Гоблин - нестандартна и вълнуваща фентъзи драма с корейски финес

• 31 346
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • Разпиляна във въображението
От фейсбук страницата на канала вече издадоха малко от това, което ще се случи.

Редактирам се. Сега догледах снощния епизод и кадрите от последния. Възмутена съм, тъжна съм Sad

# 76
Не е чак толкова тъжен финалът.
Скрит текст:
Поне се събраха в следващия живот.

# 77
Благодаря 2в1.Не че не плаках.Но поне се събраха.

# 78
  • при най-добрият мъж...
Хубав финал, макар и малко тъжен, но все пак пред голямата любов нито времето, нито разстоянието важат. Със сигурност ще си го изгледам пак сериала, сигурна съм че ще намеря още детайли, които съм пропуснала.

# 79
  • България
На пръв поглед може да се каже, че финалът ми хареса.
Но имат по един пропилян живот, а Гоблинът остава безсмъртен.
Ще изживее може би още два пъти малка част от живота си с момичето и после какво?
Да броди вечно и сам е доста тъжно. Не го дават от влюбчивите, след като е изкарал 900 години без намери обект за чувствата си.
Съни и Жътварят поне не помнят нищо, така че там нещата са добре, ако пак не смятаме проваления живот.
Даже в техния случай - два провалени живота.

# 80
Имаше големи емоции, много силно - и тъжно, и обнадеждаващо, всъщност, добър развой, донякъде очакван - не мислех, че ще ни потопят само в скръб, предчувствието ми бе за оптимистичен край.
Погледнато цялостно, сериалът е добре замислен и пресъздаден, с отлична актьорска игра, много вълнуващ и възпитаващ, романтичен и драматичен. Ще гледам и други корейски - спечелиха ме.

ПП
И аз си правех сметката за животите им, това, че Съни реши в този живот да не е с Жетваря, ме натъжи, но сигурно си има причини, а и той не е точно човек в настоящия, така че в следващите, когато и двамата са преродени, шансовете за пълноценна връзка са  налице. Но все пак, това, че десетки години се пропиляват в самота, не ме радва хич. Всички пропиляха години!

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 12:37 от *Камея

# 81
Гоблинът все пак се върна заради нея. Те имат още 3 живота, докато изтекат може и неговото време на Земята като Гоблин да приключи.

# 82
  • вятърничава
Нямам нерви да ги чакам да се гонят още 3 живота,пак момата да порастне и т.н.Добре поне,че Жетваря и шефката се преродиха и намериха като нормални хора.
Жетваря ми хареса като мъжкар Satisfied да спре вече с тези сълзи,че ще се обезводни.
Добра беше последната серия и сериала.Даваха интересни отговори на въпроси за живота и смъртта и загубата на близки и какво има отвъд.Но не смятам да го повтарям.Подкарах Coffee Prince,много свеж.
Тези,които тепърва започват с корейските сериали -имайте предвид,че се развива сериозна зависимост! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 83
Ето един клип с актьорите от сериала Кралят: Вечният монарх (играят дженга) - ако искате да видите как изглежда главната актриса от Гоблин в момента (Ън Таг - тя е жената със сива рокля). Вече наистина е на 28 години, а не се преструва на толкова, като в сериала Simple Smile

# 84
Започнах Moon Lovers (2016.г.)
Щях да се карам на препоръчалите го къде ме запращат - това, защото не си падам по исторически, напряга ме невежеството на миналите векове, не че ние днес знаем всичко... Обаче от 2-ри епизод вече се увлякох, не всички родствени връзки съм схванала, то много имена и много лица - все сходни, още ми е трудно да им различавам корейските физиономии, струват ми се еднакви, припознавам се, а, бе, не е лесно, но е интересно Simple Smile
Който каза, че е пристрастяващо, така е, аз от такова пристрастяване се боях, лесно се подхлъзвам и "отиде конят в реката"... Confused зарязвам къща и дете и айде на корейското. Този "Кралят" ми излиза като предложение във Vbox7", но ще почака да се справя с Лунните любовници
Всъщност, аз още не съм наясно защо се казва така сериала, на 6-ти еп. съм...?

П. П.
Казвате, че Жетварчето и Гоблинът минават за красавци, секссимволи, а Ян-таг, актрисата, и тя ли е сред красавиците в Корея?

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 15:05 от *Камея

# 85
  • България
А по какви точно си падаш - да знаем какво да препоръчаме Simple Smile

# 86
Е, как какви - по жетварско-гоблински. Тез мъжове не могат лесно да напуснат живота ми, не им давам, искам да се върнат с 2 сезон. Докато чакам да се сетят да ми ги върнат, може някой сериал подобен - в днешно време, днешни взаимоотношения.
От сегашния сериал, схванах, че при корейците явно белите дрехи са за траур и се сетих за "Гоблин", когато младият крал каза на кралицата "виждам, че отсега жалиш" и я хвана за бялото кимоно.
В Moon lovers има доста красавци, че и принцове при това, момичетата и те хубави, но многоопсасни историчвски времена, тръпки ме побиват от тези несправедливости в 10 век и това хубаво дете Хе Су сред политическите интриги и принцове - мисля го... какъв късмет ще извади и кой от всичките красавци ще вземе в крайна сметка.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 13:42 от *Камея

# 87
  • при най-добрият мъж...
Аз безвъзвратно се подхлъзнах и за последните десетина дни изгледах бая нещо.Даже почнах и имената им да запомням на красавците Simple Smile Тъкмо сега привърших със "Какво и става на секретарката Ким" и ми е много хубаво и романтично в момента. Чудя се дали да продължа с един исторически за войните-цветя със същия сладур в главната роля или да метна класиката "Secret garden?

# 88
  • Разпиляна във въображението
След малко си пускаме "Влак до Пусан" с Гоблина.

# 89
Не съм го гледала, защото ми казаха, че е много страшен... Май четох някъде, че ще му правят продължение...
Препоръчвам Кралят - върви в момента и още не е завършен, рейтингите му са ниски в Корея, но това е по политически причини. Иначе е романтичен и добре направен.

Общи условия

Активация на акаунт