С какво отблъскваме мъжете в началото и как да поддържаме траен интерес?

• 28 072
  • 674
  •   1
Отговори
# 240
Е това реших..да не насилвам нещата..Ако се случи

# 241
  • Агент под прикритие
Аз мога да ви дам една подобна книга, но от мъжката гледна точка - How to be 3% man на Corey Wayne. Книгата не е превеждана, така че English is a must. Simple Smile
Книгата може да послужи и на жени, които се пробват да разберат що за жуотну е това, мъжът.
Някъде из нета имаше неудобно за четене през браузъра копие, но имам epub версия и мога да пусна линк.
Намерих извадки и коментари. Все едно аз съм я писала тази книга. Някои от съветите съм ги давала на един младеж. Сега си давам сметка колко е важна чисто техническата част, която е чужда за мен. Излезе ли в превод, определено ще си я купя.

Феникс, ако си ерген, не знам що щеш в тоз форум. Честно.
Има интересен раздел с електронни книги. Също и готварския раздел е повече от задоволителен. Simple Smile

Не се шегувам. Гугъла ме прати в този форум, когато търсех една електронна книга. Влязох за една книга, пък виж какво стана.... Grinning
Влизам във форума за разнообразие и отчасти и за забавление.

# 242
  • Пловдив
Мисля, че за да просъществуват и да се развиват едни отношения между мъж и жена, следва и двамата (не само жената, макар да е такава темата) да залагат на постоянство в поведението си и действията им да са отражение на техните думи. Без значение от пола, след като някой е привлякъл вниманието ни и ни е спечелил с общуване и начин на разсъждение, най-естественото нещо на Света е да желаем да разкриваме още от същите положителни черти в него, а не да изскачат лоши изненади след това и да се разочароваме.

# 243
Мисля, че за да просъществуват и да се развиват едни отношения между мъж и жена, следва и двамата (не само жената, макар да е такава темата) да залагат на постоянство в поведението си и действията им да са отражение на техните думи. Без значение от пола, след като някой е привлякъл вниманието ни и ни е спечелил с общуване и начин на разсъждение, най-естественото нещо на Света е да желаем да разкриваме още от същите положителни черти в него, а не да изскачат лоши изненади след това и да се разочароваме.
В хода на опознаването/съжителството, това е неминуемо.
"Номерът" е, тези неприятни изненади да са пренебрежими на фона на качествата, които са те привлекли.   Smiley
Идеални хора няма.И шансът да попаднеш на човек, който ще ти допада на 100% и абсолютно нищо няма да те разочарова, е равен на НУЛА.

# 244
  • Пловдив
Скрит текст:
В хода на опознаването/съжителството, това е неминуемо.
"Номерът" е, тези неприятни изненади да са пренебрежими на фона на качествата, които са те привлекли.   Smiley
Идеални хора няма.И шансът да попаднеш на човек, който ще ти допада на 100% и абсолютно нищо няма да те разочарова, е равен на НУЛА.
За да изскачат лоши изненади, значи, че не са никак пренебрежими. Това е ключовата разлика. Smiley
 Малките недостатъци са присъщи на всички хора и това е ясно и съвсем в реда на нещата.

# 245
  • волно калдъръмче
Някои са си абонирани за разочарованието. Все разочаровани, все другите виновни. Съвсем отделен въпрос е откъде идва разочарованието.

# 246
  • Пловдив
Скрит текст:
Някои са си абонирани за разочарованието. Все разочаровани, все другите виновни. Съвсем отделен въпрос е откъде идва разочарованието.
И аз това забелязвам из темите в тукашния раздел. Жалко е, че има толкова разочаровани жени, които са станали жертва на очакванията си към мъжа до себе си...

# 247
  • волно калдъръмче
Много пъти съм казвала, че аз имам очаквания. Естествено е да нямам очаквания към непознати.
И каво стана сега? Сама съм си виновна Laughing Ми и ти така, що ти е да се разочароваш?

Много тъпо се полязират нещата, когато няма отправна точка.

Да кажем, че разочарованият мъж има право да се чувства отблъснат. И тъй като темата е точно за това, предлагам да сменим фокуса. Теб  какво би те разочаровало... ама много. Вече знаем, че да те манипулират със секс, не е ти е ок.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 18:40 от Вяра

# 248
  • Пловдив
Скрит текст:
Много пъти съм казвала, че аз имам очаквания. Естествено е да нямам очаквания към непознати.
И каво стана сега? Сами съм си виновна Laughing Ми и ти така, що ти е да се разочароваш?

Много тъпо се полязирит нещата, когато няма отправна точка.

Да кажем, че разочарованият мъж има право да се чувства отблъснат. И тъй като темата е точно за това, предлагам да сменим фокуса. Теб  какво би те разочаровало... ама много. Вече знаем, че да те манипулират със секс, не е ти е ок.
Аз от десетилетия не се разочаровам. Simple Smile Видя ли, че една жена се държи по начин, който е вреден за отношенията ни, се радвам, че имам възможността да не е повече в моето обкръжение и така сама ми дава поводи да насоча времето и вниманието си към по-добра от нея.

# 249
  • волно калдъръмче
Аз от десетилетия не се разочаровам. Simple Smile Видя ли, че една жена се държи по начин, който е вреден за отношенията ни, се радвам, че имам възможността да не е повече в моето обкръжение и така сама ми дава поводи да насоча времето и вниманието си към по-добра от нея.
Изби рибата. Тази носна кърпичка ми дращи, айде следващата.

Определи го тоз вреден за отношенията начин. Какво толкоз може да сбърка една жена по отношение на символа на устойчивостта, твърдостта и издържливостта?

# 250
  • София
Хубавото на възрастта е, че с напредването хич, ама хич не се хабиш и доказваш залудо.

# 251
  • Агент под прикритие
Вяра, очаквания имат хората, които работят по шаблон това кое е хубаво и кое не е. Хората, които виждат положителното във всяко едно нещо и не робуват на общоналожени стереотипи, нямат подобен проблем. Simple Smile

# 252
  • волно калдъръмче
Вяра, очаквания имат хората, които работят по шаблон това кое е хубаво и кое не е. Хората, които виждат положителното във всяко едно нещо и не робуват на общоналожени стереотипи, нямат подобен проблем. Simple Smile
Естествено е да има някакви морални общочовешки правила (условности).

Използваш думи с отрицателна конотация. Да сменим "робуват" с контекстовия ѝ синоним "съобразяват", а "общоналожените стереотипи" да бъдат не социална, а интимна категория, засягаща само определените индивиди и моделирана от тях, и ще видиш, че връзките между понятията не се променят, нито самите понятия изменят същността си, а изказването звучи далеч по-приемливо, да не кажа примамливо. И изненада! Вече никой няма проблем.

Та така, пак стигнахме до съобразяване с някакви условности. Няма никаква спонтанност и възможност за еднолични решения и тълкувания. Единствената разлика е, второто ще правиш с кеф, а първото не.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 17:03 от Вяра

# 253
Жребчо, толкова си хладнокръвен, че ме забавляваш много. Добре подхождаш, разсъдливо и т.н. Сигурен ли си обаче, че когато Я срещнеш Жената, ще можеш да си отвориш сърцето и да станеш по-сантиментален? Приятелски си говорим, няма заяждане. Simple Smile

# 254
  • Пловдив
Скрит текст:
Изби рибата. Тази носна кърпичка ми дращи, айде следващата.

Определи го тоз вреден за отношенията начин. Какво толкоз може да сбърка една жена по отношение на символа на устойчивостта, твърдостта и издържливостта?
Защо сравняваш жените с носни кърпички, дори и само като метафора? Макар и една жена да е сгрешила с отношение или действия, все пак е същество с чувства и мисли.

Вредни за отношенията действия:
- лъжи, недомлъвки и отричане на очевидни грешки;
- играене на номерца (поведение тип "сечено");
- натрапчиви забележки и натякване, докато не ѝ се угоди;
- себичност (започва да има многократно повече изисквания, а дава все по-малко от себе си);
- проява на неуважение с груб изказ и/или лаконични отговори;
- опити за налагане на своето мнение на всяка цена и отказ да изслуша другата страна;
- нежелание да води разумен диалог;
- изневяра или нарочни флиртове с други мъже, с цел да дразни и "накаже" мъжа до себе си;
- безпочвени обвинения;
- нервни изблици;
- "главоболие" в кревата, с цел оказване натиск над мъжа да стори или купи нещо (класика в жанра);
- озъртане за чужд мъж-заместник, докато привидно се прави на държаща на мъжа до себе си;
- нацупени погледи с репликата "Няма ми нищо" и отказвайки да сподели какво я терзае (друга класика в жанра), вместо което кове тайни коварни планове как да възможно най-гадно да го нач*ка на мъжа в най-уязвимия за него момент.

Жребчо, толкова си хладнокръвен, че ме забавляваш много. Добре подхождаш, разсъдливо и т.н. Сигурен ли си обаче, че когато Я срещнеш Жената, ще можеш да си отвориш сърцето и да станеш по-сантиментален? Приятелски си говорим, няма заяждане. Simple Smile
Толкова съм хладнокръвен, че чак те забавлявам много.
Каквото и да пиша тук, все ще се намери нещо,
което да изглежда твърде разсъдливо, строго...
Никога не ще издам се, че умея да обичам аз горещо.
Scream

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 18:06 от Жребчe

Общи условия

Активация на акаунт