим сега колко ще издържи шаренийката....компенсирах за предния семпъл маникюр с желето 😎

Ползвах топа на SNB, че ме беше страх да не оплескам четката и топа на Gelish. То пък всичко си остана чисто, само дето пудрите се разлетяха навсякъде - сигурно и на най-скришните места имах 🤪😂😀

# 353
  • Paris, France
Или може просто да се работи внимателно,за да не се разтича и да не се налага пилене после Simple Smileстава на въпрос за рейнфорса и разтичането му Wink
Кой търсеше топ без лепкав слой?
Аз използвам ето този,от сайта на Коди
https://kodi.pro/rubber-top-no-sticky-15-ml-gelure
Нормална консистенция и хубав блясък,не се напуква и не пожълтява белия лак с него.

Ох, де да беше толкоз просто! Не ми се получава. Вадя такъмите 2 пъти месечно максимум и докато свикна да работя чисто съм забравила как. В салоните не пилят след изравняване, но там по цял ден само това правят и рядко имат фал (ако изобщо). Понеже е  пипкаво и бавно е по-добре да има електрическа пила под ръка. Ако случайно стане фал и няма ел. пила ще трябва да маха всичко и да почва наново. Не можем да и гарантираме, че ще и се получи всичко точно от първия път.

Благодаря за споделеното за топа. Както винаги, много полезна. Като извадя реинфорс на Кани се сещам за тебе с благодарност 💐.

Годива, обяснявай бързо как се прави туй омбре с пудра и давай линк към неоновия прахоляк!

# 354
  • На плажа
Права си Невена,аз го правя всеки ден и съм свикнала да го правя бързо Simple Smile
Този неонов прахоляк е страхотен,но на цял нокът бързо се изтърква по края. Lady-Godiva чакам отзиви при теб как се държи.
Но пък да ви покажа каква хубава декорация си спретнах скоро с тях

Ето и клипче с инструкции https://www.pinterest.com/pin/400468591870130980/
https://www.pinterest.com/pin/400468591870130965/
И две моделчета от последната ми работа

# 355
  • Русе/Germany
Здравейте Simple Smile
От известно време следя тази жена и ми харесва какви неща показва в страницата си.
Надявам се не е против правилата.
https://www.facebook.com/elenatnikolova/videos/569848547233600/

# 356
Здравейте, момичета може ли да ми препоръчате хубава пила за нокти за колко 100 лв.? Благодаря предварително. Heart

# 357
  • Paris, France
Здравейте, момичета може ли да ми препоръчате хубава пила за нокти за колко 100 лв.? Благодаря предварително. Heart

В първия пост има линк към информация за електрически пили. Погледни я!  Има доста предложения. JSDA jd400 и jd700  са моите фаворити. Тук повечето маникюристки работят с точно тези модели. В Европа на цена под 100 лева рядко се появяват извън Украйна. Ако има кой да ти я донесе, вземи някоя от двете от там. Jd700  има  педал, но само за включване. С него не се мени скоростта. Имаше наскоро промоция за jd400 за 37€ с доставка до френски адрес, но сега са сложили 18€ доставка.  
https://www.cdiscount.com/electromenager/soin-de-la-personne-bea … 383540666#mpos=14|mp

В алиекспрес jsda jd400 струва 54€ в магазина Lancent и е оригинал. Има я малко по-евтино другаде, но са ментаци.

https://www.google.com/amp/s/h5.aliexpress.com/item/32777798098.html

Напиши е алиекспрес 32W nail drill и излизат едни бели, с черно въртящи се копче и екран. Гледай в снимки на купили я са пише на долната страна 18V. Долу горе са като моята. Jewhiteni или подобно се казва магазина. Опитвам да ти сложа линк да я видиш

https://www.cdiscount.com/electromenager/soin-de-la-personne-bea … 383540666#mpos=14|mp

За домашна употреба е ОК.

Пиши на продавача да я тества и опакова добре.

"Hi,, thanks  for accepting my offer. Please, check the drill is EU plug, works in forward ans reverse directions, does not make strange noises, the pedal works and screen shows correct speed. Please, please pack better in extra bubble. Thank You very much."

Успех и пусни линк към това, което избереш да я видим и ние.

Babydream,  благодаря💐. Не е против правилата ✌

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 03:24 от Nevena Virolan

# 358
  • Mostly in my mind
Сега за първи път пробвах Коди и съм много доволна. Лаково каре слагам само в средата, т. е. по около 1 см. от всички страни няма лак. На върха слагам ултрабонд, там където няма лак. До сега съм пробвала Мишей, Блускай, Bestone, Cuccio. За издръжливост Cuccio и Коди ги слагам на едно ниво. Така поставен лакът ми издържа 14 дена.

Ако искаш да ти държи повече можеш да пробваш 2-3мм без каре по свободния и там да сложиш 2 слоя ултрабонд. Така ми държи вечно.  Разлика между Мишей (Ако не са я развалили) и Код и не виждам, освен че Мишей не пари и не става на сопол, хаха, както казва принцесата.
Невена, през какъв период от време нанасяш двата слоя ултрабонд и печеш ли ги?
Нещо розовко от мен.

# 359
  • София
От китайските цветни гелове кои марки си заслужават? Харесах цветове на Born Pretty и Ur Shugar. Да поръчвам ли или има особености при нанасяне, издръжливост, (не)толерантност на кожата?

Общи условия

Активация на акаунт