Къща около София - 2

• 70 840
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Не мисля , че е по-студено отколкото в София.

# 166
  • WonderLand
Имах колега, който живееше в Драгоман и работеше на Ботевградско шосе, не се е оплаквал, всеки ден пътуваше с колата до работа. Но това за крайностите във времето съм го чувала от него също, най-вече, че когато е студено е много студено.

# 167
  • В най - голямото село
Косанин дол - бистришки наследствени имоти и затворени комплекси, за чиито парцели нямам инфо (просто не ме интересува).
Две години се занимавахме с Бистришки наследствен имот, така и не успяха да си оправят документите Imp

# 168
Не мисля , че е по-студено отколкото в София.

Относно роми/кражби как стоят нещата, едни ми казват, че нямало неразбита къща там, други, че заради граничната полиция отсъствали такива прояви?

# 169
  • София
Имам колежка която има наследствена къща в Драгоман. При всеки удобен случай е там. Работим на смени и има доста удобни случаи. Тя е пред пенсия, остава ѝ по-малко от година, твърди че след като се пенсионира отиват да живеят там. Мъжът ѝ е пенсионер, те искаха  да си останат там и сега, но тя не е шофьор. Не е споделяла да са имали проблем с бразилците. Споделяла е, че там живеят доста гранични полицаи и митничари които работят на Калотина.

# 170
  • Софиянка в Пазарджик :)
Имотите с надутите цени си седят в интернет пространството дълго време. Не може да направиш анализ на пазара само като влезеш в няколко сайта за имоти или ФБ групи. Читавите имоти на добра цена се купуват светкавично. Успяват да ги купят тези, които ежедневно и ежечасно следят всичко ново, което излиза, навсякъде където е възможно. Ако първи направите оглед, имота ви хареса и не се помайвате и чудите няколко дни, а капарирате веднага може и да успеете. За да не се чудите, трябва да сте проучили предварително населените места, в които търсите имот и да нямате колебания за покупка, ако излезе нещо там, което отговаря на по-голямата част от критериите ви и да сте наясно с кои критерии може да направите компромис и с кои не. Трябва да имате готов предварителен договор и сума за капарото. Както и да имате едно на ум, че е възможно да се окаже, че собственика тепърва ще има проблем с ваденето на документи и в последствие сделката може се провали.
Напълно съм съгласна с всичко написано. Търсих къща под 1година. Търсех в набелязаните села по няколко пъти на ден, навсякъде където се сетя. Групи, базар, олх, гугъл, имотни сайтове, та дори и в изображенията в гугъл ми излизаха сайтове, които не знаех. Отнема много време ежедневно. Намерихме къщата в сайт през брокер, ходихме на оглед и след 1час се обадихме с оферта. Почакахме за акт 14 преди сделката, но офертата си заслужаваше. Добрите оферти  ги грабват бързо, лошите стоят по сайтовете с месеци.

# 171
Може ли да кажете колко почакахте за акт 14?

# 172
  • София
За или до? Въпросът не е зададен коректно, а и да е - няма унифициран отговор.

# 173
  • София
Така е потвърждавам-няма унифициран отговор. Ние също чакахме преди сделката за разрешение за ползване. Собственика беше с напълно изрядна документация по строежа и къщата беше на акт 15. Попита ни дали искаме да я купим така и че ще ни прати при конкретен човек и ще ни свали от цената сумата за която се е разбрал с него или той да си придвижи процедурата преди сделката. Разбира се предпочетохме да я купим с напълно приключила процедура и с разрешение за ползване. Както ни обясняваше, че ще стане за една седмица, така си отидоха два месеца, скъсаха му нервите, прави нови договори с ЧЕЗ и с ВиК, нови партиди, допълнително не малко разходи и това с познат човек в общината.

# 174
  • Софиянка в Пазарджик :)
Може ли да кажете колко почакахте за акт 14?
Около месец и половина и после още 2седмици за изваждане на документи, които вече бяха изтекли, защото акт 14 трябваше да стане по-бързо. Документите на продавача бяха изрядни, къщата е строена със строителен надзор. Лошото е, че с това забавяне не успяхме да направим подовете и стените преди застудяването.

# 175
Да живееш с деца в училищна възраст извън града означава да имаш шифьор или родител да е шофьор. Живяла съм в Драгалевци само 1 година в гимназията и тоя комшар не го пожелавам на моите деца, за другите всеки си преценява. Училището беше на 3 прекрачания с градския, при все че нямаше толкова трафик като сега. Вечно се чувствах като обвързяна за транспорт, време и метер.условия. Е нямах лукса да ме карат с кола и точно това не си представям всеки ден за дете/тийн...
Като сте били от тая страна друга песен ще пеете.

За темата - следя за малка вила около София, второ жилище, все повече си мисля, че не може да се разчита на основно, зависи от нагласата и жертвите. Някакси мисълта, че имам нещо наблизо в града ми е по-спокойно...

# 176
По същия начин мисля и аз. Единият родител трябва да е само шофьор, за да стават нещата, тоест да не работи и да прекарва времето си в извозване. Стрес си е, че как.
За второ жилище, вила и т.н. съм абсолютно ЗА.

# 177
  • София
Разбира се, че като живееш в къща около София да се ползва кола. То в София вече всички карат, какво остава за селата. Дори в Драгалевци всички са с коли

# 178
Оптималното за мен е къща до София и апартамент в града, ако бюджетът го позволява.

# 179
  • София
Извън темата, ама....Учила съм 4 години в Гео Милев, живеех в Люлин. Пътуване с три превозни средства час и двадесет минути в посока, че и повече. Става въпрос за преди повече от 20 години, когато транспорта не беше на 3 минути. Жива съм. Не съм травмирана за цял живот. Задават се трудни времена, подготвяйте ги тия деца. Като излязат от семейното гнездо живота ги удря с товарния влак. Мислите, че като им спестявате трудности и неудобства им правите услуга. Пак помислете. Иначе по темата - да добре е по възможност да има вариант за преспиване в София - собствено жилище, роднини, приятели. Има моменти когато е необходимо, за си спестят родителите ролята на нощно такси. Но чак драма не е.

Общи условия

Активация на акаунт