Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 36 263
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
  • Paris, France
Момичета, понеже съм нова тук искам да попитам гел лаковете на Коди като се нанесат и изпекат трябва ли да се маха лепкав слой или направо топ лака се слага?
Благодаря!

Ако няма да правиш декларации с обикновен лак ,или печати, няма да втриваш пигмент, няма да рисуваш с акрилни бои няма нужда да се маха лепкав.

Мерси, Мелинка ❤❤❤❤❤❤❤❤❤💐💐. Значи става с всякакъв праймер. Само дето тя не иска да си пили, награпява ноктите. Според тебе дали ще седи на гладки нокти ако се сложи праймер? В смисъл да не бяга. Ти каре не правиш, така ли? 5-10 минути с китайски лакове ли? Или тях ги изпилваш?

# 451
Момичета, намирате ли разлика в трайността на цветните бази на Bluesky и на топа без, и с блестящи частици? Топа и базата ми на Bluesky са почти към края си и обмислям да поръчам цветна база и топ с блестящи частици, но ме притесява дали като трайност са еднакви със стандартните?!
Аз не намирам разлика в цветната база и обикновената, и двете се държат еднакво при мен.

# 452
  • на брега на морето
Неви, няма защо!:heart: Твоите съвети са безценни в темата, на теб трябва да благодаря!:hugs:Heart
Почвам отзад- напред този път. Ами и аз наскоро забелязах, че се сваля и с обикновен лакочистител. Не зная дали последната база( ремувъбъл) е, направена така, че да се сваля по- лесно или е защото сега ползвам топ на веналиса, на 1 слой, а преди- гелиш топ. Преди 1-2 години свалях по- трудно, само с течност за сваляне на гел лак и някой път киснех по- дълго, пилях топа с харт. пила, лака, пак киснех....А базата уж беше същата. Не знам. Не съм се зачитала в инструкциите и коментарите. Струва ми се, че последната база, която купих есента миналата година е подобрена. А може и от топа да е. Аз напоследък ползвам само китайски лакове, гелиш лакът не съм го ползвала скоро- може по- трудно да се сваля той.
Да, каре не правя. Никога не съм.
Запилявам по- съвет на приятелката ми.
Тя каза, че " нищо няма да им стане на ноктите от малко загрубяване с хартиена пила. Така ще се захване всичко по- добре." Но може и без загрубяване да стане, щом ще ползва и праймер. Трябва да се опита. Дано да работи системата! 10 години с гел лак, леле, това си е цифра!:blush:
Всичко правя по нейния протокол и нейните препоръки. Тя ползва някакъв обикновен праймер, не на индиго, зная. Мога да я питам какъв точно, но сега си е в Полша, трябва да е по- нататък. Не искам да я притеснявам.Hug

# 453
Мелина, колко ти е груба пилата с която запилваш накътя преди базата? Благодаря!

# 454
  • на брега на морето

Тази по- голямата е старата ми пила, която сега седи в дамската ми чантичка, за всеки случай- ако някъде нещо " стане" пътьом. Трябва да я сменя май.Grinning А по- малката е сегашната ми пила, по- груба е от голямата. И с 2- те става. Просто не намерих в кварталния м-н като старата, затова взех каквото има....

# 455
Момичета, тази лампа се продава за 25лв. Заслужава ли си? По-добра ли е от китайските?

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 13:36 от MaryJane21

# 456
  • Paris, France
Скрит текст:
Момичета, тази лампа се продава за 25лв. Заслужава ли си? По-добра ли е от китайските?

По-добра в какъв смисъл? Искаш да кажеш от останалите китайски, защото едва ли е правена в Норвегия или Швейцария? Или от китайските на същата цена? Кажи какви качества търсиш, поне!

Не бих си я купила, нито бих я взела ако някой ми я подари, дори като резервна лампа или лампа за пътуване, защото не изпича добре УВ продукти и не изпича добре повечето от УВ, но и много от ЛЕД геловете, които имам. Не изпича добре гел и гел-лак на тумбести, растящи надолу нокти, в страничните гънки на нокти с изразена С дъга. Не изпича добре и гел лак на краката или трябва да се пече на два пъти, веднъж палец и два пръста и веднъж кутре и безименен, като се въртят втория път за да ги удари светлина отвсякъде.

Ужасно е досадно да се натиска копчето всеки път. Най-новата има датчик движение, но тази няма.

Ако ще правиш само маникюр, може да печеш вътре 4 пръста на едната ръка заедно с палеца на другата и така да спестиш време, но това става само ако си с плоски, равни нокти.

Всичко на Sensationail, Gelish, ACG, Entity, IBD Led, Ezflow, Progel, Bluesky, повечето китайджоси, на които пише, че стават за ЛЕД , се изпича идеално вътре, но тъмните цветове трябва да се пекат 2 пъти по минута.  

CND също изглеждаше изпечен вътре, макар, че уж не беше за ЛЕД.

OPI Gelcolor трябва да се пече много време и май не се изпича изцяло. Виждах огромна разлика между изпичане в тази лампа и обикновена УВ 36 вата. Със Сън1 е несравнима.

Позитивите са, че не заема никакво място и
е лека. Много от дамите са започнали с нея и са я сменили само заради удобството на големите лампи.

Ако я гледаш заради цената (която е доста висока), по-добре си вземи Sunone от алиекспрес. Ако търсиш лампа, която да не заема място, само за поправки и пътуване, погледни:

1. Най-новата лампа на Sensationail, с махащо се дъно и датчик. Изпичала базата им и топ за 15 сек и как за 30, но на мене не ми хареса изобщо как пече и не бих пека нищо 15 сек. Чети отзиви на недоволни:

https://www.sensationail.com/uk/led-nail-lamp-gel-nails.html#reviews

2. Едни в алиекспрес, които се сгъват, с 6 лампи на тавана и по три от всяка страна, общо 12 лампи, леки и не заемат място, изпичат по-добре от лампите на Сенсейшънейл. Нямат датчик май. Лесно се развалят.

3. Пак  али, една като яйце, за един пръст, с три лампи на тавана. С датчик. Светва като сложиш пръст на дъното.

4. Пак В любимото али, една като телефон с 15 лампи на тавана, sun mini plus се казва. Няма датчик. nad_tab я има и е доволна.

Ако парите са проблем и цепиш стотинката, за тези пари + 5 лева  максимум отгоре ще купиш мерцедеса sun 5X max, тази с 39 лампи, които имат екран, датчик и изпичат всичко.

Мелина3, много благодаря за подробното обяснение 💐💐💐 Поръчана е базичката и трябва да дойде до понеделник. Не поръча праймер, защото има няколко, а и аз също имам. Лесно се маха с китайски лакове. Уау! Аз не ги доближавам без каре. Нямам търпение да дойде. 1 минута първи и 1 минута втори слой и казаха да пече в нейната лампа.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 16:58 от Nevena Virolan

# 457
  • Пловдив
Невена, тази е лампата? Отдавна я заглеждам
https://m.olx.bg/ad/lampa-sun-max-full-beauty-120w-uv-led-smart- … 1012-ID7UyOd.html

# 458
  • на брега на морето
Неви, аз пека по 2 мин всеки слой, за всеки случай. Един път пробвах на едната ръка базата по 1 мин и ми се забели на средния пръст на 12 ден, но може и да няма връзка....Да пробва на 1 мин, пък ще пишеш как е.Hug

# 459
Невена, благодаря!
В момента съм със Sunone, но ми изгоряха някои от лампичките, все още ми върши работа и ако могат да се сменят ще е супер, но мислех да си взема и някоя по-нов модел. Например мерцедеса или една друга с дисплей, която се споделяше тук.
Случайно попаднах на тази, а си спомням, че беше похвалила "новата на Sensationail", и тъй като не ги разбирам, реших да попитам, явно не е тази Grinning

Ето и новия ми маникюр :

Бялото е Cnd Cream Puff (реплика)
Останалите са GDcoco.
Кутрето е 850
За динята първо направих "кората" с 850, а за вътрешността се опитах да направя нещо като омбре с: 822; 821; 831; 833, но не се получи много
Средният е 831
Перата са лепенки от Джъмбо

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 00:15 от MaryJane21

# 460
  • Paris, France
Неви, аз пека по 2 мин всеки слой, за всеки случай. Един път пробвах на едната ръка базата по 1 мин и ми се забели на средния пръст на 12 ден, но може и да няма връзка....Да пробва на 1 мин, пък ще пишеш как е.Hug

Аха, значи имали особености. Благодаря отново. Това явно е супер важно. Друго е някой да е тествал 🥳🤩. Ще се отчета като я видя.

Мери Джейн21, опирам пистолета на челото или някой лакиран пръст и безсрамно питам кой е лака на средния пръст. Неонов ли е? Искам го. Бързо казвай кой е! Направо ги напиши всичките лакове по пръстетата ти!

Могат да се сменят лампите. Пишеш в али Sunone replacement lamps и излизат. Ако искаш друга, направо си купи диаманта с 39 лампи или мерцедеса с 45, ама да знаеш, че в мерцедеса пари. Моята я подарих. Няма да си доволна от Сенсейшънейл. Продължавам с лампите 😎🥵

Да. Тази е 96W. В али са два вида:

1. На първите пише, че са 80 вата и на щепсела пише 12V и 6А, тоест 12 по 6 = 72W. Свети в синеща, но леко лилавееща гама.

2. Тези ги рекламират като 120 или 150 ватови и на щепсела пише 24V и 4A 24×4=96W. Свети в синьо.

Моята дойде от първия вид. Доста къс шнур, поне с 50см по-къс отшнура на Sunone. Изпича 2 пъти по-бързо от Сън1, обаче ръцете ми бяха станали червени като рак. Мислех да остана с нея,а да подаряСън1, но предпочитам Сън1 и ми е по-удобно да боравя с нея. Сън1 е равна и ниска, а в тази трябва да се внимава като се пъхат ръцете. Сън1 е ползувам без дъно. Слагам си ръката правилно, на алуминиево фолио и с другата ръка вземам Сън1 и я поставям над ръката. С тези става но трябва да се хваща по друг начин. Заема и повече място, а без дъно от нея излиза ужасно много светлина отдолу, а от Сън1 не. prinzesata също се оплака от изгаряне и парене на кожа. Самите гелове също парят вътре повече, отколкото в Сън 1. Сън макс има специална програма за гел без парене, но ме хващат карастанчовите да чакам 99 секунди. На 99 сек реинфорсът ми седеше леко мек, но не се избели. По-лесно ми е да пъхна и вадя 2-3 пъти и да изпека на пълна мощност. Не ми се мисли какво е в по-силната, но може и да не е по-лошо, де да знам.

Четох, че хора с изгаряне на кожа в 80 ватовата не го получавали в 120 ватовата. Може би са с различни дължини на вълните извън пиковите 365 и 405???????

Тази с 39 лампи, F6 свети в лилаво и не пари.

В момента тези лампи се доставят и от чехия и Полша в али. Напишете nail lamp и във филтъра слагайте Полша и Чехия. F6 я има за 50лв с доставка направо от Франция (където живея). Доставката е 1-15€. Няма разправии с митници. Идва за около 10 дена, понякога за 5.

Внимавайте, защото китайците лъжат и в амазон и преди да купите питайте колко ампера и волта е. Обяснете, че е написано на щепсела. Тази се рекламира като 150 ватова:

https://www.amazon.fr/HALOVIE-S%C3%A9choirs-Professionnel-Minute … 00047&sr=8-27

В мненията човек с псевдоним Beatrice е писал, че е получил 72 ватова лампа, а не 150, каквато е платил. То 150 ватови няма, де.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 22:35 от Nevena Virolan

# 461
Здравейте, момичета! Ето ви едно видео с цветове на Claresa, които ми станаха любими от известно време, а и са на добра цена https://youtu.be/wPvwkj3vTwQна

# 462
Здравейте, търся ел пила моля ако може да ми пратите линк на нещо което е хубаво и става за работа. Благодаря

# 463
Днес докато се лакирах, четката на базата ми се втвърди, дали мога да я сменя с тази на обезмаслителя, или от друг лак? Базата и обезмаслителя са на Блускай!  Благодаря!

# 464
  • Down south
Вероятно слънчеви лъчи или е била в периметъра на работеща лампа.
Сложи четката в ацетон и ще се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт