Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 36 289
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Чакайте да ви се скарам аз Grinning. Защо по дяволите никоя не каза,че белещата база на Neess е с лепкав слой? За пръв път срещам такова чудо. Белеща база съхнеща на въздух с лепкав слой и то сериозен....Лакирах едната ръка без ултрабонд/забравих го Grinning/. Ще видим как ще се държи това чудо. Иначе е в пълна система с рейнорс и под и над цвета.

# 436
Аз ще я пробвам за първи път при следващото лакиране. Ще я сложа самосноятелно без друга база. Колко време я чакате да изсъхне и махате ли лепкавия слой и кога?
Също, дали ще се получи ако с тази база сложа обикновен лак за цвят, а не УВ, как мислите.

# 437
  • Down south
Здравейте, четох доста из темите, интересува ме кои бази и топове според вас са добри. За сега разбрах само за коди. Може ли някой да сподели от какви е доволен? Важно е да са съвместими с различни марки.
Благодаря, момичета ❤
Горещо препоръчвам продуктите на Gelish, заедно с безцените съвети на  Nevena Virolan, относно Sensationail Gel Primer.
 Комбинацията е много сполучлива.

# 438
  • на брега на морето
Алмира, много е нежно с тези цветчета! Супер!:heart:

# 439
  • Варна
Аз ще я пробвам за първи път при следващото лакиране. Ще я сложа самосноятелно без друга база. Колко време я чакате да изсъхне и махате ли лепкавия слой и кога?
Също, дали ще се получи ако с тази база сложа обикновен лак за цвят, а не УВ, как мислите.

Не не махам лепкавия слой на базите. 3-4мин. я чаках да изсъхне и след това си лепнеше като ултрабонд. Не е била неизсъхнала със сигурност иначе рейнорса щеше да се сбръчка/случвало ми се е с други такива/.
 Друга база не сложих,но ще тествам по-нататък с каучук. Първия слой,който слагам задължително е мек/каучук или рейнорс. Пробвай с обикновен лак не мисля,че ще е проблем,но в такъв случай махни лепкавия слой. Лакирала съм с обикновен лак върху белещата на SNB и нямаше проблем с покритието.

# 440
  • София
На мен NEESS ми е първата белеща се база и нямам с какво да я сравня. Да, лепкава е и не съхне бързо. По-добре ми се получава като я нанасям като каре и след като изсъхне (в което винаги имам съмнения, защото лепне) слагам ултрабонд и каучукова база. Лепкавия не го махам. Но не ме радва - наистина имам чувството, че не е изсъхнала достатъчно и след първата употреба се точи на конци при нанасяне. Ще я ползвам докато не пристигне тази на Борн Прити.

След махане на лака във вода остава един много неприятен лепкав слой по ноктите, който допълнително махам с лакочистител, което е тъповато.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 13:39 от Harpalike

# 441
  • Paris, France
Може би са сложили в тази база някакви скрепващи вещества, точно като ултрабонд, за да седи дълго, да се закача за нокът и лак??????  Та, затова да остава лепкав слой. На.мене ми се обръщат червата като чета за лепене, точене, разни остатъци по нокти.

# 442
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета ... моля, пуснете ми клипче за "тънко" нанасяне на цветен слой. Все си говорим да е тънко, да са дори три слоя, но да са тънки, да се втрива базата почти без нищо по четката ... А клиповете ... еле, пък на рускините ... Аз ли имам изкривена представа за "тънко"? Ето един от многото, но наистина все на такива, като нанасяне подпадам, дори и да не са руски ...

https://www.youtube.com/watch?v=uWux2Wgt3gA

Ето и на Алесандрото ... все  според моите представи не е тънко, нито база, нито цвят ...

https://www.youtube.com/watch?v=zE8w2IggqXs

# 443
Момичета ... моля, пуснете ми клипче за "тънко" нанасяне на цветен слой. Все си говорим да е тънко, да са дори три слоя, но да са тънки, да се втрива базата почти без нищо по четката ... А клиповете ... еле, пък на рускините ... Аз ли имам изкривена представа за "тънко"? Ето един от многото, но наистина все на такива, като нанасяне подпадам, дори и да не са руски ...

Аз на тънко нанасяне от рускиня не съм попадала. Те казват тънко на моята представа за нормален слой. Дори когато нанасят тънък слой, след това слагат капка. Супер тънко на мен ми се получава с четка овал 6 на комилфло, изкуствен косъм. Става равномерно и супер прозрачно, нещо като витражен лак.
Аз лично лакирам тънко само с "любимите" ми жълто лакове, които се лакират много трудно, стоят на черти, и ме докарват до лудост. Но с четката от лака тънко не ми се получава. А умирам за жълт цвят. С друг цвят не намирам смисъл, всичко ми се изпича и си стои плътно.
Мисля, че Невена препоръчва тънко лакиране при проблеми, като отдръпване на лака, белене...

# 444
  • на брега на морето
Факт е, че като почнах да се лакирам първите пъти все беше дебело- чак потичаше отстрани... Особено важно е базата да е тънко- да не се разпльосне извън нокътя докато печеш- после целият маникюр отгоре ще е грозен. Затова аз слагам 2 тънки слоя база, особено 1-ят. С 2- рия- "доизравнявам"( индиго протеинова). Лаковете са специфични. Особено когато за 1- ви път се лакираш с някой лак. Интересно е това, което Маминка написа за жълтите лакове. На мен ГД Коко жълтият ми се видя труден- нанасях го на 4 слоя на някои пръсти, щото и на мен ми се струваше " неравен". Някои лакове не им пречи малко по- дебело, установих в последствие. Пак се изпичат добре и " пестиш" време- например тези на азур, които имам, БП брокатената серия, елит. Също така имам 1 единствен лак гелиш- той не става тънко, трябва да е по- дебело нанесен. Топът също е хубаво да е малко по- дебело, но не да се разтича чак, естествено. Мисля, че всеки с времето ще усети перфектната дебелина на лака за своите нокти. Аз лично харесвам по- тънко, някои( например приятелката ми маникюристка от Полша)- харесват по- дебело. Важното е маникюрът да " стои", да не се бели. А вече другото си е въпрос на предпочитания както цвета на лака, декорация( или не) и т.н.Hug

# 445
Момичета, как използвате пигменти? Маха се лепкавия слой на цветния лак, нанася се пигмент и след това топ, или се нанася топ, пигмент и отново топ?

# 446
  • Paris, France
Мелина 3, може ли малко помощ с избор на база и праймер Индиго? От вчера ги гледаме и даже мислех да те изтормозя на лични. Жена, на 35-40 Вече не държи гел-лак. Базите на Гелиш (всичките, обикновена и разни Витагел, Структурен гел, ОПИ, СНД, Алесандро Стриплак, ТПЛО белеща се, Clarissa  Komilfo rubber, Kodi rubber, поставени с кисел праймър на Коди, ултрабондове на 100 марки и се белят, но не от свободен край, а отдолу, откъм кутикули. За пръв път виждам такова чудо. Допреди година носеше Стриплак, без праймер, без белене. От 10 години ходи с гел-лак.

Нейните изисквания са базата да се сваля лесно и да е в норма във Франция. Магазинът На Индиго е затворен в момента. Гледам, че имат много видове бази. Въпросите са:

1. Да купува ли техния праймер, който се слага по протокол или и с друг става? Този:

https://www.indigonails.fr/produits-de-preparation/139-indigo-pr … on-acid-15ml.html

2. Твоята, протеиновата е тази, нали?

https://www.indigonails.fr/bases-et-tops-gel-polish/2659-gel-pol … in-base-10ml.html

В протокола пише, че след катализиране лепкавия слой може да го махнем. Задължително ли е или просто не дава хубава линия? Ти не го махаш като те чета. Пише, че става и за изграждане, но не пише на първи слой ли се прави или на втори? Да разбирам ли, че като сложиш 2 слоя седи по-яко?

Благодаря.

# 447
  • на брега на морето
Неви, ще се опитам да помогна.Hug Точно тази е моята база- индиго протеинова ремувъбъл. Ползвам я от няколко години насам и съм доволна. Не чистя лепкав слой, освен ако не видя прашинка или нещо...Правя 2 слоя, да. 2- ят по- дебел. Не съм ползвала никога техен праймер. Приятелката ми ми препоръча да ползвам " някакъв" праймер, но аз и така ми държи лакът и не съм стигала до там. Т.е. запилявам, загрубявам с хартиена пила( по съвет на приятелката ми, така правя от началото), с четка " обирам " праха, обезмаслявам с обикновен, немазен, лакочистител и пляскам директно 2 слоя база, тънки. После лакът, колкото слоя трябва, и топ.
На моите нокти държи минимум 2 седмици, зависи с какво се занимавам междувременно.Joy
Свалям лесно- с течност за сваляне на гел лак или обикновен лакочистител- кисна ги с фолио от 5 до 10 мин и пада на почти цяла люспа, която леко " изчегърквам". Отдолу ноктите ми са ок. Тук там може да има нещо " забелено", но не са изтънели или скофтени с годините. Тук там правя почивки, и витамини пия, не заради ноктите, ами заради лошо хранене по причина липса на нормални хранителни продукти в страната, която живея( факт). Може да звучи зле на някого, но за мен е ок.

# 448
Момичета, понеже съм нова тук искам да попитам гел лаковете на Коди като се нанесат и изпекат трябва ли да се маха лепкав слой или направо топ лака се слага?
Благодаря!

# 449
Момичета, намирате ли разлика в трайността на цветните бази на Bluesky и на топа без, и с блестящи частици? Топа и базата ми на Bluesky са почти към края си и обмислям да поръчам цветна база и топ с блестящи частици, но ме притесява дали като трайност са еднакви със стандартните?!

Общи условия

Активация на акаунт