Гоблин - нестандартна и вълнуваща фентъзи драма с корейски финес

• 31 505
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ами мен любовниците ме грабна първи епизод, идея нямам какъв е края, ама ще го видя Simple Smile Ще го гледам, после може и да гледам и китайския, ако имам време Simple Smile

Аз Джунг Ги много го харесвам, като и Мин Хо (моята първа корейска любов Simple Smile ), така че ще се гледа, пък каквото такова Simple Smile

# 391
  • гр. София
Аз мислех, че Зомби детективът е 24 епизода, чудех се с какво ще запълнят толкова серии, а те били 12.
По отношение на Moon Lovers аз го оставих след 4 серия, не защото не е интересен, а защото разбрах за финала. Ще си го догледам може би в някакъв момент, но  за сега не искам да си го причинявам това неприятно усещане. Аз предпочитам щастливия край Simple Smile
За Гумихото сериалът е интересен, нямам търпение да наваксвам с 9 серия Simple Smile

# 392
За мен финала на Лунните любовници си беше съвсем логичен.
Скрит текст:
Всеки си остана там, където му е мястото. Тя в настоящето, той в миналото.
Китайската версия не можах да я изгледам, но на мен китайски исторически по принцип рядко ми харесват.

За 12 години, от както гледам азиатско, се научих да приемам странностите и спецификите на всяка една страна. Дори и да има неща, които не ми допадат и не ги възприемам, просто знам, че са част от манталитета и културата им. Може би единствено тайландските пренебрегвам. Изгледала съм няколко, но просто не са моето нещо.

# 393
  • при най-добрият мъж...
На мен ми харесват и корейските, и китайските. Верно,че в 80% от случаите женските образи дразнят, но вече се научих да ги приемам. Японски съм гледала два сериала-единият много ми хареса, другият не толкова. Тайванските бяха изненада за мен, защото до сега от изгледаните всички са ми харесали, оприличавам си сякаш на китайските, което е нормално. Виж тайландски съм гледала два-три и останах доволна. Но бяха преди няколко години, със онова едрото момче Мик с непроизносимата фамилия и двойката Надеч-Яя. От новите нищо не съм гледала.

# 394
Може би единствено тайландските пренебрегвам. Изгледала съм няколко, но просто не са моето нещо.
Вероятно само типичните лакорни от които може да се отчаеш само като видиш времетраенето на епизода.
Бях много изненадана,че те правят и съвсем нормални сериали.Без типичните неща,които обичат да показват, защото  освен всичко друго тайландците обичат драмата и мелодрамата повече и от корейците.При това с нормален брой епизоди и кратко времетраене.Фентъзито им куца.Исторически не съм гледала.

Indira,аз и първите имена не мога да им кажа.Добре,че имат прякори.

# 395
  • България
По отношение на Moon Lovers аз го оставих след 4 серия, не защото не е интересен, а защото разбрах за финала. Ще си го догледам може би в някакъв момент, но  за сега не искам да си го причинявам това неприятно усещане. Аз предпочитам щастливия край Simple Smile
За мен финала на Лунните любовници си беше съвсем логичен.
Скрит текст:
Всеки си остана там, където му е мястото. Тя в настоящето, той в миналото.
Така е, финалът не е щастлив, но е логичен.
Сигурно затова предпочитам китайските сериали - тяхното виждане за трагедия и щастлив край е по-различно от европейското, но пък по-близко до моето.
Сигурно ми е повлияло четенето на книги за будизма или прераждането в Китай. Joy
Според мен не съвсем лош финал, а и всъщност го приемам за щастлив, ако двамата главни умрат заедно. Не ми е ОК единият да се жертва за другия - това не щастлив финал според мен. Но е европейско/американско да го очакваме в един сериал.
Обаче аз не искам да живея след загубата на любимите си хора, да ме прощават западняците с егоцентризма си.
Или не - все ми е тая за супер сбърканите им "ценности".

# 396
  • вятърничава
Дзак,помните ли ме?
Лунните любовници ги гледах по време на локдауна и много си го харесах,може би затварянето у дома ми приличаше на забраната да не излизат от двореца )) Заради принцовете го изгледах и най-вече заради Вълка.
Много ми приличаше на вълк с тези очи ,единак,но лоялен към глутницата.Накрая си прегриза ....лапата

Малката не ми харесваше,даже ме дразнеше,но вече свикнах,че жените трябва да са малки,кресливи и да се опулват глупаво.
И за мен финалът беше съвсем логичен. Още повече,че явно са искали да направят продължение.Бяха пуснали и трейлър.Много са искали,ама са нямали желание.Така се получи накрая.

Скрит текст:
Lee Min Ho хич не ми харесва и слава богу,смятам да продължа така.Не ми прилича на азиатец в лице,а точно изразени азиатски черти/очи харесвам ,като Вълка Stuck Out Tongue Closed Eyes А те,моля ви се, пари дават за пластични операции,за да си докарат европеиден фейс.Дано не ме обвините в некоректност.
Tuon, изгледах Fagara след като прочетох коментара ти.Благодаря, хареса ми!Обичам такива филми да гледам, с разни убитаци Laughing История за три сестри, почти  по Чехов )))
Ajin: Demi-Human,The 8-Year Engagement - тези със Сато също ми харесаха,не е като да не мога да живея без тях.
В момента съм на Fukigen na Kajitsu ( 2016) японски и пак си гледам Coffee Prince ,защото ми допада Гонг Ю и всички основни да играят естествено,без преструвки и потоци от сълзи.Пък и хубци,чувство за хумор.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 16:54 от bb6

# 397
  • България
bb6, тук имаме ли 10 човека, че да се забравяме. Grinning
Малката не ми харесваше,даже ме дразнеше,но вече свикнах,че жените трябва да са малки,кресливи и да се опулват глупаво.
При китайците има страхоти женски образи.
Вче имам 18 фаворитки, благодарение на героините им в сериалите, които съм изгледала.

# 398
Tuon, знаеш, че съм "всеядна" и доста толерантна спрямо странните навици и привички на всички азиатски фронтове. Просто тайландските драми много ми приличат на латино-сапунките, както и на турските сериали. Пробвала съм се да ги гледам, но не ме увличат. Което не значи, че няма добри между тях, но не са "моята бира". Единствените тайландски лакорни, който бих казала, че са ми харесал са Burnt Sugar и два с Майк - Full House и Kiss Me, които обаче са римейк на корейски и тайвански оригинал.

МоарейнД, в историческите корейски сериали също има много добри женски образи. Чак ми е непонятно къде в годините са се изгубили тези умни, ерудирани и възпитани жени, че в съвременните много често гледаме тяхната пълна противоположност.

# 399
  • София
Добре де, ама в китайската версия минават и в наши дни ли? Хммм, може пък и да го изгледам и него. Мисля после да подхвана и Аранг и магистрата, че там и главната ми е много любима, и Джин гито Simple Smile

По въпроса за пластичните, ето го Днун-Ги преди и след Simple Smile Май почти всички са минали под ножа, Мин Хо най-малко се е коригирал. На мен лично Жътварчето не ми харесва изобщо как си е направил очите, прекалил е с европеидноите очи.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 19:11 от malka maimunka

# 400
  • България
МоарейнД, в историческите корейски сериали също има много добри женски образи. Чак ми е непонятно къде в годините са се изгубили тези умни, ерудирани и възпитани жени, че в съвременните много често гледаме тяхната пълна противоположност.
Сигурно има, аз изгледах 10на корейски и там не случих на читава, но това е твърде малък процент, за да обобщавам.
Така се случи, че в китайските почти веднага попаднах на женски образи каквито харесвам - смели, умни и не по-лоши воини от мъжете, като не залитат в другата крайност, супер жени и мухльовци-мъже.

Добре де, ама в китайската версия минават и в наши дни ли? Хммм, може пък и да го изгледам и него. Мисля после да подхвана и Аранг и магистрата, че там и главната ми е много любима, и Джин гито Simple Smile
Във втори сезон. Ако приемеш, че финалът може да е в друг живот, ще ти хареса.

# 401
2в1,знам,знам.Лакорните са си сапунка,но има и съвсем различни.Аз си ги деля на лакорни и други.
Виж -Happy Birthday,Wolf,Lovey Dovey или Senior Secret Love: Bake Me Love . И са си техни,не римейк.
Днес би трябвало да приключа един тай ром ком.Много сладък.

bb6,радвам се,че ти е харесал Fagara.
Ако ти се гледа романтика виж - Bromance.

# 402
  • DE
Тихо де, що издаваш Барон Heart шегувам се, колкото повече възхваляващи, толкова повече.

Лично на мен втори сезон не ми хареса, бяха сменени основни актьори, а историята бе, "отиде коня у реката", но знам, че на Моарейн и е харесал, та трябва да се пробва. То не беше и друг живот точно, героинята бе същата, само той прероден Grinning

За романтична комедия препоръчвам "Love Is Sweet".

# 403
Тихо де, що издаваш Барон Heart шегувам се, колкото повече възхваляващи, толкова повече.
Къде съм споменала Барон? Няма да го харесат.Споко.Аз Меган рекламирам. Joy
Обаче ако почна с Джони или Тик ме спри Joy Незнам дали се шегувам Joy Joy

# 404
  • България
дането, аз не гледах първи китайски сезон, а след Лунни любовници си пуснах втори сезон на китайската версия и смяната на актьорите беше тотална. Grinning
Затова и не ме подразни, даже първи сезон на китайската го превъртях набързо доста по-късно. С голите глави никак не ми се гледаха. Отделно, че там важният принц си имаше жени и т.н.
Корейците са адаптирали, като за жени със съвременно мислене, единствено не ми хареса ролята на главната. Актрисата е симпатична.
Виж, при китайците героинята е съвсем друга работа, хареса ми каквото видях от нея.
Много ми се иска корейско продължение със същите актьори.
Даже могат да ни обяснят, че детето на главната е нейната далечна прабаба. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт