Къща около София - 2

• 70 705
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Скрит текст:
В Банкя бетонът решава проблемите със свлачищата:

Помня като на този стръмен парцел багерът едвам се задържаше.
Не знам дали си личи, но всичко е бетонирано на три ската и няма мърдане 😊
То мърдане няма, но и двор няма.

# 61
Скрит текст:
В Банкя бетонът решава проблемите със свлачищата:

Помня като на този стръмен парцел багерът едвам се задържаше.
Не знам дали си личи, но всичко е бетонирано на три ската и няма мърдане 😊
То мърдане няма, но и двор няма.
А къде е дворът?

# 62
  • София
Е, да, де - и аз това казвам. Липсва!

# 63
Здравейте,

Обмисляме да построим/купим къща в някое от селата край Елин Пелин, най-вече Мусачево и Лесново. Ще съм благодарна на всякаква информация - училища, детски градини, набези, спиране на ток/вода.

# 64
Някой с впечатления/мнение от селата Безден, Опицвет, Богьовци? Оглеждаме се за място за вила, а не за постоянно живеене.

# 65
Някой с впечатления/мнение от селата Безден, Опицвет, Богьовци? Оглеждаме се за място за вила, а не за постоянно живеене.

Там е по-равно (поне Опицвет) което за мен е скучно. Парцелите са по-скъпи, защото тези села стават и за постоянно живеене на работещи в София.
Пролеша и Хераково гледахте ли?
Иначе за уикенд вила бих се насочил към хълмистите села между Сливница и Драгоман: хем засега не са толкова скъпи, хем са близо до магистралата, а природата е хубава.

# 66
trastika, благодаря ти! Точно равно и обитаемо искаме. Идеята е да се ползва целогодишно.  Иначе днес разгледахме доста села в района. Хераково го гледахме преди време - супер е, а и е по-близо до София. За съжаление цените са по 2 спрямо Безден примерно и ни идва извън бюджета.

# 67
Богьовци е много хубаво,живеят около 100 човека!Аз съм доста пристрастна,
но според мен за вила е супер!

# 68
Peggy, има ли целогодишно живеещи? Днес с колкото хора говорих от тези 3 села, все бяха приходящи, а не постоянно живеещи. Зимата почистват ли се пътищата? Има ли много набези от страна на крадци? Имаш ли инфо?

# 69
Peggy, има ли целогодишно живеещи? Днес с колкото хора говорих от тези 3 села, все бяха приходящи, а не постоянно живеещи. Зимата почистват ли се пътищата? Има ли много набези от страна на крадци? Имаш ли инфо?
Стела,има целогодишно живеещи,не съм
чула да има набези от крадци/но не мога
да съм категорична в това/
Може ли на лични да ти пиша?

# 70
Стела,има целогодишно живеещи,не съм
чула да има набези от крадци/но не мога
да съм категорична в това/
Може ли на лични да ти пиша?

Разбира се, ще съм ти безкрайно благодарна!

# 71
Здравейте,

Изчетох предната тема и сега искам да се включа тука, да следя за полезна информация. Не гледаме много сериозно обяви, но като цяло сме си хресали Лозен, Бистрица и Кокаляне. Винаги можем да разширим кръга, трябва още проучване. Вероятно за Бистрица няма да успеем да се вредим, защото цените са доста високи. Миналата година се спуснахме от Алеко до Бистрица и това, което видях, определено много ми допадна. Предпочитаме да има гледка към планина или горичка, но може би ще се наложи да направим компромис с това.

Някой с впечатления за Лозен?

# 72
Престижно е и много хора са взели вече имоти през последните години. Освен, че е скъпо и през лятото им пресъхват кладенците, други впечатления нямам.

# 73
Здравейте! Търсим да си купим парцел и за сега сме се спрели на селата на север от София и в Елинпелинско. Четох из темите, но за с.Чепинци не видях много мнения. Някой може ли да сподели мнение за там?

# 74
Здравейте! Търсим да си купим парцел и за сега сме се спрели на селата на север от София и в Елинпелинско. Четох из темите, но за с.Чепинци не видях много мнения. Някой може ли да сподели мнение за там?

Изключително близо до София е, има редовен градски транспорт, един от автобусите стига до Лъвов мост. Основното училище и детската градина са ок, децата от съседните села също ги посещават. Има няколко много добре заредени хранителни магазина, добре заредена железария, аптека, кафенета, заведения, даже денонощен основно за алкохол и цигари.
Мисля, че е едно от най-големите села около София, така че има всякакви хора.
Има няколко цигански семейства, но хората са там над 30 години и не създават проблеми.
От няколко години има сравнително често проблеми с тока, в някои части на селото (не знам със сигурност дали все още е така).
Няма канализация.
Налягането във водопровода лятото е сравнително слабо, но до колкото знам в повечето села е така.
Есента и зимата се образуват доста мъгли. Но това е характерно за района, дори в кварталите Враждебна, Левски и Орландовци е по същия начин.
Това се сещам на първо време 🙂

Общи условия

Активация на акаунт