С какво отблъскваме мъжете в началото и как да поддържаме траен интерес?

• 28 043
  • 674
  •   1
Отговори
# 285
  • Агент под прикритие
Всеки сам си избира каква среда да обитава. Както и последствията от този си избор. Simple Smile

# 286
  • волно калдъръмче
Идеално. Ти Саманта ли си или Шарлот? Joy
Имаме си и от двете. Аз съм скрита лимонка.

# 287
Не е до средата, а до личностен хоризонт. Човек като не вижда на повече от два пръста отвъд носа си колкото и да сменя средата няма да разпознае някой, по-висок с една глава от него. И ще реве, че то само коври се срещат по тия земи.

# 288
  • Агент под прикритие
"Среда" е много общо казано. По - правилно е да се говори за "социален кръг".

# 289
Социална среда, социален кръг, все е тая.
Кръгът от хора не прави човека. Човекът е този, който гради кръга си от контакти според качествата си.
И с тъпанари да общуваш, примерно служебно или по друго стечение на обстоятелствата, ако си малко по-буден мирен няма да седиш, нещо ще направиш, ей в бг-мама ще се регнеш. Точно пък в ерата на нета жаждата за качествено общуване винаги може да се утоли, стига да я има.
Като я няма обаче, защото си хамалин по душа (иначе лошо няма) и в хубава среда да те посадят пак ще се сдушиш със себеподобни. То издържа ли се да няма с кой да си кажеш, че всички са коври.

# 290
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз от десетилетия не се разочаровам. Simple Smile Видя ли, че една жена се държи по начин, който е вреден за отношенията ни, се радвам, че имам възможността да не е повече в моето обкръжение и така сама ми дава поводи да насоча времето и вниманието си към по-добра от нея.
Изби рибата. Тази носна кърпичка ми дращи, айде следващата.

Определи го тоз вреден за отношенията начин. Какво толкоз може да сбърка една жена по отношение на символа на устойчивостта, твърдостта и издържливостта?
Защо сравняваш жените с носни кърпички, дори и само като метафора? Макар и една жена да е сгрешила с отношение или действия, все пак е същество с чувства и мисли.

Вредни за отношенията действия:
- лъжи, недомлъвки и отричане на очевидни грешки;
- играене на номерца (поведение тип "сечено");
- натрапчиви забележки и натякване, докато не ѝ се угоди;
- себичност (започва да има многократно повече изисквания, а дава все по-малко от себе си);
- проява на неуважение с груб изказ и/или лаконични отговори;
- опити за налагане на своето мнение на всяка цена и отказ да изслуша другата страна;
- нежелание да води разумен диалог;
- изневяра или нарочни флиртове с други мъже, с цел да дразни и "накаже" мъжа до себе си;
- безпочвени обвинения;
- нервни изблици;
- "главоболие" в кревата, с цел оказване натиск над мъжа да стори или купи нещо (класика в жанра);
- озъртане за чужд мъж-заместник, докато привидно се прави на държаща на мъжа до себе си;
- нацупени погледи с репликата "Няма ми нищо" и отказвайки да сподели какво я терзае (друга класика в жанра), вместо което кове тайни коварни планове как да възможно най-гадно да го нач*ка на мъжа в най-уязвимия за него момент.

Жребчо, толкова си хладнокръвен, че ме забавляваш много. Добре подхождаш, разсъдливо и т.н. Сигурен ли си обаче, че когато Я срещнеш Жената, ще можеш да си отвориш сърцето и да станеш по-сантиментален? Приятелски си говорим, няма заяждане. Simple Smile
Толкова съм хладнокръвен, че чак те забавлявам много.
Каквото и да пиша тук, все ще се намери нещо,
което да изглежда твърде разсъдливо, строго...
Никога не ще издам се, че умея да обичам аз горещо.
Scream
Жребче
>>>>>>>
Аз много се съмнявам, че ти си бил винаги невинен и безгрешен в твоите минали отношения.
Никога не си ли се запитал защо жената прави определени действия, които ти си определил, че са вредни за вашите отношения?
И никога не ти ли е хрумвало, че тези вредни действия може да са следствие на твоите предишни действия и също може да са предизвикани от личността ти?

# 291
Може ли някой накратко да ми обясни как да си сменя средата. Аз с различни хора общувам, но все еднакви типажи привличам. Не твърдя, че хората са еднакви, но как да променя себе си. Сега от ектроверт интроверт няма как да стана. Как да се променя. 

# 292
Може ли някой накратко да ми обясни как да си сменя средата. Аз с различни хора общувам, но все еднакви типажи привличам. Не твърдя, че хората са еднакви, но как да променя себе си. Сега от ектроверт интроверт няма как да стана. Как да се променя. 
Кои са тези еднакви типажи, които ти все привличаш?

# 293
не ми се разказва, защото са твърде лични неща. Въпросът ми е принципен:
- Как да привличаме различни хора, а не все едни и същи.

# 294
  • Агент под прикритие
Смяната на "средата" в такива случаи е препоръчителна, не задължителна.
Каквито и "типажи" да привличаш, всичко започва с ранното им идентифициране (доколкото това е възможно). И поставяне на някакви граници навреме. А най-важното е да се гледа дали думите на хората отсреща отговарят на действията им. Simple Smile

Със сигурност иска и преразглеждане на някои критерии. Почти няма хора, които да знаят какво искат, но със сигурност знаят какво НЕ искат. Наблегни на това като филтър, а не на това какво искаш. Защото ако знаеш какво НЕ искаш и всичко останало е приемливо, вариантите са много повече от тези да знаеш какво искаш и всичко останало да е неприемливо. Simple Smile
И никакви компромиси с това, което НЕ искаш! С това, което искаш, могат да се правят известни такива.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 08:26 от Phoenix Wright

# 295
Ти трябва да узнаеш точно какви са всичките отрицателни черти в характерите на тези еднакви типажи и търсиш пълната им противоположност в новите хора.

# 296
Кристина, промени мнението за себе си. Така и ще привлечеш други хора в живота си.

# 297
Крис, ти имаш много нисък праг на търпимост към простащина, бездуховност, грубиянщина. Това привлича определен тип хора – и мъже, и жени.
Вяско го е казал много добре – може да общуваш с всякакви хора, но от теб зависи каква е цедката.

# 298
  • Пловдив
Кристина, промени мнението за себе си. Така и ще привлечеш други хора в живота си.
Хора "А" биват привлечени от хора "Б", само ако вторите съвпадат с мнението и търсенията на същите тези хора "А". Колкото и хора "Б" да променят мнението за себе си, то хора "А" все така ще продължат да харесват само тези, които съвпадат със собственото им мнение.

Според мен, не промяна в мнението за себе си е разковничето, а способността човек да е наясно какво желае и какво със сигурност не; съответно и да не допуска до себе си именно тези типове хора, които обезателно не би желал в обкръжението си.

# 299
Не по врат, а по шия..))
Когато променя мнението за себе си, променям и самооценката си.
И повече не правя компромиси както досега и изцяло отблъскам типа, с който съм свикнала. Съответно - срещам повече вече от типа В, защото просто не допускам от А.

Общи условия

Активация на акаунт